Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4180 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתים הם ביישוב צופים ( צופין) . הבתים הם בתים חדשים לחלוטין .

ישנם מס' גדלים של בתים מעץ :

הבתים בגודל הבא יושבים על מגרש של 250 מ"ר :

1) בנוי 88 מ"ר - 4 חדרים , העלות 615,000 ש"ח (כולל בתוכו תשלום עבור פיתוח בסך 100,000 ש"ח ) .

2) בנוי 100 מ"ר , העלות 650,000 ש"ח (כולל בתוכו תשלום עבור פיתוח בסך 100,000 ש"ח ) .

3) בנוי 120 מ"ר ( לא זוכר אם הבית בגודל הזה יושב על מגרש בגודל 250 או 300 מ"ר ( העלות 700,000 ש"ח , המחיר כולל בתוכו 100,000 עבור פיתוח ) .

4) בנוי 140 מ"ר , יושב על מגרש בגודל 300 מ"ר (העלות 750,000 ש"ח , המחיר כולל תשלום עבור פיתוח בסך 100,000 ש"ח ) .

אני לא בטוח שניתן לקבל על אחד מהבתים הללו משכנתא , כך החבר אמר לי לפחות , אני לא בדקתי . יתכן שבגלל שזה מעבר לקו הירוק , או בגלל שזה בתים שעשויים מעץ , או בעיה כלשהי בטאבו .

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם

הראש שלך עובד עקום

לך לבנקים כפי שנכתב לך בשרשור אחר ותראה אם אתה מסוגל לקבל אישור עקרוני לקבלת משכנתא, פרוש להם כמובן את כל הנתונים כמו מיקום הישוב , וסוג הבית .

רצוי לקבל ממספר בנקים, כך תהיה גם עם יכולת לנהל מו"מ על תנאי המשכנתא.

ברר לא אצל חבר אלא בוועד הישוב, הם בטח ידעו לתת לך תשובות טובות יותר.

על פניו הכדאיות היא כמובן לבית הגדול ביותר .

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

עניינית, אין כל בעיה לקבל משכנתא על בית עץ.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

על קרקע שלך? או שהקרקע היא של הישוב?

יש איזה קומבינה כזו עם חלק מההרחבות שבמקרה כזה, אכן בילתי ניתן לקבל משכנתא.

היה על זה כתבה בחדשות לפני כמה חודשים.

פורסם

הכוונה היא של מי הקרקע לאחר הרכישה.

פורסם

ממש לא של פלסטינים אל תדאג.

כמו שכבר אמרתי לך, יש קרקעות שם שהם של המדינה, ויש של יזמים.

בכל אופן הקרקע שלך לאחר הקניה, בטאבו.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אם הקרקע שלך בטאבו אז איפה הקאץ' פה?

כלומר אותי לימדו שאין ארוחות חינם. זה נשמע זול מדיי לקבל גם בית וגם קרקע במחיר של 700 אלף ש"ח. (אפילו שהמגרש קטן).

עניינית לגבי הבית. לפי החוק חייבים ממ"ד בבית חדש.

הממ"ד כידוע הוא לא מעץ אלא מבטון ודורש ביסוס בקרקע עם יסודות מתאימים וכו'. זה די מייקר את הבנייה של בתי עץ.

צריך לבדוק איך הם פותרים את זה.

יש גם ממ"ד טרומי יביל, כלומר מיוצר במפעל ומובל לאתר עם משאית אבל זה לא פותר את נושא היסודות.

ניחוש שלי - הם מביאים ממ"ד יביל ומניחים אותו על הקרקע ללא ביסוס.

האם יש לך מפרט טכני של שיטת הבניה?

לדוגמא מה החתך של הקיר?

תרשום כאן מה שאתה יודע - אני אנסה להתייחס לאלמנטים של בידוד תרמי ואקוסטי (הבידוד עלול להוות נקודת תורפה בבית כזה).

פורסם

ערב טוב , לאחר בירור , הבנתי שהקרקע היא לא בבעלות פרטית . לא הבנתי אם הקרקע היא של מנהל מקרקעי ישראל - והם בונים על האדמה בלי אישור של המנהל - כפי שנהוג בשומרון , או שהקרקע בכלל תחת "טאבו ירדני " .

באם הקרקע היא בבעלות של מנהל מקרקעי ישראל , והבית נבנה בלי אישור שלהם , כל יום יכול להיות שיהרסו/יפנו את הבית . השאלה היא האם מבחינה מעשית זה יקרה ? .

באם צריך לפרק/להרוס את הבית , האם ניתן מבחינה מעשית להעביר את הבית כשהוא שלם (הבית בנוי מעץ והקירות מבפנים הם מגבס ) ? .

אני לא יודע אם זה פרויקט צופין צפון .

Sound Stream -Trantula 800.2

• תוכן חדש...