Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4209 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכתבה מכלכליסט.

לרוב אני לא קורה כתבות ארוכות כל כך (או כתבות בכלל), אך הכתבה המטרידה הזו עוררה בי סקרנות יוצאת דופן. כנראה בגלל שהנושא קרוב לליבי ולמקום שממנו הגעתי.

על אף כל הבעיות שיש לרוסיה, שעל חלקן מדברים לאחרונה בתקשורת עולמית וחלקן גם מוזכרים בכתבה - האהדה של תושבי רוסיה לשילטון העכשיוי יוצאת מכל פרופורציה בעיני.

אני צורך יחסית הרבה תוכן של רוסים - אינסטגרם, יוטוב וגם קצת אינטרנט. מדובר לרוב בתוכן שהמשתמשים עצמם יוצרים (כלומר בני תמותה רגילים) ולא התוכן הממשלתי, ואני שם לב לתופעה מדאיגה מאוד - האנשים (על אף כל הבעיות שידועות לכל) פשוט מאמינים אמונה עיוורת לשלטון ולכל הפעולות שלו, ולא משנה עד כמה הזויות הן יהיו. בנוסף, השנאה לזרים (ולכל דבר שהוא לא רוסי) כל כך שקופה וברורה שזה פשוט מגעיל.

כל זה נובע, כנראה, משטיפת המוח התמידית שהאנשים עוברים שם. זה כולל גם פוסטים באינסטגרם על בסיס חודשי של אמנים, זמרים, ספורטאים מובילים עם תמונות של פוטין אשר מלווים בפוסטים ארוכים מאוד עם רעיון כללי של "זה האדם המדהים, מנהיג אמיתי שיוביל את רוסיה לשגשוג ו...", כלומר הרבה בלה בלה שאנשים נחשפים אליו.

בחגיגות של נוביי גוד (הלא היא שנה חדשה), שכל העם הרוסי מרותק לטלויזיה, בין שיר לשיר היה כל כך הרבה דיבורי פוליטיקה שזה פשוט לא יאומן! אני לא רואה טלויזיה כמעט אף פעם (אין לי ממיר בבית), אבל כשאני כן נחשף לטלויזיה הרוסית פעם באף פעם, אני פשוט מגחך בכל דקה וחצי של צפיה בזבל הזה. התוכנית הבידור המרכזית של החג הגדול והחשוב של השנה (עבור העם הרוסי) התעסק בעקיצות פוליטיות ובדיחות עצובות שקשורות חצי רגל אליה, כולל איזכור של הכיבוש של חצי האי קרים "הקרים שלנו!" וכו'.

לאן לדעתכם מתדרדרת המדינה הזו? האם יש לנו (או לעולם) מה לחשוש ממנה?

פורסם

אלון, הוצאת לי את המלים מהפה.

ההבדל הוא שאצלנו יש עוד שרידי מסורת דמוקרטית - גם ממנה לא נותר הרבה. ברוסיה יש מסורת של צארים ואחריהם השלטון הקומוניסטי הנוקשה, כנראה שהם לא מכירים משהו אחר.

וכמובן שמצבים כאלה מעלים חששות, לחשוב על מה שקרה בגרמניה לפני 80 שנה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עם כל הכבוד, אנחנו רחוקים שנות אור מהמצב שלהם, אצלנו יש תקשורת חופשית, יש כתבות בגנות רוה"מ, בגנות המשטרה והצבא אפילו תוך כדי לחימה.

אצלם, מי שלא ברח בזמן יושב בכלא עכשיו או קבור במקום שלא נודע.

וכשהתקשורת מספר סיפור אחד, אין מי שיפקפק.

פורסם (נערך)
אולי אנחנו גם בדרך למצב שלהם.

למעשה אנחנו בדרך למצב הרבה יותר גרוע, כי להם יש את המשאבים לשנות דברים ולא יהיו אויבים מספיק מטורפים כדי לתקוף אותם בעשרות שנים הקרובות וגם הטריטוריה שלהם כל כך גדולה שלכבוש אותה זה לא מעשי וכפי שראינו לאורך ההיסטוריה ניסיונות כאלו נחלו כישלונות. אנחנו מוקפים במדינות אוייב שרק ממתינות עד שניהיה מספיק חלשים כדי לתקוף, הכלכלה, המיסים, מחירי הדיור ושאר דברים גורמים להתדרדרות של שכבות שלמות של אוכלוסיה. יש ערים שזה אצלם מצב נורמאלי לרוץ כל יום מספר פעמים למקלטים. ארצינו לא תשרוד מכה בלתי קונבנציאונלית אחת, לרוסיה ש שטח כה גדול ויכולות להגיב אחרי שאנחנו אפילו לא חולמים(טילים בליסטיים בכמויות אדירות, כולל תת קרקעיים וניידים, צוללות ולא 2~3 אלא עשרות). יש להם מערכת מאוד מתקדמת וגדולה נגד תקיפות אויריות, כולל זיהוי טילי בליסטיים שמשוגרים מכל מקום על כדור הארץ. יש להם מערכת הגנה נגד טילים בליסטיים לא פחות טובה מחץ. אנחנו כבר במצב הרבה יותר גרוע.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

עם כל הכבוד למחקרים ולחוקרים , הבעיה העיקרית זה חינוך ירוד וזו בדיוק התופעה שקורית גם בישראל בעשור וחצי האחרונים. תנסו להיזכר האם בשנות ה-90 מישהו היה כותב "ביצפר" או "חחחח".רמה ירודה של החינוך נובעת במישרין מדבר אחד בלבד - שכר מורים נמוך. אף אדם משכיל /אינטילגנטי לא הולך לעסוק בהוראה ברמות השכר הנוכחיות. כתוצאה מזה - ביקוש ללימודי הוראה בתחתית מה שמוביל לירידה חדה בתנאי סף לקבלה (למיטב ידיעתי ציון הפסיכומטרי הנדרש ללימודי הוראה הוא 450 ,כאשר הממוצע הארצי עומד על 100 נקודות יותר). זהו מעגל קסמים רע מאוד, שכרגע מאוד קשה ואולי אף בלתי אפשרי ,לפרוץ אותו.

חינוך גרוע מוביל לאלימות, צריכת סמים ואלכוהול (גם בארץ), צמצום במספר "מוחות טובים" , ועוד הרבה דברים שליליים.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

שמנצ'יק - מדינת ישראל מתנערת מאזרחיה, הפרטה הדרגתית של שירותים שעדיף שהמדינה תספק.

בלי קשר - הדוגמאות שהבאת אינן נובעות מחינוך לקוי אלא מהשימוש הגובר ב-SMS ובהמשך בתוכנות מסרים מיידיים על מקלדת זעירה ולא נוחה של מכשיר נייד. התופעה אינה ייחודית לישראל וללשון העברית אלא מדובר בתופעה גלובלית. עדיין אני כואב את כאבה של השפה - לא כיון שיש מניעה לדינמיקה של כלליה, אלא כיון שמדובר באבדן כושר הביטוי של הנוער.

חיב לומר שפורום זה דווקא גורם לי אופטימיות, יש כאן לא מעט צעירים עם כושר ביטוי מצויין. מה שאיני יודע, כמובן, הוא עד כמה הם מייצגים את בני גילם במדינה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא מייצגים. יוצא לראות הרבה חיבורים שכותבים בני נוער (גילאים 17-27) ואני פשוט מזועזע. ולא, זה לא קשור לשימוש בטלפון.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

בתור צעיר בן 23, אני אומר שהצעירים פה (בפורום כן?) לא מייצגים אפילו טיפה בים ממה שקורה באמת.

בכל מיני קבוצות ווטסאפ אני רואה אנשים שיש להם שגיאות כתיב מזעזעות ומעצבנות (אם/עם, הייתה במקום היית ועוד כמה ניסיונות לרצח השפה), הידע כללי של אנשים רבים פה שואף לאפס ואפשר לראות את זה בתוכניות כמו המירוץ למיליון או מונית הכסף ושלל הריאליטי למיניהם.

ומה שהכי מצחיק הוא שכל אלו שלא יודעים עברית מנסים לרשום פוסטים ברשתות החברתיות באנגלית, כמובן מלאי שגיאות כתיב.

החינוך פה שואף לאפס ואם עוד לאנשים בגילי יש קצת כבוד למבוגרים ולמדנו ערכים (הדור של שנות ה-90-93), אז הדור הנוכחי מזעזע (עבדתי שנתיים בתור קב"ט מוסדות חינוך, ראיתי מה זה ילדים ואיך הם מתנהגים למאבטחים ומורים שבכיף יכולים להיות סבא שלהם).

פורסם (נערך)

הכתיב המקוצר נובע ממאפייני ההקלדה בהמכשירים הניידים.

כושר הביטוי הלקוי מכמה סיבות - מיעוט קריאה, מיעוט דרישות בבית ספר, והחמור ביותר, בחוגים מסויימים האדרה של הבורות והתיחסות להשכלה, ושימוש בלשון תקנית בכלל זה, בצורה מזלזלת.

אברגל - יש לי שלושה בנים מהדור שלך, ומפעם לפעם אני פוגש את חבריהם, או קורא פוסטים שלהם בפייסבוק. כמובן שמדובר בחבר'ה מ"בתים טובים", שזכו לגדול בבתים עם הורים משכילים, מרביתם למדו בבתי ספר תיכונים איכותיים והמבוגרים שבהם המשיכו בלימודים אקדמיים. בדרך כלל אני נהנה לשמוע ולקרוא את דבריהם, אבל מדי פעם נתקל גם בזלזול בלשון התקנית, במיוחד בשימוש שגוי במין או בהטיית הפועל ("יביא" במקום "אביא"). לפעמים גם שימוש שגוי במלים או ביטויים "יביא" במקום "יתן" או "ירכוש").

והערה בעניין שגיאות הכתיב - אתה מבין שאני זקן ממך בדור. כלומר למעלה מ-30 שנה, הדור שגדל עם עט ביד, לא עם מקלדת. למרות שאני רואה עצמי כשולט בלשון העברית ברמה גבוהה יש לי הרבה מאד פליטות מקלדת, עניין של מיומנות נמוכה. שגיאות מסוג החלפת "אם" ב"עם" יכולות לנבוע מחוסר ידע, אך גם מסמיכות המקשים במקלדת. לפני שאתה שופט את שגיאות הכתיב בדוק עד כמה הן עקביות - אם הן עקביות מדובר בחוסר הבנה, אם לא - סביר שבקושי טכני בהקלדה.

חוסר ההשכלה הכללית הינו בעיה נוספת - נובע ממיעוט קריאה ואולי גם זלזול בהשכלה ובמשכילים. שוב, אני חשוף בעקר לחוגים שלי ושל הילדים שלי, אלה ישאלו שאלות וגם יטרחו לחפש את התשובות. אבל הטיפוסים שמופיעים ב"יפה והחנון" בתקן "יפה" רבים מדי. שוב - לא רק בישראל. תמצא אותם במספרים גדולים בכל מקום. אבל כאשר זה קורה בישראל זה כואב לנו, וכמובן - צרת רבים נחמת שוטים.

וכמובן, ה-politically correct והדגשת זכויות על פני חובות, שגורמות בדיוק למה שתארת במשפט האחרון שכתבת.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

הפואנטה שלי שילדים שקטנים ממני ב-4 שנים מרגישים לי כאילו אני מדבר עם ילד בן 12, כנראה בגלל שההורים של היום כבר לא אכפת להם מהחינוך של הילד אלא רק מעצמם, הילדים מגדלים את עצמם ולא ההורים.

אנשים בגילי שכבר הורים מתייחסים לילדים בתור צעצוע ומה שאכפת להם זה הפוזה שהילד עושה לאינסטגרם או לפייסבוק.

פורסם (נערך)

קודם כל - בגילך הפרש של 4 שנים הוא הפרש עצום מבחינת הבשלות הנפשית. אני רואה את זה אצל הבנים שלי, כמובן בהסתכלות אורכית על אותו בחור. אז 2-3 בנים אינם מהוים מדגם סטטיסטי, אבל לא בכדי ההתיחסות של הסטודנטים בוגרי הצבא לעתודאים כה מזלזלת (חוץ מאלמנט הקנאה, יש התיחסות גורפת לעתודאים כאל גאונים, למרות שהתיחסות זו חסרת בסיס).

שנית - הזכרתי את תרבות ה-politically correct שבה נמנעים מלקרוא לילד בשמו, והעדר משמעת ואכיפה בגלל "זכויות הילד". לפני 2000 שנה אמר מי שאמר "חוסך שבטו שונא בנו". השבט לא צריך להיות פיזי, אבל הקפדה על גבולות חיונית. וכאשר הורה פונה לבית הספר באמצעות עורך דין כאשר ננקטים כלפיו אמצעי משמעת (סיפור אמיתי שהיה לאשתי לפני מספר שנים) קשה לצפות לשמירת הסמכות ההורית או סמכות המורה והמחנך.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

רוסיה מתמחה כבר כמה מאות שנים בלהתעלל באזרחים שלה ולתת להם קדחת בתמורה. גם אם פעם בכמה שנים יש סטיית תקן סטטיסטית שגורמת למדינה הזו להיראות טוב, לכל שבת יש מוצאי שבת.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

היום האזרחים מתים בלי ההתערבות של השלטון

יחד עם זאת הם מחשיבים את עצמם לעולם מערבי, אז כמו בכל העולם המערבי יש מגמה, שאנשים מחליטים לא להקים משפחה ולא להוליד ילדים. ולא שאי אפשר להבין אותם - הם רואים מה הולך בחוץ, והגיוני שלא תרצה להביא ילד למציאות גרועה ועתיד לא ברור.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...