Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4223 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

עבר הרבה זמן מאז שחיתי בתחום האודיו, החיווט וההתקנות.

בימים אלו אני ואחיי שוקלים לרכוש לאבי, כמתנת יום הולדת, את גלאי הרדאר המשולב iroad. לאבי יש רכב מסוג אינפיניטי G37 2012 אשר למעט התקנת מערכת איתור וקודנית, לא עברה, להבנתי, שום התקנה בארץ.

בכדי לרכוש ולהתקין את המכשיר, תוך שמירה על אחריות, הופנתי ע"י אתר היצרן למס' משווקים/מתקינים באיזור חיפה (אני מחיפה) לרכישה/התקנה. את אף אחד מהם אינני מכיר, אך הנחתי שאתם תוכלו לתת לי חו"ד עליהם, לחיוב או לשלילה. אציין כי המטרה לרכוש את המוצר ולהעביר כבל חשמל בצורה קבועה לאור ריבוי יתר של מכשירים הדורשים את מצת הסיגריות.

אז אלו המשווקים/מתקינים האפשריים ע"פ היצרן באיזור חיפה והסביבה:

1. רדיו ליין אביזרי רכב בשד' ההסתדרות 54 בצ'קפוסט.

2. פרוטר חשמל ברח' אדיסון 19 בקרית חיים.

3. צליל וחלק ברח' המוסכים 27 בחיפה.

4. חיפה רדיו ברח' שיבת ציון 13 בחיפה.

5. אילן כלבו לרכב ברח' אח"י אילת 65 בקרית חיים.

אם הינכם סבורים שאלו אינם מומלצים לביצוע התקנה ברכב, אין לי בעיה לרכוש אצלם ולהתקין במקום אחר שתמליצו עליו באזור חיפה. יחד עם זאת, ההעדפה תהיה להתקין במקום ממנו נרכש המוצר.

לעזרתכם אודה,

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

אני לפחות לא מכיר אף אחד מהם - יש כאן חברי פורום מהצפון שאולי יוכלו לחוות דיעה.

עם חיפוש לא מניב תוצאות לגבם אבל הבעיה היא שמעורבת כאן המילה "אחריות" וזה אומר שאתה כנראה תיאלץ לבחור באחד מבעלי המקצוע ברשימה הזו.

ההמלצה שלי במקרה שכזה תהיה לגשת לאחד מאותם בעלי מקצוע ולהיות בסביבת הרכב בזמן העבודה עליו ולפקח על העבודה בעצמך - לראות שלא שוברים לך תפסני פלסטיק (קליפסים), שמחזירים כל חלק למקום בדיוק כפי שפורק ובכדי לבצע בדיקת תקינות לאחר ההתקנה למערכות הרכב.

מעבר לכך - תעשה בדיקת תקינות למערכות הרכב עוד לפני שאתה מתחיל את ההתקנה בזמן שהמתקינים לידך - תראה שלא נדלקות נוריות אזהרה לפחות, זה בטוח.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הי ותודה על התגובה,

לגבי תקינות הרכב היום אני יודע שהכל כשורה.

להבנתי מדובר בהתקנה פשוטה ובכל זאת... גם אני דואג, בעיקר לחשמל ולפלסטיקה ובוודאי, אצלם או לא, אפקח.

אמתין לחו״ד של החברים מהצפון.

בן

BENJ:

ROY:

פורסם (נערך)

לא יודע מה איתך אני לא היתי מפרק פלסטיקה באינפינטי [החולה בפלסטיקים מתפרקים במשקוף] בשביל גלאי.

חבוב , פלסטיק אחרי שפורק לא חוזר להיות אותו הדבר.. ההוא מאבד יכולת אחיזה .

העברת כבל חשמל קבוע לא יתן לך כלום מלבד אסטטיקה לעין

הכבל יכול להדפק ויש להחליפו .

תשמע:

1.לא ממליץ לאבא שלך לעבור את ה20 קמ"ש מעל המותר... במיוחד עם ה iRoad הזה.

2.חבל על הכסף היתה קונה אסקורד MAX. או וולנטיין 1.

3.תקנה מפצל שקע מצת תתקע את המטען של הפלא , הטען של ה iRoad ויש לך עוד אחד פנוי + 2 USB

40 שקל באופיסדיפו/הום סנטר/אוטודיפו.

עוד דבר לא הבנתי למה אחריות אמורה להתבטל כי אתה רוצה להעביר כבל חשמל קבוע?

על איזה אחריות אתה מדבר של הרכב? או של המכשיר? אם של הרכב תתעדכן עבר לו האחריות הוא שנת 2012 ובמידה ויש אחריות היא לא תפגם לך מזה.

ואם של המכשיר למה לעזאזל שתדפק לו האחריות כי העברת לו אופציה לחשמל קבוע?

עריכה אחרונה על ידי AllManMustDie

Mercedes Benz Vito V6T 3.2 2015

Chevrolet Silverado 2500HD 2014

פורסם
לא יודע מה איתך אני לא היתי מפרק פלסטיקה באינפינטי [החולה בפלסטיקים מתפרקים במשקוף] בשביל גלאי.

חבוב , פלסטיק אחרי שפורק לא חוזר להיות אותו הדבר.. ההוא מאבד יכולת אחיזה .

אתה מדבר מניסיון עם הרכב הנ"ל?

העברת כבל חשמל קבוע לא יתן לך כלום מלבד אסטטיקה לעין

הכבל יכול להדפק ויש להחליפו .

כל כבל יכול להידפק, לא מזה אני חושש.

תשמע:

1.לא ממליץ לאבא שלך לעבור את ה20 קמ"ש מעל המותר... במיוחד עם ה iRoad הזה.

לזרוק הצהרות לאויר זה נחמד אבל נימוק באמת שווה מילים.

2.חבל על הכסף היתה קונה אסקורד MAX. או וולנטיין 1.

האסקורט קיבל ציון נמוך מהאיירוד בכל הסקירות, ובפרט בשל בעיה בבסיס הנתונים והוולנטיין אחד רלוונטי רק נגד לייזר בעוד שה-IRODE נותן פתרון כולל (למעשה וולנטיין + צ'יטה באחד).

3.תקנה מפצל שקע מצת תתקע את המטען של הפלא , הטען של ה iRoad ויש לך עוד אחד פנוי + 2 USB

40 שקל באופיסדיפו/הום סנטר/אוטודיפו.

נכון ובאיביי יותר זול אבל החוט יתנפנף ליד שלל חוטים נוספים מה שהופך, לכל הפחות, לחפ"ק מג"ד. כמו כן, ובשונה מטל, מדובר במוצר שאין מה לעשות איתו אלא באוטו ובכדי להיות עצלן עד הסוף, יחמד עם יידלק עם סוויץ'.

עוד דבר לא הבנתי למה אחריות אמורה להתבטל כי אתה רוצה להעביר כבל חשמל קבוע?

זה לא אני אמרתי, אלא תהיה שהעלו כאן. הגישה (שיש בה היגיון) הנ"ל, נעוצה בכך שבכדי להנות מאחריות למוצר יש לרכוש אותו ממשווק מורשה (סיבת הייעוץ המקורית שלי) בעוד שישנם גם משווקים שאינם רשאים לשווק. כלומר, הגישה אומרת שגם ההתקנה צריכה להיות אצל אותו משווק בכדי לקבל אחריות.

האם זה וודאי, לא יודע?

על איזה אחריות אתה מדבר של הרכב? או של המכשיר? אם של הרכב תתעדכן עבר לו האחריות הוא שנת 2012 ובמידה ויש אחריות היא לא תפגם לך מזה.

ואם של המכשיר למה לעזאזל שתדפק לו האחריות כי העברת לו אופציה לחשמל קבוע?

קרא את הפוסטים הקודמים ותבין מדוע התהייה. החשש הוא לא האחריות על הרכב (למרות שטוב שהעלת את זה) אלא אחריות על המוצר ועל טיב ההתקנה.

דבריי באדום

בן.

BENJ:

ROY:

פורסם

היי בן, אנסה לעזור בקשר למתקנים שאני מכיר.

אילן כלבו לרכב, מוכר מאוד בתחומו, מזה שנים, מדובר בכמה טכנאים עם עמדות שונות ועסק שמתקתק מסה של לקוחות, העבודה תלוייה בטכנאי עליו נפלת, סה"כ להתקנה כזאת לא צריך להיות בעיה.

מדובר במקום גדול ורציני, מתעסק רק בהתקנות בלבד, מגוון מוצרים, יודעים מה הם עושים.

יתרון שיש להם הרבה ניסיון.

חיפה רדיו גם כן עסק וותיק למיטב ידעתי, אמור להיות סבלני.

כמו שרשמו לך, תעמוד להם על הראש מה שנקרא, זה חובה.

ממליץ לא להגזים ולפרק מיליון פלסטיקים, אלא לדחוף חוטים בחריצים וכדומה מסיבות שצויינו.

פורסם

לגמרי איתך, כלומר, בוודאי שאעמוד ליד המתקין ואפקח (אבל לא אציק) ובוודאי שגם אני מכוון להליך פולשני כמה שפחות.

אני מודה לך על חוה״ד ואבדוק את שני המתקינים שציינת. אגב, יש לך ניסיון אישי, ועדיף עדכני, עם 2 המתקינים הנ״ל?

תודה

בן

BENJ:

ROY:

פורסם

פות"ש - נא עדכן אחרי ההתקנה. במיוחד תפקוד ה IROAD. תודה

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אתה מדבר מניסיון עם הרכב הנ"ל?

לא צריך נסיון כדי לדעת שאם אתה מפרק פלסטיק התפיסה שלו לא תיהיה כמו פעם במקרה שלך אתה מפרק את המרכז מעביר לכיוון הדלת למשקוף ואז לאמצע המראה המרכזית.

וכן יש לי נסיון עם רכבי ניסאן ואינפינטי לגבי הפלסטיקה [חיבור מערכת אודיו פירוק משקופים + דלתות ועוד.. יפנים יפנים טובים טובים אבל איכות חומרים זולה]

כל כבל יכול להידפק, לא מזה אני חושש.

בירכותי

לזרוק הצהרות לאויר זה נחמד אבל נימוק באמת שווה מילים.

20-25 קמ"ש מעל המותר בחוק [ואף פחות תלוי בכביש] יביא לך שלילה יפה במיוחד כשהשוטר ירצה לתפוס רכב יותר יקר מהשני.

ה iRoad זבל אנושי [מנסיון] שלא יודע על פי מה השוואת שאפשר להשוואת אותו בכלל לאסקורט MAX.

האסקורט קיבל ציון נמוך מהאיירוד בכל הסקירות, ובפרט בשל בעיה בבסיס הנתונים והוולנטיין אחד רלוונטי רק נגד לייזר בעוד שה-IRODE נותן פתרון כולל (למעשה וולנטיין + צ'יטה באחד).

בעיה בבסיס החארטות שסיפרו לך האסקורד מקס נותן לך היום את ההגנה הטובה ביותר עם שלל יותר גדול של תדרים ותמיכה גם בנתוני GPS , מבוסס על טכנולוגיה צבאית בניגוד ל iRod האזרחי שלך . האסקורט מקס נבנה על ידי אותם אנשים שבנו את הוולנטין אחד שהוא המכשיר הטוב ביותר לנגד ממל"זים והוא שם בכיס הקטן את ה iRoad ואת האסקורט מקס.

הבעיה היחידה של האסקורט MAX בגלל שהשבב GPS שלו הוא על תדר צבאי בהתקרבות לשטח מוגן [בסיסים מסוימים, נמל התעופה] תאבד אוטמטית את זיהוי הGPS אך גם ללא הGPS הוא ממשיך להגן עליך מפני מצלמות/ממל"ז ואפילו ניידות שמשדרות אות רדיו [מדברות בקשר]

עם הסבה קטנה כמובן במיוחד לדגם הבלוטוט'.

זה לא אני אמרתי, אלא תהיה שהעלו כאן. הגישה (שיש בה היגיון) הנ"ל, נעוצה בכך שבכדי להנות מאחריות למוצר יש לרכוש אותו ממשווק מורשה (סיבת הייעוץ המקורית שלי) בעוד שישנם גם משווקים שאינם רשאים לשווק. כלומר, הגישה אומרת שגם ההתקנה צריכה להיות אצל אותו משווק בכדי לקבל אחריות.

האם זה וודאי, לא יודע?

גישה חארטה בארטה , מוצרים אמורים להירכש דרך משווקים מורשים [כאלה שיש להם סחר שיווק עם היבואן/יצרן] , מוצרים ללא אחריות או כאלה אשר זקוקים להתקנה , במידה ולא יבוצע דרך משווק/מתקין מורשה האחריות תבוטל.

מדובר למשל על רמקול לרכב , קנית אותו והלכת התקנת אצל מישהו לא מורשה או בעצמך ושרפת את הרמקול בהתקנה לא מקוצעית? אין אחריות!

במקרה שלך מדובר בסה"כ במכשיר שצריך להעביר לו חיבור חשמל קבוע .

ושוב לשאלתי למה בשם כל האלים והשדים האחריות של המוצר תתבטל אם תתקין אצל כל בנאדם שבאלך אשר מוסמך להתעסק עם חשמל רכב.. וגם אם תתקין אצל אדם לא מוסמך וסתם חפריסט .

איך בשם כל הרוחות ? תתבטל לך האחריות על המוצר? יש לך איזשהו ידע בחוק? או בחשמל/אלקטרוניקה? אני רוצה להבין מדוע לעזאזל אם תבוא ליצרן ותגיד :"המוצר הפסיק לעבוד/צריך מעבדה" הוא יענה לך :"מצטער אין אחריות העברת לו חשמל לא אצל משווק מורשה.

כאילו מה יכול לפגוע במוצר? הרי הרכב/שקע/אזור לקיחת הוולט יהיה זהה לחלוטין כמו מהמצת , אתה לא יכול להוציא יותר חשמל ממה שאפשר.

המוצר לא ידרוש יותר חשמל ממה שצריך , זה כולה פ-א-ק-י-נ-ג כבל חשמל!

קרא את הפוסטים הקודמים ותבין מדוע התהייה. החשש הוא לא האחריות על הרכב (למרות שטוב שהעלת את זה) אלא אחריות על המוצר ועל טיב ההתקנה.

עדיין לא הבנתי למה חוט שיעביר חשמל למוצר ו/או/איך הותקן יפגע באחריות של המוצר עצמו כאשר ההספק חשמל זהה.

אם ו/או המוצר יפגע איכשהו מהספק חשמל ברור שזה הבעיה של היצרן/יבואן הרי שהם בנו מכשיר חרא ... וזה למה יש אחריות.

אם תרצה להתייעץ עוד , תודיע לי.

Mercedes Benz Vito V6T 3.2 2015

Chevrolet Silverado 2500HD 2014

• תוכן חדש...