Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4231 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני לא מבין בכלל את מה שאתה אומר.

על רכב שאינו היברידי, יש מיסים גבוהים מאוד (למעלה מ-100%).

אם תוסיף את עלויות השילוח - אתה מגיע לאיזור ה-45-50K$ לרכב שעולה שם 22K$.

עכשיו, כשהדולר באיזור ה-4 ש"ח, זה אומר שהרכב יעלה לך בייבוא אישי בערך 190 אלף ש"ח.

אז לשלם עוד 10K ש"ח, ולחסוך לך את כל כאב הראש וגם לקבל אחריות (ואל תשכח שיש ליבואן גם עלויות תקורה וכו'), זה ממש לא נראה לי מחיר שוד, ואם מחיר הרכב בארה"ב הוא אינדיקציה למשהו - אז זה דווקא אומר שאם תקנה את האלטימה ב-200K ש"ח עשית עסקה לא רעה בכלל.

לא זו בלבד, אלא שכל יבואני הרכבים מארה"ב צפויים להעלות מחירים בשנה הבאה בכ-10% לאור עליית שער הדולר.

עוד סיבה טובה לקנות מהם עכשיו - כשהם עוד מוכרים לך רכבים שהביאו אותם בשער נמוך יותר, והרווח שלהם עודנו נאה.

עריכה אחרונה על ידי mogo
  • תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בגלל זה היבוא האישי שאתה מדבר תקוע בפקק ולא זורם. כנ"ל גם הייבוא המקביל.

להזכירך, היבואן אינו קונה את הרכב ב-22000 דולר, אלה בהרבה פחות. 22000 דולר זה מחירו בחו"ל לצרכן הפרטי ולא ליבואן.

בנוסף כשהרכבים הללו הגיעו ארצה, הדולר היה נמוך,ובפעם הבאה כדאי שתציג ראיות לגבי מחירי קניה של הרכבים הללו.

בלי שום קשר, האלטימה מרגישה פשוט "עגלה" ליד הסופרב, ולא שיחת הטלפון שינתה את הכיוון לקראת הסקודה, אלה נסיעת המבחן.

אבל שיחת הטלפון עיצבנה ממש והייתה "הקש ששבר את גב הגמל"

אני חוזר ואומר: הערך האמיתי של המכוניות זה להשוות אותם כפי שהם. יתרונות מול חסרונות.

לגבי המחיר:

רכב אחד מחירו גבוה כמעט בכל מדינות אירופה. ואצלנו הוא מתומחר "יחסית" בצורה שפוייה.{במסגרת המבצע}

ואילו השני, מתומחר זול מאוד בחו"ל, ובגלל מיסים, הובלות, ורווח מטורף, מחירו גבוה כאן. זה לא הופך אותו לטוב יותר.[כי הוא לא]

בסדר? יש?

פורסם

יוסי,

1. יש כן הגיון בשיטת חישוב שכזו (למרות שאכן היבואן הישראלי לא קונה במחיר לצרכן האמריקאי) אבל קח את הדילר האמריקאי, הוא קונה ב X, מוסיף על זה את כל ההוצאות והתקורות ומגיע ל 20K דולר.

עכשיו קח את היבואן הישראלי, הוא קונה בארה"ב באותו מחיר שהדילר קונה, יש לו את אותן הוצאות ואותן תקורות+כמובן שילוח ואז יש את המיסים המפלצתיים.

אם בקיזוז המיסים המחיר דומה (ואין ספק, הוא דומה) אז הטענות האלה של "אכלו לי, שתו לי" צריכות להיות מופנות לשר האוצר שלך.

2. בכל מקרה, זו רמת המחירים בארץ וכל השוואה למחיר בארה"ב או על מאדים הוא משולל כל הגיון. אתה יכול לעבור לארה"ב ולקנות מכוניות (ועוד כמה דברים) בזול, אבל לא לקנות פה כי "בארה"ב זה יותר זול" זה לא פחות מהזוי!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כשאני אחיה באמריקה אקנה אלטימה כי היא מכונית מצויינת והיא נותנת תמורה מצויינת {למחירה}שם.

אבל כאן התמורה שאתה מקבל בעבור הרכב הזה היא רחוקה מלהיות מספיק טובה, כשיש באותו מחיר[או באלפים בודדים יותר] אלטרנטיבות "קצת" יותר טובות.

לגבי אמינותה, השם NISSAN לבד זו קודם כל מדבקה. הרכב הזה חדש אצלנו והוא צריך להוכיח את עצמו כאן.

כבר למדנו שלא כל מה שמצליח במקומות אחרים מצליח אצלנו. גם בתחום הרכב.

פורסם

בסיכומו של דבר נראה כי לא שיחת הטלפון הלא מוצלחת עם נציגת המכירות היא זו שהדירה את ממונכם מחשבון הבנק של קרסו, אלא כמה וכמה סיבות אותן מנית לאורך השרשור (לדעתי חלקן מוצדקות, חלקן לא) ולכן ההודעה הפותחת את השרשור וכותרת השרשור כאילו רק בגלל אותה שיחת טלפון, קרסו הפסידו לקוח לאלטימה היא דמגוגיה לשמה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

כספר מי שמכיר את ההסטוריה שלי ברכבים, כולל אתה, יודע שזו יכולה להיות סיבה, וגם אם לא עיקרית אזי לפחות הקש ששבר את גב הגמל. קרסו הגיבו פה כדי לפחות להתנצל? משהו?

הרי אני לא חשבתי שארצה גולייטה. אבל יחס, שירות, ורכב מוצלח בפני עצמו, הביאו אותי לרכוש, לאחר שנכוויתי מיבואן ה״בית״ שלי. למה שזה יהיה שונה אצל הסופרב?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
האלטימה מכוניות מושלמת, הנדסת אנוש ברמה גבווה מאוד וגם כן אמינה יותר.

תגיד, אתה אמיתי? כנראה שלא נהגת / נסעת בה, ובטח לא בסופרב.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
כספר מי שמכיר את ההסטוריה שלי ברכבים, כולל אתה, יודע שזו יכולה להיות סיבה, וגם אם לא עיקרית אזי לפחות הקש ששבר את גב הגמל. קרסו הגיבו פה כדי לפחות להתנצל? משהו?

הרי אני לא חשבתי שארצה גולייטה. אבל יחס, שירות, ורכב מוצלח בפני עצמו, הביאו אותי לרכוש, לאחר שנכוויתי מיבואן ה״בית״ שלי. למה שזה יהיה שונה אצל הסופרב?

אני מדבר על המקרה הנדון פה ולא על העקרון. עקרונית אתה צודק.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
בסיכומו של דבר נראה כי לא שיחת הטלפון הלא מוצלחת עם נציגת המכירות היא זו שהדירה את ממונכם מחשבון הבנק של קרסו, אלא כמה וכמה סיבות אותן מנית לאורך השרשור (לדעתי חלקן מוצדקות, חלקן לא) ולכן ההודעה הפותחת את השרשור וכותרת השרשור כאילו רק בגלל אותה שיחת טלפון, קרסו הפסידו לקוח לאלטימה היא דמגוגיה לשמה.

אכן , נראה שפות"ש חיפש סיבה למה לא לקנות ניסאן ומצא אותה בדמות השיחה לסניף

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
אכן , נראה שפות"ש חיפש סיבה למה לא לקנות ניסאן ומצא אותה בדמות השיחה לסניף

לא בדיוק.

אחדד קצת את העובדות. ואתן דוגמאות מחירים של רכבים אחרים שמיובאים לכאן מארה"ב.

את הניסאן בדגם המפואר משיגים "שם" ב-קרוב ל-25000 $ על הכביש כולל מיסים. כאן לפי אתרי אינטרנט שונים{כי המחיר בקרסו סודי} היא עולה 203K על הכביש.

שברולט אימפלה 3.5L בגימור LT עולה "שם" כמעט 36000$ כולל מיסים, על הכביש. אצלנו אפשר היה להשיגה ב-200000 שקל+אגרות.

למרות פער גדול במחיר בין הרכבים הללו "שם", אצלנו הרכבים הללו עולים אותו מחיר! {ב-LA יש 8% TAX}

על שני הרכבים יש מיסים, הובלות, ביטוחים, ועוד כאלה...

אז אני שואל,מה המחיר או השווי האמיתי של הניסאן אצלנו?

מה המחיר ש"כדאי" לקנות אותה כאן? האם היא שווה 203000 שקל?

אני יכול לתת הרבה דוגמאות אחרות של רכבים נוספים שמחיריהם "לא כל כך מוגזמים"

קישור למחיר האימפלה דווקא באיזור שבו התגוררתי פעם:

2015 Chevrolet Impala in the Los Angeles Area - 2G1125S39F9101757

פורסם

איפה אפשר להשיג את האימפלה ב-200?

אולי את הדגם הישן, כמו שתמיד מקבלים הנחות על דגמים 'זקנים'. (זו אגב אחת הסיבות להנחות על הסופרב)

כיום מוכרים את האימפלה הבסיסית (שמאובזרת הרבה פחות מהאלטימה המפוארת) ב-220 לפני אגרות וכו', ואילו בארה"ב מוכרים אותה ב-32.

כלומר, הפרש של 7000$. אמנם הפרש טיפ-טיפה גדול יותר מבישראל (וזה רק במחירון - במציאות אתה לא יודע כמה גמישות יש בכל אחד מהדגמים), אבל ממש לא משהו שמצדיק עליהום כזה. ייתכן שיבואן שברולט יותר חזק מול היצרן; ייתכן שליצרן שברולט יש יותר אינטרס להכניס את הרכב לארץ (מאוד הגיוני אגב); ייתכן שככל שהמחיר עולה ויש אלטרנטיבות איכותיות יותר (בטווחי המחירים של האימפלה ניתן להשיג כבר את מכוניות הבסיס של יצרניות היוקרה), היבואן חייב להגיע לרמות מחיר תחרותיות יותר. (עוד אגב - הניסאן כנראה תשמור ערך בצורה טובה פי כמה מהאימפלה)

בקיצור, לדעתי לקחת את הבחירה הזו באופן אישי מדי. אהבת את הסופרב, אתה מאושר מהבחירה? -- כל הכבוד. אנו מפרגנים לך, באמת. אבל אל תנסה לשכנע אותנו שהבחירה נכונה אובייקטיבית באמצעות כל מיני פלפולים חשבונאיים תפלים.

פורסם

אני איתך. גם אני שוקל רכישה (בין היתר, לא כשיקול בלעדי) לפי ״מוגזמות״ התמחור. דווקא אצל המותג שבסוף הלכתם עליו יש דוגמא יפה: אוקטביה 1.8 מתומחרת סביר; אוקטביה vrs מתומחרת יקר. את ההפרש שהיה אמור להיות בין הרכבים אפשר לראות בחול.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

"איפה אפשר להשיג את האימפלה ב-200?"

MOGO- אל תישן, תתעורר! המחיר 200K ממש מתחת לאף שלך.{התקשרת ל-UMI?}אם לא אז הנה: תתעקש קצת ותקבל.

iCar - מבצעי רכב - שברולט אימפלה ב-20,000 שקל הנחה

"ייתכן וייתכן וייתכן",תפסיק להצדיק יבואנים שעושים רווח שמן על חשבון כיסך, אל תחפש תירוצים ופירושים למה הניסאן כאן יותר יקרה או באותו מחיר כמו האימפלה, כאשר זה צריך דווקא הפוך, ובהפרש גדול מאוד.

אם יבואן אחד יכול ומרוויח יפה על רכב אחד, אין שום סיבה שהאחר יעשה קופה שמנה על אנשים אחרים. ייתכן שאנשים כמוך שמצדיקים אותם בתרוצים מצוצים מן האצבע, ייפלו במלכודת דווקא. אם יצליחו להרוויח? סבבה. הם מנסים כרגע. תן להם ציאנס. אם לא הם יורידו מחיר. שירוויחו מצידי כמה שהם רוצים. לא על חשבוני או על חשבון אחי.

לפי כל היגיון ותמחור נורמלי וגם רווח סביר, אני מניח, הניסאן יכלה לעשות כאן מהפיכה בשוק "המנהלים" ב-165K שזה מחיר חדירה מאוד יפה ולא מוגזם.

ובדגם המפואר עוד 10000 שקל. אבל קרה שבחרו בדרך הזו, של לעשות קופה, זו זכותם. הרי בסופו של דבר, כאשר הרכבים הללו לא יימכרו, המחיר "יישחט" חזק.

אז מה תגיד אחר כך, שהם מפסידים בין -30-40 אלף שקל? אז האימפלה כן נמכרה ב-200K, וה-RCZ[פיגיו אם לא ידעת], נמכרה ב175K, עם מחירון של 204K דאז.

שיחת הטלפון בדבר מחיר הרכב לפי מחירון רשמי של החברה,{לא של האתרים האחרים}, או רמז להנחה או למבצע או כל דבר שיעביר תחושה שלא עושים עליך קופה לא קטנה, לא הייתה לשוו. ההתלבטות הייתה בין 2 הרכבים. אז הרכב הטוב יותר לקח. שיחת הטלפון תרמה לזה, באחוזים בודדים.

לא מכיר את השרות של קרסו ואין לי ניסיון כל כך רע עם צמפיון. אבל יש להם מחירון מסודר באתר שלהם. כמו להרבה אחרים.

אבל לגבי מכירת רכבים ומתן תשובות לגבי רכב חדש בטלפון, יש להם עוד מה ללמוד אחד מהשני. והכל מתחיל בטלפון.

אני מאחל לכולם לבזבז כמה שיותר כסף על "חתיכת הפח" עצמה נטו, וכמה שפחות על הובלות, מיסים, ביטוחים, ורווח שמן ומה לא...

ושיהיה לכולנו שבוע נפלא!

יוסי.

פורסם

כתבתי 'ניסן' בגוגל, נכנסתי לאתר הרשמי ובחרתי אלטימה, כתוב "החל מ-174,000".

זה לא מוריד כלום מההתנהלות העילגת של קרסו, לאורך שנים ארוכות, שבפרוש גורמת להם להפסיד עסקאות,

התנהלות שיווקית רעועה בה יבואן שלם על מוצריו ומקצועיותו מתנקז לאיזה נציג\ה טלפוני ש..לא מתאים לתפקידו.

כל מוכר של כל מוצר צריך לנקוב מחיר ברגע שנשאל, אחרת הוא דרעק שמנסה להסתיר משהו.

לא יעלה על הדעת מצב בו אתה חפץ בכספו של הלקוח, רק לא מוכן לומר כמה ממנו אתה רוצה.

בלי קשר, גם החוק מתייחס לזה בכל מיני דרכים (חובת הצגת מחירים).

פעמיים נכחתי במקרים דומים מול קרסו, כשהגיע הקשקאי.

לפעמים זה סתם עובדים ממורמרים שנהנים לדפוק את בעל הבית.

The first one to get angry loses

• תוכן חדש...