Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4200 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חבר'ה,

אני לפני קניית רכב ורציתי להתייעץ איתכם לגבי מכון בדיקה לפני קניה מומלץ באיזור המרכז (ת"א, פ"ת, הרצליה ומה שבניהם).

בנוסף, שקלתי לאחר הבדיקה לגשת למוסך המרכזי או אחד המורשים ע"מ לעבור עם סורק תקלות על המחשב של הרכב

לבדיקת תקינות של הגיר והמנוע, האם זה מקובל? מה עלות של בדיקה כזו? והאם כדאי לעשות את זה בכל מוסך מורשה מ.התחבורה

או במרכזי בלבד?

טיפים נוספים יתקבלו בברכה,

תודה!

• ספונסר פורום
פורסם

בוקר טוב,

לא ציינת באיזה רכב מדובר אבל בהחלט מקובל לעבור במרכז שירות מורשה לבדיקה.

אם מדובר במאזדה או פורד (כמובן :wink: ) אתה מוזמן אלינו לבדיקה כללית ולבדיקת היסטוריית הטיפולים של הרכב, במידה וטופל במוסכי היבואן.

אצלנו לא נהוג לחייב על בדיקה כזו (ציין בבקשה שהגעת מהפורום).

יום מעולה,

שמעון זוארץ

03-5333082

מרכז שירות שי לי - מורשה יבואן לרכבי פורד ומאזדה. רחוב היוזמים 12 אור יהודה, טלפון: 03-5333082
מוסך הסדר לחברות הביטוח מגדל, מנורה, ביטוח ישיר, 9 מליון, איילון, שירביט וליברה.
לחנות האונליין של שי לי עם הנחות ומבצעים לחצו כאן

פורסם

באזיה רכב מדובר?

בת"א ורעננה יש את דינמומטר, בהצרליה ובפ"ת יש את מבדק.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

מכונים כמו דינמומטר הם אמינים מכיוון שהם מחמירים מאוד. גם אם אין תקלות, הם יגידו שיש פוטנציאל. אני סומך עליהם ולפי זה פסלתי רכבים שהיו אמורים להיות שמורים כאילו הם התינוקות של הבעלים.

יחד עם זאת, אחרי בדיקה רצוי לקחת את הדו"ח לחבר שמבין עניין ברכבים או לחילופין לפרסם פה את הדו"ח בשביל המלצות לגבי הדו"ח, מכיוון שהמכונים גם מכסים תחת לגבי המון דברים (לא אומר שהם שמקרים, אבל לא לוקחים אחריות על חלק מהדברים) ואומרים שיש בעיה כשבפועל זה נטו בלאי טבעי.

עריכה אחרונה על ידי אריה1986
פורסם

אריה - סלח לי, אבל כנראה לא קראת מספיק דו"חות בדיקה.

לא כל המחמיר בבדיקות רכבים הוא לטובת הלקוח בצורה מוחלטת (לעיתים זה יסייע לקונה בתמחור. לעיתים - מרוב רג'קטים לא תדע אם הרכב בכלל בר קנייה או לא).

המכונים יכסו ישבנם בכל דבר שימצאו לנכון (ומה שלא - יירשם למטה מחוץ לסעיפי הבדיקה באותיות קטנות, למשל: "אין אחריות לגיר אוטומטי").

להחמיר זה טוב, כל עוד מזמין הבדיקה לא ייצא מבולבל אחריה (וזה מה שקורה עם רוב הבדיקות במכונים).

alfa 156 2.5.

פורסם

לא כל המחמיר בבדיקות רכבים הוא לטובת הלקוח בצורה מוחלטת (לעיתים זה יסייע לקונה בתמחור. לעיתים - מרוב רג'קטים לא תדע אם הרכב בכלל בר קנייה או לא).

המכונים יכסו ישבנם בכל דבר שימצאו לנכון (ומה שלא - יירשם למטה מחוץ לסעיפי הבדיקה באותיות קטנות, למשל: "אין אחריות לגיר אוטומטי").

להחמיר זה טוב, כל עוד מזמין הבדיקה לא ייצא מבולבל אחריה (וזה מה שקורה עם רוב הבדיקות במכונים).

בגלל זה צריך לשבת על הדו"ח עם מישהו שמבין עניין, כמו שציינתי ;)

קראתי כמה וכמה דו"חות, נכון שכולם מבלבלים ומכסים ישבנים, אבל הם כן עולים על בעיות מכריעות כמו האם הרכב עבר תאונה או פגיעות שסי או מרכב, בנוסף לכל המערכות המכניות שברכב. כנ"ל גם דו"ח מכון זה לא אחריות וחותמת שהרכב מתאים לקנייה, אלא סוגר הרבה פינות.

פורסם
בוקר טוב,

לא ציינת באיזה רכב מדובר אבל בהחלט מקובל לעבור במרכז שירות מורשה לבדיקה.

אם מדובר במאזדה או פורד (כמובן :wink: ) אתה מוזמן אלינו לבדיקה כללית ולבדיקת היסטוריית הטיפולים של הרכב, במידה וטופל במוסכי היבואן.

אצלנו לא נהוג לחייב על בדיקה כזו (ציין בבקשה שהגעת מהפורום).

יום מעולה,

שמעון זוארץ

03-5333082

היי שמעון,

אכן מדובר במאזדה.

האם הבדיקה הכללית שלכם כוללת התחברות עם סורק תקלות למחשב המנוע והגיר?

באזיה רכב מדובר?

בת"א ורעננה יש את דינמומטר, בהצרליה ובפ"ת יש את מבדק.

מאזדה 3.

אני יכול להגיע גם לדינמומטר וגם למבדק, לאן יותר מומלץ?

שמעתי על קומפיוטסט, עליהם פחות ממליצים?

חולגי,

באמת זה משהו מעניין.

אני רואה בדיקות שאנשים מעלים עם סעיפים בגיר, ובדיקות שרושמים שאין אחריות.

אז איך אפשר לדעת מה המצב של הגיר אם הם לא נותנים אותו?

פורסם

לפעמים ניתן לדעת מהבדיקות של המכונים מה מצב הגיר, לפעמים לא.

אבל אחריות לבדיקה - לא תהייה לך (ואז תמיד יהיה לך סעיף אי תקינות עבור הגיר...זהו מעגל קסמים כזה).

אם יש לך אפשרות, ויש לך מוסך שאתה באמת סומך עליו (מוסכניק, לא מכון) - תן לו לבדוק את הרכב + בנסיעה כמובן (אם יוכל להתחבר עם סורק - עוד יותר טוב וגם רצוי).

אם "יאשר" את תקינות הרכב - קח אותו בנוסף לפחח (או מכון בדיקה) לבדיקת שלדה ומרכב בלבד.

זהו לדעתי המיטב שניתן לעשות.

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...