Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניסיון מר - מרכז איילון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4204 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ערב טוב לכולם -

ראשית אני חייב לציין שאני נוטה להזהר בכבודם של אחרים ובמיוחד כאשר המידע מגיע אלי מיד שניה. אבל הפעם החלטתי שאני פשוט לא יכול לשתוק.

לפני מספר חודשים העליתי לכביש מרצדס 350SLC משנת 1973 שעמדה מספר שנים. לרכב היתה בעיה במערכת ההזרקה אשר גרמה לו לעשן, להניע בקושי והמנוע עבד כמובן באופן בעייתי ו"לא עגול" כפי שהגדירו המאזינים לו.

בתחילה ניסיתי לפתור את הבעיה אצל המוסכניק שטיפל ברכב בחיפה ולאחר מכן בדקתי מספר אופציות ןקיבלתי המלצות על ראובן מ"מרכז איילון" ברחוב גינוסר בתל אביב. למרות שאני חיפאי והעברת הרכב היתה לא נוחה במיוחד, לאחר שיחה עימו בה הבטיח כי הוא מכיר כל בורג ב-SL ו-SLC ומכיר את הבעיה הזמנתי גרר והעברתי את הרכב. יצויין שהרכב הניע ונסע, אך למרות זאת העדפתי לא לנסות אותו בנסיעה בינערונית ארוכה.

עם ההגעה החל ראובן לבדוק את המערכת יחד עם העוזר/שותף שלו, בחור בשם עדי. אחרי כמה נגיעות הרכב כבר לא הניע. שלוש שעות חיכיתי ולבסוף הוא הודיע שאינו מאתר את הבעיה, הרכב חייב להשאר והוא יודיע לי בתוך כמה ימים מה יהיה. חיכיתי. חודש וחצי חיכיתי. בכל יומיים-שלושה התקשרתי, בדקתי ותמיד שמעתי תירוצים - "לא הספקתי", "אין לחץ דלק", "אני עסוק", "עוד יום-יומיים". שוב ושוב חיכיתי עד לבסוף בשבוע שעבר אמר לי שהצליח לאתר את הבעיה - מחלק דלק תקול (למי שלא יודע - זהו החלק שמעביר את הדלק למערכת ההזרקה ויושב מתחת לפילטר האוויר במרצדס). מעניין, כי כבר בפגישה הראשונה אמרתי לו שאני סבור שיש בעיה עם מחלק הדלק, מה שאמר לי גם המכונאי בחיפה...

ביום ראשון התקשרתי שוב והתבשרתי שהמכונית מתוקנת. בשלישי לקחתי יום חופש, נסעתי לתל אביב ופגשתי את המכונית. בקושי זיהיתי אותה - מלוכלכת, טביעות רגליים של חתולים על המושב הקדמי והדש-בורד, 2 שריטות חדשות. ממש נפלא. ראובן מספר שהצליח לאתר את הבעיה, החליף מחלק דלק והכל בסדר. אז נכנסנו לרכב לסיבוב כשהוא נוהג. אחרי חמש מאות מטרים בכביש ראשי - הרכב מדומם. דחפנו, בדקנו ולבסוף הרכב הניע וחזרנו למוסך. וראובן עוד מצטדק ואומר שלא ידע שהרכב ידומם כי לא טרח לעשות עליו סיבוב. ברור - הרי היו לו רק 6 שבועות לשם כך...

אחרי כמה כוונונים ראובן טען שהכל בסדר. בשלב זה התחלתי לחשוד והרמתי טלפון למישהו שפרסם שיש לו חלקי רכב תואמים ולאחר שיחה קצרה התברר שהוא היה פעם בעליו של הרכב הספציפי (בחור נחמד ששמח מאוד לעזור). הוא הזהיר אותי שראובן עומד "לעשות עלי סיבוב" שהחלק המדובר נפוץ למדי ועולה כ-1000 עד 1200 ש"ח בלבד.

וכמה שהוא צדק. כשנכנסתי לבדוק מה הנזק הכספי ראובן עמד בכל הציפיות: על עבודה הוא ביקש 650 ש"ח (למרות שהחלפת החלק לקחה בערך 10 דקות...) ועל החלק נחשו כמה... 3500 ש"ח (!). והכל בתוספת מע"מ כמובן... המילה היחידה שיצאה לי מהפה היתה: "תחזיר". תחזיר את החלק הישן ותשחרר אותי מהכבוד לממן לך את הפנסיה. אז הוא החזיר את החלק הישן (בתוך כ-10 דקות...), וברוב טובו ביקש "רק" 1000 ש"ח + מע"מ על עבודה (אותה עבודה שעליה ביקש 650 לפני חצי שעה...) כי הוא "לא עובד לשם שמיים". את זה כבר הבנתי לבד...

בשלב זה הסברתי לו בדיוק איפה הוא טועה: החל מימי העבודה שאיבדתי, עבור בזה שחיכיתי חודש וחצי לחינם, העובדה שהוא אפלו לא טרח לבחון את הרכב בנסיעה וחמור מכל - שהחליף חלק בעלות נכבדה בלא לשאול אותי בניגוד לחובתו כמכונאי. שילמתי 200 ש"ח על המצתים שהחליף (בלי לשאול אותי - אני אישית החלפתי מצתים כחודש לפני שהבאתי אליו את הרכב ובעלות של 10 ש"ח למצת...). כמובן שעתה הרכב כבר לא הניע (וראובן עוד טעם שהרכב הגיע על גרר ולא הניע "מההתחלה" - הוא "שכח" שהרכב ירד בנסיעה מהגרר ונכנס למוסך מניע ונוסע). בסופו של דבר הרכב נגרר אל אותו בחור שעזר לי ושמחזיק בכמה חלקים כאלו במחירים שפויים.

החיים לימדו אותי שוב ושוב ואני פשוט לא לומד: הבנתי שפראיירים כנראה לא מתים - הם פשוט מתקנים את הרכבים שלהם אצל ראובן ב"מרכז איילון"...

עריכה אחרונה על ידי msigal

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם
ערב טוב לכולם -

...................החיים לימדו אותי שוב ושוב ואני פשוט לא לומד: הבנתי שפראיירים כנראה לא מתים - הם פשוט מתקנים את הרכבים שלהם אצל ראובן ב"מרכז איילון"...

מיקי ,

יש מספיק מכונאים הגונים וצדיקים בחיפה והקריות

אל תחפש מציאות במרכז...

בהצלחה

Morris- Motoring in a BIG way...economically

...Peugeot - Vous pourrez toujours compter sur votre voiture

..!"Si c'est une "203

פורסם

את שלמה מזרחי אני מכיר היטב, לצערי. הרכב עמד אצלו שבועות והוא לא פתר את הבעיה. סיפר סיפורים מכאן ועד להודעה חדשה אבל עבודה - יוק. ועוד לא דיברנו על כך שהוא בדק את הרכב לפני הטסט, אמר שהכל בסדר ושהברקסים מצויינים. רק חבל שהוא אפילו לא טרח לפרק גלגלים ולראות שתקוע שיח בתוך הגלגל... אני איתו סיימתי.

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

חבל שלא שאלת קודם..

אני ועוד כמה חברים בעלי מרצדסים מטפלים במוסך אמין (זה שמו של המוסך) בשדרות הר ציון 48 בת"א.

בעלי מקצוע מעולים, ישרים כסרגל וזולים מאד, בלי "אני ואני ואני".

בנוסף, יש להם נגישות חסרת תחרות לחלפים דרך EBAY.NB..

מומלץ בחום !

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם (נערך)

ניתן עדיין למצוא בעלי מקצוע הוגנים,צר לשמוע שייש כאלו שאינם,הם לא אמורים להמשיך לעסוק במקצוע באם הם לא יודעים לעמוד בציפיות מהם ,מי שחווה ארוע כזה או אחר מוזמן לכתוב,מי שמתפרנס בחוסר הגינות תוך ניצול לרעה עדיף שלא יעסוק במקצוע.

עריכה אחרונה על ידי oferbz

עופר בן צבי

פורסם

מצטער לשמוע שלפותח השירשור היה ניסיון לא מוצלח עם מוסך איילון, אני מטפל במכוניות שלי אצלם כבר למעלה מעשרים שנה ובסה"כ שבע רצון מהמקצועיות והשירות, מצאתי לנכון לאזן את השירשור כי שרשור כזה בהחלט יכול לעשות נזק ולא תמיד בצדק, לפותח השירשור כל שיש לי לאמר זה שאם הניסיון שיש לך עם המוסכים שאנשי הפרום ממליצים עליהם הוא לא טוב (מהשירשור מסתבר שזה לא רק מוסך איילון) יתכן מאוד שהבעיה לא במוסך, גם על זה שמכר לך את הרכב לא בהכרח אהיתי סומך הרי יתכן וגם לו יש אינטרס, לדוגמא יכול להיות שהוא הכיר את הבעיה לפני שמכר לך את הרכב ? :lol::lol:

טל

פורסם

בעל מוסך טוב מטפל ברכב כמו שצריך מעדכן את בעל הרכב במידה וצריך להחליף חלקים ובטח שלא משאיר את הרכב אצלו לפרק זמן כזה ארוך,איני מכיר את המוסך הזה,ידוע לי על עוד מרצדס שהיתה לו בעיהבמחלק הדלק,נקנה אחד חדש והרכב טופל,בעל הרכב ידע כל העת מה נעשה במכוניתו,אפשר והמוסך המדובר אכן עובד טוב

ולקוחותיו שבעי רצון מהשרות שלו.

עופר בן צבי

פורסם (נערך)

קראתי היטב את הפוסט של פות"ש , ואז קראתי שוב. ואז קראתי בשלישית.

ומכיוון שאני מוצא עצמי ממליץ במשך תקופה ארוכה על שירותיו של המוסך דלעיל - חשבתי טוב טוב אם ברצוני להכנס לכתיבת פוסט שיתכן ויתפרש ככתב הגנה.

השיטה הזאת אצלנו, שהאצבעות קלות על המקלדת וקל מאוד להכפיש ( ובזאת אני לא טוען שפות"ש אינו צודק) יכולה לעשות בקלות ברגע אחד נזק למשהו שלוקח לבנות שנים.

הראש אומר - מה אכפת לי, אני מרוצה, וזה מה שחשוב. אבל הלב אומר שלא נראה לי הוגן ששמו של מוסך שמשרת אותי נאמנה מעל ל - 5 שנים, ושמוסך עליו אני ממליץ למכרי תחת כל עץ רענן- ימרח בזפת ונוצות ויגורש מהעיר מבלי שאשמיע את קולי.

אני גם לא טוען שפות"ש מציג מצג שווא ושאיננו צודק. אני רק רוצה להציג איך אני רואה את השירות של מוסך מרכז איילון.

אני חייב להגיד כאן ועכשיו: אינני עובד במוסך, אינני מקבל ממנו שום תמורה כלשהי, אינני מדבר איתם בכלל על ענייני הפורום, ואין לי שום אינטרס! הדרייב היחיד שמניע אותי הוא להציג את הצד השני של להיות לקוח של מרכז איילון ואת זה עשיתי במשך מעל ל-5 שנים, עם מרצדס w123 coupe שנת 84 עד שתאונה החריבה לי את הרכב.

במשך 5 שנים, למעשה מהיום הראשון שרכשתי מרצדס - טיפלתי ברכב במוסך המדובר. במשך כל השנים המרצדס עברה הרבה, והרבה היה ביוזמה שלי - מטיפולים שוטפים - דרך שיפוץ פרונט, מתיקוני מערכת דלק ועד החלפת מנוע. וזה לא היה רכב שנסע למפגשים וחזרה. זה היה רכב ששירת אותי כרכב יום יומי, שהמשפחה נסעה בו על בסיס קבוע לכל מקום בארץ, רכב בן 30 שנוסע כ 15K בשנה!

במשך השנים כל העבודות בוצעו במקצועיות, במהירות ובשירות שגרם לי להרגיש מעל לכל בטוח. בטוח שיש לי מקום שאני סומך עליו. נכון שהיו כמה במפים בדרך וכמה פעמים שחשבתי שניתן היה לעשות משהו באופן אחר אבל התמונה הכללית היא שניתן להחזיק מרצדס מיוחדת בעלויות שוות לאחזקת רכב חדיש - ואת זה אני אומר באחריות.

והמחיר? הנה רשימה קטנה אך מייצגת:

1. החלפת מנוע קומפלט במנוע מייבוא, שהוזמן במיוחד עבורי מגרמניה על ידי מרכז איילון - המנוע עלה 5000 ש"ח והעבודה 1500. לא כולל מע"מ. והמנוע אם שאלתם היה מדהים. שמיים וארץ ביחס למה שירד.

2. החלפת כל הבוקסות של הפרונט (ובמרצדס יש הרבה) 750 ש"ח רק לעבודה (את הבוקסות הבאתי בעצמי. לא כל מוסך מאשר את זה ומבחינתי בצדק). לא כולל מע"מ.

3. החלפת גלגל תנופה עקב החלקה של הסטארטר (זה אומר פוה"כ מלא של הדרייב שאפט והגיר) 1500 ש"ח כולל הגלגל תנופה. לא כולל מעמ.

4. החלפת מנגנון התנעה חמה 2000 ש"ח. נשמע יקר? חלק חדש עולה בחול 350 יורו. החלק שראובן שם לי היה חדש. מהניילון. אז תעשו חשבון.

אה כן והיתה את הפעם שהשבתתי את ההתנעה עם המפסק הסודי שלי. ושכחתי מהמפסק. והרכב לא הניע. אז שלחתי אותו על גרר למוסך מרכז איילון עם דפיקות לב. אחרי שעה קיבלתי טלפון - "תגיד יש לך איפשהו איזה מפסק על המינוס של המשאבת דלק?" אה כן נזכרתי אדיוט שכמוני... זה עלה לי 100 ש"ח. אם שאלתם אז כן - לא כולל מע"מ.

לא מזמן עברתי על כל החשבוניות ממוסך איילון. עניין של דו"ח שנתי למס הכנסה. וואלה לא יקר להחזיק מרצדס.

לפני חצי שנה אדיוט עבר באדום, נכנס לי ברכב בצד וגרם לרכב נזק של 38 אלף ש"ח. הגעתי לראובן ועדי. אל תתקן הם אמרו. העצות שהם נתנו לי עזרו לי לקבוע שווי רכב של 60 אלף ש"ח. הפיצוי מחברת הביטוח היה בהתאם. אף לא אגורה פחות. (ואני לא אכנס לזה שהם יכלו לשכנע אותי די בקלות לתקן את הרכב ומי שהיה רואה כסף מזה זה הם...)

אני מניח שמי שקרא עד כאן מבין - אני לקוח מרוצה של מרכז איילון. מרוצה מאוד.

ואני ממש לא פראייר. אני מבין ברכב, מבין מכונאות. יודע כמה עולה בחול, ואם חלק הוא באמת מקולקל. מבין עבודה ואכפת לי כל פיפס. כל כפתור ברכב היה מקורי מרצדס. אפילו כל בנד או בורג. מי שמכיר אותי יודע.

אני מחפש עכשיו מרצדס. מי שיבצע בה ישור קו זה מוסך מרכז איילון.

חד וחלק.

אורן

עריכה אחרונה על ידי orenuchx
פורסם

בדרך כלל אני לא כותב כאן, ואיני מכיר את המוסך המדובר כלל וכלל.

במקרה, לפני כשנתיים יצא לי להתעסק עם מחלק בנזין מרצדס, שהלך קאפוט.

בעזרת קשרים, ויש לי ולמי שהיה בעל הרכב, הצלחנו להשיג מהרשות הפלסטינאית מחלק משומש בעלות של 1000 ש"ח וללא אחריות. קרי - לא תקין - בעייה שלך.

רצה הגורל והיה תקין.

במאמר מוסגר, אגיד רק שנסיונות למצוא חלק כזה בארץ, לא ברשות, עלו בתוהו במחיר סביר, כי המירים שרצו, לאחד או שנים שהיו, היו אלפי שקלים.

אז שוב, אין לי שום אינטרס, למעט האמת.

אני סבור שאתה עושה עוול למוסך.

ויליס 53

ויליס 58

פורסם

אם צריך לאזן את התמונה, אז לי היה נסיון רע דומה עם ראובן במרכז איילון.

המרצדס שכבה שם הרבה זמן, כולל עם חלונות פתוחים בגשם, הוחלפו שורה של חלקים שלא היה צריך בדיעבד להחליף, ולבסוף תוקנה התקלה רק באופן חלקי.

לשם אני בוודאי לא חוזר.

נמרוד

פורסם
מצטער לשמוע שלפותח השירשור היה ניסיון לא מוצלח עם מוסך איילון, אני מטפל במכוניות שלי אצלם כבר למעלה מעשרים שנה ובסה"כ שבע רצון מהמקצועיות והשירות, מצאתי לנכון לאזן את השירשור כי שרשור כזה בהחלט יכול לעשות נזק ולא תמיד בצדק, לפותח השירשור כל שיש לי לאמר זה שאם הניסיון שיש לך עם המוסכים שאנשי הפרום ממליצים עליהם הוא לא טוב (מהשירשור מסתבר שזה לא רק מוסך איילון) יתכן מאוד שהבעיה לא במוסך, גם על זה שמכר לך את הרכב לא בהכרח אהיתי סומך הרי יתכן וגם לו יש אינטרס, לדוגמא יכול להיות שהוא הכיר את הבעיה לפני שמכר לך את הרכב ? :lol::lol:

טל

ראשית הבחור לא מכר לי את הרכב. אני קניתי ממי שהוא מכר לו לפני שנים רבות, ולמעשה עד שלא ראה את הרכב אחרי הסיפור האמור לא ידע שהרכב שלו לשעבר. הבעיה העיקרית שלי היתה שראובן פעל בשיטת "מצליח": מכונאי אמין אמור להגיד לך מראש שאיתר את התקלה והעלות שלה היא "X". בשלב זה על הלקוח לאשר או לדחות את התיקון המוצע. הכי מרגיז שהוא אפילו לא טרח לבצע נסיעת מבחן - כך אתה מצפה ממכונאי מכובד לשחרר רכב לכביש, ועוד רכב אספנות שממילא הבטיחות הראשונית בו פחותה? ונאמר שבאמצע הנסיעה לחיפה במהירות 100 קמ"ש הרכב היה מדומם מנוע? לך תסתדר בלי הגה כוח, בלי בלמים והכי חשוב - בלי מזגן...

פורסם

שמיל - עוול ניתן לעשות במקרה שהמדובר בתלונת-שווא. רצה הגורל וראובן הצדיק אותי בכל מה שטענתי כלפיו.

מה שיותר בעייתי הוא שדיברתי עם מי שהעברתי אליו את הרכב. כפי שהזכרתי הרכב הגיע בנסיעה ובעת שלקחתי אותו הוא לא הניע כלל, כאילו אין דלק במערכת.

וראה זה פלא - הבחור שעובד עליו עכשיו גילה פלייר פטנט שהוצמד לצינור הדלק ליד המשאבה ומנע מהדלק להגיע למערכת ההזרקה. מעניין איך הוא הגיע לשם - אני בוודאי שלא אחראי לכך. מי עשה את זה? הניחוש שלך טוב כמו שלי.

ומשום מה הרכב אחרי ה"טיפול" במוסך איילון לא שומר כעת טורים. אצל ראובן הוא עמד על 900-1000 סל"ד בסרק כמו שעון. נראה כאילו מישהו קצת "שיחק" עם המערכת. מי? שוב, כל אחד וההשערה שלו.

בשורה הסופית אני לשם לא חוזר. אני לא אומר לאף אחד אחר מה לעשות, אבל מבחינתי זו חוויה שלילית ביותר ומתגובת נמרוד רחמימוב אני למד שלא הייתי היחיד שחווה אותה.

• תוכן חדש...