Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יונדאי עקפה את מאזדה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7865 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ובנוגע למגאן צבאיות - רובן לא עושות 140K בשנה. ושוב אני יודע את זה ממקור ראשון (עשיתי שערוך של ממוצע הק"מ השנתי למכוניות רבות ביניהן המגאן. אם אני זוכר נכון הממוצע הוא כ-37000 ק"מ).

רוני

זה עדיין קילומטרז' גבוה מאוד, והחישוב שלך שגוי לדעתי.(נשמע מעט מדיי)

הרכב של המפקד שלי עשה 150K לאחר 3 פחות מ-3 שנים.

רכב נוסף של אל"מ עבר כבר את ה-160K.

מאידך, האסטרה של הסא"ל שלי עשתה רק 50K בקמת יותר משנה וחצי והיא שמורה להפליא (הבן-אדם פשוט שומר על הרכב כאילו קנה מכספו- יהיה מאושר מי שיקנה אחר-כך את הרכב הזה ממשהב"ט)

בקיצור- אני עדיין חושב שלקנות "רנו" לרכבים שנוסעים המון קילומטרז' בשנה זה טעות פטאלית- גם אם הקניה זולה.

הם נוחים מאוד, נכון, אבל לא לשכוח שאילו רכבי עבודה בסופו של דבר.

לדעתי זה פשוט נותן לצה"ל אפשרות עיסוק ותפקיד לג'ובניקים (מכונאים)..:-)

פורסם
אני עדיין חושב שלקנות "רנו" לרכבים שנוסעים המון קילומטרז' בשנה זה טעות פטאלית- גם אם הקניה זולה.

הם נוחים מאוד, נכון, אבל לא לשכוח שאילו רכבי עבודה בסופו של דבר.

לדעתי זה פשוט נותן לצה"ל אפשרות עיסוק ותפקיד לג'ובניקים (מכונאים)..:-)

משרותי בצבא אני זוכר שהמגאנים/קנגו היו בעלי מנוע דיזל/ט"ד.

ראשית, המחיר שלהן בזמנו היה נמוך (אפילו בגרסה האזרחית).

שנית, רכב גומע סולר זה בהחלט מחשבה נכונה עם כל הקילומטראג' שעושים בצבא.

שלישית, הרכב בטוח ונוח וזה דבר שאי אפשר להמעיט בו כאשר מדובר על כלכך הרבה שעות על הכביש.

לסיכום, הרכישה של רכבי רנו בזמנו נראית לי כצעד הגיוני בהחלט ובתור אזרח שיודע שאנחנו הציבור בעצם ממנים את הדלק אני חושב שזה צעד מעורר אמון בצבא בכך שהוא (בעניין הזה) לא זורק כספים...(דבר שמעלה הרבה תהיות לעניין הבחירה באופטרות וכו').

פורסם

לפני שיתחילו לסכול אותי באבנים- אני מסכים עם כל מילה שאומר מצמץ בהודעה לפני.

רוב הרכבים למעשה הם הקנגו והרנו דיזל כמובן.

אני דיברתי דווקא על רכבי אל"מ ומעלה שרכשו עבורם את דגם הקלאסיק האוטמט שלא היה זול בצורה משמעותית ממתחרות ראויות יותר.

לא להיכנס לזה... נמשיך בנושא השרשור (אם זה מעניין מישהו..:wink: )

פורסם

אסקונה,רקורד היו הרכבים האחרונים שיצאו מבית היוצר של אדם אופל, 100 אחוז שלהם.כל הסדרה הוחלפה לאחר מכן ב קורסה ,קדט,אסטרה,ווקטרה ואומגה, כולן מכוניות פרי תכנון של אופל אבל עם פיקוח מעל של GM. GM החריכו אותם להשתמש במחסן החלפים שלהם ומאז קיבלנו חלקי חילוף(מקוריים) של AC DELCO במקום אופל. חלקי חילוף אלה סובלים בלשון המעטה, מאמינות ממוצעת(לעומת חלק זהה ישן של אופל). כמו כן אופל אולצה לשתף פעולה עם חברות בת אחרות של GM (ככה נולד הרייסר והסופר רייסר) כמו סאאב ולתכנן מכוניות חדשות ביחד, דבר אשר גרם לאופל "לזוז" מהקו המנחה שלהם לאורך שנים,איכות ואמינות.

ללא ספק אופל של היום היא צל של החברה המקורית ולמעט ארץ המוצא של החברה ומקום הרכבת חלק מהדגמים, נעדרת כל ציביון של "רכב גרמני".

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מה שכן, אני רואה יותר ויותר אנשים הולכים לקוראניות מיפניות, אין מה להגיד הקוראניות יצאו בדגמים מאובזרים ואמינים מאוד מהשנים הקודמות והשם הרע שיצא להם.

תראו את יונדאי אלנטרה, נראת כמו גולף בפנים.

תשמע , אני לא יודע איפה אתה חי , אבל אי אפשר להשוות בשום דבר את האלנטרה לגולף

אלנטרה זה אוטו הרבה יותר גרוע מה 323 שהייתה נפוצה.

והסיבה היחידית שלפי דעתי יונדאי מוכרים יותר מהתוצרת שלהם- היא הפרסום המוצלח שלהם

(הפרומות בעיתון , חגיגת העשור , וכו')

והעובדה שהישראלי הממוצע בטוח שהאקסנט היא הצלחה אדירה

(לא תגידו האלנטרה - האקסנט!!!)

בקיצור - כדי להבין כמה יונדאי מייצרים מכוניות בחילה (לא יודע לגבי הג'יפים , רק לגבי המכוניות המותאמות לאספלט) - חייבים לנהוג/לנסוע ביונדאי במשך כחצי שעה -ולחוש את הבחילה.

(וזאת באמת בחילה פיזית , תשאלו את אלי)

וואלק אתתתתה

פורסם
זה עדיין קילומטרז' גבוה מאוד, והחישוב שלך שגוי לדעתי.(נשמע מעט מדיי)

הרכב של המפקד שלי עשה 150K לאחר 3 פחות מ-3 שנים.

רכב נוסף של אל"מ עבר כבר את ה-160K.

זה חישוב ממוצע והוא מדויק למדי. מנוהל מעקב אחרי הק"מ של הרכבים הצבאיים ויודעים כמה ק"מ עבר כל רכב בכל נקודת זמן. מן הסתם יש רכבים שעושים יותר מ-100000 בשנה, אבל יש גם הרבה כאלו שעושים 20000. הממוצע של כולם הוא כ-37000+- (מדובר כאן על המגאן).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני זוכר שנהגתי פעם באקסנט של ידידה שלי.

נכנס לאוטו, מתיישב בכיסא (הגרוע אפילו לפי הסטנדרטים של הלנטיס שנהגתי בה ביומיום), מתניע את האוטו, מוריד בלם יד ומנסה לנסוע.

מגרד בפדחת, בודק אם האוטו מונע? כן, האוטו מונע. מנסה שוב.

בודק אם הבלם יד מורד, כן הבלם יד מורד.

בשלב זה השלמתי עם העובדה שכנראה הסיני הקטן ששמו בתא מנוע התעייף :lol:

פורסם
תשמע , אני לא יודע איפה אתה חי , אבל אי אפשר להשוות בשום דבר את האלנטרה לגולף

אלנטרה זה אוטו הרבה יותר גרוע מה 323 שהייתה נפוצה.

והסיבה היחידית שלפי דעתי יונדאי מוכרים יותר מהתוצרת שלהם- היא הפרסום המוצלח שלהם

(הפרומות בעיתון , חגיגת העשור , וכו')

והעובדה שהישראלי הממוצע בטוח שהאקסנט היא הצלחה אדירה

(לא תגידו האלנטרה - האקסנט!!!)

חבר לא השוותי בין הלנטרה לגולף, אמרתי שמבחינת איבזור פנים ומראה היא מזכירה את הגולף.

ואכן יש להם פרסום נכון ולא שיקרי.

ובזמן האחרון הן ניהוו אמינות הקוראניות, סתם יצא להם שן לא טוב בארץ.

סע לרומניה, הונגריה, צכ'יה פולין.

תראה שהקוראניות שולטות שם בחלק גדול משוק הרכב.

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם

זה לא יכול להיות קשור לעובדה שבאחת מהארצות הללו (רומניה או פולין כמדומני) יש מפעל של דייהו...נכון?:|

חוץ מזה להסתכל על שוק רכב מהעולם השלישי (לפחות מהבחינה המוטורית) שעד ללאנוסים וכו' היו שם 127 לאדות ועוד מספר דגמים "אטרקטיביים" שכאלה (שנופלים בטכנטלוגיה,עיצוב ואיבזור מהלאנוס) ולומר שבארצות הללו הן שולטות זה פשוט לא חוכמה וגם לא משמש כטיעון אובייקטיבי.

אם נתמקד לדוגמא בארה"ב נוכל לראות של(ה)יונדאי אין תדמית טובה (כפי שאתה חושב) פשוט שבארה"ב כש(ה)יונדאי מציעים לך 10 שנות אחריות וטיפולים ומחיר אטרקטיבי אזי אתה בהחלט תשקול בחיוב לרכוש מכוניות (ה)יונדאי על אף שיש מתחרות עדיפות מבחינת טיב הרכב (כמובן שישנם מספר דגמים של (ה)יונדאי שהם בהחלט סבירים ושאין פסול ברכישתם). בקיצור המצב שם דומה לארץ מבחינת המניעים לרכישת רכב קוריאני. רוכשים רכבים בגלל המחיר ומה שמסביב ופחות בשל הרכב עצמו.

פורסם

חבר לא השוותי בין הלנטרה לגולף, אמרתי שמבחינת איבזור פנים ומראה היא מזכירה את הגולף.

ואכן יש להם פרסום נכון ולא שיקרי.

ובזמן האחרון הן ניהוו אמינות הקוראניות, סתם יצא להם שן לא טוב בארץ.

1)כנראה שלא ישבת באלנטרה/לנטרה או בגולף

2)קוריאניות אמינות?

לא נראה לי שאפשר לקרוא לזה ככה , כל רכב שתרכיב מקרטון יהיה אמין מבחינה מסוימת... לא? :wink:

3)ליונדאי יש בעיות עם החשמל באוטו (אמנם לא כמו של סיטרואן ,אבל הליסיניג מחליף לאלנטרה מנורות על ימין ועל שמאל , אצלנו הוחלפו כבר 4-5 פעמים והטכנאי אומר שזאת תקלה סדרתית...)

וואלק אתתתתה

פורסם
1)כנראה שלא ישבת באלנטרה/לנטרה או בגולף

2)קוריאניות אמינות?

לא נראה לי שאפשר לקרוא לזה ככה , כל רכב שתרכיב מקרטון יהיה אמין מבחינה מסוימת... לא? :wink:

3)ליונדאי יש בעיות עם החשמל באוטו (אמנם לא כמו של סיטרואן ,אבל הליסיניג מחליף לאלנטרה מנורות על ימין ועל שמאל , אצלנו הוחלפו כבר 4-5 פעמים והטכנאי אומר שזאת תקלה סדרתית...)

אני לא כל כך יודע מה להגיד... נהגתי בלא מעט מכוניות... הרבה מהם משפחתיות והאלנטרה (נסעתי גם על 2 ליטר וגם על 1.6) היא אחת הטובות מביניהן אם לא בטובה ביותר (מבחינת ביצועים ב2 ליטר לא רע בכלל) ולהגיד את האמת אם אני הייתי קונה רכב מפחתי אלנטרה/לנטיס/קורולה/אימפרזה וכו' הייתי בוחר את האלנטרה

איתי

פורסם

אתה מדבר על ביצועים ביחס למשפחתומטיות כמובן...

(הרי מנוע שני ליטרים על קופסת קרטון בד"כ יניע את הקופסה מהר:wink:)

אבל חוץ מקצת מהירות (וזה באמת קצת...) - אין יותר מדי מה לחפש באלנטרה , כי כל מכונית אחרת מאותה קטגוריה (חוץ מדייהו...) - היא יותר נעימה

וואלק אתתתתה

פורסם

הרכב שעשה ליונדאי את המהפכה זה הגטס ולא האלנטרה/סונטה ובוודאי שלא הטוסון שגם אם יכבוש את פלח הג'יפונים, הכמויות המוחלטות קטנות.

אם אני משווה אותו לסיריון 1.3 , יורוסויפט 1.3 , אויאו של שברולט, פיאסטה וכו' - בהחלט מדובר ברכב טוב ברמה יפנית, מרווח ונעים מאד לנהיגה.

מה שעוד לא יודעים בשוק (כי הרכבים בהשכרות) זה שהדגם האוטומטי של הגטס עושה 1:6 בצריכת דלק - וזה מטורף לחלוטין :shock:

כשיתחילו להימכר, תופץ השמועה וזה יפגע במכירות.

אם זה לא מקולקל- אל תתקן את זה.

פורסם
.סע לרומניה, הונגריה, צכ'יה פולין.

אם כבר אתה מחפש טרנדים של רכישת רכב במדינות עניות כדי להוכיח עליונות של רכב זה או אחר, לך עם זה עד הסוף.

אנא ברר לנו מה המכוניות הנפוצות ביותר באפגניסטאן, בנגלדש, ניגריה, קמבודיה, מולדובה, האיטי, קירגיזטאן, גינאה, צ'אד, אנגולה ואיי סולומון.

בטוחני שהנתונים הללו יעזרו לי לבחור טנדר טויוטה חבוט משנות השבעים, בפעם הבאה בה אתלבט בין מייבאך לרולס רויס פאנטום, כי הרי מיליארדי עניים לא יכולים לטעות בבחירתם המוטורית.

• תוכן חדש...