Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4209 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

בערך חודש לאחר החלפת קלאצ' התחילו תופעות של כנראה החלקת הילוכים בגיר.

התופעה התגלתה לראשונה בעת האצה בהילוך חמישי - ההילוך כיאילו מתנתק והסל"ד קופץ (הגיר לא מחובר למנוע).

הפעולה של שחרור המצערת (הורדת הסל"ד) מחברת חזרה את ההילוך למנוע ואפשר להמשיך בנסיעה אך כמובן תוך איבוד מהירות וחיבור קשה למנוע.

התופעה יכולה להופיע גם בעליות לא תלולות מידי כשדרוש טיפה מאמץ אך לא כזה שמצריך הורדת הילוך, מה שמונע ממני לצאת לנסיעות מחוץ לעיר כמעט.

כעת הבעיה מתרחשת גם בהילוך רביעי ושלישי כאשר נוסעים בעליות, (לא תלולות למדי) מה שלא היה מלפני.

האם יש משהו שאפשר לעשות חוץ משיפוץ גיר? והאם יש קשר להחלפת קלאצ'? אין לי אפשרות לגשת שוב למוסך שהחליף את הקלאצ' מיכוון שאני לא גר יותר באיזור.

מישהו מכיר את התופעה ויכול לייעץ לפני יעוץ של מוסך שכמעט בוודאות ימליץ על שיפוץ גיר יקר...

עריכה אחרונה על ידי oxblood
פורסם

גיר ידני לא יכול להחליק.

הקלאץ' החדש אצלך לא תקין, עדיין מחליק. אולי לא הורכב נכון, אולי מסיבה אחרת כלשהי אבל הוא לא תקין ונכון יהיה מבחינתך לחזור למוסך שהחליף את הקלאץ' למימוש אחריות.

בתור התחלה תרים אליו טלפון, תתאר את הבעיה ותשמע איזה פתרון הוא מציע.

פורסם
כמעט בטוח בוודאות שיש קשר להחלפת הקלאץ. אצלך הכיוון של הקלאץ הוא ידני או משאבות קלאץ?

משאבות , בעת הטיפול של ההחלפת קלאצ' שאלתי מה המצב שלהן והאם יש צורך להחליף (גם ראיתי אותן פיזית) ונאמר לי שהם במצב תקין ועובדות בסדר גמור כך שאין צורך.

בשיחה בטלפון עם המוסכניק שוב טען שאין קשר לטיפול ושצריך לפתוח ולשפץ גיר - מנסה להתחמק :(

פורסם

לא , הקלאצ' עבר בלאי רגיל היה מפריד קשה והמיסב היה גמור , עכשיו מפריד טוב ואין שום בעיה איתו או בהעברת הילוכים.

פורסם

לגיר אין מעורבות בהחלקה אלא רק למגע בין רפידת הקלאצ לבין גלגל התנופה ובמיקרה שלך המגע בניהם לא תקין ופשוט צריך להוריד שוב את הגיר ולראות למה, אין יותר מידי דרגי פעולה מלבד זה.

פורסם

הבנתי תודה!

איך אפשר לדעת גם אם גלגל התנופה צריך לעבור חריטה? כי אני יודע שלפעמים אנשים ממליצים על זה בעת טיפול החלפת קלאצ'. אצלני נאמר שאין צוריך והוא הראה לי את המצב שלו וטען שהוא בסדר , אבל אני לא באמת יודע איך זה אמור להראות.

• ספונסר פורום
פורסם

מצמד מחליק, יתכן שסגרו את תושבת הגיר יל הצינור ההידראולי מה שמשאיר מעט לחץ בצינור גם לאחר שיחרור הדוושה וגורם להחלקה, בכל מקרה כעת יש צורך בהחלפת מצמד חוזרת.

אורן

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מקפיץ אחרי חודש כי רק עכשיו יכולתי לאבחן את התקלה כמו שצריך, באמת כמו שנאמר המצמד החליק , מהסיבה שפשוט היה ספוג בשמן - כנראה נזילה מהמחזיר (כדבריו של המוסכניק). לצערי היה צריך לבצע החלפה למצמד חדש (לא כל כך מבין למה כי אפשר לנקות אותו משמן בקלות) פלוס החלפת מחזיר שמן גיר (?).

הרכב עדיין במוסך, לא נעים. :(

פורסם
מקפיץ אחרי חודש כי רק עכשיו יכולתי לאבחן את התקלה כמו שצריך, באמת כמו שנאמר המצמד החליק , מהסיבה שפשוט היה ספוג בשמן - כנראה נזילה מהמחזיר (כדבריו של המוסכניק). לצערי היה צריך לבצע החלפה למצמד חדש (לא כל כך מבין למה כי אפשר לנקות אותו משמן בקלות) פלוס החלפת מחזיר שמן גיר (?).

הרכב עדיין במוסך, לא נעים. :(

השאלה למה לא הוחלף המחזיר שמן מהתחלה ? ולמה אתה צריך לספוג את ההפסד ?

• תוכן חדש...