Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4241 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תתחדש!

אני אתנתק לרגע מדעתי על התמחור אבל מדובר ברכב פשוט מעולה.

מה עם תמונות? צבע לבן? איזה רמת גימור?

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

תודה רבה חברים.

Mike808, רמת גימור בסיסית למדי, חוץ מהתוספות שיש ב1.2 הבסיסית, יש חישוקי סגסוגת, מושבים עם כיוונונים נוספים עם בד בציפוי עור. זה למעשה גירסא מוזלת למונית והיא כמובן לבנה וניראית בדיוק כמו מונית, רק חסר הקובע הצהוב.

מעבר לזה הכל כמו בדגם הבסיסי: יש רדיו דיסק מקורי עם שליטה מההגה, יש קרוז קונטרול, מסך גדול בלוח השעונים, יש שעון חום מנוע, ציפוי עור להגה, ידית הילוכים ובלם יד. קיבלתי חיישני רוורס קדמיים ואחוריים בהתקנה מקומית (שטוחים שנראים כמו מקוריים) עם אינטגרציה במערכת המקורית (זה פשוט ליגה!).

מה אין למרות המחיר הגבוה מאוד: אין בקרת אקלים (אצלי מאוד דומה לזה שהיה בשקודה הקלאסית של שנות ה2000 רק שליטה במאוורר עם ידית מעט מעודנת יותר), אין פנסי ערפל (במקום זה פלסטיקים שסוגרים את החורים, אפילו לא רשת, רואים בפירוש שחסר משהו).

menir1, המחיר שאתה מדבר אליו זה לגירסא המפוארת שכוללת את כל מה שחסר ברגילה ובנוסף יש קסנון ומושבי עור ועוד מלא תוספות.

המחיר של הגירסא שלי הוא 189500.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תתחדש. סע בדרכים טובות.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

תודה רבה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תודה :-D

פעם מונית, תמיד מונית.

פורסם

צבי תתחדש :-)

רכב מצויין אבל המחיר יקר מדיי, אלא אם כן לפי כותרת השרשור רכשת אותו בפועל ב- 170 אלף ש״ח ? :shock:

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
תודה מיוחדת לfoo_bar. רכשתי אוקטביה.

שמחתי לעזור. איכשהו ידעתי ש-2 ליטר TDI יהיה בדיוק מה שאתה מחפש, ומזל שצ'מפיון מביאים את הגרסה הפשוטה יותר (למרות שהמאובזרת מאוד מאובזרת, המחיר של מופרז ללא שום ספק).

פורסם

עריכה:

אקובוסט אני לא לוקח - לא סומך על בנזין גודש עם יחס דחיסה גבוה (זה רכב ל5 שנים). רק דיזל גודש או מנוע CLOSED DECK ספורטיבי של VAG. אם אוקטביה RS הייתה עולה פחות על 15K לפחות, הייתי רץ לקנות אותה למרות צריכת דלק ולמרות מחירי ביטוח.

צבי, זאת התשובה הכי עלובה שאי פעם יצאה מפיך.

ה-ECOBOOST נחשבים אמינים להפליא (בניגוד ל-1.2TSI ובעיות הטיימינג, או ה-1.4TSI ובעיות הגסיסה שלו), אפילו ה-1.0EB הצנום ומשולש הצילינדרים. תקרא קצת בפורומים השונים של פורד / פורד ST - מסביב לעולם ותראה. היות ואנחנו מתלבטים בין ה-1.0EB ל-1.5EB, אני חוקר עליהם כבר מספר חודשים בין הפורומים השונים (ארה"ב / בריטניה / גרמניה). גם ה-1.6EB (היוצא) זוכה לביקורת טובות בכל הנוגע לאמינות.

ה-2.0TSI אכן מנוע מצויין. גם ה-1.8TSI. אבל זה לא אומר שה-EB פחות טובים. נסה את ה-1.6EB מול ה-1.8TSI, אתה תופתע לגלות שה-1.6EB לא רק נשמע טוב יותר, אלא גם נעים יותר לשימוש (לינארי מאוד). על סמך זמן איכות עימו בפוקוס ובפיאסטה - ועם 1.8TSI בלאונים ואוקטביות.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם (נערך)

תודה אמנון. הייתי כמובן שמח לקנות אותה ב170K, אבל המחיר אחרי ההנחה מפצה על מחיר אגרת רישוי והתקנת אויזרים שחייבים לפי הביטוח.

RS, אתה כותב בנימה כאילו דרכתי לך על היבלת. לא מתכוון להשוות איזה מנוע יותר נעים ואיזה פחות, נעים, איזה רכב מאיץ 0-100 מהר יותר. את זה אשאיר בשבילך. אותי מענינים פרמטרים אחרים שלא כתובים בפרוספקט שאותם לא ניתן להרגיש בקיק דאון של רכב הדגמה. הפרמטרים האלה באים לידי ביטוי אחרי קילומטרים רבים ושנים של שימוש. אבל אתה מחליף רכב חדש כל כמה שנים - לא? אז זה בשבילך לא רלוונטי.

סתם לידע כללי, ממליץ לך לקרוא קצת מאמרים על גדישה של מנוע בנזין ויחס דחיסה. זה מאוד מענין.

בוא ניראה אחרי 200K וכ5 שנים מי עשה את הבחירה הנכונה יותר של מנוע. :wink:

פורסם

לא דרכת על יבלת (הלוואי והייתה לי 1.6EB). העניין הוא שרמת ההכרה של מנועי האקובוסט בארצנו - שווה לתחת, לכן אני לא חושב שאתה יכול לקבוע מה תהיה האמינות או העמידות שלהם, על סמך ההכרות שלך עם מנוע VAG בכלל - ידוע שמנועי TSI בגרסאות 1.8 ו-2.0 הם מנועים מצויינים ועמידים. מנגד - אזכיר לך את הגרסאות הקטנות (1.2 ו-1.4) שרחוקות מלהצטיין בסעיפי אמינות או עמידות.

זה לא סתם שהוורסיות הנמכרות של הפיאסטה / פוקוס / מונדיאו / גלקסי / SMAX הן ה-ECOBOOST (והדיזל כמובן). גם לא סתם שהמנועים הללו זוכים מידי שנה בתארים ובביקורות משבחות עד מאוד. בארץ הם טריים יחסית, לא מוכרים ולא מוערכים מספיק - לפחות לא ברמת מנועי הטורבו השונים של VAG.

אל תשווה דיזל לבנזין באמינות ועמידות. אין ספק שהדיזל ינצח. דבר שני, אני בחיים לא אגיע ל-200K, אז זה ממש לא משנה לי. גם לא ל-5 שנים (2.5 במקרה הרע ביותר).

תתחדש, תהנה ותפרגן בתמונות.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם (נערך)

זה נכון שאינני יכול לקבוע רמת אמינות של מנועים מסויימים בעוד כמה שנים ואני גם לא מנסה לעשות את זה עבור אחרים. אבל אני כן יכול לבחון מבנה שלהם, להתבסס על תיאוריה של בניית מנועים ולנסות לחזות עבור עצמי מה יהיה עוד כמה שנים (מקסימום אם עשיתי חישוב לא נכון מי שיאכול את זה יהיה אני). עבודה כזאת עושים אנליסטים בתחום מניות למשל, הם עושים את זה עבור משקעים וחברות. אני לא מומחה בתחום ולכן מרשה לעצמי לעשות חיזויים כאלה רק עבור עצמי. אני מנסה עבור עצמי לעשות את העבודה כדי לבחור רכב שלטווח ארוך יהיה אמין.

במקרה שלי הרכב הולך לטחון קילומטרים על גבי קילומטרים. לכן אני צריך ללכת על בטוח. אבל אין דבר כזה בטוח, אף אחד לא יודע מה יהיה, אבל אני מקווה שמנוע דיזל של VAG שפופולארי למדי במונית יוכל ללא בעיות מיוחדות לשרוד 200K+ בידיים שלי - טיפולים לפני הזמן, לא לקרוע את הרכב ולשמור אליו.

מנוע טורבו דיזל זה לא טכנולוגיה חדשה, זה מנוע מאסיבי וכבד עם בלוק ברזל, המנוע בשלל גירסאות מיוצר כבר מספר שנים ומשמש בין היתר טרנספורטרים, כולל גם גירסאות חזקות יותר של אודי וכד'. מכאן אני יכול להסיק שיש סיכוי סביר לעמידות לאורך זמן.

גם מנועי טורבו בנזין המוניים לא נמצאים הרבה שנים בשוק שלנו ואין מספיק סטטיסטיקה כיצד הרכב מזדקן (נכון להיום מנועי TSI הקטנים - היו להם לא מעט בעיות). לאומת הטורבו דיזל, הוא מראה תוצאות טובות לאורך השנים שקיים בארץ. גם סולר זה דלק עם תכונות שימון וזה מנוע שעובד בטמפרטורה נמוכה יותר - זה עוד משהו שאמור באופן חיובי להשפיע על אורך חיים. לא סתם ריתי רק דיזל והייתי מוכן לשלם עבורו סכום מטורף על חשבון קטגוריה של רכב.

אני לא משווה אמינות בין דיזל לבנזן. בשרשור הזה מנוהל דיון על רכב שאמור לספק את הצרכים שלי.

תודה. בעוד כמה חודשים כאשר אצבור נסועה אפרסם תמונות ורשמים.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

צבי, עכשיו כבר מאוחר, אבל בכל זאת, פורד מתחילים לייצר פורד מונדיאו היברידית (בניגוד לפיוז'ן האמריקאית).

תיובא לישראך החל מאמצע השנה הבאה.

http://cars.walla.co.il/item/2806190

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תוכן חדש...