Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4241 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מונדאו דיזל דווקא הייתה האופציה שלא הצליחה לי. החדשה תגיע תחילת שנה הבאה ותיהיה משמעותית יותר יקרה. הנוכחית זולה כי נמכרת מהמלאי הקיים ולא מיוצרת כרגע.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הנוכחית זולה כי נמכרת מהמלאי הקיים ולא מיוצרת כרגע.

לדעתי, אם האוטו מתאים לך העובדה שהוא עומד להתחלף לא אמורה להפריע. זה דווקא אמור לשחק לטובתך בזכות מחיר רכישה נמוך יותר. במונדאו שלי (200 כ"ס במרכב סטיישן) בנסיעה בין עירונית צריכת הדלק עומדת 12.5 ק"מ לליטר. אני מניח שהטיטניום (240 כ"ס) תתן נתונים דומים בנסיעה בין עירונית רגועה. למען האמת אני פתחתי בפרויקט מודרניזציה למונדאו שלי (אני אפתח שרשור בהמשך). מבחינת עלויות בכמה מאות שקלים ועבודת DIY אפשר לשדרג בצורה יפה את הפנים של הרכב.

פורסם (נערך)

לי העובדה שהוא עומד להיות מוחלף לא הפריע. אני הזמנתי אותו והוא היה האופציה הראשונה. אבל ההזמנה הזאת לא הצליחה כי לא היה במלאי את הרכב לפי מפרט שהזמנתי, היה רק עם מרכבים אחרים שלא רציתי או יקר בהרבה ברמת אבזור גבוהה יותר.

עריכה:

אקובוסט אני לא לוקח - לא סומך על בנזין גודש עם יחס דחיסה גבוה (זה רכב ל5 שנים). רק דיזל גודש או מנוע CLOSED DECK ספורטיבי של VAG. אם אוקטביה RS הייתה עולה פחות על 15K לפחות, הייתי רץ לקנות אותה למרות צריכת דלק ולמרות מחירי ביטוח.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אקובוסט אני לא לוקח - לא סומך על בנזין גודש עם יחס דחיסה גבוה (זה רכב ל5 שנים). רק דיזל גודש או מנוע CLOSED DECK ספורטיבי של VAG. אם אוקטביה RS הייתה עולה פחות על 15K לפחות, הייתי רץ לקנות אותה למרות צריכת דלק ולמרות מחירי ביטוח.

אני לא כל כך רואה את ההבדל בין 2 ליטר מוגדש של פורד או של פולקסווגן. לאקו-בוסט יחס דחיסה של 10:1, לעומת 10.5:1 של ה-TSI. לא יודע לגבי הבדלים בלחץ הגדישה, אבל שני המנועים מוציאים 200 כ"ס מנפח של 2 ליטר. לא נראה לי שיש הבדל תהומי באמינות.

פורסם (נערך)

אם אני זוכר נכון המנוע של GTI עם יחס דחיסה 1:9.6. והשקודה אוקטביה VRS היא סוג של GTI כזה.

בכל אופן, אקובוסט אני לא לוקח. בעוד כמה שנים כאשר ניראה איך מנועים האלה מתישנים יהיה אפשר לדבר.

ובינתיים, צריכה דלק מחוץ לעיר 1/12.5 זה המון. וכמה שאני מבין זה רק עם רגל מאוד קלה עם הגז. אני צריך צריכה טובה יותר או רכב שנותן סיבה מספיק טובה להתפשר על הצריכה. צריך עצבי ברזל כדי עם מנוע חזק לנסוע לאט מאוד.

לכן, למרות שאני מכיר ביתרונות של המונדאו היא יורדת מרשימה עם מנוע בנזין. ועם דיזל אפשר לומר שהיא לא קיימת בשבילי גם ככה. חבל, רציתי את הרכב הזה.

פורסם

אקורד נמכרת במוטודיל ב153 אלף. עם כמות הקילומטרים שאתה עושה והכוונה שלך להחזיק את הרכב כ5 שנים, זה כסף שהולך ישר לכיס. בכל מקרה, לא הייתי הולך על האקורד, רכב מאוד מיושן שנשאר הרבה מאחור ביחס למתחרות.

אם כבר, מה לגבי אקורד היברידית? מיובאת ע"י אלבר. זה הדגם האמריקאי, לפי הפוסטים שלך נראה שתאהב אותו - מרווח ומאובזר יותר, חזק מאוד (196 כ"ס, 0-100 ב7.2 שניות), אמנם לא טורבו דיזל - אבל המנוע החשמלי מספק מומנט מאוד מכובד החל מ0 סל"ד. הם מפרסמים אותו ב200 אלף, אולי שווה להתעניין ולבדוק אם הם מגלים גמישות.

פורסם

אקורד היברידית יקרה ללא הצדקה לדעתי, מבחינתי הייבריד זה פשרה על מנוע ואני לא מוכן לשלם על זה יותר מרכב בנזין רגיל. במחיר של עד 180K אני מוכן לשקול אותה ואולי אפילו לקנות במחיר כזה ורק בגירסא המאובזרת, הבעיה שרכב כזה בארה"ב בגירסא מאובזרת עולה יותר והיבואן לא ימכור בהפסד.

בשלב הזה אני לא רוצה להזמין רכב מיבואן מקביל. ואקורד הרגילה צריכה לפנסיה - גם רכב לא בשבילי.

תודה בכל אופן. זה רעיון טוב.

פורסם (נערך)

זה באמת מתקרב למה שאני צריך מבחינת מנוע ומחיר.

על פניו מנוע עם נתונים לא רעים, אבל בצריכת הסולר הוא לא מה שאני מצפה מדיזל. בפועל אני בספק שיהיה אפשר לעשות איתו מעל 1-14 מחוץ לעיר ו1-10 בעיר. אבל הפרש במחיר מפצה על כך, אפילו עם יתרון.

למרות שאני ממש לא רואה את עצמי נוהג בואן כזה, וזה מכשול די גדול להתגבר אליו - לא בטוח שאצליח.

אני בהחלט אבדוק את האפשרות הזאת.

אבל מסתבר שיש קפטיבה דיזל 2.2 עם 184 סוסים ומומנט מכובד. ברכב הזה גם במראה יותר מתאים לי.

עריכה: אופס, המחיר! אני מניח שהמבצע רק על הבנזין. :(

אסף, תודה רבה לך! אני לא חשבתי שלשברולט יש דיזלים בסדרי גודל כאלה.

פורסם

אאל"ט היבואן בזמנו נתן רכב הדגמה שהיה אצל חברי פורום נבחרים במשך תקופה וכל אחד תיאר את החוויה שלו עם הרכב, אתה יכול להתחיל ולקרוא את השרשור ההוא אם תמצא אותו, יש המון מידע :-)

פורסם

אם אני טיפה מגדיל את התקציב, מה אתם חושבים על יונדאי IX35 בגירסת הדיזל ?

פורסם (נערך)

למרות שפסלת, לדעתי כדאי לשקול מחדש רכב כמו 308 חדשה פרימיום עם חישוב מדויק של חסכון וודאי בדלק מול סיכון תיאורטי של תקלה בטורבו. תעשה חישוב כמו שצריך, לדעתי הפרש מול אורלנדו לפי מחיר ליטר דלק 7 ש"ח (נניח שאותו מחיר לבנזין ודיזל) יהיה בערך 7 אלף בשנה, שזה 35 אלף בכל התקופה שאתה מתכנן להחזיק ברכב. נניח וילך לך טורבו ולא בתקופת האחריות, עלות התיקון כנראה תהיה זניחה מול החסכון בדלק. בשירשור של 308 רשמו שהמושבים בפרימיום מעולים, אולי כדאי לך לגשת לסוכנות ולבדוק.

נ.ב. ובכלל עם נסועה כמו שלך אולי לא כדאי להחזיק ברכב מעל 3 שנים כדי שיהיה יותר קל למכור. 200K ק"ם זה מחסום פסיכולוגי להרבה אנשים. אז בכלל תהיה מכוסה באחריות ואין לך מה לדאוג מתקלה.

עריכה אחרונה על ידי Arco
פורסם

מצטער, 1.2 טורבו לא בא בחשבון, זה רכב ל5 שנים וקילומטרז בלתי מבוטל (אם זה היה רכב לשנתיים~שלוש וקילומטרז לא יותר מהממוצע אולי היה אפשר לחשוב בכיוון), טורבו זה לא הדבר היחיד שיכול ללכת. מנוע 3 צילינדר? לא בשבילי.

C5 אני אוהב, אבל דיזל עולה סכומים אסטרונומיים, יותר ממרצדס C קלאס דיזל. אם כבר, אז כבר - הייתי לוקח את המרצדס. אבל לא בתקציב :(

פורסם
אם אני טיפה מגדיל את התקציב, מה אתם חושבים על יונדאי IX35 בגירסת הדיזל ?

ה-IX35 דיזל חביב מאוד, נהגתי בו ביום שערכו יונדאי לחברי קארספורום.

אבל קשה לי להאמין שהעידון ונוחות הנסיעה יתקרבו למה שתקבל במשפחתית גדולה כמו מאזדה 6 או המונדאו שהוזכרה פה.

האוקטביה דיזל היא בחירה לא רעה, אבל המחיר שם מוגזם מאוד וזה קצת מעצבן.

מה עם וולבו S60? ב-190 נמכר דגם ה-T4 עם 180 כ"ס וב-200K ה-T5 עם 245 כוחות סוס, היא בטח לא תהיה הכי חסכונית אבל יש בה ניחוח פרימיום קל שאין במשפחתיות הגדולות העממיות יותר.

פורסם (נערך)

יש לך את C4 פיקאסו (אם כבר שקלת אורלנדו) עם דיזל 2 ליטר שהוא גם חסכוני באמת ולא כמו זה של אורלנדו. ואפילו עם נוסחת מיסוי ירוק אנטי-דיזל הוא בקבוצת זיהום 4! רכב יפה מאוד וגם מתקדם. לדעתי ב-5 שנים תסגור את ההפרש במחיר מול אורלנדו בגלל צריכת דלק מעולה, אבל תיסע ברכב עדיף בהרבה. מצד שני אמרת שיש לך מחסום פסיכולוגי לנסוע בואן, אז תלך להתרשם ואולי תתאהב. :-D מקסימום תיקח אותו בשחור חחח. מחיר רשמי לגרסה מאובזרת 190K, תנסה להוריד אותם קצת..

עריכה אחרונה על ידי Arco

• תוכן חדש...