Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4244 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סתם לידע כללי, ממליץ לך לקרוא קצת מאמרים על גדישה של מנוע בנזין ויחס דחיסה. זה מאוד מענין.

בוא ניראה אחרי 200K וכ5 שנים מי עשה את הבחירה הנכונה יותר של מנוע. :wink:

לדעתך תהיה בעיית אמינות גם במנועים החדשים של מאזדה (SKYACTIV), שמגיעים עם יחס דחיסה מאוד גבוה (

13:1)

?

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
צבי, עכשיו כבר מאוחר, אבל בכל זאת, פורד מתחילים לייצר פורד מונדיאו היברידית (בניגוד לפיוז'ן האמריקאית).

תיובא לישראך החל מאמצע השנה הבאה.

http://cars.walla.co.il/item/2806190

לדעתך תהיה למכונית הזו עדיפות משמעותית כלשהי על הטויוטה קאמרי היברידית?

פורסם

^ עדיפות ראשונה מבנית למונדיאו, היא מוצעת בגירסת סטיישן שימושית או גירסת 5 דלתות האצ׳בק, שתיהן שימושיות יותר מגירסת סדאן.

מעבר לכך אני לא מכיר את המונדיאו החדשה.

אבל אני מעריך שלא תהיה לה בעיה לגבור על הקאמרי, שכן הקאמרי מיועדת לשוק האמריקאי, כלומר משפחתית רגילה שם, בעוד המונדיאו מיועדת לשוק האירופאי, דהיינו רכב מנהלים, על כל הבדלי האיכות הנלווים לכך.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

נכון, כך זה נראה, המונדיאו גם עברה השבחה בשנים שחלפו מאז הצגת הפיוז'ן.

המונדיאו גם תיובא באופן רשמי על ידי דלק מוטורוס, בניגוד לפיוז'ן שאינה מיובאת כלל באופן סדיר גם לא בייבוא מקביל. ביבוא מקביל ניתן לייבא אותה אולי בהזמנה מיוחדת באיילון מוטורס.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם (נערך)
צבי, עכשיו כבר מאוחר, אבל בכל זאת, פורד מתחילים לייצר פורד מונדיאו היברידית (בניגוד לפיוז'ן האמריקאית).

תיובא לישראך החל מאמצע השנה הבאה.

http://cars.walla.co.il/item/2806190

מענין מאוד שהם מציינים יחידת הנעה עם שני מנועים. היחידה לפי התיאור עשויה להיות דומה לזאת של אקורד, אך בפועל היא כמו המערכת של טויוטה עם גיר רציף בדיוק כמו בפיוז'ין. מתחת למכסה מנוע בתמונה זה ניראה 1-1 כמו הפיוז'ין. המערכת בפיוז'ין דומה מאוד למערכת של הנה מאמר מענין על הרכב:

http://www.autoexpress.co.uk/ford/mondeo/65897/ford-mondeo-hybrid-2014-review

ניראה שהמערכת כמו לפיוז'ין, עם גיר רציף, מנוע עזר חשמלי ומנוע נוסף איך שהם קוראים לו להחזרת אנרגיה של בלימה - כלומר סוג של גנרטור. עכשיו אני רואה שזה בכל זאת היחידה לחלוטין של הפיוז'ין. המנוע לא פותח במיוחד כפי שכותבים בואלה, זה מנוע 2.5 מוקטן ל2.0 ששכן בגירסא הישנה של הפיוז'ין ההיברידית - מנוע יותר יעיל מבחינה אנרגטית מסוג אטקינסון, אבל בסך הכל מנודבר על מנוע 2 ליטר אטמוספרי חלש עם רק 17קג"מ מומנט. במקרה עשיתי על הרכב הזה "דוקטורט" קטן לפני רכישה. בדיוק כמו בארה"ב, גם כאן מדברים שצריכת הדלק לא כפי שמוצהרת ואפילו גירסת הדיזל בפועל חסכונית יותר. זה אומנם נשמע מרשים שמנוע חשמלי עובד על למהירויות גבוהות, זה בגלל שיש גירסא פלאגין לפיוז'ין בעלת טווח יותר משמעותי על חשמל. בפועל בבין עירוני, במהירות גבוהה הסוללה תגמר מהר למדי וישאר רכב עם מנוע בנזין חלש. לפי התיאור של המערכת, היא טוענת את הסוללה בבלימה, לא ברור כיצד הסוללה נטענת בנסיעה ארוכה, או יותר נכון ברור שהיא לא.

ובינתיים אני עושה עם הדיזלית שלי 1/20 אמיתי במשולב (70 אחוז בין עירוני ו30 אחוז עליות עירוניות ופקקים). בבין עירוני אני מגיע ל1/23 אמיתיים ועל הדרך הסוללה לא נגמרת לי בעקיפות ומנוע חשמלי לא מתנתק ברגע קריטי כי הוא פשוט לא קיים.

אני מאמין שהיברידי אפקטיבי יותר מדיזל בעיר, אבל מחוץ לעיר הדיזל יהיה חסכוני יותר, בדיוק כפי שרואים במקרה של מונדאו דיזל לאומת ההייבריד. הבעיה שמונדאו יחסית רכב גדול ומסורבל אם מרבית הנסיעות לעיר, לכן בארץ זה לא כך כך פרקטי. פריוס הרבה יותר פרקטית וחסונית למי שצריך רכב היברידי.

מונדאו הייבריד זה רכב נפלא, אבל בפועל הוא לא כל כך מתאים לשימושים של הארץ.

האם יש אוקטביה סטיישן עם אותו גיר ומנוע כמו שלך?

לפי מיטב ידיעתי לא מיבאים ארצה, אלא רק את גירסת ה1.6. למרות שעכשיו במחירון אני לא רואה את גירסת הדיזל לסטיישין בכלל.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...