Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4239 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מתנצל מראש על הפוסט הארוך.

אחרי שירדתי מהייבריד כי היא יוצאת יקרה מידי בשבילי בדגם המאובזר ופשוטה מידי בדגם הלא מאובזר ולא הצלחתי בטווח מחירים הזה להשיג דיזל עם מנוע 2000 חזרתי לחיפוש רכב, המצב למען האמת די מתסכל :sad:. אני מסתכל וכל הרכבים שאני בוחן/בודק ורובם לא מתאימים לי.

אז אני פונה לעזרתכם בבחירת רכב סגמנט D חדש מיבואן בסביבות ה170K. כרגע אני לא רוצה לקנות רכב משומש, אלא חדש בלבד, למרות שלמען האמת מאוד מתנדנד לכיוון הרכב המתאים מבחינתי מרצדס E קלאס (והפעם אני לא רוצה מונית והבנזין E350 לא כזה חסכוני), אבל אני לא יכול להרשות לעצמי אחת חדשה :oops: ומשומשת כרגע לא באה בחשבון :neutral:.

דרישות:

אני נוסע המון, חייב להיות חסכוני

חייב להיות נוח

חייב להיות רכב טוב לשיוט ונסיעות ארוכות

חייב בידוד מעולה

הרכב צפוי לשרת אותי כ5 שנים ולהגיע קרוב ל200Kק"מ

ירדו מרשימה באופן אוטומטי:

מנועי טורבו בנזין כי דרוש חיסכון ואמינות, לפחות בנפח עד 1.8 לא באים בחשבון

מנועי דיזל מתחת לנפח 2.0 כי דרוש לא רק חיסכון אלא גם אמינות לטווח ארוך, לא מתאים לי טורבינה נוזלת אחרי 80K ק"מ

אופל כי אינסיגניה בגירסאות טובות בשבילי יקרה ואסרה דיזל לפי ביקורות ההיפך ממה שאני מחפש (אבל גם יודע שהאיכות היא לא גרמנית של ממש)

TSI - 1.4~1.2 לא מתאים לי טיימינג שנקרע, קומפרסייה שהולכת באחד הצילינדרים ושאר צרות

DSG - לא מתאים לי להחליף מכטרוניק אחרי כל נסיעה והDSG6 רק בדגמים יותר מידי יקרים

הייבריד - פריוס זה לא מה שאני מחפש ברכב וקאמרי המאובזרת עולה הרבה יותר ממה שאני מתכוון לשלם (ככה עוד קצת ואפשר לרכוש מרצדס C דיזל אבל זה הרבה יותר יקר ממה שאני יכול להרשות לעצמי).

רכבים שחשבתי עליהם:

לצערי הרב רוב דיזלים עם מנוע 2.0 יקרים מאוד ונשארתי עם רכבי בנזין לא חסכוניים. אבל אני בכל זאת צריך רכב להתנייד, לכן ממשהו צריך לבחור. גיר ידני בהחלט בא בחשבון.

להלן רכבים שחשבתי עליהם ומה אני חושב עליהם - תקנו אותי אם אני טועה ותוסיפו אם החסרתי פרטים

רנו לטיטיוד דיזל

- למה כן?

אמורה להיות חסכונית, חזקה, דיזל

- למה לא?

הרכב לא נפוץ והביקורות אליו פושרות. גם אני לא בטוח אם עדין משווקת וזה סמסונג

ניסאן אלטימה 2.5

- למה כן?

ניראית טוב, הביקורות בחו"ל "בסדר", בארץ רק התחיל השיווק

- למה לא?

ללכת לכיוון הלא מוכר

סובארו B4

- למה כן?

יש הנעה כפולה וזה טוב בכבישים מפוטלים ורטובים שאני נוסע, אמינה

- למה לא?

לא חסכונית, לא קיים מנוע עד 3000סל"ד, אין סיכוי למכור בתור משומש

מזדה 6 2.5

- למה כן?

188 סוסים, טנולוגיה חדשה, אמור להיות חסכוני יחסית לנפח, אמור להיות אמין

- למה לא?

לא בטוח שהתמורה לכסף מצדיקה את ההשקעה וגם ממה שאני מבין עבודת מתלים היא המסורתית של מזדה וזה לא מחמאה

הונדה אקורד 2.0

- למה כן?

אמינה, אמורה לאחוז טוב בכביש, יחסית חסכונית לנפח

- למה לא?

צפופה, מיושנת, אין תמורה לכסף, מתלים נוקשים מידי

לצורך העינין באים בחשבון גם רכבים זולים יותר, כל עוד הם עומדים בקריטריונים, אבל אישית לא מכיר אף רכב מסגמנט C/C+ שהוא טוב לנסיעות ארוכות ויש לו מחיר סביר. כמובן דיזלים 1.5/1.6 הם או חלשים מידי או לא מחזיקים מעמד (בבקשה תחסכו ממני שיכנועים שזה לא ככה), TSI וDSG7 זה לא אופציה כי אני צריך בכל זאת להתנייד. על פניו אופל אסטרה 2.0 דיזל נשמעת כמו אופציה, אבל לפי ביקורות, הבידוד של הרכב לוקה בחסר והוא לא נעים לנהיגה/נסיעה, לא מרגיש גרמני ובגלל זה מראש ירד מהרשימה.

יש עוד רעיונות? יש ברירה חוץ מלחזור בי וללכת לרכוש רכב מתאים אבל משומש?

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קאמרי הייבריד המאובזרת עולה על 45Kש"ח יותר ממה שאני מתכון לשלם וזה 215K. הלא מאובזרת מיבואן המקביל עולה 180K ואני לא מתכוון לקנות אותה. אני רוצה לקנות רק מיבואן הרשמי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)

מה ההבדל בין יבוא מקביל ליבוא סדיר? אם אתה מקבל בדיוק אותו רכב שיוצא מאותו פס יצור,הוא חדש לחלוטין ויש גוף רציני שעומד מאחוריו ונותן אחריות

נניח שהיתה קמארי היבריד מיבוא בסדיר, כמה היית מוכן לשלם תוספת מחיר בשביל זה? 20/30/40 אלף ש"ח?

דרור

עריכה אחרונה על ידי מוטורקאר
פורסם

המאובזרת נמכרת אצל היבואן הראשי וזה לא בדיוק אותו פס ייצור. קאמרי מיוצרת ביפן וארה"ב, הדגם שמיבא היבואן הראשי מיוצר ביפן לפי דבריהם. והויכוח על קאמרי מיותר, לא לוקח כי יקר ויש רכבים הרבה יותר טובים ב215K, וזה של 180K לא לוקח כי לא מאובזר.

פורסם

תנסה לצאת מהקבעון של נפח מנוע ותבדוק גם את הקיה אופטימה דיזל, אמנם היא מצויידת רק במנוע 1.7 ליטר, אבל הכמות מוניות שיש על הכביש יכולות להמחיש כמה הרכב הזה אמור להיות אמין (יוצא לי לראות על הכביש יותר מוניות אופטימה מאשר פאסאט או אינסיגניה או לטיטיוד).

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם (נערך)

תודה רבה איציק.

דיזל 1.7 שהוציאו ממנו מומנט והספק כמו במנוע 2.0 לא מוסיף בי אימון, זה לא קבעון. גם הרכב בחו"ל זוכה לציונים נמוכים יחסית. ניראה שבחו"ל היצרן מנסה לזכות לפלח שוק בזכות מחיר נמוך ואבזור, אבל מעבר לזה אין מה להציע.

מונית זה לא אינדיקציה, הם נוסעים על כל דבר עם מנוע דיזל שזה זול להם, אפילו על ריאו (איך בכלל מאשרים להשתמש בתור מונית רכב צפוף?).

אני חשבתי על קיה אופטימה, היא עם ממש לא נפוצה בשוק הפרטי. וגם במונית לא נפוצה, יש כמה במרכז וזהו - זה כל מה שראיתי.

עריכה: לפי הכתבות אופי של מנוע לא נעים, לפני שמגיע מומנט אין כוח וזה ברור, עוד בעיה של מנוע נפח קטן. אז זה לא קבעון, זה פשוט מנוע לא מתאים.

פורסם (נערך)

ברשותכם אמקד את השאלות לגבי הרכבים הספציפיים (לא יכולתי לערוך את הפוסט הקודם - מתנצל) :

סובארו B4 - אני מודע לכך שהיא לא חסכונית.

- עד כמה היא באמת אוחזת בסיבובים על רטוב (אני לא מדבר על נהיגה ספורטיבית, אלא על בטיחות בסיבובים, הרי הדגם האוטומטי עם חלוקת מומנט רובה לגלגלים הקדמיים ולא שונה בהרבה מרכב הנעה קדמית)?

- איך הרכב מבחינת המתלים שלו? (הכוונה יכולת שיכוך וחלקות הנסיעה)

- על איזה סל"ד הרכב משייט על 100 בדגם הנוכחי עם הגיר הרציף?

מזדה 6 2.5

- איך האחיזה של רכב הזה בסיבובים?

- מה צריכת דלק האמיתי שלו? (ברור לי שבפרוספקט הכל טוב ויפה)

- איך הרכב הזה מרגיש בשיוט בין עירוני? (הכוונה לא מהירות, אלא זמינות הכוח בסל"ד שיוט ונוחות)

- האם בדגם הנוכחי הרכב הפך להיות נוח?

וכמובן אשמח לרעיונות לרכבים נוספים.

שגיאות כתיב

פורסם

השאלות שלך ספציפיות מידי.

עדיף שתסע לאולם תצוגה ותתרשם בעצמך.

נוחות ואחיזה הם דברים שרק אתה תדע באמת אם זה מתאים או לא.

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

פורסם

הבעיה שנסיעה של 15 דקות לא אומרת הרבה. אף אחד לא יתן לבדוק את הרכב בנסיעה של שעה+ בכל התנאים (בין עירוני, עליות, עירוני וכד'). בגלל זה אני שואל אנשים שיצא להם לנהוג על רכבים כאלה.

פורסם

מה לגבי אוקטביה עם מנוע 2 ליטר TDI ותיבת DSG6 אמינה? המחירון לרמת גימור Special עומד על 189,500. ייתכן שניתן יהיה לקבל הנחה מסויימת, בעיקר לקראת סוף השנה. האוקטביה עם אותו מנוע ברמת גימור Elegance אומנם עולה די הרבה מעל התקציב (ואפילו יקרה יותר מהסופרב עם אותו מנוע), אבל מאובזרת מעל הראש ואולי תהיה שווה את מתיחת התקציב.

פורסם (נערך)

אוקטביה TDI ב190K? זה אופציה מעולה! רעיון טוב, תודה רבה.

זה בדיוק מה שאני צריך מבחינת חיסכון דלק וכוח. ועם הנחה מסויימת זה בכלל האפשרות האולטימטיבית.

רק צריך לבדוק נושא ביטוח מקיף - אני חושש שכאן עלולה להיות הבעיה כי הרכב נחשב לגניב.

עלולים לדרוש איתוראן שעולה הרבה כסף, כל מיני עלוקות, קודנית ושאר מיגונים שלא יעילים נגד הגנבים. אני לא רוצה שיתעסקו עם מערכות חשמל ברכב. זה פתח לצרות שלא נגמרות. רכב עד 170K אפשר לבטח ללא מיגונים.

פורסם
רק צריך לבדוק נושא ביטוח מקיף - אני חושש שכאן עלולה להיות הבעיה כי הרכב נחשב לגניב.

אני הייתי משקלל את עלות הרכישה יחד עם אגרת הרישוי, עלות הביטוח הצפויה וצריכת הדלק לאורך 5 השנים שאתה מתעד להחזיק ברכב בשביל לקבל תמונה יותר ברורה לעלות הכוללת של כל רכב. ייתכן שעדיף להשקיע 200,000 על דיזל מאשר 170,000 על בנזין, לדוגמה.

עלולים לדרוש איתוראן שעולה הרבה כסף, כל מיני עלוקות, קודנית ושאר מיגונים שלא יעילים נגד הגנבים. אני לא רוצה שיתעסקו עם מערכות חשמל ברכב. זה פתח לצרות שלא נגמרות. רכב עד 170K אפשר לבטח ללא מיגונים.

לדעתי בסגמנט הזה לרוב המכוניות הביטוח דורש איתורן.

נ.ב. לגבי ה-B4, למכר בעבודה ישנה אחת עם מנוע 2 ליטר. הוא מצטער שלא לקח את מנוע ה-2.5 ליטר, שכן ה-2 ליטר מרגיש לו חלש מאוד.

פורסם

תודה. בדקתי ויוצא שדיזל שעולה 170K יותר משתלם לי להחזיק על פני חמש שנים על פני משפחתית שעולה 130K (יוצא שאני לא מפסיד בגלל שהאוטו יותר יקר ומגיע לBREAK EVEN). הבעיה שדיזל שרציתי לא מיוצר יותר ולכן אני בבעיה, כי מצד אחד אין דיזלים נורמאליים אחרים ומצד השני דיזל שעולה 30K יותר יהיה לא משתלם לאומת משפחתית של 130K, זה הפסד של כ30K לפני הפרש בביטוח. הבעיה שמשפחתית של 130K יהיה קשה איתה להתנהל 5 שנים בקצב שלי.

לגבי B4, זה בדיוק מה שחששתי, ה2 ליטר חלשה וכרגע היא היחידה שזמינה. אוטבק יקר בהרבה וצורך יותר דלק - זה פשוט לא משתלם. אז B4 יורדת מהרשימה.

מזדה 6 2.5 אני מניח שמבחינת הכוח היא אמורה להיות סבירה, אבל נושא צריכת דלק ונוחות מדאיגים אותי. לכן גם היא לא תגיע לפיינל.

פורסם

מה לגבי מונדאו? אני זוכר שבחנת בעבר אופציה של מונדאו חדשה עם מנוע דיזל. אם אין לך את האפשרות להמתין למונדאו החדשה, הנוכחית אומנם די מיושנת אל מול המתחרות, אבל המנוע חזק, אמין ויחסית חסכוני בנהיגה בין עירונית. נראה שאיילון מוטורס עדיין מביאים את המונדאו הקודמת גם עם מנוע דיזל, לא?

• תוכן חדש...