Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גיר הAL4(?) במגאן דור שני מודל 2004

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4271 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ערב טוב ושבוע מעולה אנשים !

קצת רקע והיסטוריה - בעבר הייתה לי רנו סניק מודל 2001 אוטומטית כמובן , אנחנו הוצאנו אותה מהחברה וטיפלנו בה מיומה הראשון . הרכב ננהג ע"י אישה 80% מחייו ברוגע ובשקט . כאשר המד הגיע ל120 אק"מ הוחלף הגיר(הייה מחליק , לא תמיד הייה מעביר / הייה מעביר במכה) - הרכב נמכר בשעה טובה. ומאז אני בפחדים מהגיר הזה .

כיום אני עומד לפני רכישת רנו מגאן דור שני מודל 2004 , גם אוטומטית . והפחד הוא הגיר .

כיצד ניתן לבדוק אותו ? האם זו באמת "מחלה" או שאולי התופעות שהיו לי ולעוד אנשים נובעות משימוש לא נכון?

מה הם המחירים לשיפוץ/החלפה של הגיר הנ"ל?

תודה !

נ.ב - הרכב המדובר עבר 124 אק"מ .

עריכה אחרונה על ידי HellCat

פורסם

עניין של מזל (או כמו שציין מוסך תלפיות - "חלקם מתקלקלים חלקם לא").

על אחת כמה וכמה, אם היה לכם נסיון עם תקלה בגיר הנ"ל - אני מניח שסיבוב ברכב יוכל לעשות איזשהו ניפוי ראשוני לגבי הגיר (לבדוק גם מעבר להילוך אחורי, לא כמו שמישהו ציין כאן לפני זמן לא רב, שקנה רכב ואח"כ הסתבר שהרכב אינו נוסע אחורנית כנראה עקב בעייה בגיר וזה לא נבדק בכלל במעמד הקנייה...).

פתרון - לקנות ידני (רנו) או (לא להתעקש) לרכוש רכב מיצרן אחר.

עדיין מתעקש על מגאן ועוד אוטומטית ? - קח למוסך שמתמצא בצרפתיות הללו (לא למכון בדיקה, ששם מרוב כסת"חים כל רכב ייכשל בסעיף זה).

alfa 156 2.5.

פורסם

אולי אתם צודקים לגבי הניסיון שלי עם הגיר ולבדוק עם הגיר ברכב הספיציפי הזה הוא כמו ברנו הישנה שלי , אבל האם ניתן לבדוק עוד משהו מסביב?

"מכות" "תקתוקים" או עוד משהו?

והאם זה נכון שפיתרון רוב הבעיות בגיר הזה מסכמות ב"ווסת לחץ שסתומים" ?

פורסם

פנה למכון גירים אוטומטיים שמתמחה בתיקון AL4, שיתחבר עם מחשב ויעשה לך בדיקה מקצועית. תקבל תמונה טובה למדי.

עדיין, את המגאן דור שני מהשנים הראשונות של הדגם לא הייתי ממליץ לקנות פשוט מפני שאלו סבלו מלא מעט מחלות ילדות.

או דור ראשון 2001-4, או דור שני מ 2008-9.

הגיר חכם, חסכוני בדלק ובבלמים, ואם הוא בסדר הוא יכול להיות בסדר שנים וקילומטרים רבים. חלק מהבעיות מתגלות רק כשהוא חם מאוד (נסיעה של חצי שעה במאמץ).

אם אני מבין נכון, הימנעות משימוש ב"קיק דאון" מאריכה את חיי הגיר הזה באופן ניכר.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם
אולי אתם צודקים לגבי הניסיון שלי עם הגיר ולבדוק עם הגיר ברכב הספיציפי הזה הוא כמו ברנו הישנה שלי , אבל האם ניתן לבדוק עוד משהו מסביב?

"מכות" "תקתוקים" או עוד משהו?

והאם זה נכון שפיתרון רוב הבעיות בגיר הזה מסכמות ב"ווסת לחץ שסתומים" ?

זה דיי נכון אבל יש עוד כמה בעיות מוכרות ורק צריך לסרוק את הפורום ולגלות

בדיקה במכון או במוסך מורשה עם סורק אולי תגלה נפילות לחץ קו קלות (נפילות כבדות יתקעו את הגיר בחירום ויהיה תקלה) ואז הכי קל זה להתריע מפני החלפת שסתום EVM או שיפוץ שקרב ובא

אבל למדתי מהניסיון שיש רכבים שנוסעים עם נפילת לחץ קלה הרבה מאוד זמן ויש כאלו שלא אז אם הרכב נוסע טוב ואין תקלות עכשיוות אני לעולם לא אגיד תיהיה תקלה עוד מעט בגיר ולא חשוב מה הקריאות של הלחץ

בקיצור אם תקין אז תקין וזה נכון לעכשיו מה יהיה מחר ? מי יודע

פורסם
אין מה לבדוק במוסך מורשה את הגיר כי היום בסדר מחר לא ואין נביא בעירו

מי רשם בכלל מוסך מורשה ? (במידה וכיוונת למוסך יבואן)

אם היום הרכב בסדר ומחר לא - אז לפי שיטתך - אין צורך בבדיקות לפני קנייה בכלל.

חוץ מזה, ייתכן ובעלי נסיון יוכלו לזהות בעיות קצת לפני שההדיוט המצוי יוכל. את זה בעצמך רשמת בתגובתך הבאה המאוחרת יותר.

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...