Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4229 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היברידי מוכח בחו"ל,עדיף . לא היתי רוצה להיות תלוי בפורד כשחס וחלילה יהיה כשל באחד המכלולים ןהיבואן בארץ אינו מחזיק במלאי,בגלל

יבוא מקביל(לחכות לחלק חודש ימים או קצת פחות).טויוטה קמרי דגם שיש כמה אקזפלרים ממנו בארץ ובחול הוכיח אמינות מעולה ,נמצא בראש

הרשימה שלי. כרכב חדש היברידי, 4 שנים קדימה הייתי קונה בגלל אמינות מוכחת.

אופל אינסיגניה דיזל(טורבו),יש בארץ מוניות שנוסעות היום, אבל למטה ברשימה.

בקיצור לא הייתי חושש מההיברידי של טויוטה ולא נכנס להרפתאות חדשות אחרות גם בגלל היבואן שאינו מחויב להחזיק חלקי חילוף ,אבל אים כבר

חייב וזאת ברירת מחדל,רק טויוטה!!!

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בעיני יתרונות של מרכב סטיישן ושל התיבה הידנית הם חד משמעיים וזה מה שאני הייתי בוחר כמעט ללא התלבטות.

אם אתה אומר שיחידת כוח של המונדאו משותפת עם פיז'ו, אז היא כבר משווקת בארץ בסיטרואן C4 פיקאסו החדשה. שיווק החל בתחילת 2014.

אגב, קצת משונה שהדגם ההיברידי הגדול של פורד נקרא פיוז'ין.

בשנים קודמות זה היה שם של מיקרוואן על בסיס פורד פיאסטה.

פורסם

אני לא חושב שיש רכב מנהלים אחד שנמכר בישראל עם גיר ידני ולא סתם.

גם הגיר האוטומטי וגם נושא האבזור חשוב מאד לדעתי, אם אתה מחפש רכב ספרטני אז למה בכלל לרכוש רכב מנהלים שאמור לתת ערך מוסף של פינוק.

גיר אוטומאטי חשוב למי? ולמה לדעתך לא מוכרים פה בארץ מכוניות ״מנהלים״ ידניות? (חוץ מצדיק אחד פה ושם כמו היבואן של סובארו לדוגמא...).

פורסם

גם BMW...

שורש הבעיה הוא בהתנהגות היבואנים שלא סופרים את הלקוחות הפרטיים וקונים מכוניות בשיטת ה-2 קילו מלפפונים (לרב, 2 דגמים עם 2 רמות אבזור וזהו). משרד התחבורע צריך לשנות את תנאי הזיכיון של יבואן ולחייב אותו לאפשר לכל פלוני/אלמוני להזמין איזה דגם שהוא רוצה. כך מקובל בעולם הנאור. השר כץ היה מקבל את תמיכתי למהלך כזה במקום המהלך המטופש שלו להוריד את מחירי המכוניות ב-20% אעלק.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אם אתה יכול לעלות בתקציב לכיוון ה 200 אתה יכול לקחת בחשבון את ההונדה אקורד היבריד או את הטויוטה קמארי היבריד.שתיהן חסכוניות בדלק ואמינות

דרור

פורסם
בעיני יתרונות של מרכב סטיישן ושל התיבה הידנית הם חד משמעיים וזה מה שאני הייתי בוחר כמעט ללא התלבטות.

אם אתה אומר שיחידת כוח של המונדאו משותפת עם פיז'ו, אז היא כבר משווקת בארץ בסיטרואן C4 פיקאסו החדשה. שיווק החל בתחילת 2014.

אגב, קצת משונה שהדגם ההיברידי הגדול של פורד נקרא פיוז'ין.

בשנים קודמות זה היה שם של מיקרוואן על בסיס פורד פיאסטה.

מיקרוואן על בסיס פורד פיאסטה הינו ה C-MAX .

הפיוז'ין הינה המונדאו החדשה.

פורסם (נערך)

מעניין שיבואן לא מכיר את המותג שהוא מוכר. מה שבוקי אמר שזה משונה שלוקחים שם שפורד אירופה השתמשו בו לא מזמן למיקרואן מבוסס על פיאטה ומאמצים אותו בפורד אמריקה לרכב שונה לחלוטין.

וCMAX לא מבוסס על פיאסטה אלה על פוקוס

עריכה אחרונה על ידי koka

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

itsik170, אני יודע שדגם הנ"ל זמין, אבל בארץ במלאי יש רק את האוטומטית ובחו"ל אין את רמת האבזור שלי ואני לא מעונין לשלם על רמת אבזור גבוהה יותר כי אז יש אלטרנטיבות אחרות. לכן במקרה של מונדאו דיזל עומד על הפרק הדגם החדש.

מ.א.צ ואמנון, אינסיגניה דיזל משמעותית יקרה יותר ואפשר לקנות אותה רק עם אוטומט בארץ. יש את אסטרה דיזל ידנית עם מנוע 2000.

אקורד היברידית גם יקרה מאוד, ב180K יש את קאמרי היברידית שהיא טובה מאוד - למעשה לפי נתונים בארה"ב הכי טובה בקטגוריה, אחריה עומדת פריוס ובמקום שלישי פיוזין היברידית. כך שאני לא רואה משמעות לקחת הונדה. אם כבר היברידית שהיא לא פורד, רק טויוטה.

bigmik, מלאי חלקים אומנם זה שיקול חשוב מאוד, אותו שיקול אפשר להגיד גם על מונדאו דיזל, במיוחד ידנית. מצד השני לפי ניסיון שלי כאשר הייתי צריך חלפים לבמוו, הביאו לי חלקים שלא היו במלאי תוך שבוע דרך מוסך מורשה יבואן.

בוקי, לפי המפרט מדובר בגירסא אחרת של המנוע מאשר זאת שתיהיה זמינה עבור הפורד החדשה. אם למשל יש מזרקים שונים, משאבת סולר שונה או משהו אחר - זה עלול לעשות בעיות. אולי יש ספק אחר של מערכות חשמל/מחשב.

מוטורקאר, אין שום משמעות לקחת אקורד היברידית ב200K כאשר יש קאמרי טובה ממנה ב180K.

נכון לכרגע, אני לא מעונין באלטרנטיבות של יבואנים אחרים למרות שאני מודע להן.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אם האמינות חשובה לך הייתי הולך על מונדיאו דיזל בנסועה הצפויה לך לדעתי הוא יהיה אמין יותר מרכב היברידי. סה"כ הרכב בעל מכלולים פשוטים שצפויים להיות אמינים אני בטוח שאלפי מוניות כאלה הולכים לחרוש את אירופה. מצד שני למי שנוסע כל כך הרבה זה נראה לי רכב סגפני מידי כלומר כן הוא גדול ונוח וישייט בכיף במהירות גבוהה אבל , בסופו של דבר הוא ידני (אני אוהב מאוד גיר רגיל ונוהג על ידני אבל אני נוסע רק 15 אלף בשנה) ודי חסר אבזור .לכן כן הייתי הולך לכיוון של רכב היברידי אבל שוב למה להכנס ראש בריא למיטה חולה כלומר למה לא קאמרי? אני לא יודע מה הפרש המחירים ולומרות שביקשת לעזור בבחירה רק בין שני אלה חסר לי סיבות הגיוניות לבחור בפיז'ון על פני הקאמרי.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם (נערך)

koka, מבחינת הגיר, צודק ל100% זו בדיוק הנקודה. לכן ההיברידית קוסמת לי. גם לפי הביקורות אומרים שכימעט ואי אפשר לדעת מתי פועל מנוע בנזין לפי הרעש. זה אומר שהולכת להיות נסיעה סופר נעימה וחלקה כמו ברכב חשמלי כימעט.

אני כימעט התאהבתי בנסיעה הסופר חלקה ושקטה של הפלואנס החשמלית. הבעיה הייתה רק אפשרות טעינה וטווח מצחיק של 110 ק"מ. פה עם מנוע חשמלי הטווח בלתי מוגבל, לפי החישובים שלי קרוב ל1000ק"מ על מיכל בנזין.

לגבי דיזל, דיזלים מודרניים ממש לא פשוטים, יש להם מערכת דלק מסובכת מאוד בלחץ גבוה עם הזרקה ישירה, טורבו גיאומטריה משתנה.

להיברידי מנוע בנזין פשוט יחסית, ללא טורבו, אפילו הזרקה לא ישירה, נכון שזה מנוע אטקינסון, אבל זה רק אומר שזה מנוע שעובד פחות קשה בגלל טיימינג שונה של פתיחת השסתומים - אין כאן שום דבר אל טבעי. מנוע חשמלי זה מכלול פשוט מאוד וקיים המון זמן - צריך כישרון מיוחד כדי לייצר מנוע חשמלי לא אמין. מערכת ניהול אלקטרונית - לא שמעתי על בעיות בארה"ב עם אלקטרוניקה של פיוז'ין.

כך שכרגע הכף נוטה יותר בכיוון הפיוז'ין וכמה שאני קורא ביקורות עליה, ככה הכף נוטה יותר חזק.עושה רושם שמדובר על רכב מעולה.

לגבי הנסועה, כניראה שזה כימעט ודאי שאני הולך לרדת בקילומטרים לכיוון ה35K בשנה.

עריכה:

מסתבר שפיוזין היברידית תפסה מקום שני אחרי הקאמרי:

http://usnews.rankingsandreviews.com/cars-trucks/rankings/Hybrid-Cars/

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
מיקרוואן על בסיס פורד פיאסטה הינו ה C-MAX .

הפיוז'ין הינה המונדאו החדשה.

היה באירופה דגם בשם כזה שנראה בדיוק כמו פיאסטה דור קודם עם גג גבוה. נמכר בשנים 2002-2009 בערך.

פורסם (נערך)

יש שני פורד פיוז'ן.

אחת אירופאית, מיקרו-ואן על בסיס הפיאסטה - הוחלפה ב- B-MAX.

אחת אמריקאית שהיתה רכב משפחתי (מה שאצלנו מוגדר מנהלים) ולמעשה המונדיאו החדשה נהייצה גלובאלית והחליפה גם אותה, אבל בארה"ב השם נשאר.

לא להתבלבל, C-MAX היא על בסיס הפוקוס, ו-S-MAX וגלאקסי הם מיניואנים על בסיס המונדיאו.

עריכה אחרונה על ידי itsik170
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
CMAX לא מבוסס על פיאסטה אלה על פוקוס

אכן, המיקרוואן מבוסס פיאסטה זה הB-MAX

הוספה: סליחה, עכשיו ראיתי שitsik170 כבר ציין זאת...

פורסם
koka, מבחינת הגיר, צודק ל100% זו בדיוק הנקודה. לכן ההיברידית קוסמת לי. גם לפי הביקורות אומרים שכימעט ואי אפשר לדעת מתי פועל מנוע בנזין לפי הרעש. זה אומר שהולכת להיות נסיעה סופר נעימה וחלקה כמו ברכב חשמלי כימעט.

אני כימעט התאהבתי בנסיעה הסופר חלקה ושקטה של הפלואנס החשמלית. הבעיה הייתה רק אפשרות טעינה וטווח מצחיק של 110 ק"מ. פה עם מנוע חשמלי הטווח בלתי מוגבל, לפי החישובים שלי קרוב ל1000ק"מ על מיכל בנזין.

לגבי דיזל, דיזלים מודרניים ממש לא פשוטים, יש להם מערכת דלק מסובכת מאוד בלחץ גבוה עם הזרקה ישירה, טורבו גיאומטריה משתנה.

להיברידי מנוע בנזין פשוט יחסית, ללא טורבו, אפילו הזרקה לא ישירה, נכון שזה מנוע אטקינסון, אבל זה רק אומר שזה מנוע שעובד פחות קשה בגלל טיימינג שונה של פתיחת השסתומים - אין כאן שום דבר אל טבעי. מנוע חשמלי זה מכלול פשוט מאוד וקיים המון זמן - צריך כישרון מיוחד כדי לייצר מנוע חשמלי לא אמין. מערכת ניהול אלקטרונית - לא שמעתי על בעיות בארה"ב עם אלקטרוניקה של פיוז'ין.

כך שכרגע הכף נוטה יותר בכיוון הפיוז'ין וכמה שאני קורא ביקורות עליה, ככה הכף נוטה יותר חזק.עושה רושם שמדובר על רכב מעולה.

לגבי הנסועה, כניראה שזה כימעט ודאי שאני הולך לרדת בקילומטרים לכיוון ה35K בשנה.

עריכה:

מסתבר שפיוזין היברידית תפסה מקום שני אחרי הקאמרי:

http://usnews.rankingsandreviews.com/cars-trucks/rankings/Hybrid-Cars/

ביחד עם האקורד:wink:

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

• תוכן חדש...