Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4080 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

תחכה עוד כשבועיים ותהיה לך הזדמנות לשמוע 2 מהם :wink:

נשלחו מbuy2usa בשילוח ימי לפני כשלושה שבועות.

אלי

עריכה אחרונה על ידי eli_i

פורסם

הגיע הזמן לפגישה אלי! :-P

ממתין בקוצר רוח.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

דרך אגב - התמונה הזו הועלתה כאשר הסברתי לחברים בעבודה מה בדיוק אני עושה ברכב שלי ואז פשוט קלטתי שזה נראה כמו הסבר של מאמן במשחק כדורגל אמריקאי!

:shock:

:-P

בכל מקרה - יצא לי לכוון עכשיו את החסימה של הגבול התחתון של הסאב וופר -

ב30 הרץ הוא מרעיד את הרכב אבל זה קצת יותר מידי לתחושה.

ב40 הרץ הוא כבר נהיה "דרדלה" לעומת הכוון הקודם וזה חסר לי.

ב35 הרץ - נשמע טוב!

תופעת שגעון הגדלות היא חלק בלתי נפרד מהקסם של הסאב וופר הזה ולכן צריך לשמר את זה ככה.

פחות או יותר יכול לאמר עכשיו, כי השלמתי את חוות הדעת.

photo.jpg

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ראיתי W7 עלה לי חיוך לפנים, נכנסתי לשרשור ראיתי 8 אינץ'.

אכזבת אותי :p

Pioneer 80PRS

Celestra FA2150x : Hertz HV 165 XL ||| Boston Acoustics GT275 : Hertz HT 28

DC 3.5k : Sundown Z v.3 15

XS Power D2400 , D5100

פורסם

זה w7 לעניני טעם :wink:

Pioneer TS-X150

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

חברים - נוסיף עוד ביקורת אישית שלי לגבי ה8W7 לאחר תקופת שימוש ארוכת טווח ורשמים סופיים שלי לגבי המוצר המעניין הזה.

או קיי

בחודשים האחרונים אני מנסה ללא הרף למצות את הפוטנציאל של המערכת כאשר הצלחתי כבר להגיע לתוצאה שנשמעת לי נכונה למעט פרט אחד קטן - הסאב וופר, המיקום שלו מוסגר בכל פעם שהוא מנגן נמוך וחזק - גם אם זה טון קצר כמו קיק דראם זה עדיין מוסגר.

וזה שיגע אותי כי אני לא הצלחתי להבין מה הבעיה - משחקי פאזות, משחקי TC, משחקי מיקום של התיבה וזה פשוט לא נגמר!

כבר אמרתי לעצמי אולי זה באמת לא סאב SQ למרות שהוא כל כך מדוייק, למרות הכל.

ואז לקחתי צעד אחורה והתחלתי לנסות לנתח את הבעיה ולהבין מה המקור שלה -

החשד הראשון היה תחום חסימה נמוך מידי.

עולה ל40 הרץ והסאב נשמע - לא כיפי במיוחד ועדיין מסגיר מיקום - אז תחום חסימה תחתון זה לא.

החשד השני שלי היה התיבה - מדובר בתיבה מלבנית ללא יחס שנקרא יחס זהב - ביטול של גלים עומדים בתוך התיבה.

מסובב את התיבה ואכן התוצאה משתפרת אבל הסאב חלש, אנמי - לא כיף.

החשד השני נשאר גם עכשיו למען האמת כגורם אפשרי שעוד מעט יורחב עליו עוד קצת.

ואז לבסוף הגיע החשד השלישי - עיוותים! - THD שמיע

אבל לא ידעתי אם זה מהקבינה או מהתיבה או מהסאב או מהמגבר ואז באמת נזכרתי שכשקיבלתי את הסאב וופר הזה הגיין של המגבר היה מכוון להזיז את הSA10 (שבקושי זז גם ככה לעומת כל סאב וופר אחר) ואמרתי אולי הגיין פתוח באמת יתר על המידה בשביל ה8W7

הנמכת גיין והצלחתי להשתלט על הסאב הזה סוף סוף! גם בנמוכים.

עכשיו אני עדיין לא יודע אם זה היה בגלל THD במגבר או אם זה בגלל שבגיין שהייתי בו קודם הגעתי למגבלה של הסאב (לא נראה לי) או למגבלה של התיבה (נראה לי מאוד כי כאשר הפכתי את כוון התיבה היה שינוי ניכר) או מגבלת הקבינה - יותר נכון אם פגעתי בתדר של הקאבין גיין בו האפקט הכי מורגש (לא נראה לי)

נכון לעכשיו שגעון הגדלות של הסאב וופר הזה עדיין קיים אבל לשם שינוי - הצלחתי להשתלט על טאז!

דווקא אהבתי את התוצאה מאוד כשהוא היה חסר שליטה - אז אולי נשחרר לו קצת רסן :-D

אבל זה יהיה רק אחרי שה SMD DD1 שהזמנתי יגיע ואני אוודע שאין לי בעיית THD :-P

Pioneer TS-X150

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אני רוצה לעדכן את השרשור ולהעלות חוות דעת נוספת, קצרה - לאחר תקופת שימוש באמת ארוכה ולאחר מעבר למגבר מונובלוק שנותן לסאב וופר הזה "מוצהר" 600 וואט ב4 אוהם (הסאב 3 אוהם ולכן מקבל יותר לכוון 750 וואט שזה הרבה מעבר למה שהיצרן ממליץ)

קודם כל - כל מה שנאמר לגבי פעולה מתחת ל50 הרץ זה פשוט לא נכון - הסאב וופר הזה מנגן מדהים גם את תחום התדר 30 הרץ ואף מרעיד קצת את הרכב, למרות שהנחתתי מאוד - בתדרים 25 וגם 20 אבל ממש - חסר כוח - כפי שציינתי זה גם תלוי ישירות בכוונים.

אבל הכל כאן הוא תלוי הספק ושימוש - בסופו של דבר זה סאב וופר 8 אינטש - אין לו את היכולת להעביר בצורה נקיה, איכותית נקרא לזה תחום תדר נמוך בעוצמה מאוד רבה כפי שהיינו מצפים מסאב וופר שהוא בייבי-פלצת - מצד שני - זה סאב וופר 8 אוהם והוא נותן תחושה בעומק הבאס שלו של סאב וופר גדול ממנו בהרבה - אבל מוגבל הספק.

ברגע שתתנו לו יותר הספק (גיין) הוא יעמוד בזה בכבוד ויתן תחושה כאילו והוא מנסה להרוס את החדר שהוא נמצא בו - אבל כל קשר וזיקה לSQ יעלמו ביחד איתם.

גרסאת ה8 אינטש היא או SQ או SPL לטעמי - למשהו שקולע יותר לתחום הSPL ממליץ ללכת על ה13 אינטש.

בכל מקרה - אופי הבאס שלו נשאר ממכר כתמיד, למען האמת אם הייתי צריך לתאר את הסאב וופר הזה בשתי מילים הן היו -

בייבי יוקוזונה!

הבאס שלו מדוייק כמכת פטיש מצד אחד - אבל עמוווווק ושמן כמו לוחם סומו קטן, שילוב מטמטם של יכולות במוצר אחד - קשה מאוד למצוא משהו שישמע דומה לזה, קשה מאוד.

Pioneer TS-X150

פורסם

כן ראיתי את זה - 134 דיבי אם אני זוכר נכון אבל זה רחוק מלהיות במצב כזה משהו שבאמת יוגדר כSQ.

יש לו גם תכנון לתיבת פורטד מקורית ע"י היצרן ואני בטוח שגם בה רמת הדיוק שלו תישאר מדהימה ואז גם הוא בהחלט יהיה חזק יותר אבל גודל התיבה כבר הורג את הנסיון לחסוך במקום בתא המטען עם סאב וופר 8 אינטש אחרת הייתי עושה זאת מזמן.

מצד שני :-P טוב אולי כדאי לדבר עם הנגר הקרוב למקום מגוריי. (אני לא מדבר על התיבה בסרטון)

Pioneer TS-X150

פורסם

אומנם לי יש w6 אבל ממעבר מתיבה אטומה לתיבה פתוחה לא הרגשתי שום ירידה בדיוק.

ההפך הוא הנכון.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

ירידה בדיוק הכוונה - עליה בהספק השמיע הודות לפורט.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...