Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4080 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בשבוע האחרון נפלה לידי הזדמנות לעבור לסאב וופר מבית JL AUDIO הדגם המדובר הינו 8W7

מידע לגבי הסדרה הנוכחית שלהם -

http://intl.jlaudio.com/8w7ae-3-car-audio-w7ae-subwoofer-drivers-92117

מדובר בסאב וופר 8 אינטש הדורש תחום הגבר הנע בין 250 ל500 וואט ומתאים לשימוש גם בתיבה אטומה וגם בתיבה פורטד.

אצלי הוא נמצא בתיבה אטומה מקורית ביחד עם גריל מקורי - למיטב ידיעתי.

אז למה ה8W7?

וובכן - אני מעולם לא הייתי אוהד גדול של הסדרות האלה אני חייב להודות - הW6 היו חזקים מידי לטעמי כבר בקוטר 10 אינטש שלא לדבר על הW7 בקוטר 13 אינטש.

אבל לא ידעתי בזמנו שהם גם מייצרים 8 אינטש.

אני רגיל מאוד לסאב וופרים סופר טונאליים שמוצהרים להספק נמוך - היה לי את הSEAS LOTUS SW300I שאהבתי מאוד ועד היום הסאב הכי טוב שהיה לי במובן הטונאלי היה הAURA NS5 - פשוט סאב מדהים במובן הזה.

רק שככל שהזמן עבר, עם השנים - גם הטעם קצת השתנה ומה שהיה חסר לי מאוד מכל הסאב וופרים האלה זה היכולת להעביר מכה מדוייקת וחזקה.

אבל עם הזמן גם ממש התחברתי פחות ופחות לכל הרעידות שסאב וופרים מייצרים בתדרים מתחת לאזור ה40 הרץ.

ואז עברתי לשימוש בסאב וופרים בקוטר 8 אינטש

אבל הDD שהבאתי - ככל שהיה נשמע לי טוב, לאחר ששמעתי לראשונה ברכב שלי את ה8W7 - פשוט חשף את כל המגרעות שלו.

בפעם הראשונה ששמעתי ברכב שלי את ה8W7 הלסת שלי פשוט נפלה! באמת - המבט שלי היה ככה :shock:

התאהבתי בסאב וופר הזה בין רגע! ומאותו רגע גם ידעתי - אני צריך אחד כזה!

לא - אני לא מתבלבל, לא "רוצה" אחד כזה אלא "צריך!" :-D

טוב, הזמן עבר ולבינתיים הDD שהיה לי הוחלף בסאב זמני של ALPINE דווקא היה מאוד חביב חייב לציין ואפילו העליתי עלי ביקורת כאן אבל לא היה לו אפילו קרוב לכוח הרצוי בשביל לייצר את הפאנץ' כמו שאני רציתי - קלע בול לטעם של אבא שלי ולכן - האלפיין אצלו והSA10 של אבא שלי אצלי.

רציתי גם SA8 אבל איכשהו הסאבצ'יק הקטן הזה (ממזר גדול אבל) כל הזמן התחמק לי בין האצבעות - אבל אחרי ששמעתי את הJL - הכל נמחק! הכל היסטוריה.

כשהשתמשתי שוב בסאב וופרים בקוטר 10 אינטש חזרתי לחסום בתדר 30 הרץ וגיליתי שזה דווקא היה חסר לי.

מצליחים לעקוב? מבולבלים? - גם אנחנו! :-P

הSA10 הוא סאב טוב - באמת, סאב טוב - אבל הוא טוב ולא יותר - יש לו הרבה כוח מצד אחד וגם פאנץ' נאה מצד שני - אבל כמו רוב הסאב וופרים שהיו לי - הוא לא ממש מעולה בשניהם - כרגע מועמד להחלפה מכירה (כנראה שיוחלף על ציוד אחר שמעניין אותי למטרה אחרת שממש לא קשורה לרכב שלי)

אז כבר הבנתי היטב מה אני מחפש!

1. סאב וופר שמסוגל לספוג לפחות 400 וואט - נראה שבאזור הזה פחות מ400 וואט הפאנצ' פשוט לא מגיע באותה צורה - זה מתוך התרשמות של הנסיון שלי לאורך זמן.

2. קוטר 8 אינטש - הקוטר הזה מתפקד היטב וטוב יותר בעיניי כאשר חוסמים אותם על אזור ה30-40 הרץ

3. קוטר 8 אינטש - שכן מסוגל לתפקד היטב ב30 הרץ.

ואז הגיע הCDT QES 820 שהזמנתי מחו"ל והוא כבר באמת סאב וופר ממש טוב! באמת מוצלח מאוד

סאב 8 אינטש חזק בצורה מפתיעה מאוד למחירו וגם בו זמנית מסוגל להעביר דיוק טוב - פאנצ' נאה אבל בעיקר מצטיין בשני דברים - טונאליות מדהימה ובאס "שמן" מנגד, אפשר לאמר ברוטאלי בשביל סאב וופר 8 אינטש בתיבות קטנות יחסית.

אבל זה לא היה זה, ה8W7 נותן תוצאה ייחודית שפגעה בול! לטעם האישי שלי - התאהבתי בו באמת, מהרגע הראשון!

תביטו החל משניה 44 :-D

ועכשיו נעבור לסקירה שלי לגביו -

JL AUDIO 8W7

טונאליות - מאוד טונאלי - מאוד מאוד טונאלי - יחד עם זאת היו לי טובים ממנו בתחום הזה - הAURA והSEAS בתחום הזה פשוט שולטים.

אבל ה8W7 גם בתחום הטונאליות - מעולה!

דיוק - אני מנסה למצוא דרך לאמר את זה אבל פשוט אין דרך אחרת - פיייייי

הסאב הזה הוא אחד הדברים הכי מדוייקים, הכי מהירים והכי פאנצ'יים שיצא לי לשמוע בחיים שלי - ויצא לי לשמוע לא מעט! למען האמת יצא לי לשמוע המון סאב וופרים ב16 שנה שאני בתחביב הזה.

אם אני חושב על יכולת דיוק כזו הייתי אומר לכם להביט על IDMAX או אולטימו הגרסא של ה1K וואט כמובן.

נפח - פה זה נהיה ממש מעניין אפילו קצת מוזר

לCDT למשל - יש יותר נפח ממנו - הוא מסוגל להעביר באס יותר "שמן" אבל בסופו של דבר ה8W7 מסוגל לתת נפח עצום לסאונד.

וכאן בדיוק זה מתחיל להיות מוזר עם הסאב הזה וזה גם מה שהופך אותו לסאב וופר - מעולה!

ההרגשה שמתקבלת היא שהסאב הזה יודע בדיוק מתי לתת נפח גדול לבאס, בדיוק מתי לתת מכת פטיש סופר מדוייקת ובדיוק מתי להיות עדין וטונאלי - בהרבה מקרים זה מרגיש כאילו שהוא לא עובד בכלל - עד שמכבים אותו ומגלים שהוא עובד ומשלים את המידבאסים כל כך טוב שזה פשוט שקוף!

בכלל הוא משתלב עם זוג מידבאסים 7 אינטש - HAT L6SE - כן גם את זה שדרגתי (הם נשמעים פחות או יותר באותה העוצמה רק יש להם הרבה יותר נפח מהL6 הרגילים - עומק מהמם בסאונד ומצד שני בקצה העליון מפורטים עוד יותר וברורים עוד יותר - נקיים).

והם עובדים נפלא ביחד!

לסיכום - איך המרגש

כאילו שיש לי איזה ילד קטן ברכב שממש ממש פיתח איזושהיא שנאה כלפי המראה המרכזית - זה מרגיש כאילו שזה הדבר היחיד שרועד ברכב!

בוקר למחרת שהסאב עבר לרכב שלי הרגשתי כאילו שהאוונסיס הצמיחה זוג אשכים! ממש ככה:

ScreenHunter_003_zpse503d8b6.gif

:-D

לסכם את הסאב הזה - סאב מעולה שנוטה יותר לצד הפטישי אמנם אבל עושה זאת תוך כדי שקיפות מלאה בטרקים מוזיקליים ונותן את הבום או את הרעידה רק כשבאמת באמת צריך.

חזק! מהיר אוהו כמה שהוא מהיר, טונאלי כשצריך, נעים כשצריך - נותן בראש כשצריך.

זה והAURA זה שני הסאב וופרים הכי טובים שהיו לי רק שאחד מהם היה "עדין" והשני עדין רק כשצריך.

עכשיו רק נשאר לי לסגור פינה בהגברה ומבחינתי סיימתי (בעוד כמה חודשים אתם תדעו לאן אני מכוון עם ההגברה)

photo.jpg

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תתחדש אדי!

לי את האח הגדול שלו 10W7, וכל מה שרשמת לגבי הטונאלית, בול!

יש לי את ה 10" מעל שנה, לפעמים יש לו שגעון גדלות ולא פעם אנשים הימרו שמדובר בסאב 15" (כשלוחצים אותו).

אני עברתי מהסאב הכי מדויק שאני מכיר (10W3, בתיבה אטומה וקטנה, ואם היה לו עוד קצת כוח, או עוד חבר הוא היה מושלם, אבל אין לו).

אבל, אליה וקוץ בה.

גרסת ה 10" שנמצאת אצלי מאופיינת בברוטאליות שאי אפשר לצפות לה, בטח שלא מסאב במידה קטנה. וזה כיף אדיר כן?, אבל עכשיו ללכת לאזן בין חיה כזו לזוג וופרים מקדימה- סיפור, אני עוד לא שם.

למען האמת שמעתי איזון טוב בין סאב חזק לבין במה קדמית רק ברכב אחד (IDMAX כפול)- אבל שם יש 4 וופרים מקדימה והסאב נמצא בקבינה.

לסיכום: ה-W7 הוא BY FAR הסאב המועדף עלי, ולא פעם השתעשתי במחשבה להוסיף עוד אחד, מה שאני הכי אוהב בו, שהוא לא לפה ולא לשם

זה לא סאב SQ, אבל הוא נותן למכובדים מבינהם פייט מכובד.

זה לא סאב SPL וגם פה הוא נותן למכובדים מבניהם פייט מכובד, אם לא השפלה- כיוון שהוא אשכרה מנגן בעוצמה גבוהה ולא סתם יוצר הוריקנים ברכב.

SCANSPEAK

פורסם

יש לא מעט סאב וופרים מעולים שם בחוץ

שקלתי גם את הדור האחרון של SI - STERTO INTEGRITY BMV4 שמקבל היום ביקורות מהללות בDIYMA

שקלתי אולי ללכת בכלל על 13.5 אינטש - TW5V3 של JL

שקלתי לנסות את ILLUSION AUDIO - יש להם סדרה של סאב וופרים שטוחים מעולים - אבל המחירים אוי זה כואב.

חשבתי אולי לנסות סאב וופר של HAT מסדרת CLARUS

חשבתי אל אולטימו 8 אינטש רק שבכל פעם ששמעתי אולטימו - לא ממש אהבתי בדיוק כמו גם IDMAXים

עם הזמן עברו לי מתחת לידיים כמה סאב וופרים של JL ויצא לי לשמוע עוד הרבה אחרים וראיתי שזה מוצר שאני מאוד מתחבר אליו - הם מייצרים סאב וופרים מעולים בעיניי החל מהסדרות הנמוכות יותר הW1 והW3 שהם עדינים מאוד וטונאליים מאוד ועד הסדרות הגבוהות יותר ה6 ה7 והTW פשוט תענוג לאורך כל הדרך.

הBLACK של ARC מאוד מעניין ואני אגש מתישהו ליוסי או תמיר בכדי להתנסות באחד.

אבל ה8W7 פשוט דיבר אליי - לא יכול להסביר את זה - לפעמים יש קליק.

גם GZ בשנים האחרונות נהיו שחקן מאוד בולט בתעשייה.

דרך אגב הוא כרגע יושב על הלוויתן בגישור אבל אל תטעה - מוצהר להוציא 400 וואט בפועל מוציא באזור ה600 וואט ב4 אוהם עם דאמפינג פקטור 40 בתדר 20 הרץ (בגישור!) ועוד סליל הסאב הוא 3 אוהם אז הוא מקבל "קצת" יותר הספק מהצהרות היצרן והבפועל שלהם.

בני - לגבי השגעון גדלות - הוא פשוט מקבל סטרואידים במאית שניה וזה לפעמים מרגיש כאילו שזה נגמר לפני שזה התחיל :-D

לגבי איזון עם המידבאסים מקדימה - אצלי יש שבעיות והסאב הוא 8 אינטש בודד אז זה מתאזן די טוב

תנסה לעלות מידה במידבאסים שלך במקום.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

היי אדי , לונג טיים :-D

נכנסתי לפורום לבדוק מה חדש, ועד שהתעדכנתי לגבי CDT החדש שלך והמדידות המרשימות שעשית שם, אתה מפתיע עם אחד הסאבים האהובים עלי .

האוונסיס כבר לא יודעת מה להצמיח מכל השינויים האלו .

תתחדש ! , ותחזק את המראה :twisted:

CarPc with Audison Bit 1, Morel elate 6 on Zapco 350.2

Morel CDM 880 on Zapco 200.2, Morel MT23 on Zapco z50s2

JL Audio W3 on Alpine MRP M500

פורסם

דביר!

me love you long time!!! סטנלי קובריק - מטל ג'קט - אח! איזה סרט :-D

תתעדכן - תתעדכן בנעשה - יש הרבה, הרבה מאוד עדכונים.

וברוך שובך! תישאר כאן!

Pioneer TS-X150

פורסם

לא בטוח - עדיין צריך למדוד את התיבה - לפי מה שהבנתי זה בסביבות ה35 ליטר רק שאני לא בטוח אם זה נפח פנימי או כולל - כנראה כולל.

הקשבתי הבוקר לROYALS של LORDS - הזוי.

אתמול הייתי צריך למלא מים במצבר - אחד התאים פשוט התייבש :-D

Pioneer TS-X150

פורסם

תודה - ואני מבין שאתה הולך גם להרחיב את המשפחה שלך בקרוב? אם כן - שיהיה בהצלחה, בשעה טובה והמון מזל טוב!

Pioneer TS-X150

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון

לאחר כתקופה מסויימת בה יצא לי לשחק עם שחקן הרכש החדש ה8W7 - רשמים על בסיס נסיון

מדוייק? מאוד!

פאנצ'י - מאוד! פטיש אוויר למען האמת.

טונאלי - באזור התחתון - לא, אבל בטרקים של הקלטות איכות איפה שאין פרצי באס הוא גם מאוד טונאלי.

האם הוא מעביר חוויה כיפית - אני פשוט מאוהב בסאב הזה.

לסכם אותו לבינתיים הוא חיה מוזרה

זה סאב פשוט מעולה, באמת הטוב ביותר שהיה לי עד עכשיו - לפחות לפי הטעם האישי שלי

אבל באותה המידה שהוא מדוייק ופאנצ'י, מהיר חזק - הוא גם בלתי נשלט בקצה הנמוך שלו ופשוט משתגע כמו שד טזמני - אבל עושה את זה טוב :-P

אני עוד הולך לנסות לרסן אותו קצת בקצה התחתון בעזרת חסימה ב40 הרץ מלמטה - סה"כ סאב 8 אינטש כן? ונראה עד כמה זה משנה את התוצאה שלו או במקביל פוגע ב"מוי כיף" שהוא מייצר - והוא בהחלט מייצר "מוי כיף".

https://www.youtube.com/watch?v=53WaJ_X34s8

תביטו בערך מדקה 4 - זה בדיוק ככה! כששרים לו, מנגנים לו בכלים קלאסיים הוא נהיה רגוע, נעים מתורבת

אבל ברגע שנותנים לו את המרחב שלו - שגעון גדלות, חרפנה!

איך אפשר שלא לאהוב את טאז :oops:

Pioneer TS-X150

פורסם

YEAP הדור הרביעי של הסאב השטוח שלהם - הBM - זוכה כרגע להצלחה מסחררת בפוסטים בDIYMA וביקורות מצויינות ברמה מחשידה.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...