Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4299 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עקרונית, צריך לנהוג עם 2 ידיים על ההגה. מעשית, זה לא נאכף.

דוגמא מהחיים: כששברתי יד בגיל 18 בערך עצרו אותי שוטרים לבדיקות שגרתיות כשנהגתי עם הגבס ולא קרה כלום.

V5

פורסם

השאלה היא, איך אתה מרגיש עם הגבס?

האם הגבס הוא רק על האמה הוא גם על הזרוע ולכן מגביל את תנועת היד.

עד כמה הגבס יורד לכיוון האצבעות ומפריע לאחוז (את ההגה לדוגמא).

וכמובן איזה יד, אם יד שמאל מגובסת וגם ככה היא החלשה ואתה מוריד יד ימין בריאה להחליף הילוך, יוצא מכך שהשליטה שלך ברכב חסרה מאוד.

אין חוק מפורש שאומר שאסור לנהוג עם יד מגובסת, אך על פי חוק אתה צריך לשלוט שליטה מלאה ברכב.

פורסם

הנה לשון החוק בכמה סעיפים:

[TABLE]

[TR]

[TD][TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD]חובה להחזיק בהגה או בכידון

תק' (מס' 3)

תש"ל-1970

תק' (מס' 9)

תש"ל-1970

תק' (מס' 6)

תשנ"ד-1994

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

28. (א) נוהג רכב חייב להחזיק בידיו (​ידיים בלשון רבים) את ההגה או הכידון כל עוד הרכב בתנועה; אולם רשאי הוא להסיר יד אחת מן ההגה או הכידון אם עליו לעשות בה דבר להבטחת פעולתו התקינה של הרכב או לקיום כללי התנועה.

[TABLE]

[TR]

[TR]

[TD]חובתו של עובר דרך

תק' (מס' 3)

תש"ל-1970

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

21. (א) כל עובר דרך חייב להתנהג בזהירות.

(ב) כל עובר דרך חייב להתנהג באופן שלא –

(1) יקפח זכותו של אדם להשתמש שימוש מלא באותה דרך;

(2) יגרום נזק לאדם או לרכוש ולא יתן מקום לגרום נזק כאמור;

(3) יפריע את התנועה ולא יעכבנה;

(4) יסכן חיי אדם.

[TABLE]

[TR]

[TR]

[TD]תק' (מס' 3)

תשל"ו-1975

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

(ג) לא ינהג אדם רכב בקלות ראש או בלא זהירות, או ללא תשומת לב מספקת בהתחשב בכל הנסיבות (תוספת שלי שליטה ברכב) ובין השאר בסוג הרכב, במטענו, בשיטת בלמיו ומצבם, באפשרות של עצירה נוחה ובטוחה והבחנה בתמרורים, באותות שוטרים, בתנועת עוברי דרך ובכל עצם הנמצא על פני הדרך או סמוך לה ובמצב הדרך

אלה החוקים המפורשים שאני חושב ששייכים.

במאמר מוסגר, לא הייתי רושם מידית דוח לנהג עם יד מגובסת בלבד. הייתי מסתכל על מכלול הנסיבות. .

פורסם
היי

רציתי לדעת , מה קורה אם תופס אותי שוטר שאני נוהג ויש לי גבס ביד ביגלל שבר?

היה לי ויכוח עם אשתי

היה ויכוח אלים? :wink:

התשובה אינה חד משמעית. אתה יכול לנהוג ברכב כל עוד מצבך הבריאותי אינו מגביל אותך.

האם אתה יכול לאחוז בהגה ולתפעל את הרכב בביטחון סביר?

אם לא, מבחינה חוקית אתה חייב להודיע למגרש התחבורה על שינוי במצבך הבריאותי - גם אם השינוי זמני.

הבעיה עלולה להיות אם חלילה תהיה מעורב בתאונה

פורסם

תודה רבה על התגובות, הויכוח הוא היה סתם ככה מי צודק, לא משהו רציני, אז אמרתי לך שאני רץ לפורום לברר,

תודה בכל מקרה

פורסם

זה יותר עניין של ביטחון הנוסעים והסביבה , פחות אם חוקי ואם לא , רוב הציבור נוסע ביד אחת בהגה אני משער, כמובן שמדברך מדובר באוטומט אני מקווה ;)

פורסם

שבר ביד מהווה נכות זמנית, ויכול להיות שאתה אפילו יכול להשיג היתר לנהוג עם תפוח על ההגה. (או יותר נכון, יחייבו אותך בזה)

אבל רוב הסיכויים שעד שתקבל את האישור הזה, היד שלך כבר תחלים. :-D

פורסם

מותר לנהוג עם תפוח כיום?

כבר שנים שלא יצא לי לראות את ההתקן הנ״ל, היה נהוג להרכיב ברכבים שלא היה להם הגה כוח.

בשנת 1990 בערך הכרתי מישהו שהיה נכה ביד אחד, לכן ברכבו היה מותקן תפוח. יום בהיר אחד (למעשה, לילה אפל אחד) באמצע סיבוב נשבר לו ציר התפוח, גלגל ההגה התחיל להתיישר בבת אחת והרכב למעשה נסע ללא שליטה, בנס נגמר ללא נזק משמעותי.

פורסם

תפוח מותר רק למי שלא יכול לנהוג ב2 ידיים, ואוטובוסים, אאל"ט.

ועם כל הכבוד, תפוח נשבר, אבל עדיין יש לו יד אחת עובדת, לא? הוא לא היה חזק מספיק בשביל לסובב את ההגה ביד אחת? (אני מבין שההגה לא היה מתוגבר. 1990 בכל זאת)

פורסם

עקרוני אסור בגלל שלא יהיו לך 2 ידיים על ההגה.

למעשה, תסתבך בכל מקרה של תאונה חלילה גם שאינה באשמתך..

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

• תוכן חדש...