Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4358 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מבוטח חובה+מקיף לרכב משפחתי בן 2.4 בחברת ביטוח גדולה ומוכרת לכול . הרכב עבר תאונה לפני יומיים ושמאי שבהסדר מעריך את הנזק ב41 אחוז. לרכב נפתחו כריות האוויר + נזק גדול לפח בלבד, ללא נזק לחלקים הרציניים יותר.

כמובן שאין לי אינטרס לתקן את הרכב במצב הזה ולהחזיר אותו לשימוש אצלי. מכיוון שהרכב אינו אובדן להלכה (אם כי לא רחוק מכך) מולי ניצבות שתי דרכי פעולה:

1) העדיפה יותר- הפעלת לחץ על מנהלת התיק כדי ששמאי בקר מטעם החברה יכריז אובדן להלכה.

2) ברירת המחדל- קבלת שווי ערך הנזק מחברת הביטוח ומכירת הרכב ב "טרייד אין" לבעל המוסך (המורשה) וספיגת ההפרש של מחיר המחירון מול הסכום הכולל שאקבל בפעול בסיכום השניים.

השאלות

1) מה הסיכוי שבאמת אצליח לגרום לביטוח להכריז אובדן להלכה (יש לי 3 פוליסות בחברה- אין לי בעיה לבטל אותם אם לא אהיה מרוצה מהטיפול במקרה הזה)

2) האם כדאי להביא שמאי מטעמי כדי לנסות להעלות את שווי הנזק לאובדן להלכה.

3) מנסיונכם האם במידה והייתי מבוטח אצל סוכן ביטוח X, האם הוא היה מקבל את דעתי לאובדן להלכה במקרה כזה.

יש לציין שאין לי הרבה נסיון במקרים כאלו ולכן דוגמאות ממקרים דומים בעבר יעזרו לי להבין יותר טוב איך ךהתנהל במקרה הזה.

פורסם

אם הרכב חדש ובר תיקון ,

(נזקי פח בלבד שוליים בעיניי)

אולי שווה לך לתקן ולקחת

את ירידת הערך,וזה עדיף לך,ככה אני עשיתי ואני מאד מרוצה,

למרות שהנזק אצלי היה גבולי והיה לי אפשרות לבחור ב ''אובדן להלכה''.

קח בחשבון עוד פרמטרים,

רכישת רכב חדש,אז מיסוי גבוה ולא מוצדק,

אובדן הביטוח שלך,(תצטרך לעשות חדש)

השתתפות עצמית שאתה צריך לשלם וכו',

החזר ביטוח על הרכב שלך יצא פחות כי לא מחזירים 100 אחוז

נידמה לי 90 אבל אני לא בטוח.

תבדוק טוב את כל הפרמטרים הללו לפני מעשה,אגב יש תמיד נטיה למוסכים לנפח נזק,

כאשר מדובר בחב' ביטוח,אני קיבלתי הצעה מחב' ההסדר של הביטוח שלי של כ 40 אלף ש''ח

תיקון,כאשר בחברה המקורית של טויוטה יצא ב 16000 בלבד,ואחלה תיקון נעשה.

תחשוב טוב ובהצלחה.

• תוכן חדש...