Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4335 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי מגבר של חברת jbl gx-a604

וקורה לי דבר נורא מוזר. המגבר כאילו נכנס לפרוטקשיין כשאני שומע בעוצמות גבוהות יחסית.

המגבר מחובר לסט קומפוננט של פוקל iss 6.5 וסאב של מורל primo104.

בהתחלה המגבר היה מתחמם מאוד ונכנס לפרוטקשיין ל10-15 שניות.

אחרי שחיברתי עליו שני מאווררים של מחשב המגבר התחמם פחות והבעיה קצת נפתרה אבל עדיין נכנס לפרוטקשיין ל1-2 שניות וחוזר לעבוד.

יש לציין כי הגיין במגבר רחוק מלהיות גבוה (איזור החצי בשני האלמנטים).

יש למישהו מושג אולי מהי הבעיה הזאת?

פורסם

המקורי של שירוקו rcd510

ולמה להנמיך עוד את הגיין? המגבר אמור לדעת לעבוד בעומסים האלה תקן אותי אם אני טועה..

פורסם (נערך)

ל-RCD510 יש יציאות RCA? או שאתה משתמש במנחת (ואם כן, איזה?) או מחובר לכניסות Hi-Level במגבר?

הגיין נועד להתאים בין מתח היציאה מהמקור למתח הכניסה למגבר. הוא אינו ווליום או נועד לשלוט על עוצמת הסאונד.

* כמובן שאני יוצא מנקודת הנחה שחיבורי החשמל למגבר תקינים וכן אספקת החשמל, כמו גם שאין בעיה ספציפית באחד מהרמקולים.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

הכל ציוד חדש ללא בעיה והחיווט לא מתחמם או יוצר בעיות החיווט דיי איכותי.

ולמכשיר אין יציאות rca לכן בחרתי מגבר דיגיטלי שמתחבר ללא מנחתים אל הדיוידי.

אם אני אוריד את הגיין של המגבר אני אשמע בעוצמה יותר נמוכה ולא אנצל את הסאב והרמקולים. ולא לשם אני חותר. התקנתי את.הציוד הנ"ל על מנת לשמוע ברמה יותר גבוהה מהרמה המקורית של האוטו. ואם אוריד את הגיין זה לא יקרה.

פורסם

נשמע שאתה מתעקש להשתמש בגיין כשליטה על ווליום...

איך כיוונת את הגיין?

האם הבאס-בוסט כבוי?

האם מופעל HPF לרמקולים הקדמיים?

היכן חתוך הסאב במגבר ב-LPF?

נסה באופן ראשוני להנמיך (קצת, לא אמרתי להוריד לאפס) את הגיין לסאבוופר.

אני לא בטוח שהמגבר אידיאלי לסאבוופר. הוא מספק 170W RMS בגישור בעוד הסאב מוצהר כ-300W RMS.

פורסם

הגיין של הרמקולים על פחות מרבע, הגיין של הסאב על בערך חצי. הבאס בוסט כבוי. פתחתי את המכסה מתכת של המגבר המאווררים עליו.

המגבר עדיין מתחמם..

פורסם

ומה אמרתי? להוריד מעט את הגיין של הסאבוופר.

לא ענית לחלק מהדברים.

המגבר אמור להתחמם מתוקף פעולתו. אבל לא למצב שהוא נכנס לפרוטקשיין.

אגב, אם התקנת את המערכת במקום מסודר, אולי זה הזמן לחזור אליו שיסדיר את הבעיה.

פורסם

שלום . הבעיה שתיארת יכולה לנבוע או מהתנגדות נמוכה של אחד האלמנטים או ממתח חשמלי נמוך שהמגבר ניזון . אם תרצה תצטרך לנתק את חוטיי הרמקולים והסאב מהמגבר ולמדוד מהי ההתנגדות עיי רב מודד . הדרך הפרימיטיבית יותר היא קודם לנתק את הסאב ולאר מיכן לשמוע את המערכת מספר ימים . אם המגבר כבר אינו מנתק את עצמו אז כנראה הבעיה היא בסאב . אם עדין יש ניתוק צריך להמשיך הלאה לנתק צד אחד של הרמקולים מהמגבר וכן הלאה . לפני כן נמליץ לבדוק את המתח על המגבר בזמן עומס מקסימלי ואם ניתן גם עד לניתוק . גם זאת מודדים עיי רב מודד .

• תוכן חדש...