Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4366 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

רציתי לדעת האם אחד או שני המקרים הנ"ל אפשריים לשינוי?

1) להפוך מנורת חנייה גם למאותת, כך שתהיה דלוקה עם האורות הראשיים, ובמידת הצורך תאותת (ותחזור להיות שוב מנורת חנייה נוספת)?

2) האם ניתן להפוך מנורת חנייה למאותת, ואת המאותת למנורת חנייה? כלומר תאורטית "להפוך" את החיווט?

מעבר לעיסוק ה"מיותר" בחיווט, והסיכוי לתקלות מן הסתם בתאורה באיזושהי צורה, האם מחשב של רכב משנות ה-90/תחילת ה-2000 ישדר על כך שגיאת מנורה שרופה?

האם ישנן סיכונים אחרים שיכולים להיות?

בכל מקרה, אשמח לדעת מה האמצעים הנדרשים לפרוייקט שכזה, אם מישהו ביצע?

כי אני אישית לא הצלחתי למצוא כ"כ תוצאות בנושא.

ראיתי את הדבר על כמה רכבים אז עניין אותי לדעת.

תודה לעוזרים

פורסם

האמת שלא, אני יודע שיש רכבים אמריקאיים עם מנורות כאלה,

אבל הכוונה הייתה יותר לרכבים פשוטים - הונדה סיויק ומאזדה לאנטיס למיניהן.

(סתם כדי ליישר קו, אני לא הולך לעשות זאת על ערסמוביל, אל דאגה :D).

פורסם

מתוך עיניין אישי - מה ייתן לך דבר כזה?

פשוט להפוך את החיווט זה לא בדיוק אחד לאחד, המחברים שונים, ואז זה לחתוך חוטים והחלמות וכו'.

ברכבים אמריקאיים הנורת חנייה + וינקר זו נורה 2 מגעים (בדומה לנורת חניה - ברקס אחורית).

רוב המחשבים של שנות ה90 עד 00' לא מתריעים על נורה שרופה. (ה"טרנד" הזה התחיל אם אני לא טועה בסביבות שנת 2010 - 2012 בואגיות)

פורסם

היי כעיקרון זה אפשרי כל מה שצריך לעשות זה לקחת בית נורה מרכב אמריקאי כלשהו (אני לקחתי משברולט קווליאר) הבית אמור להיות בעל שלושה חיוטים והנורה בעלת שני מגעים , כבל אחד מחברים לפלוס של האור חניה ושני הכבלים האחרים האחרים לחיווט הווינקר המקורי .

אגב רוב הגרסאות של מאזדה באמריקה מגיעות כבר עם נורות דולקות קבוע

pehame8a.jpg

are7u6yn.jpg

gagenu6u.jpg

פורסם

ולמה זה טוב?

שלוש גוונים שונים דולקים באותו הפנס...KILL ME.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

למה שלושה ? האורות חניה והאור דרך אותו גוון מה גם שאפשר לעשותנככה שבהדלקת אור ראשי הווינקר יתכבה , כל אחד והעדפות שלו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עניין של טעם. רוב הישראלים שיראו את זה יחשבו שזו בעית חשמל. לדעתי זה יפה אבל על הרכב הנכון.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

תשובתך אינה עונה על שאלתו. הוא שאל

רציתי לדעת האם אחד או שני המקרים הנ"ל אפשריים לשינוי?

1) להפוך מנורת חנייה גם למאותת, כך שתהיה דלוקה עם האורות הראשיים, ובמידת הצורך תאותת (ותחזור להיות שוב מנורת חנייה נוספת)?

2) האם ניתן להפוך מנורת חנייה למאותת, ואת המאותת למנורת חנייה? כלומר תאורטית "להפוך" את החיווט?

....

ואתה ענית

היי כעיקרון זה אפשרי כל מה שצריך לעשות זה לקחת בית נורה מרכב אמריקאי כלשהו (אני לקחתי משברולט קווליאר) הבית אמור להיות בעל שלושה חיוטים והנורה בעלת שני מגעים ,.....

תשובתך מסבירה כיצד להוסיף אור חניה לפנס הראשי.

תשובתך אינה מביאה את נורית החניה לאפשרות שתשמש גם כאור חניה וגם לאיתות.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

ברכבים שאינם חדישים ו/או שאינם מצוידים בתאורה מתקדמת [לדים וכו] ניתן להפוך נורית חניה למאותת בדרך פשוטה ובתנאי שיש 2-3 נורות במערכת האיתות בכל צד.

כך למשל ניתן לסדר שנורית האיתות על הכנף הצידית הקדמית [ככל שיש כזו במיקום כזה] תשמש אור חניה ותתחיל להבהב עת הפעלת הווינקרים.

ברכבים חדישים יחסית תתכן התראת נורית שרופה בלוח המכוונים.

ברכבים חדישים עוד יותר, עדיף לא להתעסק עם זה, ויש לבדוק סוג נורות האיתות.

ניתן להפוך אור חניה לאיתות ואיתות לאור חניה ובתנאי שיש מקום פיסי לנורות. נורת איתות בעלת 21W ואילו נורית חניה 3-5W ויש מס' מידות פיסיות לנורות כאמור.

התיאורים אינם מתייחסים לנורות מסוג לד ואח'.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

איזה אוטו, איזה דגם, איזה שנה, איזה נורית ווינקר אתה רוצה שתדלק כאור חניה ותהבהב בזמן איתות?

עוסק בנדל"ן.

פורסם

מדובר בוולוו S70 SE מודל 99 :)

האם הדבר מחייב שימוש בריליי או שיש דרך נוספת?

בכל מקרה אשמח לפירוט איך לבצע.

הכוונה למנורת איתות קדמית (צד ימין ושמאל של הפנסים הקדמיים), ונורות איתות שעל הכנפיים הקדמיות.

תודה :)

• תוכן חדש...