Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3911 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

Dark Muse, כלים לאט לאט צוברים. היום יש לי את כל הכלים הבסיסיים: סט רצ'ט סיגנט דרייב 1/2 עם בוקסות. סט רצ'ט סיגנט דרייב 1/4 עם בוקסות. סט מפתחות פתוח/סגור 8-32 מ"מ. סט אלן. סט טורקס. זוג בוקים. וכמובן כל הכלים הבנאליים כמו פליירים, מברגים למיניהם, אצבע מגנטית וכו'.

תמיד כשמבצעים עבודה כלשהי בפעם הראשונה עושים שיעורי בית, שואלים שאלות בפורום ורק לאחר מכן מפשילים שרוולים.

עדיין אפשר למצוא שרשור ישן בפורום פיאט שבו אני שואל שאלות על החלפת פילטר השמן.

וכמובן יש את הגישה הכללית המנחה: הנזק הכי גרוע יעלה בהחלפת הרכב לישן אחר. זה הכל.

אדירכ, התוכנית כרגע היא להחליף לרכב אחר כשיהיה צורך ממשי בכך, שזה אומר שנעשה את זה או כשיהיה ילד בדרך, או שנזדקק באמת לרכב שצריך לנסוע נסיעות ארוכות, או אם תהיה הזדמנות פז חלומית לרכישת פונטו איבו 150TH :-D

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש HGT למכירה כאן ביד2 אם כבר אתה מדבר על הזדמנות פז

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יפה, כל הכבוד סיכום מרשים וכיף לקריאה.

ראיתי את הפוסטים הקודמים שלך , ההדבקה של הקרבון וכ'ו השידרוגים למינהם - רואים שיש לך ידיים טובות.

בהצלחה בהמשך.

Peugeot 308 GTi By Peugeot Sport 2018

Ex- Peugeot 208 GTi 2013 

פורסם
יש HGT למכירה כאן ביד2 אם כבר אתה מדבר על הזדמנות פז

זו ממש לא הכוונה שלי, אני שואף ברכב הבא למשהו אחר. בכל מקרה לא משהו ספורטיבי.

פורסם
אם אתה דופק משהו אז אתה יכול לשלם על זה כפליים.

נקודה חשובה העלית.

מי שלא מוכן לזה, כלכלית ונפשית, שילך למורשה יבואן.

אני לא מתבייש לספר, שיותר מפעם אחת הגעתי למכונאי שלי על גרר, או סתם עם משהו פתור/מפורק למחצה, אחרי שהסתבכתי עם עבודה כזו או אחרת.

אין מה לעשות. זה שכר לימוד, וזה חלק מההשקעה בתחביב.

למזלי, יש לי מכונאי מקצוען, שגם מתקן לי שגיאות בלי לעשות מזה סימפוזיון גדול, וגם מראה לי איפה טעיתי, ומסביר איך לבצע נכון את מה שנסיתי, כדי שאדע "לפעם הבאה".

אני מכיר לא מעט אנשים שהיו מתביישים להגיע כך למוסך/מתבאסים מהנזק הכספי שגרמו, עד כדי כך שהיו מפסיקים לנסות.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

אחלה פוסט , רוב הדברים שהחלפה יכולים לקרות גם ברכב יותר חדש , אכן פיאט החלקים מאוד זולים והרכב די פשוט לתחזוקה עצמית .

לדעתי בדיקה בסיסית של לחצים במנוע צילינדרים לדחיסה ומערכת מים לנזילות ויישור קו לרכב ישן יקנו לך שקט נפשי להרבה זמן מה גם שהחלקים פשוטים וזולים.

פורסם

דני נגעת בדבר חשוב, אכן רוב ההוצאות שלי היו קורות בשלב מסוים גם ברכב צעיר בהרבה. וכמו שאמרתי, בגלל שלא הקפדתי בבדיקה, יצא שכל ההחלפות הללו יצאו יחסית קרובות.

פורסם

סיכום מרשים.

שיהיה ברור - לא נפלת על אחזקה יקרה, כי טיפלת לבד וסביר להניח שבחלפים לא מקוריים. זה כמובן הגיוני מאוד ברכב של 2500 ש"ח.

כל אדם אחר, לא היה מחליף ברקסים מתחת לבית, טיימינג מתחת לבית וכו'. רוב מוחלט של האנשים עושה טיפולים במוסך כלשהוא ושם אתה משלם על שעת עבודה כסף - ואז העלויות של התיקונים שלך, שיצאו סביבות 4000 ש"ח בשנתיים האחרונות, היו צומחות ל-10 אלף ש"ח כמו כלום.

רק עבודה כמו ניקוי בית מצערת שביצעת לבד, עולה סביבות 150-200 ש"ח בכל מוסך, טיימינג ורצועות אביזרים היה עולה כמעט 1000 ש"ח וכך הלאה.

אז האם הזול יוצא יקר? בהנחה שאין לך זמן פנוי ורצון ללמוד ומוכנות להשבית את הרכב עד לתיקון עצמאי - בהחלט כן. הזול הוא יקר ומאכיל אותך מרור בדרך.

פורסם

לתגובה שלך חיכיתי בקוצר רוח :-D

בוא נעשה הפרדה - בחצי השנה הראשונה הייתי לקוח קבוע במוסך ההוא שעשה את שיפוץ ראש המנוע ב-1300 ש"ח. עשיתי אצלו החלפה של משאבת הדלק, את התיקון שלפני הטסט הראשון (ששם הוא הכי "השחיל אותי"), גם ביצע עבורי "תיקון" בצנרת הקירור. בקיצור, בתחילה הייתי טרף קל, אך בכל נושא שהרכב נכנס בגינו למוסך, נהייתי מומחה.

כך שכבר מגולם בתוך 3500 השקלים של השנה הראשונה עלות המוסך. באותה שנה הדברים שעשיתי לבד הם החלפת פלאגים, החלפת נוזל קירור וניקוי של מערכת הקירור, החלפה של יוניט ברקס. על אלה לא היו לוקחים הרבה במוסך, ואדם מן הישוב לא היה בוחר לעשות ניקוי למערכת הקירור.

בשנה השניה הייתי במוסך רק בגלל שבטסט חויבתי להביא אישור על תיקון. כל שאר הפעולות בוצעו ללא מוסך.

רוב הדברים שעשיתי בשנה השניה כלל לא היו הכרחיים, ואדם אחר היה ממשיך לנסוע עד שתחריף בעיה מתוכם.

מי שהציץ בקובץ המצורף אולי שם לב שרפידות הוחלפו פעמיים בתוך שנה. הסיבה היא שלאחר החלפת הרפידות במוסך, החלפנו אצל מאור צלחות, וכמובן לא מחזירים את הרפידות הישנות, אבל הרכב בתחילת השנה השניה היה עם רפידות חדשות.

גם רצועות האביזרים יכלו להחזיק עוד זמן רב עד לנזק, וגם הטיימינג (שבמנוע הספציפי הזה לא גורם נזק בקריעה)

גם גומיות השסתומים, רדיאטור החימום, וואקום גז למזגן וכו' אינם היו הכרחיים להמשך הנסיעה ברכב.

בקיצור, אדם מן הישוב יכול היה לנסוע ברכב שלי מהטסט הקודם שבוצע לפני כמעט שנה ועד היום בלי שום תקלה מורגשת. עד לנפילתו של המצבר שקרתה לפני פחות מחודש.

גם אף פעם לא קרה לי שנתקעתי עם הרכב. כשלהורים שלי הייתה מגאן 2004 בת 3 שנים נתקענו איתה 3 פעמים בתקופה בה הייתה אצלנו - הכל תקלות חשמל שנובעות מעודף שכלולים ברכב.

פורסם

תשמע, בשביל לנסוע במינימום באמת לא צריך רדיאטור חימום :lol: אבל אם לא מתחשק לך לשבת עם דובון ברכב בחורף, זה די נחוץ. לא סתם החלפת.

אני גם הייתי מחליף הרבה דברים בצורה עצמאית בסובארו שלי כשהייתה לי, היא הייתה גם יותר פשוטה מהפונטו - וגם היה לי "מוסך בית" זול במיוחד בדמות דוד שלי, שתמיד תיקן בזול - ועדיין, בנקודה מסויימת אין כבר כוח וזמן להתעסק עם זה, ברכב יומיומי.

אבל, אני כן מצדיק אותך - אם יש לך את הידע, את הסבלנות ואת היכולת לתקן לבד וליהנות מרכב במצב נסיעה סביר, אין שום סיבה לקנות משהו יקר בהרבה. לרוב האנשים אין את זה, ויעדיפו לשלם הלוואה ולנסוע על פנדה\ספארק\אלטו\I10 שנת 2011 ולא על רכב בן 16.

פורסם

נהנתי מאד לקרוא,

נתקעתי עם הפונטו שלי (נקנתה ב-1900 שקל) כמה פעמים:

צינור מים התפוצץ, מאוורר הפסיק לעבוד, נזילות שמן..

לקראת הסוף אפילו ״הושתל״ בה מנוע של ספייס שהגיע ללא מע׳ הגה כח,

בגלל שבדגמים החדשים קיים הגה חשמלי - ההיגוי נעשה קשה, הגיע זמן הטסט

אז מכרתי את הבובה.... במחירון :)

image.jpg

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם מסתכלים על 30000 בשנתיים הכל כולל הכל זו עסקה טובה מאד, בהנחה ש:

1. רצית את הרכב הזה.

2. התיקונים נעשו מתוך עניין וידיעה מראש שאתה נכנס לזה ולא הסבו לך עצבים, עגמת נפש ובזבוז זמן.

כמו שכבר אמרו זה תלוי בבעל הרכב. יש כאלה שמעדיפים לשלם על שקט נפשי, וכאלה שמעדיפים לשלם קצת פחות על שיעורים במכונאות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
שהם 1250 שקל לחודש.

זה בערך מה שאני משלם על מיצובישי לנסר שלא מתקלקלת כלל (רק אחזקה שוטפת).

יצאת מאוד בזול (מבחינה כספית).

לדעתי, מה שמתואר בפוסט של מתן, זו בדיוק ההצדקה לקיומו של הפורום הזה. (טוב, נו, חוץ מהגיבוב:D)

מי שלא רוצה ללמוד ולהתמקצע (או לכל הפחות להכיר בעלי מקצוע ישרים והגונים) להתחיל ולהבין משהו בתחום הרכב, מי שלא אוהב לנהוג, ומי שהרכב "רק מפריע לו בשלל עיסוקי היום-יום שלו", מראש לא נמצא כאן בכלל, אלא בפורום סריגה, רקמה, ומקרמה ב"תפוז".

גם מי שמאוד אוהב רכבים, לא לכולם יש זמן כח, כסף, ועצבים לבלות את הערבים וסופי השבוע שלהם בחפירה מתחת למכסה מנוע, ואחר כך עם פוטנציאל גבוה להיתקע בצד הכביש, במיוחד אם זה בדרך לעבודה/ראיון עבודה/סתם סידורים.

אני מאוד אוהב רכבים ונהיגה, אבל הרכב בשבילי צריך להיות במצב "תתניע וסע", לא סט להרכבה עצמית, כי עם כל הכבוד, האוטו צריך לשרת אותך, ולא אתה אותו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אהבה לרכב מתבטאת שונה אצל כל אחד. כשאין לי משהו לעשות ברכב אני מחפש בכח. נכנס לאיביי, רואה חלקים ומשכנע את עצמי שהמתזים של השמשה כבר יבשים לגמרי ושהמיכל עיבוי כבר לא כ"כ שקוף...

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...