Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4415 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

בקרוב אני צריך לעשות טיפול 90k לרכב, סקודה פאביה 2008 1.6 ידני.

זה טיפול ראשון שאני מבצע מאז שקניתי את הרכב והבעלים הקודם טיפל במוסך מורשה.

כשהתקשרתי למוסך מורשה לברר מחיר אמרו לי שבנוסף לפילטרים ושמנים אצטרך להחליף פקק קרטר וכנראה שגם רצועת מנוע- האם אלו דברים שבאמת צריך להחליף בטיפול כזה (הרכב שש שנים על הכביש עם 82k ק"מ).

חשוב לציין שכשהתקשרתי למורשה אחר לא דיברו איתי על אף אחד מהשניים.

שני המוסכים עברו על היסטוריית הטיפולים של הרכב.

פורסם

פקק קארטר (בורג ריקון של שמן מנוע) - המהדרין מחליפים אותו (או לפחות את השייבה מהנחושת שבו) בכל החלפת שמן. אם מדובר בזה - עלות מזערית.

לגבי חגורת אביזרים - אחרי 6 שנים ובעקבות בדיקה של החגורה (בדקו וויזואלית ?) זה הגיוני.

alfa 156 2.5.

פורסם

על הפקק קארטר דרשו תוספת של 200 ש"ח.

בקשר לרצועה- הוא לא ראה את הרכב אלא רק ציין שכנראה יהיה צורך להחליף ונתן לי את המחיר (800 ש"ח) בנפרד מההצעה לטיפול

פורסם

שני המחירים לא הגיוניים בעליל. אין סיכוי שזה המחיר, כנראה שלא הבנת נכון/ הבחור התבלבל.

במידה ויש לך הצעה כתובה צלם והעלה לכאן שנוכל לראות מה בדיוק רשום.

פורסם
פקק קארטר (בורג ריקון של שמן מנוע) - המהדרין מחליפים אותו (או לפחות את השייבה מהנחושת שבו) בכל החלפת שמן. אם מדובר בזה - עלות מזערית.

לגבי חגורת אביזרים - אחרי 6 שנים ובעקבות בדיקה של החגורה (בדקו וויזואלית ?) זה הגיוני.

ברכבי קונצרן VAG החדשים כבר מזמן אין שייבה מנחושת או מאלומיניום אלא מפלדה (ברזל רך).

איזה כייף לי :)

פורסם
שני המחירים לא הגיוניים בעליל. אין סיכוי שזה המחיר, כנראה שלא הבנת נכון/ הבחור התבלבל.

במידה ויש לך הצעה כתובה צלם והעלה לכאן שנוכל לראות מה בדיוק רשום.

קיבלתי את ההצעה בטלפון אבל אני בטוח במה ששמעתי והבנתי (המחירים הנ"ל כוללים עבודה ומע"מ)

פורסם

אז לא הבנת נכון. שני המחירים לא הגיוניים, אולי המחיר שציינת כולל גם דברים אחרים.

פורסם (נערך)
ברכבי קונצרן VAG החדשים כבר מזמן אין שייבה מנחושת או מאלומיניום אלא מפלדה (ברזל רך).

תודה על התיקון (אצלי באלפא פשוט אני זוכר שבהחלפת שמן מצויינת בחשבונית ה"שייבה" המפורסמת).

ובכל זאת - האם אמורים להחליף בוואגיות את בורג הריקון בכל החלפת שמן ?

האם יש אולי עוד פקקים בקארטר אצל פות"ש ? (או שסתם תיחמנו אותו, ואז רצוי שיחליף מוסך...)

עריכה אחרונה על ידי חולגי
איות

alfa 156 2.5.

פורסם

לא מבין למה כותבים פקק, זה בורג, ולא מבין למה החליפו במכונית העם נחושת בברזל,

מאפייני המתיחה וריקוע של נחושת הרבה יותר טובים מאלו של ברזל (ופחות מזהב).

פורסם
תודה על התיקון (אצלי באלפא פשוט אני זוכר שבהחלפת שמן מצויינת בחשבונית ה"שייבה" המפורסמת).

ובכל זאת - האם אמורים להחליף בוואגיות את בורג הריקון בכל החלפת שמן ?

האם יש אולי עוד פקקים בקארטר אצל פות"ש ? (או שסתם תיחמנו אותו, ואז רצוי שיחליף מוסך...)

לפי הנחיית הייצרן יש להחליף את פקק הריקון בכול החלפת שמן מנוע. פקק (בורג) הריקון מגיע עם טבעת אטימה אינטגרלית.

אין עוד פקקים בקרטר ברכב של פותח האשכול.

פורסם
על הפקק קארטר דרשו תוספת של 200 ש"ח.

בקשר לרצועה- הוא לא ראה את הרכב אלא רק ציין שכנראה יהיה צורך להחליף ונתן לי את המחיר (800 ש"ח) בנפרד מההצעה לטיפול

תוספת של 200 שקל על השייבה? רק אם יש עליה חותמת "18K".

פורסם
לא מבין למה כותבים פקק, זה בורג, ולא מבין למה החליפו במכונית העם נחושת בברזל,

מאפייני המתיחה וריקוע של נחושת הרבה יותר טובים מאלו של ברזל (ופחות מזהב).

המונח ריקוע הוא מתחום העיבוד והעיצוב של מתכות ואינו הפרמטר היחיד לבחירת המתכת שממנה מייצרים טבעות אטימה לקרטר.

טבעות אטימה לקרטר שמן מנוע עשויים ממגוון רחב של חומרים כגון: נחושת, אלומיניום, גומי (NBR), ניילון, פיבר, ברזל רך (פלדה).

• תוכן חדש...