Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פריוס 2008 היברידית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4386 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לה"ו

מה נחשב קילומטר סביר לרכב הזה ?

מה אני אמור לשאול על הסוללה שלה ?

מה עושים אם אין לסוללה אחריות ?

איזה מכון בודק היברידיות ?

איך הבאגז' שלה?

פורסם

שכן שלי מכר חודש שעבר פריוס 08', וממש לא בקלות.

הקונה לקח את המכונית לבדיקה, ונאמר לו שאין אחריות על המערכת ההיברידית, וגם אין דרך לבדוק אותה.

זה שהיא פועלת - סימן שהיא תקינה.

הדרך היחידה שלך לבדוק את הסוללה, הוא לראות מה טווח הנסיעה על חשמל בלבד, ומה קצב התרוקנות הסוללה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

היי,ראשית תודה על התגובה, שנית , הייתי שמח מאוד לדעת בכמה הוא מכר אותה ? כמה קילומטרים היא עשתה , שיהיה לי כיוון לקראת מחיר טוב לרכב הזה ,

אם אין אחריות על המערכת ההיברידית , זאת אומרת שכדאי לי להתרחק מהרכב?

פורסם

אם האוטו משנת 2008 עם פחות מ-160 אלף ק"מ אז הבטריה עדיין באחריות יצרן...

בכל מקרה כל מוסך מורשה של טויוטה ידע להגיד לך אם היא תקינה או לא, והיום גם ניתן להאריך את האחריות עד 10 שנים בתוספת תשלום.

הבדיקה שתוארה לא תעזור לך בכלום, זה כמו לבדוק אם המנוע תקין על ידי נסיעה ומדידת צריכת הדלק ואז להשוות לנתוני היצרן.

פורסם
אם האוטו משנת 2008 עם פחות מ-160 אלף ק"מ אז הבטריה עדיין באחריות יצרן...

בכל מקרה כל מוסך מורשה של טויוטה ידע להגיד לך אם היא תקינה או לא, והיום גם ניתן להאריך את האחריות עד 10 שנים בתוספת תשלום.

הבדיקה שתוארה לא תעזור לך בכלום, זה כמו לבדוק אם המנוע תקין על ידי נסיעה ומדידת צריכת הדלק ואז להשוות לנתוני היצרן.

איך עושים זאת ?

פורסם

דבר ראשון אם הרכב משנת 2008 אז יש אחריות יצרן ל-8 שנים או 160 אלף ק"מ, ואתה לא צריך להפעיל כלום בשביל שהיא תהיה, רק לדאוג לזה שהרכב טופל במוסך מורשה כל השנים.

לאחר אחריות זו אתה יכול להכנס לכל מוסך מורשה של טויוטה, לשלם 300 שקל לבדיקה ואז לקבל אחריות לעוד שנה או 10,000 ק"מ, תראה אם כדאי לך או לא כי הבטריות האלה נחשבות לאמינות בגדול.

פורסם

הערה קטנה

לי יש פריוס 2010. לי נאמר שתוספת האחריות היא אכן 300 ש"ח אבל 15000 קמ ולא 10000.

אצלי האחריות 5 שנים בלבד אז כנראה שבשנה הבאה ארכוש את הארכת האחריות .

הערה נוספת - אמנם המנוע החשמלי די יקר (כ 8500 אחרי סבסוד יצרן) אבל הסיכוי לבעיה במנוע הרגיל אפסי אחרי 79K המנוע נראה חדש, השמן נקי כמו חדש גם לפני החלפתו

בהצלחה

פורסם

הערה להערה.

יכול להיות שאני טועה ומדובר ב-15,000 ק"מ.

ואתה מדבר על עלות המצבר ההיברידי שהיא כ-6000 שקל, יכול להיות שזה לפני מע"מ.

עלות המנוע החשמלי היא כ-15,000 שקל אבל לא שמעתי על מנוע כזה שהתקלקל, בגדול מנועים חשמליים הם הרבה יותר אמינים ממנועי בעירה פנימית.

פורסם
שכן שלי מכר חודש שעבר פריוס 08', וממש לא בקלות.

הקונה לקח את המכונית לבדיקה, ונאמר לו שאין אחריות על המערכת ההיברידית, וגם אין דרך לבדוק אותה.

זה שהיא פועלת - סימן שהיא תקינה.

הדרך היחידה שלך לבדוק את הסוללה, הוא לראות מה טווח הנסיעה על חשמל בלבד, ומה קצב התרוקנות הסוללה.

הייתי שמח לדעת לאן הוא לקח את הרכב לבדיקה ?

הבנתי שצריך לבדוק סוללה בנפרד אצל מוסך מורשה טויוטה , אבל לא הבנתי מה הלאה ? לפי מה שראיתי המורשה לא בודק את שאר הרכב , רק סוללה ויש אופציה לשילדה וסריקת תקלות ב-400 ש"ח ובנוסף עוד 300 ש"ח על הסוללה , סה"כ 700 ש"ח , יצא לי לדבר עם מישהו שעובד במוסך והוא אמר לי שמכוני בדיקה למניהם לא מבינים בכלל בכל המערכות ההברדיות ולכן אין טעם להשים בבדיקה עוד 450 ש"ח אצלהם , יש אמת בדבריו ?

נשאל מסודר ,

אני לפני קניה ב"ה של רכב כזה , לאן לוקחים לבדיקה ?

המורשה אומר שהוא לא עושה בדיקות קניה לפריוס בגלל ניגוד אינטרסים ..

המכוני בדיקה הבנתי,לא מבינים בכלל בכל המערכת הזאת ..

יש עצה ? :)

• תוכן חדש...