Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4425 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לאחר שיפוץ מקיף לראש שכלל מילוי, חריטה והחלפת גומיות שסתומים יש לי רעש מכיוון השסתומים בצד של הנוסע.

לאחר השיפוץ כשהנעתי הרעש היה מאוד חזק ונחלש עם הזמן.

הכיוון על פי הספר - 0.40 ליניקה ו 0.50 לפליטה.

בעקבות הרעש שבסרטון הנ"ל:

פורק שוב המכסה שסתומים ונבדקו שוב מרווח השסתומים והם מכוונים פיקס.

נאמר לי שיכול להיות שהבעיה היא בחצי או רבע שן בטיימינג. אני לא חושב כי הרכב סוחב מצויין וכמו שד והמנוע עובד עגול מאוד.

הרעש לא היה לפני שיפוץ הראש. נאמר לי שיכול להיות והפיסטון טיפה עקום ולכן נוגע.

החרט אמר לי שבקיץ זה טוב שיתקתק קצת ושהשסתומים מכוונים טוב, המליץ לא לגעת בזה ולהמשיך לנסוע ככה ברכב.

עריכה אחרונה על ידי chesh
פורסם (נערך)

בדקתם, על איזה רכב מדובר?

קרא בעיון את תגובתו של הוק, עד כמה שזכור לי ברכבים אלה , כוון השסתומים הוא על ידי שימסים, במידות מדוייקות מאד, צריך מימונות ניסיון ושמסים במידות מסוימות, על מנת לכוון שסתומים ברכב זה.

בברכה

צביקה

עריכה אחרונה על ידי צביקה.

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אתה בטוח שרק החליפו גומיות ולא השחיזו שסתומים(זיצים)?בכל ראש שעובר הלחמות מומלץ להשחיז את השסתומים והתושבות.

כמדומני מדובר בכיוון ע"י שייבות ,אם הכיוון נכון(אין מידה עגולה אך צריכה לעמוד בטווח של0.05+-)צריכים לבדוק את כוסיות השייבות שלא קיבלו חופש בתוך המובילים.

פורסם (נערך)

פונטו 1600

כן השחיזו גם שסתומים. עשו שיפוץ כללי לראש שכלל הכל.

פירקתי את מכסה השסתומים אצל החרט, נתנו למנוע להתקרר והוא בדק מרווח כל פעם בעודי מסובב גלגל על ג'ק בהילוך:

37043_10154207473910422_6903804227395723831_n.jpg

הוא אמר שכל השסתומים מכוונים פיקס.

עריכה אחרונה על ידי chesh
פורסם (נערך)

נאמר לי שיכול להיות שהבעיה היא בחצי או רבע שן בטיימינג. אני לא חושב כי הרכב סוחב מצויין וכמו שד והמנוע עובד עגול מאוד.

הרעש לא היה לפני שיפוץ הראש. נאמר לי שיכול להיות והפיסטון טיפה עקום ולכן נוגע.

החרט אמר לי שבקיץ זה טוב שיתקתק קצת ושהשסתומים מכוונים טוב, המליץ לא לגעת בזה ולהמשיך לנסוע ככה ברכב.

לפי הסרטון זה לא שן ולא בוכנה זה פשוט לא מכוון.

התקתוק בא ממרווח גדול ממה שצריך אז החרט אומר שבקיץ טוב שיתקתק (יש שטוענים שבגלל הטמפ' החיצונית מומלץ להגדיל את המרווח) אבל מרווח שסתומים שמכוון היטב לא מתקתק.

מפגש בוכנה שסתום נגמר במקום אחר,שם כבר לא יהיו תקתוקים והרכב לא יסחב.

יהיה טוב אם תסביר מה זה בוכנה עקומה.

עריכה אחרונה על ידי tribel
פורסם

אבל המרווח הוא לא גדול בפועל כשבדקנו, והכיוון לפי הספר כמו שצריך להיות. 0.4 יניקה 0.5 פליטה.

הוא אומר שזאת לא הבעיה ויכול להיות שהפיסטון קיבל עיוות ואולי נוגע טיפה בבוכנה. לא ממש הבנתי.

פורסם
אבל המרווח הוא לא גדול בפועל כשבדקנו, והכיוון לפי הספר כמו שצריך להיות. 0.4 יניקה 0.5 פליטה.

הוא אומר שזאת לא הבעיה ויכול להיות שהפיסטון קיבל עיוות ואולי נוגע טיפה בבוכנה. לא ממש הבנתי.

פיסטון = בוכנה (לפחות מהפן המילולי).

אני מניח שהוא מתכוון שהבוכנה נוגעת בשסתום - קשה לי לאמין ! , היו צריכים להיות נזקים קשים יותר עד בכלל חוסר יכולת להניע .

חוץ מזה בוכנה פוגשת בשסתום כאשר תזמון השסתומים לא תקין (וזה לא יהיה שסתום אחד....) או אם יש בעייה בקפיץ השסתום/מוביל שסתום וכו..

פורסם

אל תשבור את הראש(שלך כמובן),קח פילר0.6 ובדוק על כל אחד מהשסתומים כאשר הפיקה למעלה (180 משטח הכוסית),אם הפילר נכנס -שם הבעייה.

התופעה לא נעוצה בעונות השנה אלה במחסור בדיסקיות כיוונון אצל המשפצים לכן יש נטייה אצלם להגדיל את הטולרנס לעשירית המ"מ.

חשוב מאוד לבצע את הבדיקה על מנוע קר אחרי מנוחה ארוכה.

פורסם

חשוב מאוד לבצע את הבדיקה על מנוע קר אחרי מנוחה ארוכה.

מחזק.

המנוע צריך להיות בטמפ' הסביבה,לא חם מעט וגם לא קפוא.

הכי מומלץ לעשות את זה בבוקר לפני שהדלקת את המנוע.

פורסם

פיסטון - אתה מתכוון לשסתום?

שסתום מעוות לא יאטום טוב.

מפגש בוכנה שסתום יתקתק הרבה יותר חזק עד שייווצר נזק שישבית את אותו צילינדר ובנוסף זה לא ייקח הרבה זמן (מאז השיפוץ זה היה אמור לקרות) ככה שמה שנאמר לא הגיוני.

פורסם

מאיפה אני קונה/משאיל פילר 0.6? יש בטמבוריות?

להרים את הרכב על ג'ק, לשים הילוך גבוה ופשוט להזיז את הקמשפט עד שהבוכנה עולה וקמשפט ב180 מעלות מהשסתום?

אם יש מישהו מאזור המרכז שיהיה אפשר להשתמש בעזרתו אודה לו מאוד.

ד"א, האם יכול להיווצר נזק מנסיעה במצב כזה?

פורסם (נערך)

פילר(מד מרווח/עלים) ניתן למצוא בכל חנות כלי עבודה, במחיר מצחיק.

הרעיון הוא לבדוק את המרווח בין הכוסית הלוחצת את השסתום לבין הקאמשאפט.בבדיקה אין חשיבות למיקום הבוכנה אלא למיקום פיקת הקאמשאפט ביחס לכוסית.אם אתה כבר קונה פילר אז בא נעשה את זה כמו שצריך...קח את הטולרנס הכי גבוה של הפליטה0.55(0.50+0.05)ותנסה להכניס אותו במרווח של כל שסתום

ושסתום,ביניקה הוא בטוח לא יכנס, לא רציתי לסבך אותך בניסיון להבדיל בין השסתומים .אם עלה המרווח נכנס חלק מידי זו כבר בעיה אך על מנת שנדע את גודל הסטייה תעלה למידה הבאה ותנסה להכניס עד שתקבל את המידה המדוייקת של המרווח.

בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי hook
פורסם

עוד לא ביצעתי את הבדיקה אבל יש לי בעיה נוספת.היום נסעתי נסיעה ארוכה של כ-3 שעות.

הכל היה פיקס, איך שהגעתי קרוב לבית, הרכב החל לא לסחוב. עוד כמה מטרים גמגם וכשהגעתי לחניה בבית השמיע פצפוצים מהאגזוז, גמגם ונכבה.

לא יכלתי להניע עוד, מניע וישר נכבה. קודם כל הקונקטור של הקויל לא תופס טוב ולפעמים מתנתק.

הוצאתי את כל חוטי ההצתה וזאת התוצאה:

2s6vxja.jpg

חוט מס' 1 מלא בקורוזיה.

גם הבית שלו:

298k2b.jpg

נורת הזרקה לא דולקת.

שיחקתי קצת עם החוט והרכב הניע והרים טורים לבד.

החלפתי את החוט עם אחד שיש לי מהפונטו השניה. הרכב הניע, עדיין לא סוחב כמו שצריך ונסעתי ככה.

לאחר נסיעה של חצי שעה הרכב גמגם ונכבה, הרכב לא רצה להניע יותר.

לא היה ניצוץ, והקונקטור של הקויל עוד פעם התנתק.

לבסוף הצלחתי להניע.

ניקיתי את כל הקורוזיה בעזרת שיוף וגם את פלאג מס' 1 שקרוב לטיימינג.

הרכב הניע ונשמע עגול.

כשהתחלתי לנסוע שוב לא סוחב ולפני שהגעתי לבית גמגם מאוד והיה קרוב להכבות.

כשאני בהילוך 1-2 אני לוחץ על הגז עד הסוף ויש בקושי תגובה, ואז בפתאומיות הרכב חוזר לכוחו.

אני ממתין לפלאגים שיגיעו מ ebay השבוע, נראה לי שגם אחליף את חוטי ההצתה שלמרות הניקוי, הרכב עדיין לא מאיץ טוב ומגמגם.

מהפורום האנגלי של פיאט הכווינו אותי גם לכויל (אני מקווה מאוד שהבעיה לו בו כי הוא יחידה אחת ויקרה). אבל עוד מישהו רשם שהוא חושב שיש בעיה ב Valve Seat (איפה שהשסתום יושב).

זה קשור אחד לשני?

• תוכן חדש...