Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4464 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

רציי לרכוש רכב ממגרש טרייד מוכר.

מצאתי רכב שנראה מתאים לדרישותיי, ראיתי דו"ח טיפולים, הסתדרנו על המחיר וניגשתי לבדיקה מטעמי.

ביקשתי מהנציג של המגרש שליווה אותי לבדיקה לראות רישיון רכב עוד בטרם נכנסנו לבדיקה וז הציג בפניי צילום רישיון (פרטי, 00, שיעבוד לכ.א.ל) - נאמר לי כי זה רכב מימוני בבעלות פרטית, לא אמרו ליסינג/חברה וגם לא היה רשום כלום למעט השיעבוד, הדגישו בפניי כי זה רכב פרטי, נקי, וציינו כי הרישיון המקורי במשרד ואראה אותו בסיום הבדיקה ושמקובל שהבדיקות נעשות גם עם צילום ושלא אדאג.

שאלתי את נציג מכון הבדיקה בטרם שילמתי 500 ש"ח האם לא חייבים ברישיון רכב מקורי וזה ענה שאפשר גם עם צילום, כי הם לא בודקים ניירת אלא ברזלים.

בסיום הבדיקה שהיתה פיקס, ניגשנו למשרד ולפני שחתמנו על חוזה הרכישה ביקשתי לראות את הרישיון המקורי (חיפשו, הפכו ולא מצאו...) ושאלתי אודות השיעבוד לכ.א.ל (ענו שזה רק טכני ויוסדר בצאת החג ובתוך 10 ימים לכל היותר עם התחייבות).

בנוסף, נאמר לי כי יפיקו רישיון רכב חדש על שמי ותתבצע העברת בעלות במקום (כלומר אין כבר צורך ברישיון המקורי, הוא לא רלוונטי, יהיה רישיון חדש על שמך, למה להיות פרנואיד ולבטל את העסקה?).

לא השתכנעתי ודחיתי על הסף את מימוש העסקה גם כשהבטיחו לחתום על הטופס נאמן למקור...לא אהבתי את ההתנהלות ותחושת הבטן שלי אמרה את שלה...

מישהו נתקל במקרים כאלו?

נא התייחסותכם,

תודה אורן.

פורסם

חברה מוכרת או משהו בסגנון כהן רכבים?

בשנה האחרונה קנינו שני רכבים ובשני הרכישות היו לי את הרישיונות של הרכב בידיים (לא צילומים),אם יש לך תחושה לא טובה אז אל תקנה עד שלא תקבל את הרישיון האמיתי ולא צילום שניתן לזייף בצייר במחשב.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

חברת טרייד מוכרת בפריסה ארצית לא כהן רכבים.

יותר חשוב לי להתעסק במהות ולא בחברה.

גם במהלך הנסיעה למכון ביקשתי 5 פעמים לקבל את הרישיון לידי ולא נתנו לי כי היינו עסוקים בהכוונה ימינה שמאלה למקום...ורק כשהגענו ושוב ביקשתי לראות את הרישיון הציגו בפניי צילום וטענו שהמקור במשרד...כל השחזור רק מראה לי עד כמה תקתקו אותי להתקדם...

כפרה 500 שקל.

פורסם

אם איני טועה, רישיון על שימך אפשר להנפיק רק אחרי העברת הבעלות.

ז"א שהם צריכים להנפיק כפל רישיון לפני העברת בעלות.

אם הרכב מעניין אותך, תבקש מהם להנפיק כפל רישיון (אמור להיות ע"ש תו הסחר של החברה מולה אתה מתנהל), שם תראה אם הכל כשר מבחינת יד ובעלויות קודמות, מספר מנוע ושילדה תואמים למה שרשום בטופס בדיקה. אם הכל בסדר, לא רואה סיבה לוותר על הרכב.

אם יהיו בעיות עם הרישיון או שהם לא יסרבו לבקשה, אז כמו שאמרת, כפרה 500 ש"ח.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

אני חושב שאתה סתם מגזים.

חברה גדולה לא תתעסק עם זיוף של צילום רישיון רכב בשביל להרוויח עוד כמה אלפי שקלים בודדים על העסקה, אלא אם מדובר ביוזמה עצמאית של איש מכירות נכלולי במיוחד. וגם אז, זה לא המגרש של אבא שלו, איזו סיבה יש לו לעשות את זה? זה לא שהכסף הולך לכיס שלו...

גם אם לא מצאו את הרישיון המקורי, בכל מקרה יהיו חייבים למצוא אותו (או להפיק כפל במשרד הרישוי), כי אי אפשר לעשות העברת בעלות עם צילום אלא רק עם המקור. לדעתי לא היית צריך לבטל את העסקה אלא להסביר לאיש המכירות שאתה לא מתקדם בעסקה עד שהוא מציג בפניך רישיון מקורי ולא צילום.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הוא ממש לא הגזים. ענף הרכב ותחום סחר הרכב בפרט הוא אולי הענף המושחת והמגעיל מכולם. ארכיון הפורום זוכר סיפורים שטובי המוחות בהוליווד לא היו מצליחים להמציא.

לראות את רשיון הרכב המקורי זה הצעד הראשון שעושים בבואנו לרכוש רכב משומש, על אחת כאשר מדובר במגרש.

אני מסכים עם צביקה שלא צריך לבטל את העסקה אך כן להתנות אותה במציאת הרשיון המקורי והתקף.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לא יודע על איזו חברה מדובר אבל אשתף מניסיוני:

כאשר קניתי את הרכב הנוכחי שלי מהרץ אוטו סנטר,הציגו בפניי צילום רישיון רכב עם חתימת קצין הרכב "נאמן למקור",נגשתי למכון בדיקה ובדקתי את הרכב לשביעות רצוני. לאחר שהגעתי לסיים את העסקה,קיבלתי עם הרכב את הרישיון המקורי ובא לציון גואל.

גם אם היו כאן סיפורים ומעשיות,בחברות הגדולות באמת (אלדן,אלבר (אעפ"י שהיו עליהם כמה סיפורים לא סימפטיים,אנחנו היינו מרוצים פעמיים,אוטו סנטר-הרץ,אופרייט ליס,לובינסקי,קרסו ועוד.. קשה לי להאמין שמישהו מהם ירמה בצורה בוטה כזו את הלקוח.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

איך יעבירו בעלות עם הרכב משועבד? עם הכסף של הלקוח משחררים את השיעבוד, ואחר כך שולחים לו בדואר רישיון על שמו?

אם זה חברה גדולה ומוכרת אז אין לו מה לפחד. לדעתי הסוכן מכירות ידע שאין להם את רישיון המקורי, וכדי שהעיסקה תצא לפועל הוא היה צריך לנסוע עם הלקוח למשרד הרישוי ולהוציא את הכפל. סתם בשביל השקט הנפשי של הלקוח.

פורסם

תודה למגיבים,

אמנם לא ציינתי את שם סוכנות הטרייד, אך לא מדובר בחברות ההשכרה הידועות.

חתימת קצין רכב היתה רלוונטית אם הייתי רואה או יודע כי מדובר ברכב ליסינג, אך נאמר לי כי היד פרטית עם שעבוד לכ.א.ל (מימוני?).

רציתי להבין:

אם במשרד יש סוכנות דואר או אפשרות לבצע העברת בעלות ורצו להנפיק לי רישיון רכב על שמי, האם יכולים לעשות זאת גם ללא הרישיון המקורי? כלומר לבצע את העברת הבעלות במקום ללכת לדואר או למשרד הרישוי? האם בעוד חצי שנה לא יישלחו לי בדואר טופס אגרה עם עוד כמה ידיים על הרכב (במקרה הטוב) או יימצאו שלדים בארון (הרכב נמכר למישהו אחר, ירד מהכביש, אנא אערף)?

בלי קשר ללחץ ולתחושת הבטן שלי, אני חושב שכך לא אמורה להתנהל עסקה בוודאי שלא מול גוף טרייד אמין ככל שיהיה מבלי לפגוע, לעניות דעתי שקיפות זה א' ב' - מה השטויות האלה אין רישיון אכלו לי שתו לי? מגרש רציני לוקח רכב ממישהו בלי להעביר עליו יד תו סחר שלא אמור להוות בעיה במכירה? מילא הרכב הגיע רק אתמול ולא הספיקו...הייתי מנסה להבין, אבל התפתלו בניסוחים וגם לא יודעים אם יוכלו להשיג לי את הרישיון גם עוד 3 ימים...במקום להרגיע, משדרים לי שאני הלחוץ ושזה סתם בקטנה, טעות ושלא צריך את זה בכלל כי ינפיקו רישיון חדש...

לפעמים גם אם אין תמימות דעים בין חברי הפורום, איש הישר בעיניו יעשה.

פורסם

לכאורה, נדמה לי שעליתי על העניין, לא מפחיתים לי 8% על העסקה...או שלא מפחיתים 20%...

...אין רישיון מקורי...לא יודעים מה המצב האמיתי...מוציאים רישיון חדש (01)...אין הסטוריה של היד הקודמת...

אלא אם בודקים במשרד הרישוי :-)

בנימה אחרת:

המעניין הוא שכאפילו כשנכנסתי לאחרונה ליבואן של חברת רכב כלשהיא לברר על טרייד אין לרכב שלי (פרטי 01) שאלו אותי אם אני יכול להוכיח כי היד הראושנה היתה פרטית (יש לי עותק רישיון הרכב מלפני 5 שנים)...

לא יעזור בית דין, לא ישכנעו אותי אחרת - עפו רק 500 ש"ח.

פורסם

אם הרכב נמצא בסוכנות טרייד מוכרת סביר שהרכב נמצא על תו סוחר שלהם ואפשר לגשת למשרד הרישוי ולראות את ההסטוריה של הבעלים. חבל לוותר על רכב טוב בגלל חשדנות שלא בטוח שהיא במקומה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

חשדנות היא תמיד במקומה - בעיקר כשמדובר בסוחרי רכב.

אני לא הייתי קונה רכב בלי לראות רישיון מקורי ועדכני על שם הבעלים הנוכחי (או על שם הסוכנות עם תו סחר).

פורסם
חברת טרייד מוכרת בפריסה ארצית לא כהן רכבים.

יותר חשוב לי להתעסק במהות ולא בחברה.

גם במהלך הנסיעה למכון ביקשתי 5 פעמים לקבל את הרישיון לידי ולא נתנו לי כי היינו עסוקים בהכוונה ימינה שמאלה למקום...ורק כשהגענו ושוב ביקשתי לראות את הרישיון הציגו בפניי צילום וטענו שהמקור במשרד...כל השחזור רק מראה לי עד כמה תקתקו אותי להתקדם...

כפרה 500 שקל.

בהחלט ישנה חשיבות לחברה ולא למהות העסקה. אם זאת חברה גדולה ומוכרת דוגמת אוויס, אלבר אלדן אוטוקל וכו' או טרייד רשמי של אחד היבואנים, אז אתה יכול להיות רגוע. אם זה משהו בסגנון א.א.א. אחים אבי אוטו בע"מ אז גם אם יש להם כמה סניפים בפריסה ארצית, הייתי נזהר.

• תוכן חדש...