Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חיווט לשקעי חשמל - 1.5 או 2.5 בשקעים שאינם שקעי כח

מרטין מקפליי
שימו לב! השרשור הזה בן 3938 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

איך אתה מגדיר שקע כוח?

כמה אמפר המאמ"ת שמזין אותו?

הייתי מציע שהחלטות כאלו תשאיר לחשמלאי, להיות חשמלאי זה טיפה יותר מלדעת לפתוח ולסגור ברגים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני בכללי היום ממליץ להתקין רק 2.5 מ"מ

בגלל שהיום יש שימוש מוגבר בצרכנים גדולים (מפזרי חום / מיבשי שיער / מזגנים ועוד)

ולכן צריך לחבר למעגל מוגן ידי חצי אוטומט של 16A.

ולבדוק שיש חלוקה נכונה של שקעים על הקו.

דוגמא סלון שלם על מעגל אחד.

ובפינת אוכל 3 מעגלים

עריכה אחרונה על ידי Soundman

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפי ההגיון הזה, למה לעצור ב-2.5, תשחיל 4 מ"מ.

אם לא צריך אז לא צריך.

העניין זה לחווט את השקעים לפי הצרכים ולא ל"מקסימום חשמל".

מעבר לזה, לא תמיד ניתן להשחיל גידים עבים כאלו בתעלות בבניינים ישנים, אז צריך גם לחצוב בקירות ולהחליף את התעלות, דבר שייקר את השיפוץ בהרבה אלפי שקלים בשביל צורך שלא באמת קיים.

סלון בדר"כ לא צריך יותר ממעגל אחד, בשביל מחשב, מערכת סטריאו, ממיר + טלווזיה ומטען לסלולרי לא צריך יותר ממעגל אחד, לעומת פינת האוכל שכוללת בדר"כ תנור, מקרר, מיקרוגל וקומקום חשמלי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בפינת אוכל (בדרך כלל יש טוסטר / מקסימום קומוקום או מיחס) זה השולחן אוכל. ולפעמים יש רדיאטור / תנור חימום

בסלון יש מזגן / תנורי חימום / טלוויזיה + סטריאו ) לטלוויזיה מספיק מעגל אחד. אבל תוסיף על זה תנור 3000W.

וזה לא מספיק.

אין יותר צרכנים. לפני 20 שנה. בית היה מספיק 25A פזה אחת.

היום בתים הם 25/32/40 אמפר 3 פזות.

ולכן. הוא משקיע כרגע. אז 2.5 מ"מ. זה מחשבה לעתיד. ההפרש בין 1.5 מ"מ ל 2.5 מ"מ זה גרושים למטר.

(ונתקלתי בבתים של 63A א 80A וגם יותר. )

ולמה לעצור ב2.5. כי השקעים מספיקים ל16A.

ואין צרכן רגיל בודד בשוק של יותר מ 3000W (להוציא חריגים. תנורים גדולים / מזגנים גדולים ועוד)

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה מניח שלכל שקע יש מעגל משלו, אבל אם יש 2 שקעי 16 אמפר (או אפילו 10 אמפר) שמחוברים על אותו מעגל, בשביל שכל שקע יוכל באמת למשוך 16 אמפר, יהיה צריך לסלול קו 4.5 מ"מ.

מבין את העניין?, חשמל עושים לפי הצרכים, בצורה בטיחותית, לא ישר קופצים אל ה"מקסימום חשמל".

אם יש כבר שיפוץ טוטלי שכולל הריסת קירות, אז יש היגיון במה שנקרא "לחשוב לעתיד", אבל כל עוד השיפוץ מוגבל בהיקיפו, יש עוד שיקולים שצריך להתחשב בהם, זה לא אוטומטי 2.5 מ"מ וזהו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שקע כח עובד על 2.5 ממ"ר בעוצמה של 16 אמפר.

מזגן 1 כס ממןצע צורך בקושי 4 אמפר ואין בעיה להפעיל אותו במעגל של 10 אמפר וחיווט של 1.5 ממ"ר.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קבלו ביטול

עריכה אחרונה על ידי Soundman

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...