Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4484 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי שרשור בנושא הזה, אבל עבור רכב אוטומטי. זה מצויין ויפה, אבל לי יש רכב ידני. אני יודע, אני יודע, בארץ הקודש לא מרבין לרכוב ברכב ידני.

אני בכל זאת רוצה להיות בטוח שאני עושה את זה נכון.

להלן, הסדר שאני משתמש בו כרגע:

התנעה:

1. משלב הילוך סרק

2. מסובב סוויץ למצב פתוח (ללא סטרטר)

3. מחכה בערך 10 שניות (משאבת דלק, וכו')

4. סטרטר

5. עוזב את הסטרטר אחרי בערך שנייה, שנייה וחצי, כאשר אני שומע את המנוע נע בכוחות עצמו (הרעש של הסטרטר מפסיק ברגע זה אצלי. אולי יש מנגנון ניתוק אוטומטי)

6. נוסע לשלום בעדינות ובקפדנות.

כיבוי:

1. מחנה את הרכב ומחזיק את המצמד לחוץ עד הסוף, כאשר הרכב עדיין בהילוך ששימש לחנייה

2. מרים בלם חנייה

3. מכבה סוויץ למצב ACC (לא סגור לגמרי)

4. שומע ומרגיש את הרעש והרעידה, ומנסה לשים לב אם משהו מרגיש שונה

5. מסובב סוויץ למצב סגור עד הסוף

6. משלב הילוך חנייה בהתאם (שיפוע)

7. עוזב את המצמד, מוציא מפתח, יוצא מהרכב, ונועל את הרכב

8. הולך לשלום בעדינות וקפדנות.

אז מה לדעתכם המקצועית והלא מקצועית הוא הסדר הנכון? מה אני עושה לא נכון? האם צריך לשלב הילוך סרק לפני כל התנעה? האם צריך לשלב סרק כאשר מכבים מנוע? לכבות מנוע עם מצמד לחוץ או משוחרר בהילוך סרק? להתניע בהילוך סרק ובלי מצמד לחוץ? (בכלל בלתי אפשרי אצלי ברכב, לא מתניע בלי מצמד לחוץ)

אולי בכלל צריך לזכור לכבות מזגן ורדיו לפני שמתניעים? או אולי לפני כיבויי? יאללה, הגיבובים מתחילים.

אה, ותודה. :lol:

פורסם

הסדר בסדר גמור, ללחוץ קלאץ' בכיבוי מיותר,

אפשר לכבות גם בסרק.

להקפיד לכבות מדחס של מזגן לפני כיבוי האוטו, גם את המפוח.

אני אישית מכבה גם את הרדיו.

Renault Clio MK2 ph1 1.4RT

Renault Clio Sport 172RS 2.0

FRANCE

פורסם

יאן -

בהתנעה סעיף 3 מיותר.

בכיבוי - לאחד בין סעיפים 3-4-5.

לא צריך לכבות מדחס, מפוח ורדיו.

במכוניות מודרניות הם לא יעבדו עם הסטרטר ולא יכבידו על המצבר בזמן ההתנעה הבאה.

פורסם

אני יודע שהרכב מכבה את המדחס, האורות, הרדיו, הכל בזמן התנעה. לא סתם מאבדים מתח, הם ממש נכבים בזמן שהסווץ בסטרטר. למשל אני לא מכבה אורות אף פעם בתקופה של החורף. הרכב מכבה אותם בהתנעה לבד, ואחרי שאני נועל את הרכב.

הסיבה שאני עושה את זה, זה כדי שזה יהיה מנהג כאשר יקרה המצב שבקושי ישאר לי משהו במצבר, ואני לא אבזבז את השברירים האחרונים שאולי היו מתניעים את הרכב על מזגן ורדיו. לך תדע, אולי זה יהיה ההבדל בין חיים ומוות. :lol:

אבל למה מיותר לחכות קצת זמן אחרי שמפעילים מתח? האם זה לא נכון לחכות שמשאבת הדלק תצבור קצת לחץ? ככה זה בטוח לגמרי שהזרקת הדלק אחידה ומדוייקת.

שאר ההערות התקבלו בברכה.

פורסם

בהתנעה אני לוחץ על המצמד,יש טעם לזה?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
:lol:

אבל למה מיותר לחכות קצת זמן אחרי שמפעילים מתח? האם זה לא נכון לחכות שמשאבת הדלק תצבור קצת לחץ? ככה זה בטוח לגמרי שהזרקת הדלק אחידה ומדוייקת.

בכל מקרה, אם אתה פותח סוויץ' ולא מניע, לאחר 1-2 שניות משאבת דלק מפסיקה לעבוד.

אם זה נותן לך הרגשה טובה, תמתין 2 שניות.

אבל תכלס - זה מיותר והמנוע יניע גם אם תעבור למצב START ישירות.

בהתנעה אני לוחץ על המצמד,יש טעם לזה?

בחלק מהמכוניות יש מנגנון שלא מאפשר הפעלת סטרטר ללא לחיצה על המצמד. בדגמים האלה יש טעם, אחרת לא יניע :-D.

במכוניות ללא המנגנון הזה, אם מניעים כאשר המצמד מופרד, הסטרטר לא נדרש לסובב את ציר הכניסה של הגיר ובאופן תיאורטי יצרוך פחות זרם וההתנעה תהיה קלה יותר.

יש לזה משמעות במדינות קרות, כשהשמן בגיר סמיך בקור וקיבולת המצבר יורדת בטמפרטורה נמוכה גם כן.

אצלינו ההבדל בין מצמד מופרד למצמד משולב כמעט ולא מורגש, אבל זה מנהג טוב.

אגב, אני זוכר לפחות 10 שירשורים שדיברו בעבר בדיוק על הדברים האלו...

פורסם

ניסיתי להריץ חיפוש ולא צלחתי. גם פחדתי ליפול על עצות שטובות לשנתונים פחות מתקדמים. אולי פספסתי איזה קדמה טכנולוגית משמעותית.

לגבי משאבת הדלק, אבל אחרי שהיא נכבת, היא כבר צברה לחץ. היא עשתה את מה שצריך להתנעה. אבל עכשיו אני אחכה רק 3 שניות. חסכת לי בערך רבע דקה בכל יום. :lol:

פורסם

.

לגבי 3 בהנעה, ישנם רכבים (VAG לדוגמא) שלא מאפשרים זאת ולמעשה נועלים את הגישה למצב START מ ON, כך שכדי להניע אתה חייב לסובב ברצץ.

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

• תוכן חדש...