Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4167 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התופעה:

1) כסא נהג ו/או נוסע קידמי מתנדנד מצד לצד בכל סיבוב.

2) אי אפשר או קשה מאוד להזיז את הכסא קדימה/אחורה.

הפתרון: החלפת מובילי פלסטיק שנעים על מסילות הכסה+כרית ייצוב מרכזית.

כלים דרושים:

מברג פיליפס

רצ'ט+בוקסה 10 מ"מ

מברג שטוח קטן

סמרטוט

חומרים:

גריז

חלקים:

קיט מובילי כסא.

מק"טים של החלקים, בעזרתם אפשר למצוא את הקיט ב Ebay:

435881203A, 435 881 203A, 171881213B, 171 881 213B, 191881213, 191 881 213

זמן נדרש - כ 20 דקות - חצי שעה.

מהלך העבודה:

1) נכנסים מדלת אחורית ופותחים בורג פיליפס שמחזיק Trim על מסילת כסא פנימית. שולפים את ה Trim.

פותחים בורג (אם קיים) של מעצור פלסטיק בקצה מסילת כסא חיצונית ושולפים את המעצור.

2) נכנסים מדלת קידמית, מזיזים את הכסא עד הסוף אחורה. עם בוקסה 10 מ"מ פותחים בורג מעצור על מנגנון כיוון מרחק כסא. יתכן ויהיה צורך לתת קונטרה עם מפתח אלן מתאים.

3) דוחפים את הכסא אחורה עד שיוצא מהמסילות ואז מוציאים אותו החוצה לגמרי דרך הדלת הקידמית.

4) הופכים את הכסא. על שתי הרגליות שלו אמורים להיות מובילי פלסטיק שנראים בתמונות. במקור הפנימי שחור והחיצוני לבן. בקיט התחליפי כולם לבנים. אם הכסא רוקד - סביר להניח שלפחות אחד מהמובילים שבור או חסר. מרכיבים שני מובילים חדשים, יש להם קליפס נעילה, לוודא שננעל בחריץ.

5) על מנגנון הכיוון שברכב אמורה להיות כרית ייצוב קטנה. רוב הסיכויים שהיא התפוררה/נפלה מזמן. מרכבים כרית חדשה.

6) מנקים את מסילות הכסא באוטו ומגרזים עם מעט גריז.

7) מחזירים את הכסא למקום. לוודא שפין הנעילה השתלב עם ידית כיוון. מחזירים את בורג המעצור + Trim + מעצור פלסטיק.

8 ) מתיישבים על הכסא, בודקים שהוא יציב ונע קדימה/אחורה ללא הפרעה. וכמובן ננעל במקום כמו שצריך.

חוזרים על כל השלבים בכסא השני.

תודה.

1.jpg

1 (2).jpg

1 (3).jpg

1 (4).jpg

1 (5).jpg

1 (6).jpg

1 (7).jpg

פורסם

שכחתי להוסיף - המדירך מתיחס למכוניות משנות ה 80 ותחילת 90, בהן אין שום חיבורי חשמל לכסאות, ולא בא לתאר פירוק כיסאות בדגמים חדשים יותר, למרות שיתכן והם שמרו על מבנה דומה.

כמו כן, במקרה שלי המסילות היו מלאות בטונות של גריז, מישהו שם עבד שעות נוספות עם מגרזת, כי הכסא היה תקוע ולא זז קדימה/אחורה. לא שזה עזר.

מלאו הכל בגריז במקום להחליף את הפלסטיקים האלו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מדריך מצויין. אחרי שעשיתי את זה אצלי רמת הקירקושים בנסיעה ירדה פלאים.

ד"א השתמשתי בגריז אדום. זה משנה איזה גריז שמים?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
שכחתי להוסיף - המדירך מתיחס למכוניות משנות ה 80 ותחילת 90, בהן אין שום חיבורי חשמל לכסאות, ולא בא לתאר פירוק כיסאות בדגמים חדשים יותר, למרות שיתכן והם שמרו על מבנה דומה.

.

מן הסתם בגולף 4 ואילך שיש כרית אויר בכסאות יש צורך בניתוק הקונקטור, ואחר כך פירוק והחלפת הפלסטיקים כפי שהסברת

פורסם

מעולה !!!! כבר שנים שהתופעה מציקה לי.

אני רץ לקנות את החלק :-)

תודה רבה

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם
מעולה !!!! כבר שנים שהתופעה מציקה לי.

אני רץ לקנות את החלק :-)

תודה רבה

אני לא בטוח שאותו קיט מתאים לך, שים לב שבתרשים יש יותר חלקים:

893881195 מס'8

443881295 מס'9

893881203 מס' 10 פנימי

893881203A מס' 10 חיצוני

435881203A מס' 11

111.jpg

פורסם

לא רצתי לקנות ממש את הקיט שלך, פשוט הפרוייקט שלך עוזר לי להבין מה אני צריך. אני עדיין במחקר, כי יש פה לא מעט חלקים ואני צריך לפענח מה נשבר אצלי בדיוק

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

• 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

טוב, אם כבר ״לכלכתי״ את השרשור כדאי לעדכן לא? אז קניתי שתי יחידות מחלק מס׳ 11, כל שאר החלקים היו לי ופשוט נפלו מהרעידות של הכסא . כמו שבוקי הסביר, נקיון יסודי וגירוז והכסא מרגיש כמו חדש! זז חלק ומקובע במקום כמו ברכב חדש מהניילון. לא יאמן כמה תיקון קטן ופשוט עושה הבדל עצום. תודה רבה גדולה לבוקי על העזרה והייעוץ . זה מומלץ

פורסם

אתה עם 1.6? לא נשמע לי הכי ספורטיבי, אבל צריך לבדוק לפי הדגם/מספר שילדה.

תן נתונים יש פה כרישים (כמו מרק) שיודעים בכל רכב איזה בורג שמו ואיפה.

פורסם
אתה עם 1.6? לא נשמע לי הכי ספורטיבי, אבל צריך לבדוק לפי הדגם/מספר שילדה.

תן נתונים יש פה כרישים (כמו מרק) שיודעים בכל רכב איזה בורג שמו ואיפה.

אם אני זוכר היטב אז המנוע הוא AEM שנת 2001 דגם ComfortLine 1.6

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

• תוכן חדש...