Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4474 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסייע לחבר לקנות רכב שיעמוד בדרישות הבאות : תקציב עד 30K, גודל משפחתי פלוס - חשוב מירווח לשלושה במושב אחורי, ביצועים טובים, נוחות גבוהה בנסיעה ,צריכת דלק לא כ"כ חשובה.

חשבנו על סיטרואן C5 בשנתונים 2002-2007. יחסית המחירון בריצפה כך שמקבלים "הרבה רכב " במעט כסף. הרכב מרווח, מאוד נוח ואמנם יש לו סטיגמה גרועה אבל זה לא מרתיע אותו.

השאלות :

1. האמנם הרכב מוצלח , בהנחה שמוצאים אקזמפלר שמור ? האם לסטיגמת האמינות המפוקפקת יש איזשהו כיסוי ?

2. מהי האמינות של מערכת המתלים היחודית בדור הזה ? האם יקר מאוד לתחזק אותה ?

2. האם יש טעם לפזול לדגם הנדיר של מנוע 3 ליטר שנותן כמה יתרונות על הנייר לפחות :

- מנוע חזק וביצועים טובים יחסית למנוע 2 ליטר שקצת אנמי לרכב גדול ויחסית כבד.

- גיר שונה. במקום גיר ידוע לשימצה AL4 4 מהירויות יש כנראה בדגם הבכיר גיר יפני עם 6 מהירויות , מה שנשמע הרבה יותר טוב.

- איבזור עדיף.

חוץ מצריכת דלק גרועה יותר - האם יש לדגם זה אילו חסרונות מובהקים ?

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

המערכת הפנואמטית אמינה מאד.

המקור העיקרי/יחידי לתקלה זה הגיר,וגם שם לרוב זה נגמר בהחלפת שסתומים חשמליים,עניין של 1500שח +-.

זה מנסיון של 4 שנים עם רכב כזה מודל 2008 [עדיין בבעלותנו].

פורסם

נוח מאוד. לא זולל דלק באופן יוצא דופן ממשפחתית רגילה. לי עשה בערך 1:10. בנסיעה עמוסת פקקים. מאוד מאוד נוח. היה לי את סיפור השסתומים, עלה קצת יותר. אבל זה רכב שאוהב "נורות" הרוב לא קריטי והתיקונים לא ממש יקרים. אם כי היו לי איתו לא מעט תיקונים קטנים. אני אומר שאם זה רכב מפנק ב- 30,000 עם תיקונים של 4-5 אלפים שקל בשנה או אוטו פחות טוב ב- 50,000 שקל עם רק טיפולים שוטפים, עדיף אופציה א. גם ככה בסוף הם מגיעים לאובדן ערך כזה שכבר עדיף להנות מהאוטו. בכל מקרה הייתי ממליץ לחפש קילומטראז ושנתון גבוהים, או ללכת ללובניסנקי טרייד, שם תקבל אחריות ויישור קו במקרה ויש להם כזה שנתונים במגרשים. במערכת המתלים לא נגעתי בחמש שנים שהיה אצלי. לא נרשמו תקלות.

פורסם

חיים לא יודע אם יש בארץ רכב שבסדר גודל של ההC5 צונח ככה במחירים,וסליחה,איך אופציה א עדיפה עם כול שנה צריך לתקן בכאלו מחירים? זה נחשב רכב לא אמין ולא סתם הוא כזה,אני בעבר גם חשבתי על הC5,אחרי שביררתי ברשת מאוד מהר ירדתי,לא סתם הוא צונח במחירים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

איפה ראית לתקן כל שנה?

רשמו שני בעלים של רכב במשך תקופה של 4-5 שנים שכל ה"אי אמינות" בכל התקופה זה בשסתומים של הגיר וזה גם די זול לתיקון.

אני מאחל לפיאט שלך להיות ככה "אי אמין".

לגבי המחירים,בגלל זה אתה גם קונה בזול,קונה בזול,מוכר בזול,זה בסדר גמור.

אתה יכול לקחת גם מאזדה 6,אבל אתה תקנה ביקר,ותמכור,היום כבר לא כל כך ביקר.

פורסם

תיראה לא סתם לא קניתי אותה,הרכב זה היה החלום שלי,הנוחות,הגודל,הבטיחות,אם איני טועה היא הייתה בין הבטוחות בזמנה,אבל מה לעשות,האמינות שם לא מזהירה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
תיראה לא סתם לא קניתי אותה,הרכב זה היה החלום שלי,הנוחות,הגודל,הבטיחות,אם איני טועה היא הייתה בין הבטוחות בזמנה,אבל מה לעשות,האמינות שם לא מזהירה.

כל מה שאני אומר,תסתכל על תגובת שני בעלי הרכב במשך 4-5 שנים,אין מדד יותר טוב מזה.

דרך אגב,מדובר רק על המתיחת פנים [החל ממודל 2005],הדגם הראשון באמת היה בעייתי,הדגם הזה אמין מאד.

פורסם

אני בדקתי את הדגם הראשון,אם במתיחה שיפרו,אני מקווה שעוד שנה פותח השירשור יחזור אלינו לסיכום חיובי.

פורסם

מה זה "הרבה רכב במעט כסף"? החבר מתכוון להחזיק ברכב 10 שנים עד שהוא יגרוט אותו? כי במידה ולא, הוא פשוט לא יצליח למכור אותו.

אני לא חושב שיש רכב בארץ עם שוק יותר גרוע מאשר הסיטוראן C5( לא נכנס לאם זה מוצדק או לא)

פורסם

נעשה סדר. לי היה צורה ישנה. רכב ענק. גדול מדי פיזית אבל כמו לנסוע במשחתת. אתה יושב בכביש כמו בכורסאות בסלון. לא מרגישים כלום. פעמיים נכנסו בי מאחור במהירות בינונית. טפו טפו. ללא שריטה לי ולאוטו. לא מזמן מכרתי אותו בכמה שקלים. חישבתי את עלות התיקונים בערך. היה לא מעט, אבל לדעתי זה היה ההפרש בינו לבין טיוטה שהתכוונתי לקנות. ולכו תדעו כמה הייתי מוציא שם בחמש שנים... בסופו של דבר. זה רכב מעולה. צריך להבין שעלות התיקונים היא ההפרש של המחיר הזול שלו. ולהיות מוכן לזה... עדיין ההמלצה שלי לחפש אצל לובינסקי טרייד. היישור קו שלהם שווה את זה

פורסם
נעשה סדר. לי היה צורה ישנה. רכב ענק. גדול מדי פיזית אבל כמו לנסוע במשחתת. אתה יושב בכביש כמו בכורסאות בסלון. לא מרגישים כלום. פעמיים נכנסו בי מאחור במהירות בינונית. טפו טפו. ללא שריטה לי ולאוטו. לא מזמן מכרתי אותו בכמה שקלים. חישבתי את עלות התיקונים בערך. היה לא מעט, אבל לדעתי זה היה ההפרש בינו לבין טיוטה שהתכוונתי לקנות. ולכו תדעו כמה הייתי מוציא שם בחמש שנים... בסופו של דבר. זה רכב מעולה. צריך להבין שעלות התיקונים היא ההפרש של המחיר הזול שלו. ולהיות מוכן לזה... עדיין ההמלצה שלי לחפש אצל לובינסקי טרייד. היישור קו שלהם שווה את זה

GUGY,אני מאוד מקווה שאחרי מתיחת פנים הם באמת שיפרו את המצב,בטיוטה כניראה היית מוציאה הרבה הרבה פחות.

פורסם

אוטו מעולה , הרכב הזה במשפחה שלי כבר כמעט 7-8 שנים ולא זכורה לי שום תקלה שמנעה מאיתנו לסוע עם האוטו אוטו מעולה , במחיר רצפתיים (בגלל עם ישראל היקר שאוהב רק יפניות) אפשר להשיג אוטו מנהלים נוח יותר מרוב הרכבים היום גם החדשים.

פורסם (נערך)
GUGY,אני מאוד מקווה שאחרי מתיחת פנים הם באמת שיפרו את המצב,בטיוטה כניראה היית מוציאה הרבה הרבה פחות.

אם תסתכל על הפורום הטכני תוכל לראות שטויוטה זה כבר מזמן לא מה שהיא הייתה,הלקוחות שלה מכירים יופי את המוסכניק שלהם,ולא רק בגלל ריקולים כל שני וחמישי..:wink:

אתה מוזן משמועות,המציאות מראה תמונה אחרת לגמרי!.

שים לב לתגובות של 3 בעלים של רכב כזה..רק בשרשור הזה,כנראה שפספסת,בטוח שפספסת.

עריכה אחרונה על ידי GUGY
פורסם

תקח אולי את האחות שלה, ללא המתלים הפניאומטיים.

גם מחירון של ה-407 לא מרקיע שחקים ושם האמינות (לפחות במשפחה שלנו) מופתית. אפס תקלות משנת 2008.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

GUGY,אתה לא באמת שווה את האמינות של הקורולה לC5?

זה לא היה שמועות,ראשית אתה בעצמך אמרת שהדגם הראשון היה בעייתי,חיים בעל דור ראשון גם אומר שהיו לא מאט תקלות,כשאני בדקתי לגבי הרכב מן הסתם זה היה גם מחיפוש פה בפורום וראית את בעלי הרכב ואיזה תקלות היו להם,נכון יש ריקולים מידי פעם,אבל הקורולות רכבים מאוד אמינים ולא סתם הם מככבים בסקרי אמינות,תראה לי פעם את הC5 מופיעה שם.

• תוכן חדש...