Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4505 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

קניתי לא מזמן דיהטסו סיריון 2001, 1000 סמ"ק, עם 180k ק"מ

לפני הקנייה הזמנתי איש מקצוע לבדיקה יסודית.

הוא המליץ על מספר טיפולים קטנים לשמירה על אריכות ימים של הרכב.

פניתי לבעל מוסך אמין ולאחר בדיקה של הרכב המליץ לא לעשות דבר, לטענתו הטיפולים שהמליצו לי עלולים דווקא לעורר בעיות,

יש לציין שאני לא מבינה דבר ברכבים!

אשמח לשמוע מכם מה דעתכם , ואם יש חיה כזו - טיפול שיעורר בעיות במקום למנוע אותן.

איך/איפה אני יכולה ללמוד את כל החלקים ברכב והשימוש שלהם?

תודה לעונים

פורסם

החלפת מי קרור, רצועות מזגן, רצועת הגה כח,

טיפול לגיר - מסנן פנימי +שמן (לדברי המוסכניק אם אחליף את השמן הרכב שרגיל כבר לשמן סמיך וישן לא יסתדר טוב עם השמן החדש.)

כוון גלגלים, בעיה- חופש בתפוח משולש קד' ימין, אין לי מושג מה זה אומר.

פורסם

אולי לגבי המי קירור הוא צודק, למרות שאני אישית אם הייתי קונה רכב עם מים מהברז במקום נוזל קירור מתאים לרכב הייתי מחליף בכל זאת.

לגבי שאר הדברים שרשמת אין שום בעיה להחליף אותם אם הם תקולים, שום בעיות לא יווצרו ההיפך.

Peugeot 206 Xs 1.6l 16v :lol:

Peugeot 205 Forever 1.4l 8)

Peugeot 306 1.4l - נגנבה :-(

פורסם

את הלימוד הכי פשוט לעשות כאן בפורום, ע"י שימוש במנוע החיפוש ומעבר על שרשורים דומים מן העבר.

לענייננו - צודקים שניהם, כל אחד בדרכו. אקדים ואומר שיש לי דייהטסו דומה עם אותו מנוע, רק מבוגרת בשנה.

המכונית בעקרון אמינה מאד ואם אין כרגע תקלות אז לא באמת חייבים לגעת בכלום. כדאי לבדוק שמן ומים באופן סדיר, הסבר על איך עושים את זה אפשר למצוא בספר הנהג (אם יש) או שוב, כאן בפורום. זה תמיד רעיון טוב לעשות טיפול ראשון עם קניית הרכב ו"ליישר קו" מבחינת החגורות, הפילטרים והנוזלים. מצד שני, אם טיפול כזה בוצע לא מזמן (איפשהו ב-5000 ק"מ האחרונים) אז חבל על ההתעסקות, גם ככה הסיריון זה לא רכב שרגיש להזנחה.

למה אמר המוסכניק לא לגעת? פשוט, כי כל פתיחה או שינוי שעושים ברכב ישן עלולה לגרור התפוררות או תזוזה במכלול שכן, ואז פתאום יש תקלות. זה לא אומר שלא צריך לגעת בכלום, במוקדם או במאוחר עדיין תצטרכי לעשות את הטיפול התקופתי הזה (מקסימום אחרי 15000 ק"מ), אבל כנראה שכרגע זה לא בוער. סיריון זה גם לא איזה פז'ו ישנה שהכל בה מתפורר ומתפרק, סה"כ טיפול כזה קטן לא אמור לעשות שום נזק עקיף, כך שאין פה באמת סכנה. פשוט המוסכניק מנסה לחסוך לך זמן וכסף ולכן ממליץ לא להתעסק, אפשר להבין גם אותו וגם את איש המקצוע שמעדיף ללכת על בטוח.

מקווה שזה עושה לך קצת הגיון בסיטואציה, אם לא אז ננסה להסביר שוב. :wink:

פורסם

תודה על התשובה, ברור בהחלט.

אבל יש דברים שלאו דווקא יגררו אחריהם טיפולים נוספים , כמו כיוון גלגלים למשל , החלפת גומיות. אני צודקת?

פורסם

מומלץ מאוד שתבצעי לפחות: החלפת נוזל קירור, שמן מנוע, מסננן שמן,מסנן אוויר,מצתים.

מומלץ גם להחליף שמן גיר אך לפני כן לבדוק שהשמן הישן לא שרוף ושלא מכיל שבבים(סימנים שמעידים שהגיר במצב רע)

לגבי הרצועות, אם בלויות\יבשות\סדוקות\מרעישות-יש להחליף.

שי.

• תוכן חדש...