Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4383 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
נוקיה משתמשים המון בצ'יפסטים של Qualcomm.

MTK בשימוש כמעט בלעדית אצל יצרני טלפונים סיניים (וגם זה כסת"ח עצמי - אני עצמי לא נתקלתי בטלפון לא-סיני עם MTK).

זהו שכבר לא, כולם משתשמים כולל סמסונג, ,SONY,LG,HTC, ZTE,HUAWEI,LENOVO ועוד ועוד...

האמת שכמעט אין יצרן שלא מישתמש בMTK מהשנה האחרונה- נוקיה היא היחידה לדעתי.

בשנה האחרונה הכל השתנה וכיום כבר יש להם SOC שנותנים בראש לSNAPDRAGON 800 כולל LTE, טכנולוגיית טעינה אלחוטית חדשה וטעינה מהירה והרשימה עוד ערוכה.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

איזה דגמים למשל של סמסונג LG HTC וסוני אתה מכיר שמשתמשים ב-MTK?

יש לי גישה ל(כנראה) עשרות אלפי דגמים של טלפונים וה-MTK המוכרים לי הם הסינים (Huawei, ZTE ולנובו גם נכנסים לקטגוריה)

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אין לי הרבה דגמים בשלוף, כי רק בשנה האחרונה מדיהטק שולבה בדגמים שונים של כל היצרניות הגדולות וחלקן צריכים להיחשף בקרוב, גם סמסונג אישרו וגם HTC וסוני ועוד, סתם לצורך העניין XPERIA C, HTC 310 ועוד רבים שקשה לנו בשוק המערבי ליראות כי הם לא מופיעים באתרים המוכרים לנו שמציגים רק את הדגמים לעולם המערבי.

הSOC הפופלארי היה MTK6589 משנה שעברה וכיום MTK6582, בנוסף MTK6592 האוקטה הראשון מעוד מבוקש ובקרוב MTK6595 תומך LTE שזה מה שמנע עד עכשיו ממדיהטק ליפרוץ לעולם מהערבי.

אני גם בהלם מקצב ההתקדמות של החברה הזו, עד לפני שנה גם אני שהייתי רוצה MTK במיפרטים זה היה במוצרי זבל מסין, כיום הם כבר הולכים לתת בראש לקוואלוקום והם בשיתוף פעולה עם כל החברות הכי חשובות בשוק, הMTK6595 החדש שלהם באמת הולך להחדיר אותם חזק לשוק בלי לדבר על מעבד 64ביט שהם חשפו השבוע +מעבדי 6 ליבות ועוד.

תיראה מה הם עשו בשנה האחרונה וגם אתה תופתע.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

מכשירים שעוד לא נחשפו אין לי גישה אליהם כמובן (ואם יש זה בד"כ עניין של כמה ימים לפני ההשקה).

ככה שהיחיד שמוכר לי הוא האקספריה C.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
למי שלא אוהב את הלאנצ'ר של WP:

http://cdn.gsmarena.com/pics/14/02/nokia-x-nova-launcher/gsmarena_001.jpg

זה עדיין אנדרואיד, תמיד אפשר לשים Apex/Nova/ADW/וואטאבר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

http://www.phonearena.com/news/Samsung-to-use-cheapo-MediaTek-processors-for-2014-phones_id47970

בנוסף התלונה העקרית נגד מדיהטק עד עכשיו הייתה חוסר התמיכה שלהם בגירסאות החדשות של האנדרואיד מאז 4.2.2, החדשות הטובות הן שכבר צצו להם מכשירים שמריצים את הגירסה האחרונה 4.4 על MTK6595,MTK6582 - אז ככה שככל הניראה מדיהטק מיתכוננת להיכנס חזק מאוד לשוק השנה בעיקר בזכות תוספת התמיכה בLTE, הם לא הולכים בקרב של "למי יש הכי גדול" אלא מי ימכור הכי הרבה SOC ויקח נתח שוק.

תיהיה לנו שנה מעניינת ב"ה, והעתיד מראה שמכשירים טובים לא צריכים לעלות יותר מעל 3000 שקל... רוב המכירות יהיו בשוק הביניים כי כבר היום ב150$ מקבלים מיפרט שטוב לא פחות מGALAXY S3 - ורוב הצרכנים לא צריכים יותר מזה.

לגבי נוקיה, מישהו ראה כאן את השידור החי האחרון ? הCEO ניראה שכמעט פרץ בבכי שהציג את המכשירים, כניראה מההישתלטות של מיקרוסופט הקרובה.

פורסם

מיקרוסופט כבר השתלטו על נוקיה, וגם בלינק המדובר הם אומרים שהסדרת MTK לא הרשימה אותם עד היום.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אתה מיתכוון לציטוט הזה?

Most handsets with MediaTek that have come through our hands for review left us rather unimpressed in terms of smooth interface handling or graphics-heavy tasks like 3D gaming. This is evident in benchmarks and explicable given that even the quad-core ones are a frugal but underpowered Cortex-A7 affair.

מצחיק שהם אומרים זאת על מעבדי A7 פשוטים בעוד שמוצרי סמסונג עם מיטב החומרה כמו S3 בזמנו וS4 מרגישים כמו רכב עם גלגלים מרובעים.

6589 היה חלש ל1080P אבל מספיק חזק לכל 3D ב720P, כיום ה6582 חזק עוד יותר בחלק הגרפי וכל ממשקי הסינים שמריצים אנדוריאד נקי חלקים מכל הרומים של סמסונג גם עם ערכות השבבים הכי מהירים.

אבל זה עבר, MTK6582 וMTK6589 הם לא ברמה שמרימים גבה וחלשים מידי לסטנדרט, מה שהשתנה עם MTK6592 1.7GHZ, ועומד להשתנות הרבה יותר עם MTK6595 שהוא הראשון עם A17, וגירסאות ה64ביט זה עוד משהו מעניין.

הכי מצחיק היה בזמנו של חשיפת המתומן ליבות הראשון של מדיהטק MTK6592- קוואלוקום צחקה עליהם ובזה להם שמתומן ליבות חלש זה בדיחה- אבל רק השבוע מיתברר שהם משחררים מוצר דומה בקרוב... :-).

מצידי לא איכפת לי מי זה יהיה כל עוד אנחנו נקבל מכשירים איכותיים במחירים מצויינים של עד 200$- התחרות שנוצרה כעת בין מדיהטק לקוואלוקום עושה רק טוב לנו לצרכנים.

פורסם

כן בדיוק לציטוט הזה התכוונתי.

ואני יודע למה התכוונתי אליו, זאת בדיוק ההרגשה שאני קיבלתי מהטלפונים האלה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

טוב, זה היה קצר (נוקיה מפסיקה את הייצור של מכשירי אנדרואיד):

http://www.geekwire.com/2014/microsoft-will-stop-making-android-devices-shifting-nokia-x-lineup-windows-phone/

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

לא פלא, היצרנים הסינים הולכים לעשות חיים קשים לכל המותגים המוכרים, הרי חוץ ממכשירי הדגל שלהם אין להם תחרות לתוצרת הסינית שהולכת ומישפתרת מחודש לחודש, מי יקנה את גירסאות המיני העלובות שיש מכשירי דגל של יצרנים כמו שיומי/חוואי/ZTE/לנובו ועוד?

גם בתחום מכשירי הדגל היצרנים המוכרים יאכלו מרור בקרוב ממכשירים כמו 1+,FIND7, XIAOMI-MI3/4 , סידרת הNUBIA Z7 ועוד.

השוק בכיוון שמכשירי דגל לא צריכים לעלות מעל 400$, לכן חוץ מהסינים מכשירי הנקסוס הם הבחירה המועדפת.

בנוסף עוד סיבה לירידת מחירים של מכשירי דגל סיניים באה בזכות הצ'יפסטים המצויינים למחיר של מדיהטק- כעת אפילו קוולוקום צריכה להתחיל לידאוג:

http://www.gizchina.com/2014/07/15/mediatek-mt6595-launched-capable-47000-antutu/

mediatek-MT6595-antutu-hero.jpg,qfit=1024,P2C1024.pagespeed.ce.CYOg2PgegI.jpg

הצ'יפסט הזה הולך גם ליתמוך בתצוגת 120Hz וגם צילום וידאו ב480FPS!

פורסם

בכללי, מרגע השקת ה+1 כל מכשיר שעולה גרוש מעל $299 הפך לא רלוונטי.

הבעיה המרכזית היא כמובן מודעות ואספקה; סמסונג משקיעים מיליארדים בפרסום, כל ילד בן 5 יודע מה זה גלקסי 5 ובמה הוא יותר טוב מה 4.

כמה ילדים בגיל הזה מודעים ל+1? (לא הרבה)

שנית, גם אם להסתמך על המודל הבעייתי שבחרו בפרסום (למעשה היעדר פרסום, הכל מפה לאוזן) אז אין להם אספקה לאלה שכן מודעים וכן רוצים לקנות. (למעט מכשירים שהם "כאילו +1" אבל מיועדים לשוק הסיני ועולים אפילו יותר מה+1 הבינלאומי, מגוחך)

סמסונג ימשיכו להיות רלוונטיים כל עוד הסחורה שלהם נמצאת במדפים מרכזיים בחנויות מכל הסוגים ובכל חור בעולם, בכללי שלא תטעו - הם לא הולכים לשום מקום, ולא משנה בכמה קשיים הם יהיו.

מנגד ממש צר לי על החדירה האטית לשוק של ה+1 - עד שיהיו להם מספיק טלפונים לכל הדורשים הטלפון כבר יתיישן ויגיע משהו מקביל (+/-) מבית אחת הענקיות.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

שנית, גם אם להסתמך על המודל הבעייתי שבחרו בפרסום (למעשה היעדר פרסום, הכל מפה לאוזן) אז אין להם אספקה לאלה שכן מודעים וכן רוצים לקנות. (למעט מכשירים שהם "כאילו +1" אבל מיועדים לשוק הסיני ועולים אפילו יותר מה+1 הבינלאומי, מגוחך)

ענית לעצמך על השאלה.

השוק הסיני הפנימי כנראה חוטף מהם את כל מה שהם מייצרים, אז הם בינתיים לא ממש מתאמצים לשווק את המכשירים שלהם בחוץ.

פורסם

אתה צודק אבל היום המידע מיתפשט מהר בקרב האנשים, לכן מיום ליום יותר ויותר אנשים מגלים שיש חלופות טובות וזולות יותר וגם כל העניין של הקניה ברשת מחנות בסין בלחיצת כפתור והמכשיר מגיעה אליך לקצה השני של הגלובוס עד הבית דיי מתחיל לכרסם במכירות של המכשירים דרך החנויות- זה תקף גם למכשירי המותג.

1+ אכן בחרו בשיטה עלובה, אין מצב שאני מחכה להזמנה שלהם, אם ארצה את המכשיר אקנה מסין- ההבדל כבר לא ממש גדול-במיוחד בשבילנו שאין זיכוי מיסים כמו באירופה ושאר 16 המדינות שכלולים בהפצה.

כ360$ לגירסת 16GB

כ420$ לגירסת 64GB.

אם מתחשבים בזה שגם אם יש לך הזמנה אז צרי להזמין עיין דרך BUY2USA ולשלם מישלוח לארה"ב, בתוך ארה"ב ומישלוח לארץ ובסוף ההבדל בקושי כ50$-לא שווה לחכות חודשים בשביל הפרש זעום שכזה.

בנוסף הגירסה הסינית היא כמו הגירסה הבינלאומית וההבדל היחיד זה בתדרים של דור4 שלא מתאימה לארה"ב אבל היא לא רלוונטית אלינו.

וCOLOROS עדיף בהרבה על הCM והוא יציב ובשל יותר, ואם מישהו רוצה להתקין CM בימקומו אז פשוט מוריד את הCM מהאתר וניכנס לריקוברי ועושה UPDATE וזהו.

וזה לא רק 1+:

ZTE הוציאה סידרת NUBIA חדשה שכוללת את אותו המיפרט (סנאפ801, LTE/IMX214/ועוד ועוד) החל מ300$ בחנויות הסיניות-והן כוללות גם חריץ הרחבה.

ומחר XIAOMI חושפת את הMI4 שמי שלא מכיר- כל מכשיר דגל של החברה כולל תמיד את מיטב החומרה הזמינה באותה עת(לפעמים אפילו עתידיים) במחיר של כמעט עלות ייצור, מחר ניראה עו מכשיר מדהים ששובר שוק.

כיום שיש גם את סידרת הנקסוס+מכשירי דגל סיניים זה פשוט טיפשי להוציא מעל 500$ על מכשירי דגל מוכרים שסתם מנופחים במחיר.

ענית לעצמך על השאלה.

השוק הסיני הפנימי כנראה חוטף מהם את כל מה שהם מייצרים, אז הם בינתיים לא ממש מתאמצים לשווק את המכשירים שלהם בחוץ.

לא רק השוק הסיני- מכל העולם קונים את המכשיר כי זה אותו המכשיר חוץ מהבדל בתדרי LTE שבעייתית רק לארה"ב.

עדיין גם במחיר של 360$- איזה מכשיר ביכלל מישתווה אליו?

• תוכן חדש...