Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב קטן לנהגת חדשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4510 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מסכים איתך לגבי מחיר האחזקה. רכב יפני יותר יקר להחזיק.

שוב לרכב לא חדש אפשר לעשות טיפול בכול מוסך ולא חייב במוסך היבואן.

ואז המחיר הוא סביר.

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

|Audio 250\1 | SUB: DLS Kw10|ALPINE PXE H650

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מקפיצה..

עכשיו כשהבנתי שאין לי הרבה ברירות אני מוכנה לשמוע גם על גרמניות ואירופאיות בכללי.. העיקר שיהיו בטיחותיות, אבל אמינות מאוד מאוד חשובה לי!

רוצה שיהיה באוטו ABS

עזרה? :(

פורסם

אולי 306 יכולה לפתור את הבעיה??? היא נכנסת בתקציב, אבל כדאי שתשאלי כאן את חברי הפורום לגבי אמינות וחלקי חילוף.

פורסם (נערך)

שקד (יוצא מקודת הנחה ששמך אכן שקד, ושזה לא סתם NIK).

לגבי ה-206 אני יכול רק להגיד שבחים (אמנם אצלי היתה הגירסה עם הגיר הידני), הרכב גילה אמינות מופלגת, נוחות גבוהה, וצריכת דלק טובה, הרכב היה הרשותי כשנה וחצי, במהלכם גמע כ70,000 ק"מ ללא תקלות מיוחדות, צריכת הדלק עמדה סביב ה14 ק"מ לליטר עם מזגן (בתמהיל של 70% בנעירוני ו30% עירוני).

ממליץ לך לחפש 206 שמורה, עם היסטוריית טיפולים, ולבדוק אותה במוסך שמתמחה בדגם הזה.

פה ושם יש מודעות על רכבים עם 130,000 ק"מ ויד נמוכה.

רכב נוסף שהייתי מביט בו הוא הפיאט פונטו ספייס, אמנם גם שם הגיר עם שם בעייתי, אבל הרכב זול בטירוף לאחזקה, ובמרכז יש לא מעט מוסכים שיכולים לטפל ברכב הזה בצורה טובה, ומבלי לקרוע לך את הכיס.

עוד רכב שאמליץ לך עליו זו הפולו האוטומטית, ולו רק מהסיבה שהגיר שלה הוא יפני, תוצרת חברת אייסין (עד כמה שזכור לי), לגבי שאר הרכב, לא מכיר תקלות מיוחדות.

pashok.tr נ.ב לפי החוק החדש אין צורך לטפל ברכב חדש במוסך יבואן, כל מוסך בעל אישור משרד תחבורה יספיק.

בגדול, לפי דעתי וניסיוני, כל הרכבים יגלו אמינות דומה ובתנאי שטופלו כראוי, בזמן, וע"י חלפים איכותיים היכן שצריך (שמנים,פילטרים,מצתים,רצועות,נוזל קירור).

עריכה אחרונה על ידי yuraskor
פורסם
שקד (יוצא מקודת הנחה ששמך אכן שקד, ושזה לא סתם NIK).

לגבי ה-206 אני יכול רק להגיד שבחים (אמנם אצלי היתה הגירסה עם הגיר הידני), הרכב גילה אמינות מופלגת, נוחות גבוהה, וצריכת דלק טובה, הרכב היה הרשותי כשנה וחצי, במהלכם גמע כ70,000 ק"מ ללא תקלות מיוחדות, צריכת הדלק עמדה סביב ה14 ק"מ לליטר עם מזגן (בתמהיל של 70% בנעירוני ו30% עירוני).

ממליץ לך לחפש 206 שמורה, עם היסטוריית טיפולים, ולבדוק אותה במוסך שמתמחה בדגם הזה.

פה ושם יש מודעות על רכבים עם 130,000 ק"מ ויד נמוכה.

רכב נוסף שהייתי מביט בו הוא הפיאט פונטו ספייס, אמנם גם שם הגיר עם שם בעייתי, אבל הרכב זול בטירוף לאחזקה, ובמרכז יש לא מעט מוסכים שיכולים לטפל ברכב הזה בצורה טובה, ומבלי לקרוע לך את הכיס.

עוד רכב שאמליץ לך עליו זו הפולו האוטומטית, ולו רק מהסיבה שהגיר שלה הוא יפני, תוצרת חברת אייסין (עד כמה שזכור לי), לגבי שאר הרכב, לא מכיר תקלות מיוחדות.

pashok.tr נ.ב לפי החוק החדש אין צורך לטפל ברכב חדש במוסך יבואן, כל מוסך בעל אישור משרד תחבורה יספיק.

בגדול, לפי דעתי וניסיוני, כל הרכבים יגלו אמינות דומה ובתנאי שטופלו כראוי, בזמן, וע"י חלפים איכותיים היכן שצריך (שמנים,פילטרים,מצתים,רצועות,נוזל קירור).

אכן קוראים לי שקד.. בינתיים הפג'ו חוץ מהיותו צרפתי נראה כאופציה הכי מבטיחה, הבעיה היא שזה לגמרי הימור, גם יפניות פחות אמינות בגילאים האלה, אבל השאלה היא בתכלס מי הימור יותר גדול.. אמרו לי שדווקא הגיר בגירסה האוטומטית לא אמין :( אני כבר לא יודעת למי להאמין, שמעתי מיליון ואחת דעות..

למה אתה קורא זול בטירוף לאחזקה?

ומישהו יודע להגיד לי אם באמת התיקונים של גרמניות יקרים כמו שתמיד סיפרו לי? ומה לגבי אופל?

פורסם (נערך)

לגיר האוטומטי של הפיז'ו יצא שם של גיר לא אמין.

לגיר האוטומטי של הפולו יש שם אמין (ובשנתונים שאת יכולה להרשות לעצמך הגיר האוטומטי מומלץ יותר מהגיר הידני).

כשאמרתי זול בטירוף התכוונתי שיש מלאי חלפים מאוד גדול, וגם הדברים המרכזיים לא עולים הרבה (את בכלל יכולה לקנות שני רכבים ולהשתמש באחד מהם כתורם איברים).

האופל אמינה כמו שאר הרכבים האירופאים בקטגוריה, עם רגישות לגיר הרובוטי (וזה מניסיון אישי).

פורסם

אבל חלקים של פולו לא יקרים בטירוף?

ואני מנסה להבין איזה סדר גודל של מחירים זה? זתומרת, למחלות הנפוצות של הפונטו ספייס

הרגת אותי עם התורם איברים :p מסתבר שלפני איזה מאתיים שנה דוד שלי עשה בדיוק את זה!

בינתיים הפונטו ספייס מנצחת מכל ההתלבטויות שלי

אגב גיר רובוטי, מותר לי בכלל לנהוג על כזה? דיברתי עם מוכר של יאריס חצי אוטומטית (מוט הילוכים בלי קלאץ') והוא נחרץ בדעתו שאסור לי לנהוג עליו אם יש לי רישיון לאוטומט. אני צריכה תשובה שאני באמת אוכל לסמוך עליה, אם למישהו יש איזה מקור אמין..

פורסם (נערך)

לא הייתה לי מעולם פולו, כך שאין לי מידע על עלות חלקים, לגבי הפיז'ו, זרקתי את כל הקבלות שהיו לי ברגע שרכשתי אלפא.

לגבי הפונטו אברר לך עם אחיניות שלי שיש ברשותן רכב כזה.

לגבי גירים רובוטיים, אני לא בטוח (אני אחפש לכך סימוכין), אבל כל עוד אין צורך לבצע את העברת ההילוך בעצמך (גם אם קיימת לכך אופצייה)ואין דוושת מצמד, אין שום בעיה גם אם יש לך רישיון לרכב אוטומט (שוב, אני לא סגור, אני אבדוק את הנושא).

פורסם

תודה על ההשקעה :D

אני מדברת על גיר שבו חייב להשתמש בהילוכים (יש רק מוט הילוכים כמו בידני) אבל אין קלאץ'.. מה שאתה תיארת הוא טיפטרוניק ומותר לי לנהוג עליו (על כזה למדתי וגם נוהגת על כזה כרגע- האוטו של אבא..)

פורסם

יש לי רישיון לאוטומט בלבד ואני נוהגת בגיר רובוטי באופן קבוע.

כל עוד אין דוושה שלישית, מותר לך לנהוג.

יותר מזה, אם ברישיון רכב רשום שהרכב אוטו' אז מותר לך לנהוג.

4379707099073408483no.jpg

שימי לב לטבלה התחתונה. יש ריבוע: אוטו' ומסומן שם כן. רק ברכב ידני בעל 3 דוושות הריבוע ישאר ריק.

גם לי יצא לשמוע כמה סיפורים כאלה, שטויות במיץ עגבניות.

בקשר לפונטו ספייס, תיהי סבלנית בחיפוש ואל תתפשרי על אקזמפלר מוזנח. עדיף לשלם עוד טיפה ולקבל רכב עם היסטוריית טיפולים מסודרת. לגבי המחלות שלו: הגה כוח חשמלי, מי קירור מקוריים ברדיאטור ולא מים.

אני חושבת שראיתי עשרות פונטו ספייס עם גיר רציף ולא נתקלתי בבעיה מסויימת בגיר. בשנת 2004 הגיע גם הגיר הרובוטי, בעל שם פחות טוב מהגיר הרציף. חבר קרוב מחזיק אחת עם גיר רובוטי משנת 2004 עם 240000 ק"מ, רכב שלא זכה לחום ואהבה. הגיר עדיין מקורי, חוץ מרעש מוזר בהילוך ראשון, הרכב נוסע נפלא ולא עושה בעיות.

ממליצה לך להריץ חיפוש על הרכב בפורום כדי לדעת מה לבדוק ואיך.

כמובן, לא ללכת לבד לראות מכוניות.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

פונטו לא הכי אמין אבל להחליף מנוע עולה איזה 200 ש"ח.

גם בראבה אפשר לקנות- בחצי מהתקציב. כשמתקלקל להשאיר בצד של הכביש ולקנות עוד אחת :)

ומורזילקה- נראה לי שכדאי לך לרשום בחתימה או משהו כזה "אני בחורה"

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

כמה דברים:

1. בתקציב כזה הולכים קודם על הרכב השמור ביותר- רכב עם היסטוריית טיפולים, שניראה שמור, עם בעלים שטיפה מבין עניין, ולא רכב שערסים אוהבים כמו מאזדה לאנטיס או הונדה סיוויק. כי תאמיני לי(מנסיון) גם רכב טויוטה לא שמורה תמרר לך את החיים. עדיף רכב יפני/קוריאני כי הם בגדול מזדקנים יותר טוב מרכבים אירופאים. אבל עדיפות היא לרכב שמור.

2. בהתאם לסעיף מספר 1, עזבי צריכת דלק. רכב משפחתי יעשה לך צריכה משולבת של 1 ל-10, ורכב סופרמיני יעשה צריכה של 1 ל-12. את בעצמך אמרת שהפרש כזה בדלק הוא לא משמעותי בשבילך, וחבל להסתבך עם רכבים מפוקפקים באמינות ולא שמורים בגלל סעיף כזה.

ממה שאני רואה ביד 2, יש כמה אופציות. אם תרצי אני אוכל לכוון אותך בפרטי על איזה רכבים להסתכל ואיזה שווים טלפון בתור התחלה.

פורסם
יש לי רישיון לאוטומט בלבד ואני נוהגת בגיר רובוטי באופן קבוע.

כל עוד אין דוושה שלישית, מותר לך לנהוג.

יותר מזה, אם ברישיון רכב רשום שהרכב אוטו' אז מותר לך לנהוג.

[ATTACH=CONFIG]369228[/ATTACH]

שימי לב לטבלה התחתונה. יש ריבוע: אוטו' ומסומן שם כן. רק ברכב ידני בעל 3 דוושות הריבוע ישאר ריק.

גם לי יצא לשמוע כמה סיפורים כאלה, שטויות במיץ עגבניות.

בקשר לפונטו ספייס, תיהי סבלנית בחיפוש ואל תתפשרי על אקזמפלר מוזנח. עדיף לשלם עוד טיפה ולקבל רכב עם היסטוריית טיפולים מסודרת. לגבי המחלות שלו: הגה כוח חשמלי, מי קירור מקוריים ברדיאטור ולא מים.

אני חושבת שראיתי עשרות פונטו ספייס עם גיר רציף ולא נתקלתי בבעיה מסויימת בגיר. בשנת 2004 הגיע גם הגיר הרובוטי, בעל שם פחות טוב מהגיר הרציף. חבר קרוב מחזיק אחת עם גיר רובוטי משנת 2004 עם 240000 ק"מ, רכב שלא זכה לחום ואהבה. הגיר עדיין מקורי, חוץ מרעש מוזר בהילוך ראשון, הרכב נוסע נפלא ולא עושה בעיות.

ממליצה לך להריץ חיפוש על הרכב בפורום כדי לדעת מה לבדוק ואיך.

כמובן, לא ללכת לבד לראות מכוניות.

מוזר, כי בעל היאריס אמר והתעקש שלא כתוב כלום בריבוע של האוטומט. לרכב *אין* קלאץ' :(

בכל מקרה תודה על התגובה המושקעת :) אפשר לשאול על איזה רכב את נוהגת?

כמה דברים:

1. בתקציב כזה הולכים קודם על הרכב השמור ביותר- רכב עם היסטוריית טיפולים, שניראה שמור, עם בעלים שטיפה מבין עניין, ולא רכב שערסים אוהבים כמו מאזדה לאנטיס או הונדה סיוויק. כי תאמיני לי(מנסיון) גם רכב טויוטה לא שמורה תמרר לך את החיים. עדיף רכב יפני/קוריאני כי הם בגדול מזדקנים יותר טוב מרכבים אירופאים. אבל עדיפות היא לרכב שמור.

2. בהתאם לסעיף מספר 1, עזבי צריכת דלק. רכב משפחתי יעשה לך צריכה משולבת של 1 ל-10, ורכב סופרמיני יעשה צריכה של 1 ל-12. את בעצמך אמרת שהפרש כזה בדלק הוא לא משמעותי בשבילך, וחבל להסתבך עם רכבים מפוקפקים באמינות ולא שמורים בגלל סעיף כזה.

ממה שאני רואה ביד 2, יש כמה אופציות. אם תרצי אני אוכל לכוון אותך בפרטי על איזה רכבים להסתכל ואיזה שווים טלפון בתור התחלה.

אני אשמח לכיוון :)

פורסם
פונטו לא הכי אמין אבל להחליף מנוע עולה איזה 200 ש"ח.

גם בראבה אפשר לקנות- בחצי מהתקציב. כשמתקלקל להשאיר בצד של הכביש ולקנות עוד אחת :)

ומורזילקה- נראה לי שכדאי לך לרשום בחתימה או משהו כזה "אני בחורה"

בראבה גדול מידי בשבילי... והאמת, גם דיי מכוער :p

• תוכן חדש...