Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הצטרף חבר חדש לבית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4507 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ברור שאי אפשר ללמוד אילו,ף בהתכתבות, כי תזמון זה מאוד קריטי באילוף, כמו גם שפת גוף, ואת זה מאוד קשה ללמוד מקריאה, ואפילו מצפייה.

לגבי "הפרמידה", כבר כתבתי, תיאוריית ההררכיה פשטה את הרגל זה מכבר.

באקדמיה היא כבר מוכרת כחסרת בסיס.

כל מי שגידל יותר מכלב אחד יודע שההיררכיה היא גמישה ותלוית מצב. למשל, משתי הכלבות שלי, הגדולה לא תעז לגעת באוכל של הקטנה. ההפך, הולך. מצד שני, הקטנה לא תעז לריב עם הגדולה על כדור. צעצועים זה של הגדולה.

תיאוריית ההיררכיה מדברת על כוח, אז איך אפשר להסביר התנהלות כזו, כשהגדולה שוקלת פי 5 מהקטנה, ויכולה לרסק אותה בביס אחד?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כאחד שגידל כמה כלבים בימי חייו, אני עדיין חושב שמדובר בפירמידה , בכל חברה בין אם בני אדם, כלבים או אפילו דבורים ונמלים

יש פירמידה.

כל אחד תופס את מקומו, וגם הכלב שלי יש כלבים בשכונה קטנים ממנו בהרבה שהוא נכנע להם במשחקים ושוכב על הגב, ויש כלבים אחרים שהוא לא יוותר להם ותמיד ינסה להיות למעלה. לא הכל קשור לגודל , זה קשור לקשר הראשוני בד"כ וכיצד הוא ממצב את עצמו

לפחות למיטב ידיעתי

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
כאחד שגידל כמה כלבים בימי חייו, אני עדיין חושב שמדובר בפירמידה , בכל חברה בין אם בני אדם, כלבים או אפילו דבורים ונמלים

יש פירמידה.

זה בטח לא נכון בבני אדם וגם לא בכלבים. כמו שכתבתי, זה כבר הוכח באקדמיה.

http://www.apdt.com/petowners/choose/dominance.aspx

Contrary to popular thinking, research studies of wolves in their natural habitat demonstrate that wolves are not dominated by an "Alpha Wolf" that is the most aggressive male, or male-female pairing, of the pack

One of the biggest misconceptions we find ourselves faced with is the definition of "dominance." Dogs are often described as being "dominant" which is an incorrect usage of the term. Dominance is not a personality trait

When it comes to living and working with dogs, the concept of dominance is largely irrelevant

http://www.sciencedaily.com/releases/2009/05/090521112711.htm

http://www.veterinarybehaviorclinic.com/downloads/DominanceFinal.pdf

פורסם
זה בטח לא נכון בבני אדם וגם לא בכלבים. כמו שכתבתי, זה כבר הוכח באקדמיה.

http://www.apdt.com/petowners/choose/dominance.aspx

Contrary to popular thinking, research studies of wolves in their natural habitat demonstrate that wolves are not dominated by an "Alpha Wolf" that is the most aggressive male, or male-female pairing, of the pack

One of the biggest misconceptions we find ourselves faced with is the definition of "dominance." Dogs are often described as being "dominant" which is an incorrect usage of the term. Dominance is not a personality trait

When it comes to living and working with dogs, the concept of dominance is largely irrelevant

http://www.sciencedaily.com/releases/2009/05/090521112711.htm

http://www.veterinarybehaviorclinic.com/downloads/DominanceFinal.pdf

חבל שאתה מביא חלקי משפט להוכחת טענתך ,

אם היית מביא את כל הקטע

Contrary to popular thinking, research studies of wolves in their natural habitat demonstrate that wolves are not dominated by an "Alpha Wolf" that is the most aggressive male, or male-female pairing, of the pack. Rather, they have found that wolf packs are very similar to how human families are organized, and there is little aggression or fights for "dominance." Wolves, whether it be the parents or the cubs of a pack, depend on each other to survive in the wild; consequently wolves that engage in aggressive behaviors toward each other would inhibit the pack's ability to survive and flourish. While social hierarchies do exist (just as they do among human families) they are not related to aggression in the way it is commonly portrayed (incorrectly) in popular culture.

אז בהמשך הקטע כתוב שיש היראכיה בין החברים בלהקה בדיוק כמו בבני אדם, בדיוק כמו שאני טענתי, לא אמרתי שזה נקבע באגרסיה או באלימות או בקרבות, אבל בהחלט יש היראכיה וכמו שילדים נשמעים להוראות של ההורים, כך הכלב צריך לדעת את מקומו ולדעת שהוא בצד שמקבל הוראות ולא בצד שנותן אותן , לפעמים בעזרת נשיכות קטנות , נביחות או כל צורה אחרת.

וזה בעצם העיקרון של האילוף

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

בקצרה, היררכיה איננה פירמידה.

פירמידה היא מקרה פרטי של היררכיה.

פורסם

תודה על התגובות מכולם

אז ככה, שנייה לפני שהכלב כבר היה בדרך לבעלים הקודם ניגשתי למאלף ומה אגיד לכם גיליתי עולם חדש.

אני לא אגיד שאני ישר מסכים עם השיטת אילוף והיא נראתה לי טיפה "אלימה" בהתחלה (לא לדאוג זה סתם כי אני רגיש)

אבל התוצאות שראיתי שם על כלבים, שלפי הבעלים התחילו במצב הרבה יותר גרוע, היה פשוט מדהים :-P

אז מיום שני,רביעי ושבת למשך החודשיים הקרובים הכלב ואני באילוף.

למה גם אני? המאלף מריץ גם את הבעלים כחלק מהאימון (איך מארגנים פטור,אני וריצה לא מסתדרים :oops:)

אשתדל לדווח על תוצאות כשיהיו ואני בטוח שיהיו (כבר מעכשו למדתי לתקן נכון את הכלב וראיתי שינוי בגישה הכללית שלו)

כך הכלב צריך לדעת את מקומו ולדעת שהוא בצד שמקבל הוראות ולא בצד שנותן אותן , לפעמים בעזרת נשיכות קטנות , נביחות או כל צורה אחרת.

וזה בעצם העיקרון של האילוף

זה בדיוק מה שהמאלף אמר ולמרות שלא הסכמתי בהתחלה אי אפשר להתעלם מעובדות

When you're rife with devastation

There's a simple explanation

You're a toymaker's creation

Trapped inside a crystal ball

פורסם

ברור שגם אתה באילוף.

אף פעם לא הבנתי איך אנשים "שולחים את הכלב" לאילוף (אולי אלא אם כן הכלב תוקפני בצורה חמורה וצריך "לשבור את רוחו"), שכן מהנסיון שלי האילוף הוא יותר לבעלים מאשר לכלב. אתה הוא זה שצריך ללמוד איך להתנהג איתו. ברגע שלמדת את זה הכלב יקשיב לך.

"ai motoare capul doare"

פורסם
אני לא אגיד שאני ישר מסכים עם השיטת אילוף והיא נראתה לי טיפה "אלימה" בהתחלה (לא לדאוג זה סתם כי אני רגיש)

אבל התוצאות שראיתי שם על כלבים, שלפי הבעלים התחילו במצב הרבה יותר גרוע, היה פשוט מדהים :-P

קודם כל, שיטות אילוף אלימות עובדות.

זה לא אומר שהן מיטביות.

לא הייתי ממשיך עם מאלף שעובד בעיקר בשיטות אוורסיות. זה פשוט לא נעים, לבעלים ולכלב, ולגמרי מיותר.

שאלה: איך הוא מלמד "רגלי?"

פורסם

אני מעדיף שהכלב שלי פחות יציית ל"רגלי" "שב" וכו' מלהשתמש באלימות איתו. מעולם לא נגענו בו, והוא מציית לנו יחסית (גזע קשה מאוד, הם מאוד עצמאיים ועושים מה ב*** שלהם).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

זו לא באמת אלימות, כמו שאמרתי אני פשוט רגיש לכל מגע שהוא לא ליטוף בנוגע לחיות

רגלי הוא מלמד די פשוט, קולר קוצים (זה לא כזה מרושע כמו שזה נשמע והקוצים לא חדים בשום צורה) משיכה עדינה עם לחיצה על הישבן (כאילו לא באמת על הישבן אלא איזה עצמות באזור) ופקודה "רגלי" כדי שישב.

זה האמת כרגע יותר "שב" מ"רגלי" אבבל עוד לא באמת הייתי בשיעור

דרך אגב, הכלבלב חזר להיות מלאך :-P

מאז התיקונים אתמול עם הקולר קוצים כול פעם שהוא קפץ על מישהו, הכלב פשוט לא קופץ ולא נושך.

אין מאושר ממני :-P

When you're rife with devastation

There's a simple explanation

You're a toymaker's creation

Trapped inside a crystal ball

פורסם
אני מעדיף שהכלב שלי פחות יציית ל"רגלי" "שב" וכו' מלהשתמש באלימות איתו. מעולם לא נגענו בו, והוא מציית לנו יחסית (גזע קשה מאוד, הם מאוד עצמאיים ועושים מה ב*** שלהם).

פחות יציית גם כשהוא יירד לכביש, ייברח, ייתקוף כלב אחר וכו'?

אין שום בעיה ללמד רגלי ושב בלי טיפה של הפעלת כוח.

פורסם

רגלי הוא מלמד די פשוט, קולר קוצים (זה לא כזה מרושע כמו שזה נשמע והקוצים לא חדים בשום צורה)

תחליף מאלף.

קולר דוקרנים זה כלי שמשתמשים רק במקרים נדירים, של כלבים מאוד גודלים וחזקים, ששיטות אחרות לא עובדות איתם.

רגלי מלמדים בקלות עם צ'ופרים. לא צריך חנק ובטח שלא צריך דוקרנים.

אלו שיטות מיושנות מאוד, שפג תוקפן.

חבל על הכלב וחבל עליך.

פורסם

יש הבדל בין פחות מציית ללנשוך כלבים אחרים ולברוח לכביש. הכלב שלי לא יורד לכביש אלא אם כן אני אומר לו לחצות ביחד איתי, והוא אפילו לא נובח על כלבים אחרים שכן נובחים עליו, גם אם הם מטר ממנו. רק אם הוא מרגיש מותקף הוא ייכנס למצב "לחימה".

אבל בבית, אם אקרא לו הוא לא יבוא במידה ואין לו כח לבוא, הוא מתחמק מליטופים כשלא מתחשק לו ו...הבנת לאן אני חותר.

אגב, כמו שכבר ציינתי, לנו יש גזע שהוא מאוד קשה ובעייתי. הוא מעולם לא שוחרר בחוץ, אלא אם כן מדובר במקום סגור (כמו במגרש כדורגל, בית ספר).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תוכן חדש...