Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4632 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

לאחרונה ראיתי C3 פיקאסו בקילומטראז' נמוך (מודל 2011 1.6 דיזל) והבעלים הראה לי תיעוד של טיפול (נדמה לי 40K או משהו בסביבה). הטיפול היה במוסך מורשה וצויין בו שנעשה פלאשינג למנוע או חיוב על חומר כזה.

שאלתי את בעל הרכב מה פשר הפלאש הזה והוא לא ידע לענות לי וטען שאין ולא היו בעיות עם המנוע.

האם מישהו יכול לומר מה ההגיון בכך?

האם יתכן שיש בפרוטוקול של הטיפול ברכב/מנוע שימוש בפלאשינג?

האם כדאי לבדוק לאור זה דברים מסויימים?

תודה מראש.

פורסם

מנסים לדחוף את זה כדי להגדיל רווחיות. איפה הרכב טופל?

לדעתי זה קצת מיותר, במיוחד אם מטפלים בזמן, עם השמנים האיכותיים והמומלצים.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

תודה על התגובה.

נדמה לי שאמפאר בנתניה.

אני יודע שממלאים ברכב שמן סינטטי מלא 5W30, כך שלחלוטין אין סיבה ברורה לעשות פלאשינג.

האם מקובל "לדחוף" טיפול כזה בכדי להגדיל את הרווח? זה לא עשוי דווקא לפגום במנוע?

[עכשיו אחרי קריאה קצרה על חוויות של אחרים באמפאר מאוד מתחזק הרושם של ניפוח עלויות].

פורסם

פלאשינג זו שטיפה פנימית של המנוע שמונעת היווצרות בוצה (שמן שנקרש ונדבק). זה טיפול מומלץ מאוד לשמירה על אריכות ימים של המנוע. בסך הכל הרווחת.

פורסם

במנוע הנ"ל שמטופל כל 20.000 ק"מ לא מזיק לעשות פלאשינג כל כמה זמן.

ובכל מקרה, אין לכך משמעות שלילית מבחינת שיקולים לרכישת/אי רכישת הרכב.

פורסם

מרווח הטיפולים הוקטן ל-15,000. יש לי כזה רכב.

גם לי בטיפול בעל המוסך שהוא שותף של דוד שלי ניסה לדחוף לי תוסף, אך מנהל העבודה (שגם הוא קרוב משפחה) המליץ לא להסכים. ברמיזה שמיותר.

כאשר ברכב הקודם שלי נהגתי להכניס פלאשינג הטיפולים (307 מנוע 2.0), אורן מחולון המליץ לי לא להשתמש יותר מידי כי החומר מייבש גומיות במנוע (אם אני זוכר נכון).

אלעד

פורסם

האם פלאשינג יותר מזיק מאשר מועיל? זה נושא מורכב ואני לא חושב שיש תשובה חד משמעית. בכל מקרה, זה לדיון אחר.

במקרה של הרכב הספציפי עם 40.000 ק"מ - אולי בקילומטרז' כזה פלאשינג באמת מיותר, אבל אחרי פעם או פעמיים שום נזק לא יקרה וזה לא סיבה לפסול את הרכב.

לגבי קיצור מרווח טיפולים ל 15.000 ק"מ - לא שמעתי על זה, יש לך סימוכין?

פורסם

בבית אחפש את תוכנית הטיפולים שקיבלתי.

אלעד

פורסם

זה המפרט שקיבלתי לאחר הטיפול האחרון.

אמנם רשום שם "לרכבים שנמסרו לאחר 01/01/2012 אבל לדעתי זה רק בריא יותר והמנועים בין השנים לא השתנו.

אלעד

מרווח טיפולים.jpg

פורסם

שגרת טיפולים כל 15K היתה שמורה לרכבים שנסעו ב"תנאים קשים" ובארץ לא ממש הנחו את המשתמשים לעשות כן.

אני שמח לראות שלמישהו שם למעלה "נפל האסימון" והבין ש 15K *או* שנה הם המקסימום שאפשר למשוך על שמן מנוע בטורבו דיזל, איכותי (השמן) ככל שיהיה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אלעד, תודה על הקובץ.

אכן, זו בדיוק התוכנית של "תנאים קשים".

טיפול כל 15, פילטר אוויר וסולר כל 30, טיימינג כל 180.

בתוכנית לתנאים הרגילים זה 20, 60 ו 240 אלף קילומטר בהתאם.

מה שלא מובן לי זה שאם כבר החליטו שבארץ השימוש הטיפוסי מתאים יותר להגדרה של תנאים קשים (מה שבעיקרון מוצדק), מדוע לא החילו את זה גם על מודלים ישנים יותר שנמסרו לפני 2012?

אגב, טרבו דיזלים של פיאט מטופלים כל 30.000 ק"מ ושל פורד כל 25.000, אם לא חל שינוי לאחרונה.

פורסם

שמחתי לעזור.

כאשר מסרו את הרכב בסוכנות, אמרה לי הסוכנת שטיפול כל 20,000. זה היה אפריל 2012.

באותו הקיץ היה מבצע של טיפולים ומי שנרשם באתר קיבל טיפול קטן ב-700 שקלים עם תוקף עד 31/12/2012. נרשמתי.

לקראת סוף השנה, הכנסתי את הרכב לטיפול ראשון והרכב היה על 15,000. הפקידה לא הבינה בכלל למה הגעתי אבל התעקשתי לטפל לפי מפרט של תנאים קשים. אגב, ההתעקשות בגלל שחברים בפורום, בעיקר איציק, המליצו על טיפולים כל 15,000.

גם בטיפול השני עשו לי "בעיות". לא רצו להחליף פילטר סולר. לאחר התעקשות, בדקו מול היצרן/יבואן והחליפו.

אחרי הטיפול שמו לב למפרט החדש שקיבלו.

אלעד

פורסם
א, מדוע לא החילו את זה גם על מודלים ישנים יותר שנמסרו לפני 2012?

לדעתי האישית והבלתי מוסמכת בעניין: עניין משפטי (חשש לתביעות בגין נזקים שנגרמו לרכבים שטופלו בעבר לפי השגרה ה"רגילה").

בוגע לפורד ופיאט - בגדול - אם כמות השמן במנוע מספיק גדולה, אין בעיה להשתמש בשמן לטווחים ארוכים (זו, אגב, אחת הסיבות שניתן למצוא דגמים מסויימים של PSA [לדוגמא: ברלינגו מול ג'אמפי] שחלקם סובלים מבעיות מסויימות [שקשורות לאיכות השמן וזמני ההחלפה] וכאלה שלא [למרות שמדובר באותו המנוע בדיוק].

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...