Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפול ניסאן ג'וק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1885 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי ניסאן ג'וק 09/2011 שנוסע מעט מאוד (בסביבות 5K ק"מ בשנה).

לפי ספר הטיפולים, צריך לעשות טיפול כל 30 אלף או שנה, המוקדם מביניהם.

בימים אלה אני צריך לעשות את הטיפול השני של הרכב, לפי הזמן כמובן.

בדקתי במוסך של יבואן כמה יעלה הטיפול, קיבלתי הצעת מחיר של 1150 ש"ח. שאלתי את מנהל העבודה האם אני באמת חייב לבצע את כל הטיפול "לפי הספר" או שניתן להתגמש בגלל הקילומטראז' הנמוך שהרכב נסע מהטיפול הקודם (פחות מ- 5 אלף ק"מ).

הוא אמר שבמהלך הטיפול יפעיל שיקול דעת מקצועית ואז יחליט האם במקום להחליף פילטר אויר ניתן רק לנקות אותו, כנ"ל גם לגבי פילטר של מזגן.

השאלה היא האם יש מדד אמיתי לזהות האם באמת צריך לבצע את ההחלפות והאם יש עוד דברים שניתן להוריד מהטיפול בלי לפגוע כמובן באיכות ובטיחות.

פורסם

לדעתי גם פילטר שמן מנוע אבל תתייעץ עם המנהל. זה בסה"כ עוד פילטר שלא מספיק "להיסתם". בפילטרים אויר ומזגן לא הייתי נוגע. גם כך לא מתעסקים אתם לפני הזמן ברכבים שנוסעים 30K בשנה.

פורסם

מסנן אויר למנוע ומזנן למזגן כנראה שיהיו נקיים ויהיה ניתן לחסוך את ההחלפה שלהם

מעבר לזה צריך לעשות הכל וזה כולל החלפת נוזל בלמים שעושים פעם בשנתיים

פורסם

דנידין, אם אני לא אחליף פילטר שמן, בוא נגיד 15K ק"מ, מה יקרה? השמן במערכת הוחלף כל 5K ק"מ ונקי יחסית והיצרן אומר שהפילטר טוב ל-30K ק"מ.

פורסם

לא להחליף פילטר שמן? לא בא בחשבון

שמן מנוע ופילטר שמן חובה לעשות וכל שאר הבדיקות הבטיחותיות וכמובן החלפת נוזל בלמים

פורסם

אני לא כתבתי 30 אלף או שנה. נכון שזה חלק מרכזי ברכב אבל אחרי שנה, Random מנצל רק 1/6 מהיכולת הסינון שלו (5K/30K) ונשאר עם פילטר במצב כמעט חדש. אז אני לא אומר למשוך 30K ק"מ אבל למה לא 15K ק"מ למשל?

פורסם

יש פה אלמנט של הזמן ולא בכדי

הידעת שברכב שנסע מעט השמן יותר מזוהם מרכב שנסע הרבה כי יש הרבה נסיעות קצרות עם מנוע שלא מתחמם השמן מלא בשאריות דלק ופיח זה אומר שהפילטר שמן כבר דיי ספוג בפיח ולכן מחליפים שמן וגם פילטר תמיד!

פורסם

עוד דבר חשוב לגבי פילטר שמן בניגוד לפילטר אויר לא ניתן לדעת מה מצבו לכן לא עושים הערכות ומחליפים אותו בכל החלפת שמן

פורסם

Dan-idin ו- mcaspi - תודה רבה לכם על התשובות, הבנתי שאני חייב להחליף

1. שמן
  2. פילטר שמן
  3. נוזל בלמים

וניתן להסתפק בניקוי של

1. פילטר אויר
  2. פילטר של המזגן

1. האם בנוסף לכך יש עוד דברים אני צריך לעשות בטיפול הנ"ל?

2. בהנחה שהרכב ימשיך לנסוע כ- 5K ק"מ בשנה, האם הפעם כדאי לשים שמן איכותי יותר או חלק אחר איכותי יותר כך שלא אצטרף בפעם הבא להחליף אותם כל שנה?

3. אני רגיל למוסכים מורשים של טויוטה (פרטוש) שבהם טיפול קטן עולה בסביבות 400 ש"ח, לכן הצעת המחיר של 1150 ש"ח שקיבלתי במוסך מורשה של ניסאן נראית קצת גבוהה. האם באמת כדאי לבצע את הטיפול במוסך מורשה (מבחינת אחריות ואיכות העבודה) או שיש המלצות למוסך מקצועי טוב באזור נהריה-עכו שבו כדאי לבצע את הטיפול האם זה משפיע על האחריות של הרכב :roll:

פורסם

1. ההמלצה כאן היא לא לנקות את הפילטרים. מי שנוסע מספר ק"מ רב גם לא מנקים לו את הפילטרים.

2. בספר הרכב מופיע לך מה עושים בטיפול הזה.

3. אפרופו עלויות, תבקש הנחה של 10% על הכל. בהרבה מקרים מקבלים את זה במוסכים המורשים.

4. זה כל מה שיש לי לומר בנוגע לשאלות שלך.

פורסם

יצא לי לעשות טיפול שני לאחר 4 חודשים וקיבלתי עלות לטיפול 990₪.

אמרתי להם שאני מוותר על פילטר מזגן בלבד כי עבר זמן קצת לאחר החלפה. ופתאום המחיר יורד ל-630₪. אמרתי מה? פילטר מזגן עולה 300+מע"מ. אני לא אתפלא אם אצלך לאחר שתגיד שאתה מוותר על פילטר מזגן+אוויר המחיר יהיה זול משמעותית.

אצלי מדובר על קפטיבה 2012.

לגבי פילטר שמן, אתה חייב ובמיוחד שזה חלק לא הכי יקר בטיפול. גם אם הייתה נוסע רק 2k בשנה וזה מסיבות שכתבו מעלי.

החיים הם כמו....

פורסם
Dan-idin ו- mcaspi - תודה רבה לכם על התשובות, הבנתי שאני חייב להחליף

1. שמן
  2. פילטר שמן
  3. נוזל בלמים

וניתן להסתפק בניקוי של

1. פילטר אויר
  2. פילטר של המזגן

1. האם בנוסף לכך יש עוד דברים אני צריך לעשות בטיפול הנ"ל?

2. בהנחה שהרכב ימשיך לנסוע כ- 5K ק"מ בשנה, האם הפעם כדאי לשים שמן איכותי יותר או חלק אחר איכותי יותר כך שלא אצטרף בפעם הבא להחליף אותם כל שנה?

3. אני רגיל למוסכים מורשים של טויוטה (פרטוש) שבהם טיפול קטן עולה בסביבות 400 ש"ח, לכן הצעת המחיר של 1150 ש"ח שקיבלתי במוסך מורשה של ניסאן נראית קצת גבוהה. האם באמת כדאי לבצע את הטיפול במוסך מורשה (מבחינת אחריות ואיכות העבודה) או שיש המלצות למוסך מקצועי טוב באזור נהריה-עכו שבו כדאי לבצע את הטיפול האם זה משפיע על האחריות של הרכב :roll:

פילטר אויר ומזגן עולים ביחד כ 250 שקלים בערך עם העבודה תחסוך 300 ש"ח

השמן שמשתמשים בו הוא איכותי מאוד מאין צורך להביא או לבקש שמן איכותי יותר

• תוכן חדש...