Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4666 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יצא לי לראות אתמול אחת כזו. עיצוב בהחלט פושר.

אני חושב שהיא שכרה מעצב על אחד, אם כך, אז אולי בליין הדגמים הבא נתחיל לראות עיצובים יפים יותר. הייתי ממתג את החברה מחדש ןהופך אותה לחברה שפונה לנישה מסויימת.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

חברה כה גדולה עם מערך שיווק כה כושל, בעיקר שהיה להם נאמנות למותג מצד לקוחות וותיקים, וזה כישרון להיכשל כך.

אני לא חושב שזה בעיה בעיצוב, זה בעיה במיתוג, הם לא ידעו למי הם פונים ואיך, מצד אחד אחלה אחריות, אני חושב שגם אחלה של רכב למשפחה, אבל הם היו צריכים לצאת במבצעים ולמכור את הרכב בעסקאות משתלמות.

אני חושב שהאימפרזה החדשה תהיה כושלת במכירות, יותר מ בי 3 וכו' , לבי 3 יש איזושהי נישה של ספורטיבית כביכול, מראה שפעם צעירים התלהבו, אז היו רכישות רבות, אבל האימפרזה החדשה פשוט תקועה, עם מחיר מופקע. וחבל אני מאד אוהב את המותג, מותג טוב ואמין, אחריות של 5 שנים..... אבל אחרי חמש שנים נראה לי שיהיה מאד קשה למכור סוג כזה של רכב במחיר הוגן.

פורסם
חברה כה גדולה עם מערך שיווק כה כושל, בעיקר שהיה להם נאמנות למותג מצד לקוחות וותיקים, וזה כישרון להיכשל כך....

מי חברה גדולה?

יש יבואן חדש וייקח לו זמן עד שיכניס את סובארו לעניינים.

הלהיט עכשיו של סובארו בחו"ל זה XV, נקווה שהיבואן החדש ימכור אותם כמו שצריך.

מה שמזכיר לי שמזדה לא מצליחה לעמוד בביקוש בארה"ב, יש להם עליה במכירות של עשרות אחוזים ובארץ יש להם צניחה של עשרות אחוזים במכירות.

reSubaru-XV.jpg

אייל

פורסם

כי הציבור היחסית קטן שהיה למאזדה בארץ דיי איבד את האמון בה בשנים האחרונות, במיוחד עם דגמי ה-3 וה-6 (הדורות השניים) ולא החדשים.

הייתה תקופה דיי קצרה בין העבודה הקודמת שלי בהיי-טק לבין העבודה הנוכחית שבה עבדתי במוסך מורשה מאזדה בתור יועץ שירות לקוחות. היה דיי ברור שהציבור נכווה מהמותג במה שקשור לחלפים היקרים (שימו לב, דלק החליטה להוריד סוף סוף, כנראה שמשהו זז להם בראש), באיכות החלפים (הרבה לקוחות טענו שהברקסים הולכים מהר במאזדה, לך תסביר להם שהברקסים מצויין והם כל הזמן עם רגל על הברקס), ועוד כל מיני טענות נגד המותג.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

שיווק כושל?

איפה היית בחודשים האחרונים, אין מבצע שסובארו לא נקטו בו, מבצע רודף מבצע, פרסומת רודפת פרסומת, כל מבצע הוא מהאגריסיביים בשוק הרכב הישראלי, כעת ממש בימים אלו הם מציעים טרייד אין במחיר מחירון והיתרה בהלוואה ללא ריבית והצמדה + מערכת מולטימדיה, מפרסמים פרסומות בתקשורת בתדירות מהגבוהות בשוק הרכב.

דרך אגב כל הנ״ל נכון לכל דגמי סובארו בכל השנים האחרונות.

השיווק כאמור מצויין, אבל שיווק זה לא קסם, כל הנ״ל לא עוזר כאשר הרכבים עצמם לא אטרקטיביים מספיק והציבור מצביע ברגליים.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

השיווק נכשל!

זה שהם יוצאים במבצעים או לא יודע מה, כנראה שהמבצעים האלה לא טובים מספיק, והלקוחות לא מכונאים ולא יודעים מזה רכב טוב או לא טוב, הלקוח יודע שהמותג סובארו זה מותג טוב ואמין, וכאן נכנס השיווק שלא מצליח למנף את הדבר הזה.

שיווק מוצלח זה בשורה התחתונה למכור, יש מליארדי שיטות מכירה חוץ מלתת טרייד אין במחיר מחירון, לדוגמא חברה מסויימת שרצתה להיכנס לשוק עם סכיני גילוח חדשים, שאף אחד לא שמע, לא הצליח להם בהתחלה, הם לקחו בנות צעירות ויפות, ושמו עמדות ניסיון בקניון בירושלים ואלה גילחו גברים והסכיני גילוח נמכרו כמו לחמניות.

אני איש שיווק, ואם אני אומר לך שהשיווק נכשל, אני יודע מה אני אומר, מבחן התוצאה מדבר בעד עצמו. אני חושב שהמותג והרכב מצויין, לא נופל משאר המשפחתיות האוטומטיות, אבל משהו בשיווק לא עובד, נקודה.

פורסם

במסגרת העבודה בחנתי את האימפרזה החדשה מעט אחרי שהיא הגיעה לארץ, המחיר שלי סביר מאוד יחסית למתחרות, הגרסה המאובזרת עולה 128 אש”ח, 2000 ש”ח פחות מהקורולה המאובזרת. היא אמנם לא מאובזרת בכל טוב, והיא מעט חלשה, אבל לדעתי הבעיה הכי גדולה שלה היא שהיא שסובארו הלכו איתה לכיוון מאוד שונה מהדורות הקודמים. היא לא פונה לקהל שמחפש משפחתית בעיצוב או עם ייחוס ספורטיבי, היא כבר לא ”מגניבה”, אבל היא מאוד נוחה, היא מאוד שקטה ונינוחה, בזכות הגיר הרציף בשיוט במהירויות גבוהות יחסית הרכב נמצא בסל”ד נמוך, דבר שמביא צריכת דלק דיי מרשימה (קיבלנו בערך 11 ק”מ לליטר בנהיגה שהייתה דיי אגרסיבית ברובה).

בגדול, האימפרזה מביאה משפחה ממוצעת ממקום למקום בנוחות ועם צריכת דלק יחסית נמוכה, נכון, אין לה נטיות ספורטיביות ובכביש מפותל היא משדרת ”מה פניות עכשיו? באמא ש'ך עזוב 'תי” אבל לדעתי היא עושה מה שמשפחתית אמורה לעשות באופן דיי טוב.

*אמנון: המבצע טרייד אין היה (או עדיין) חמישה אחוז מעל המחירון.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

מכוניות זה סכיני גילוח ?!

לא קל להחזיר לשוק מותג שדעך, ואז יש שתי דרכים לעשות זאת.

1. חדירה מאסיבית לציי רכב, וזה מחייב תמיכה מהיצרן על מנת להשיג מחיר אטרקטיבי.

2. מוצר אטרקטיבי.

דוגמא מצויית להחזרת מותג "מת" לשוק בארץ מהווה פורד.

בשנות ה 90' הלך ונשחק המותג, מחסור בתיבה אוטומטית "רגילה" באסקורט, שגם כך היתה מכונית כושלת למדי, ותמחור לא נכון של המונדאו הראשונה, גרמו להעלמות כמעט מוחלטת של המותג.

כשקיבלה דלק מוטורס את זיכיון היבוא, הוצגה הפוקוס הראשונה, שהיתה אטרקטיבית הן במחיר והן בהיצע, וכך שבה פורד לשוק, ובגדול.

אין לאימפרזה החדשה שום נקודת משיכה יוצאת דופן, וזה כל הסיפור.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

דוגמא יותר טובה למותג "מת" בארץ היא אופל בשנתיים האחרונות.

אני לא יודע איפה פותח השרשור חי אבל כבר עלו לכביש מעל 700 אימפרזות חדשות (250 נמסרו באוגוסט)

האכזבה היא שבוצע צמצום לגרסאות, אין 5 דלתות, אין 2 ליטר, אין גיר ידני....

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
עוד לא ראיתי אימפרזה אחת חדשה על הכביש. מה דעתכם?

סוברו זה מותג שתם זמנו.

חברה שאין לה הרבה מה להציע לשווקים השונים והחליטה להישאר מאחור עם היצע דגמים ישן.

שלא לדבר על מערך שיווק שלא מאמין בעצמו.

והנה התשובה ל-'למה הדברים נראים כך'.

גילוי נאות:

מעולם לא אהבתי סובארו, לא התחברתי לרכב הזה מעולם וגם סביר להניח שלא תהיה לי אחת .

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

פורסם

המבצעים השונים אינם שיווק ואינם אסטרטגיה. הם מהלכים טקטיים להגברת המכירות לשוק הפרטי.

הבעיה היא שיפנאוטו סובלת מניהול בעייתי וחסר מעוף בפן המסחרי - וזה משפיע כלפי מטה;

-תמחור המכוניות גבוה מדי - ובעייתי

-היצע הדגמים מצומצם להחריד - ובעייתי

-המבצעים צורמים לעתים ומצביעים על התמחור הבעייתי(ראו לדוגמה מבצע XV ב-139K דרך קל-אוטו)

-הקריצה לציי הרכב על חשבון הלקוח הפרטי בולטת מדי - ובעייתית

-חוסר ההפנמה שתנאי השוק השתנו - בעייתי במיוחד

בכלל, עושה רושם שקברניטי החברה לא ישבו לסיעור מוחות ושאלו את עצמם מה זו סובארו? מה זה המוצר הזה שאנו מוכרים? מה זכות הקיום שלו בשוק של 2013? מה הביא את סובארו להצלחות העבר שלה, גם אחרי שיפניות אחרות נחתו בארץ?

האימפרזה, כמכונית, אינה מבריקה. היא נופלת ממכוניות בעלות זהה כקורולה, קיה פורטה החדשה או פוקוס - וטרם פגשנו במאזדה 3 החדשה. 5 שנות אחריות? זה נחמד, אבל זה לא יעורר באף אחד חשק לקנות מוצר לא נחשק.

אבל לאימפרזה, שהיא לא מבריקה אבל בכלל לא רעה(ועדיפה על המיצובישי לנסר והקרוז, לדוגמה), יש זכות קיום בשוק, בדיוק כמו הסובארואים של פעם. משפחתית בגודל מלא במחיר של כמעט משפחתית, דוגמת יונדאי i25. תראו לי עובד הייטק אחד שהיה בוחר ביונדאי הקופצנית והצפופה במקום בסובארו המרווחת והנוחה.

לגאסי B4? במקום לחזק את מעמד המכונית הותיקה והלא מבריקה הזו, מצמצמים את ההיצע שלה לגרסה אחת פשוטה, עם טאסות וסקס-אפיל של מכונת כביסה. איזה מנהל יבחר ב-B4 מסכנה לצד מאזדה 6 סקסית, סקודה סופרב מרווחת או פיז'ו 508 אלגנטית?

הפתרון? להכניס אותה לנישה בה היא מתמודדת עם מנוע גדול יותר(2.5) ורמת גימור מהודרת, כפי שהיא הוצעה עימה בעבר.

אני יכול להמשיך הלאה גם לגבי שאר הדגמים, אך הכיוון ברור ומזכיר לי את פורד בימי הדעיכה שלה בארץ, בראשית בשנות התשעים, טרום דלק מוטורס. מעניין למה :wink:

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

סובארו היא יצרנית מכוניות נישה וככזו, היא מתמחרת את הרכבים שלה גבוה כחלק מאסטרטגיה כוללת של היצרן. היא נמכרת היטב במקומות בהם להנעה הכפולה יש יתרון ברור על המתחרות.

אם ניקח את האימפרזה לדוגמה, באירופה הדגם משווק עם הנעה כפולה בלבד. אם רוצים/צריכים רכב עם הנעה כפולה, המתחרות האירופאיות מציעות רק את דגמי הקצה היקרים שלהם עם הנעה כפולה או שצריך קרוסאובר יקר. זה המקום אליו מכוונת סובארו וזה עובד לה. בישראל, להנעה כפולה אין יתרון שיווקי מיוחד ואז נשארים עם מכוניות שהם פשוט לא סקסיות, משדרות פשטות כוללת, יקרות יחסית ופחות מאובזרות מהמתחרות. בעידן הליסינג, זה עונש מוות לדגם.

רק עם הפורסטר (בישראל), יש לסובארו יתרון מוחלט על המתחרים עם קרוסאובר שבאמת יכול לנסוע גם בשטח וזה מוצא ביטוי גם במכירות.

אם סובארו תשנה את העיצוב של הרכבים שלה אולי יהיה לה סיכוי בשוק המקומי. מצד שני, היא תאבד את הייחוד שלה והתכונות הטובות של הרכבים שלה, אך אלו תכונות שמעט אנשים יודעים להעריך או להבין בכלל את המשמעות שלהם, תכונות שבעידן בו 9 מיליון מטומטמים רצים להחליף אייפון 5 ב-5S הם מקדם מכירות השקוף לקהל הרחב.

• תוכן חדש...