Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

(כנראה) גנב בסיור

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4645 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבוקר ראיתי אחד. הרחובות ריקים לחלוטין, כולם ישנים או נמצאים בבתי הכנסת. מסתובב בשכונה עם טלפון צמוד לאוזן, מטייל מרכב לרכב, עובר קרוב לשמשה, מביט באלגנטיות פנימה בהליכה מהירה וזורמת. כשראה אותי מתקדם לכיוונו, עשה סיבוב יפה ונעלם מעבר לפינה. שחום, חולצה אדומה, מכנס אפור שחוק, נעליים לבנות קרועות. נראה ערבי.

הייתי צריך להתקשר למשטרה? ומה אגיד להם, הוכחות אין לי.

si vis pacem, para bellum

פורסם

הייתה מדווח, יכול להיות לא היה קורה כלום ואולי הייתה מדווח על בן אדם שכבר מוכר למשטרה או הם בכלל בחיפושים אחריו, לך תדע.

פורסם

ברור שלדווח, אני בכלל לא מבין איפה השאלה.

יום אחד ראיתי מהחלון בבית שני בדואים מציצים למכוניות בבאר שבע. טלפנתי למשטרה ותוך 5 דקות (אם לא פחות) הגיע למקום בלש על לבוש אזרחי. כמה דקות אחר כך הגיעה למקום ניידת משטרה שהמשיכה לפטרל באיזור. בשיחה שלי נתתי פירוט מדוייק ואני יותר ממאמין שה"חשודים" נתפסו.

מקרה נוסף - יום אחד דפק בבית של אמא שלי מישהו, אמר שיש לו מתנה בשבילה וביקש כוס מים, אתם יודעים, כנופיות הפורצים האלה שרואים בחדשות לפחות פעם בחודש.

אמא שלי לא דיווחה למשטרה בזמן אמת ומאוד כעסתי עליה. כמה ימים אחרי היא התקשרה למשטרה ודיווחה על המקרה. לקחו ממנה את הפרטים ובחלוף כמה דקות היא קיבלה טלפון מהשוטר הקהילתי. השוטר בא הביתה, שאל כמה שאלות והסביר מה לעשות להבא. הוא השאיר לה את המספר הישיר שלו ואמר שהוא זמין 24 שעות ביממה.

אנשים במדינה הזאת צריכים לצאת מהאדישות שלהם. אם כל ישראלי אדיש היה מדווח בזמן אמת למשטרה על אנשים חשודים רמת הפשיעה בארץ הייתה יורדת פלאים (ואל תתחילו לספר סיפורים על כמה המשטרה שלנו זוועה ולא יודעת מה זה שירות, תמיד יש מקום להשתפר, אבל לפחות תנו לה את הצ'אנס לעשות את עבודתה).

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לדווח.

כמה שיותר מהר ועם כמה שיותר פרטים שיכולים לסייע לאיתור של אותו חשוד.

לא אחת כנופיות של גנבים מגיעות לשטח נתון מבצעות התפרצות ואז ממתינות לרכב המילוט שלהם שיאסוף אותם מהמקום.

ועצה ידידותית לא להתקרב אליו ולתשאל אותו למעשיו אם אתה לבד.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

במהלך ריצה באחד הלילות נכנסתי לרחוב קטן,ראיתי בן אדם יושב ברכב והחלק שליד ההגה והרדיו מפורק.

נתתי לו דפיקה על החלון,איזה מבט היה לו :D

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
במהלך ריצה באחד הלילות נכנסתי לרחוב קטן,ראיתי בן אדם יושב ברכב והחלק שליד ההגה והרדיו מפורק.

נתתי לו דפיקה על החלון,איזה מבט היה לו :D

בשביל מה עשית את זה?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

מאוד מכעיס אותי שלא עשית כלום. לי פרצו לרכב ולקחו סאב ומגבר באמצע חניון של הבניין. יש אזעקה ברכב ואין שעה שאין מישהו בחניון. הרכב שלי חונה בכניסה לחניון וזה חניון ענק שמשותף לשני בניינים 16 קומות כל אחד.

המגבר והסאב מסולקים. המערכת בכלל לא פעלה שנה כי איבדתי את הפנל כך שאי אפשר לומר שמישהו שמע אותה וידע לאיזה רכב לפרוץ. הדבר היחידי שיכל לתת סימן לגנבים זה שלט הגה למערכת שהשארתי על ההגה בטיפשותי וכנראה סייר בדיוק כמו שאתה מתאר איתר את הרכב כרכב פוטנציאלי לפריצה.

אם אנשים היו קצת יותר איכפתיים במדינה שלנו אז זה לא היה קורה אבל כל אחד חושב שאם זה לא משפיע עליו אז זה לא עניינו.

אין הרגשה מחורבנת יותר מלרדת לחניון עמוס ולראות את החלון האחורי שבור, המגש האחורי זרוק בצד , כל הרצפה מלאה בשברי זכוכית וכשאתה שואל את השכנים שחונים לידך אם שמו לב לזכוכיות, לחלון השבור, למגש האחורי הזרוק לצד הרכב, כדי לדעת מתי בערך בוצעה הפריצה- כולם אומרים שלא ראו כלום!

אספר לכם עוד משהו - נסעתי למשטרה להתלונן. אמרו לי שב בתור חכה לחוקר. אני יושב 15 דקות ואני רואה את החוקר בחדרו עם דלת פתוחה לא עושה כלום בשעה שהרכב שלי בחוץ עם חלון אחורי שבור. התעצבנתי ואמרתי לו שלא יעשה לי טובות ועפתי משם (שמעתי אותו קורה לי לחזור, העצלן).

נסעתי בחזרה הביתה, החנתי את הרכב עם החלון האחורי השבור לצד הכביש, לאור יום לעשות ניסוי לראות אם לאנשים איכפת כשהם רואים רכב נפרץ מול עינהם. לקחתי מפתח גלגל ביד. כל פעם שעברה מכונית עשיתי תנועה של שבירת החלון האחורי, רק לראות אם למישהו איכפת - נאדה. אנשים רואים חלון שבור, ממשיכים לנסוע ומתעלמים.

אני אישית תמיד מדווח, אפילו על ונדליזם של בני נוער. לא תדווחו - זה בסוף יגיע אליכם.

פורסם
מאוד מכעיס אותי שלא עשית כלום. לי פרצו לרכב ולקחו סאב ומגבר באמצע חניון של הבניין. יש אזעקה ברכב ואין שעה שאין מישהו בחניון. הרכב שלי חונה בכניסה לחניון וזה חניון ענק שמשותף לשני בניינים 16 קומות כל אחד.

המגבר והסאב מסולקים. המערכת בכלל לא פעלה שנה כי איבדתי את הפנל כך שאי אפשר לומר שמישהו שמע אותה וידע לאיזה רכב לפרוץ. הדבר היחידי שיכל לתת סימן לגנבים זה שלט הגה למערכת שהשארתי על ההגה בטיפשותי וכנראה סייר בדיוק כמו שאתה מתאר איתר את הרכב כרכב פוטנציאלי לפריצה.

אם אנשים היו קצת יותר איכפתיים במדינה שלנו אז זה לא היה קורה אבל כל אחד חושב שאם זה לא משפיע עליו אז זה לא עניינו.

אין הרגשה מחורבנת יותר מלרדת לחניון עמוס ולראות את החלון האחורי שבור, המגש האחורי זרוק בצד , כל הרצפה מלאה בשברי זכוכית וכשאתה שואל את השכנים שחונים לידך אם שמו לב לזכוכיות, לחלון השבור, למגש האחורי הזרוק לצד הרכב, כדי לדעת מתי בערך בוצעה הפריצה- כולם אומרים שלא ראו כלום!

אספר לכם עוד משהו - נסעתי למשטרה להתלונן. אמרו לי שב בתור חכה לחוקר. אני יושב 15 דקות ואני רואה את החוקר בחדרו עם דלת פתוחה לא עושה כלום בשעה שהרכב שלי בחוץ עם חלון אחורי שבור. התעצבנתי ואמרתי לו שלא יעשה לי טובות ועפתי משם (שמעתי אותו קורה לי לחזור, העצלן).

נסעתי בחזרה הביתה, החנתי את הרכב עם החלון האחורי השבור לצד הכביש, לאור יום לעשות ניסוי לראות אם לאנשים איכפת כשהם רואים רכב נפרץ מול עינהם. לקחתי מפתח גלגל ביד. כל פעם שעברה מכונית עשיתי תנועה של שבירת החלון האחורי, רק לראות אם למישהו איכפת - נאדה. אנשים רואים חלון שבור, ממשיכים לנסוע ומתעלמים.

אני אישית תמיד מדווח, אפילו על ונדליזם של בני נוער. לא תדווחו - זה בסוף יגיע אליכם.

האמת,כי חשבתי שאולי בן אדם מתקין מערכת ולהזמין עליו משטרה נשמע טיפה מוגזם.

דיווחתי אל דאגה

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

vpvi, מצטער מאד שעברת מקרה כזה.

בתור אחד שעבר פריצה וגניבת תיק מהרכב ועוד כמה ארועים אלימים, אני לא מהמבליגים.

חזרתי למקום אחרי רבע שעה, הסתובבתי זמן ממושך רכוב על אופניים בין הסמטאות במטרה למצוא אותו ולדווח עליו, אבל לא מצאתי. הוא כנראה נלחץ והתנדף. אני מקווה שלא מתכנן לגנוב את הנגרר הדו-גלגלי של השכן. הוא עשה סביבו סיבוב כדי לבדוק איך הוא מאובטח.

si vis pacem, para bellum

פורסם

אין יותר פשוט מלדווח למשטרה.

אתה מחייג 100, המוקדן שואל אותך כמה שאלות, לפעמים מעצבנות קצת, וזהו.

במידה ויתפסו אותו וחוקר יחקור אותו, הם יתקשרו אליך חזרה, וחובתך לספר כל מה שראית, ונגמר הסיפור.

פעם אחת התקשרתי לדווח על משהו שנראה כמו אונס (מישהו משך בחורה בכוח תוך כדי שהיא מתנגדת).

לבסוף כמה שעות מאוחר יותר, שכבר נרדמתי, חוקר התקשר אלי וביקש שאני אספר לו כל מה שראיתי וזהו.

מספיק שניידת תעצור אותו לבדיקת פרטים, והוא כבר ידע שברחוב הזה יש עיניים והוא לא יחזור יותר לשם.

• תוכן חדש...