Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אוזניות Around ear. המלצות, מישהו?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4637 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי בנות.

יום ההולדת מתקרב ואיתו ההזדמנות להתחדש באוזניות. הכיוון הוא אוזניות גדולות, כאלה שיושבות סביב האוזן.

התקציב - שכמו תמיד הוא הגורם המגביל - עומד על 150$ לרכישה בארה"ב או עד 900 ש"ח בארץ. לדעתי זהו תקציב מכובד מאוד לאוזניות שאינן מיועדות לאודיופיל אלא לאחד שאוהב לשמוע מוזיקה באיכות טובה ומאמין במוצרים מבית טוב.

בשבוע האחרון אני חורש לא מעט את האינטרנט ובעיקר את יוטיוב - כמות המבחנים והביקורות שאנשים מעלים לשם היא פשוט אין סופית. יותר מזה, המבחר שיש היום בשוק של אוזניות, דגמים ויצרנים פשוט לא נגמר וקשה מאוד להתמקד או לקבל רושם ממוקד על דגם ספציפי.

אציין כי האוזניות מיועדות לשימוש בייתי בלבד, אין לי שום צורך בהפיכתן לסמל סטטוס שאני הולך ברחוב ועל כל מותגי הראפרים האמריקאיים למיניהם אני בכלל לא מדבר והם אפילו לא אופצייה.

גם לא ממש איכפת לי אם מדובר באוזניות סגורות / פתוחות / חצי פתוחות, יש טובות כאלה ויש טובות כאלה ואני לא מאמין בהכללה הגורפת שפתוחות טובות ב X Y Z וסגורות להפך.

דבר נוסף - אין לי כוונה לרכוש מגבר אוזניות, לפחות לא בשלב זה, ככה שבגדול אוזניות עד 60~ אוהם באות בחשבון.

דבר אחרון, אוזניות חוטיות בלבד. אין לי צורך באוזניות BT או אלחוטיות, מה גם שזה מוזיל את מחיר האוזנייה וחוסך משקל של סוללות ומקלט בגוף האוזנייה.

כמו שציינתי ולאחר לא מעט נבירה אפשר לומר שיש לי איזשהו כיוון וכן קיבלתי תמונה של מה שאני מחפש, ולהלן המתמודדות האפשריות שחשבתי עליהן:

Audio Technica ATH-M50

זו האוזנייה המועדפת עלי כרגע. יש ברשת מאות (!) מבחנים עליה וברובם המכריע הביקורות פשוט מצויינות. המחיר שלה הוא 150$ וברוב המבחנים היא מנצחת גם אוזניות היקרות ממנה בעשרות עד מאות דולרים.

Bose Around Ear 2

אופצייה מעניינת בעיקר בזכות המחיר הנמוך (באופן יחסי) שאוכל להשיג אותה. ההתרשמות שלי שמדובר באוזניות מאוד קלות ונוחות על האוזן, אך יחד עם זאת הן נראות מאוד פשוטות וזולות ולא מצאתי איזה ביקורות נלהבות או יוצאות דופן בנוגע לאיכות השמע שלהן, נראה שעל אף הבית המכובד מדובר באוזניות די פרווה.

M-Audio Studiophile Q40

על החברה הזו לא שמעתי עד שקראתי מבחן ב YNET שדי פרגן לדגם הזה והוא נכנס לי בתקציב. לאחר קריאה חוזרת של הכתבה אני לוקח את הכל בערבון מוגבל שכן אותו כתב רשם שלאחר שהוא החליף להן את הכבל לכבל שקר-יקר-מאוד-כלשהו והסאונד נהיה הרבה יותר טוב אז הבנתי שהוא כנראה לא ממש יודע על מה הוא מדבר.

Seenheiser HD558

האוזניות האלה מאוד עניינו אותי בהתחלה אבל אני חושש שהן FLATיות מדי. אני לא מחפש אוזניית סטודיו טהורה אלא יותר בכיוון של אוזניית All rounder טובה, כזו שדווקא כן יש בה סוג של אקולציה שיותר נעימה באוזן.

Beyerdynamic Custom 1 Pro

עוד אוזנייה מעניינת. מדובר באוזנייה שהכל בה ניתן להחלפה ולפירוק. לא ממש הטעם שלי ובטח לא מה שאני צריך, אבל נראה שאיכות השמע שלה דומה מאוד ל ATH-50M. לאוזנייה הזאת יש פיצ'ר ייחודי בדמות מתג בתחתית האוזנייה אשר פותח חרירים בתיבת התהודה של האוזנייה לשם הוספת / הפחתת הבאס. זה נשמע לי כמו פטנט מעניין מאוד שמאפשר לווסת את כמות הבאס באוזנייה בהתאם להעדפה וטעם אישי. יחד עם זאת האוזנייה נראית מאוד מאסיבית - הכי מאסיבית מאלו הסקורות כאן - ואני לא בטוח כמה היא תהיה נוחה לזמן ארוך או נוחה בכלל.

Sony MDR-1R

דגם חדש יחסית, הוצג לפני שנה בערך. נראה כמו נסיון של SONY להיכנס לעולם אוזניות הסטודיו.

העיצוב שלהן לדעתי סופר מוצלח, הן פשוט יפות. יחד עם זאת לא מצאתי ביקורות מהללות יותר מדי ונראה שסוני לא הקפידו על הפרטים הקטנים כמו ספוג דק בתוך האפרכסת ופשוט ניתן לראות את הדרייבר והפלסטיק. גם קראתי מבחן שמדבר על כך שהן לא נוחות והאוזן מתחככת בפלסטיק הפנימי כי כאמור אין ספוג.

זהו בינתיים. כמו שראיתם אין לי חיבה למותג מסויים אבל אני כן מכוון למותגים טובים ולא למותגים מעוצבים. אם למישהו יש נסיון עם אחד מהדגמים שציינתי ו/או המלצה חמה למשהו אחר אני יותר מאשמח לשמוע.

תודה,

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר. אני מתפלא עליך. לפתוח שרשור מבלי לעבור על שרשורים קודמים.... נו נו נו.. (בצחוק)

באופן אישי. אני מעוד התחברתי לאוזניות של טכניקס. דגם HD1200. או DJ 1200/1201.

יש להם סאונד מעולה.

אבל ואני מדגיש. !!

לבחור אוזניות באינטרנט. זה אחד הדברים הכי לא הגיונים שיש. אתה חייב לשמוע אותם.

אני הייתי בחנות בגרמניה במשך שעתיים בערך. והקשבתי לאוזניות. והיו שם לפחות 50 דגמים.

עד שבחרתי את הדגם שהתחברתי לסאונד שלו.

ובארץ. יש חנויות שיש להן אופציה לשמוע. (תבדוק על פאנקי DJ.) אני חושב שיש להם מבחר סביר. מחירים פחות סבירים.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

חיפשתי גם חיפשתי, לא מצאתי כלום.

כן, לרכוש אוזניות "על עיוור" זה לא ממש חכם, אני יודע. מצד שני אני מחפש מוצר יקר ולא ממש מבוקש. את הסוני למשל אין בכלל בארץ, לפחות לא ראיתי כל עדות באתרי המכירות.

אם מחירי הטיסה לפרנקפורט לא היו בגדר חזירות כנראה שבדקות אלו ממש הייתי במדיה-מרקט, שורף יום על האזנות. יש עוד המלצות על חנויות (בישראל...) בהן אפשר לשמוע אוזניות?

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

סליחה שאני תוכי: akg k271 mk 2

אוזניות מאוד נוחות ללבישה לאורך זמן (ואני מהרגישים, עם ראש גדול בנוסף לכול)

סאונד ניטראלי ומדויק, יהיה חסר באס לחובבי באסים ע"ע סנהייזר. Flat לגמרי.

מאז שגיליתי את מבנה האוזניות של akg אני לא מסתכל על אוזניות אחרות.

הסנהייזר למשל לא היו לי נוחות, בדגמים המקיים שבדקתי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בסלאנג האודיו לרכב קיים המונח "סאונד גרמני". זה סאונד שמתואר מאוד נקי, חד, קר, מדוייק ואין בו טיפת נשמה. מאוד פלאטי.

אני יותר ממאמין שזה המצב גם ביצרני האודיו הביתי והאוזניות, בטח בתחום הציוד הקצת-מעל-הממוצע שאני מתענין בו (וכן, אני יודע ש AKG היא אוסטרית, same same).

כמו שאמרתי, אני לא אודיופיל ולא מחפש את ה FLATיות הזו. באופן גורף אני לא בטוח שציוד גרמני עם האסכולה והאידיאולוגיה שעומדת מאחורי הציוד שלהם בכלל מתאימה לי.

פורסם

http://www.funkydj.co.il/Product.aspx?cid=526&pid=1900

יש את הדגם בגרסת 32, 80 ו-250. אני ניסיתי את ה-80 על הטלפון שבקושי הצליח לדחוף, אבל הסאונד פשוט ואוו אחד ענק והייתי הולך על זה אם לא הייתי צריך אוזניות קלות וניידות.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

תשכח מאידאולוגיה ושטויות. אין דבר כזה סאונד גרמני.

עובדה שהזנהייזר נוטים להבליט את הבאס למרות ארץ המקור...

כל מקרה לגופו, בלי אמונות טפלות.

מחוץ לתקציב יש לך stax, סאונד מענג אבל האוזניות פתוחות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

באיזה דגם בדיוק?

באופן גורף ומוחלט בכל כתבה שקראתי על אוזניות מסדרה 5 ומעלה מצויין כי אלו אוזניות נאמנות למקור, נקיות ומאוזנות מאוד. תאמין לי שחיפשתי בנרות ביקורת שמרמזת על כך שהאוזניות שלהם לא כאלה.

איתמר

פורסם

אני שמעתי כמה דגמים של Sol Republic, אולי תקפוץ לאחד הסניפים של iDigital להקשיב? הV8 מדגישות יותר מידי את הבאס אבל הדגמים היותר גבוהים (V12 למשל) מאוד ניטרליות

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

אתה בטוח שמדובר על אוזנייות Around ear ולא On ear?

יש לי ממש בעייה עם מותגים מצועצעים ומעוצבים, זה לא מה שאני מחפש.

בכל מקרה איידיגיטל זה מקום שאני מתכוון לבקר בו.

פורסם

לאחרונה יצא לי לבקר בכמה סניפים של BOSE בארצות הברית.

ויצא לי לשמוע את האוזניות המדוברות שלהם, ומאד התאכזבתי.

בהתחשב בזה שהמקור היה מעולה הצליל שלהם היה מאד "רועש" ומאד הזכיר לי את הBEATS.

שמכוונות לבאס ותו לא.

מסנהייזר אף פעם לא התאכזבתי, גם אם המקור לא משהו, שומעים בהם טוב.

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון:

אז לפני שבוע בדיוק חזר לו אלעד היקר מפרנקפורט ובאמתחתו זוג אוזניות Audio Technica ATH-M50 שעלו לו ברבע שעה על חשבון סיבוב ב Tesla S. בקטנה, ביג פאקן דיל. אפשר לחשוב.

בגלל ניצול ההזדמנות החלטתי לרכוש אותן "על עיוור" ולא שמעתי אותן (או כל אוזנייה אחרת מהמוזכרות בשרשור הנ"ל) לפני. אמרתי שעם כל כך הרבה ביקורות טובות - ובאמת, אני לא חושב שקיימת אוזנייה יותר מסוקרת מהאוזנייה הנ"ל בטווח המחיר הזה של עד 150$ - אי אפשר ליפול.

יחד עם זאת ולפני שאני מעביר ביקורת - חסר להן כוח. ממש. אומנם הן רק 38 אוהם אבל מגבר הוא בגדר MUST.

בשבוע האחרון חקרתי את הנושא לא מעט והגעתי לכמה תובנות:

1. אין שום סיכוי שאני הולך להוציא סכום 4 ספרתי על מגבר אוזניות.

2. עושה רושם שיצרני מגברי אוזניות די עפים על עצמם, כנראה כי הם יודעים שקהל היעד הם אודיופילים שיאכלו הכל.

3. לא מצאתי ולו מגבר אוזניות אחד לרפואה למכירה ביד 2.

4. נראה שמותגים סיניים עצמאיים עושים בית ספר למותגים אודיופליים פלצניים ברבע מחיר (במקסימום).

אופצייה נוספת וכנראה שהגיונית יותר היא לרכוש מגבר / רסיבר ביתי ולהשתמש ביציאת האוזניות שלו, זה כנראה יעשה את העבודה.

למישהו יש המלצות או תובנות בעניין?

תודה!

פורסם

מה עם מגבר אוזניות נייד? לא מעט חברות מייצרות מגברים עם תחרות די רצינית, מדובר על מגברים קטנים וניידים שעושים את העבודה לפי מה שנראה בצורה די טובה. חפש בhead-fi מידע, יש גם לא מעט ביקורות על המוצרים, בין עם בידי אנשים מקצועיים ובין אם חובבים.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

• תוכן חדש...