Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4547 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כי הדבר שונה לחלוטין. האגרה היא מס, ולא קשורה במה שתעשה / לא תעשה. וגם ממנה אתה יכול להתחמק בצורה חוקית לחלוטין אם לא תחזיק מקלט טלוויזיה, או תקנה טלוויזיה בלי מקלט דיגיטלי תואם.

הבנאדם נסע לארץ זרה והחליט לשכור רכב ולנהוג. בנאדם סביר שנוסע ורוצה לנהוג בארץ זרה, בודק מה חוקי התנועה הנהוגים באותה ארץ. ואם אותו הבנאדם יודע כי הוא לעיתים לא שומר על המהירות המותרת אז סביר שהוא גם יבדוק מה העונשים והקנסות הנהוגים באותה ארץ.

הבנאדם לא עשה זאת, וחטף דו"ח. הוא בא לכאן ושואל אותנו אם זה לא נשמע לנו יקר 4,000 ש"ח לעבירת מהירות כזו. כן, זה נשמע לי יקר - מיד אני כותב מכתב לשר התחבורה הנורווגי ודורש שיורידו את הקנס ל-200 ש"ח. :roll:

זה החוק, זה הקנס וזה מה יש. זאת לא תוכנית כבשקתך. במיוחד בארץ זרה צריך להזהר כפליים.

איזו עוד תשובה אפשר לענות על שאלה כזו כבר?

לגבי התשלום עצמו, יכול לא לשלם אם הוא לא מתכוון לנסוע לנורווגיה יותר. מצד שני, הוא יכול למצוא את עצמו מול מכתב דרישה מעו"ד כאן בארץ שיפו את כוחו לטפל בנושא.

פורסם

אני חושב שבנורווגיה הקנס הכספי הוא ביחס למשכורת החודשית

ואם זה המצב אז אמור להיות סכום מינימום שממנו מתחילים ואז עולים לפי ההכנסה החודשית

אני מציע לבדוק מה הסכום המינימלי , אם הסכום הוא 4000ש"ח אז אני לא רואה דרך לצמצם את הסכום

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

בקישור שהבאתי יש טבלת קנסות לפי מהירות. המהירות בה נתפס פות"ש היא בקטגוריה של 6500 קרונות - שהן כ-3900 ש"ח.

כאשר קראתי את הפוסט והרצתי חיפוש בגוגל מצאתי איזה אתר\בלוג שמרכז את קנסות המהירות הגבוהים ביותר שהוטלו אי פעם. השיאנתי היא פינלנד, שבה הוטל על איזה עשיר קנס של 200,000 אירו (אולי טעיתי במטבע וזה "רק" דולר ארה"ב) כיון שהמהירות נכנסה לקטגוריה של 10% (או משהו כזה) מההכנסה השנתית.

נורבגיה מצטיינת בכך שהיא המדינה היחידה בעולם שמטילה עונש מאסר אוטומטי על עבירת מהירות - חריגה של 40 קמ"ש תכניס אותל לקלבוש ל-18 יום (חוץ מהקנס) ויש מדרג של ימי מאסר בהתאם לחריגה מהמהירות המותרת. מצד שני - הגבלות המהירות המוטלות בנורבגיה גורמות לכבישי ישראל להראות אוטובאהנים (לפי התאורים שקראתי זה כנראה נכון גם לגבי איכות הכבישים).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
הוא לא ביקש יעוץ משפטי, הוא בא להתבכיין אז קיבל תשובות בהתאם.

יש לך כנראה ליקוי בהבנת הנקרא.

הוא בא לקבל ייעוץ משפטי.

מהן ההשלכות אם לא אשלם ולא אחזור לנורבגיה לעולם?

מי שלא עונה לשאלה המשפטית - שלא יגיב.

בזה סגרתי את הדיון הזה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

זה דומה מאד ל-750 ש"ח שהיית סופג בארץ.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

באמת סליחה לפותח השרשור על ש"העלבתי" אותו - כך לפחות לדברי מנהל הפורום שזיכה אותי בנקודה שחורה.

נקודת האור בכל העינין היא שאני שמח להיווכח שמערכת הערכים שלי שונה מחלק נכבד ממשתתפי הדיון.

יתכן שפות"ש ביקש "ייעוץ משפטי", בעיניי זה דומה למצב (היפוטטי, אדון מנהל הפורום) שמישהו היה כותב כאן

"אבקש את עצתכם איך לחמוק מעונש, זה עתה שדדתי בנק. אם אברח מהארץ, אפשר יהיה להעמיד אותי לדין?" האם הייתם מתייחסים לכך באותה סלחנות?

אני מקווה שלא העלבתי אף אחד.

גמר חתימה טובה.

פורסם
זה דומה מאד ל-750 ש"ח שהיית סופג בארץ.

112 במקום 90 בארץ = 250 ש"ח בלבד. לא 750.

כבר לא כל כך דומה...

מכתב דרישה מעו"ד כאן בארץ שיפו את כוחו לטפל בנושא.

מכתבים תמיד אפשר לשלוח, רק צריך לדעת את הכתובת.

השאלה היא אם יש לעוה"ד מיופה הכח אמצעים אחרים כלשהם.

למיטב ידיעתי הוצל"פ מבצעים אך ורק פסקי דין או צ'קים שניתנו בארץ.

מערכת המשפט הפלילית בארץ לא קשורה לסיפור פה. לא בוצעה עבירה פלילית בישראל.

נשארה מערכת המשפט האזרחית.

אני לא עו"ד אבל קשה לי לדמיין מצב שמדינת נורווגיה תגיש תביעה אזרחית בישראל ע"י עו"ד ישראלי נגד פלוני עבור דו"ח מהירות.

אני לא בטוח שיש עילה בכלל.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
באמת סליחה לפותח השרשור על ש"העלבתי" אותו - כך לפחות לדברי מנהל הפורום שזיכה אותי בנקודה שחורה.

נקודת האור בכל העינין היא שאני שמח להיווכח שמערכת הערכים שלי שונה מחלק נכבד ממשתתפי הדיון.

יתכן שפות"ש ביקש "ייעוץ משפטי", בעיניי זה דומה למצב (היפוטטי, אדון מנהל הפורום) שמישהו היה כותב כאן

"אבקש את עצתכם איך לחמוק מעונש, זה עתה שדדתי בנק. אם אברח מהארץ, אפשר יהיה להעמיד אותי לדין?" האם הייתם מתייחסים לכך באותה סלחנות?

אני מקווה שלא העלבתי אף אחד.

גמר חתימה טובה.

עקרונית אני בדעתך, אולם יש עבירה ויש עבירה.

פותח השירשור לא שדד בנק, הוא מחפש עצה להקטין את נזקו, וכל עוד לא פגע/הזיק, בעניין זה, במישהו אחר, אני סבור ששאלתו לגיטימית.

אני במקומו הייתי פונה במכתב לרשויות הרלוונטיות בנורבגיה, מצרף בנימוס, הבעת התנצלות, תלוש-משכורת, ומסביר שהמדובר

בסך נכבד מאוד ביחס להשתכרותו בישראל, ומבקש מחילה [על-תנאי?] ו/או הקטנת הקנס..מניסיון, מקומי [ישראל],

לעיתים, כשאתה מציג, בנימוס ובכבוד לזולת את טיעונך, אתה גם נענה, אולי לא ב- 100%, אך טוב יותר מלא-כלום..

פורסם

השאלה היא אם יש לעוה"ד מיופה הכח אמצעים אחרים כלשהם.

למיטב ידיעתי הוצל"פ מבצעים אך ורק פסקי דין או צ'קים שניתנו בארץ.

.

מיטב ידיעתך לא טוב לגמרי

ניתן לאשר פסקי דין חוץ ולהוציאם לפועל כמו פס"ד ישראלי.

אבל כאן זה לא פסק דין אלא קנס לכן השאלה היא מה באמת ניתן לעשות

בזמנו בגירה פתח שרשור כזה על קנסות מאיטליה, לא זוכר מה נגמר

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מיקי

צורת הפעולה שהצעת הינה לדעתי נכונה והולמת. יחד עם זאת - בגישה כזאת יש בהחלט קבלת דין על ביצוע העבירה.

לדעתי, אין "עבירה כזאת ועבירה אחרת". עבירה הינה עבירה והינה עבירה.לא ייתכן מצב שבו כל אחד יחליט איזה חוקים הוא מקיים ואיזה לא. אני מניח ומקווה שהדוגמא שציינתי באה לחדד את העינין.

יחד עם זאת, לדעתי גישתו הראשונית של פות"ש היתה איך להתחמק מהעונש על העבירה שביצע ועל כך אין חולק (על כך שביצע את העבירה)- ולא בגישה שאתה ציינת.

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

חברים, הדוח כבר מזמן עבר את סכום ה5000שח. כל חודש כמעט מזכירים לי כמה אני חייב. (בדואר) מישהו יכול לעזור לי עם עורך דין?

https://www.sismo.no/no/pub/

זה האתר של הדוח, או משהו כזה... יש שם אפשרות לבקשה להפחתה, אבל האתר תמיד מתחלף לי לנורבגית.

There's not much you could do or say to phase me

People think I'm a little bit crazy

I get it from all angles, even occasionally Doc Dre-zie'll

Have to step in every once in a while to save me

פורסם

יש בראש הדף אפשרות להפוך את האתר לאנגלית. אתה משתמש בזה או בשירות תרגום של הכרום?

ההסבר על תהליך הערעור מופיע בדף הזה:

https://www.sismo.no/en/pub/services/appeal-against-case-processing

ואם גם זה משום מה מתחלף לך לנורבגית, אז הנה הקישור לטופס:

https://www.sismo.no/en/pub/forms/Klageskjema-en.pdf

• תוכן חדש...