Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4684 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חדש לי כל הנושא וזה פעם הראשונה שאני צריך להתעסק בזה

וצריך הכוונה מה לעשות

המקרה:

הרכב שלי מאזדה לנטיס חנתה בחניה ובזמן הזה הגיע משאית שנצמדה לפרוק סחורה שנעמדה מאחורי הרכב שלי ולאחר הפריקה התחילה המשאית לנסוע ושיפשפה את החלק האחורי של האוטו שלי כתוצאה מזה נשבר לי הפנס ,הסמל התפרק ,קילוף בצבע של התמבון האחורי ומכה בחלק מהבגז'.

החלפנו פרטים .ואמרתי לו אהיי איתו בקשר.+ יש לי שני עדים שהיו איתי בעבודה באותו רגע

ברשותי חובה וצד ג'(ללא מקיף) אצל נהג המשאית יש ביטוח מלא מקיף .

יום למחרת דיברתי עם שכן שמבין בפחחות(האיש בפנסיה) אמר לי שתיקון הנזק כ 1800ש"ח במוסך מורשה ושהו יכול לתקן לי הכל ב 1000ש"ח ואמר לי שאולי עדיף לי ובמיוחד לנהג המשאית שנסגור את זה בנינו שהו ישלם לי במזומן 1000ש"ח ואז אסדר את הפגיעות.

לאחר מכן דיברתי עם נהג המשאית בטלפון והוא הסכים לרעיון ואמר אין בעיה שנקבע והוא יביא לי כסף , אבל כבר מזה שבועיים הבחור מתחיל להתחמק וממציא כל הזמן תרוצים חדשים שאין לו עכשיו זמן להפגש ,חגים וכ"ו.

מה אני עושה עכשיו באופן מסודר בשביל למצות איתו את הדין?

הבנתי שאני צריך ללכת למוסך ולהזמין שמאי להערכת הנזק מה הלאה ?

איך תובעים אותו?

הביטוח שלי בכלל יכול לעזור לי במקרה כזה?

פורסם

אם הוא ממשיך להתחמק ממך אז באופן כללי אתה צריך להזמין שמאי שיבצע שמאות, לתקן את הנזק ולתבוע את נהג המשאית על סכום השמאות + מחיר השמאות + הוצאות משפט + הפסד ימי עבודה.

הביטוח שלך לא יעזור לך, כי הביטוח הרלוונטי הוא ביטוח מקיף שאין לך.

אם הבחור כבר הסכים לסגור את העניין ביניכם עדיף לך, יחסוך לך זמן ועצבים אפילו אם תרדוף אחריו אחרי החגים

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לאחר התחמקויות מצידו הצלחתי להשיג אותו , פתאום הוא אומר משהו כזה שהוא מעדיף שאני אתבע אותו

כי יש לו גם מקיף וגם ביטול השתתפות עצמית -כלומר הוא טוען שהוא לא יוציא אגורה על כל האירוע ושאני אעשה מה שאני רוצה .

1.השאלה אם יש לו ביטול השתתפות עצמית , יש לזה תנאי מסויים אולי הוא חושב שהו מכוסה אבל בגלל הסכום זה לא?

2.ואם אני עכשיו מחליט לפעול על פי החוק, איך אני מכין את התביעה לאחר שהזמנתי שמאי +ביצעתי תיקון ?

* אני צריך ללכת לבית המשפט לתביעות קטנות ולהגיש תביעה ספציפית נגד האיש או שאני מגיש תביעה נגד הביטוח המקיף שלו?

זה משהו שצריך לעשות פיזית הכל מול בית המשפט או ניתן להגיש תביעה נגדו נגיד באינטרנט אם כן איפה?

פורסם

1. זה תלוי בחוזה שלו עם חברת הביטוח.

2. השמאי יכול להדריך אותך, לגבי את מי אתה תובע אני לא בטוח ולא רוצה סתם להגיד, למיטב ידיעתי לא ניתן להגיש תביעה באינטרנט, צריך להגיע לבית המשפט להגיש תביעה, ולשלם אגרה

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אין צורך בבית-המשפט בשלב הזה. נלקח מאתר חברת הראל:

כיצד תובעים צד ג'?

באפשרותך לפנות לסוכן הביטוח בכדי לקבל סיוע/הסבר כיצד תוכל לתבוע את החברה של צד ג'.

עליך לשלוח לחברת הביטוח של בעל הרכב הפוגע:

- טופס הודעה על תאונה + מכתב דרישה

- אישור אי הגשה מחברת הביטוח שלך (לך אין מקיף אז לא נראה לי שאתה צריך את זה)

- דו"ח שמאי + תמונות נזק + קבלה על תשלום הערכת נזק

- קבלות תשלום תיקון הרכב במוסך

** יתכן ותידרש/י להעביר מסמכים נוספים לחברת הביטוח של הרכב הפוגע.

כפי שנאמר כבר גם השמאי יוכל לעזור לך.

פורסם

הי

יש כאן בפורום שמאים שיוכלו להדריך אותך במדוייק.

אם יש לך את פרטי הביטוח שלו (כולל מספר פוליסה?) אתה יוצר קשר עם חברת הביטוח ומבקש לתבוע על פגיעת הנהג הנ"ל, הם כבר יבקשו ממך את המסמכים הרלוונטים.

אגב, אם אתה תובע את הביטוח מומלץ גם "לרמוז" לשמאי בקשר לירידת ערך. יוסיף לך כמה עוד כמה שקלים..

פורסם

אין לו ביטוח מקיף

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

תודה על התגובות,

היום פניתי לחברת הביטוח שלי שלחתי להם את כל הפרטים והתיאור הם אמרו שידברו עם הנהג ויראו מה אפשר לעשות

כמובן שהייתי רוצה לסגור כל עם הנהג

הבאסה שאם אני מתחיל עכשיו את הכל עפי החוק אני צריך להוציא מהכיס שלי לפחות כ 2000ש"ח ועד שיחזור אלי הכסף זה בטח יקח הרבה זמן :x , דרך אגב יש דבר כזה שמשלמים הוצאות נגיד בצ'קים דחויים עד שישלמו לי כסף בחזרה?

ודרך אגב במקרה כזה אצא זוכה על בטוח ? ואם הנהג פתאום ברגע שתגיע אליו התביעה פתאום יתחיל להתנער והגיד שהוא בכלל לא אשם או לא היה מעורב באירוע ?

פורסם

אתה יכול לשלם בצקים דחויים למוסך שיש לו הסדר חברת הביטוח.

וזו אכן סוג ביצה ותרנגולת, מצד אחד בעייתי להתחיל תיקונים ולשלם (גם אח דחוי) כאשר אין לך ודאות שתקבל את הכסף, מצד שני אתה לא יכול להתחיל תביעה בלי דוח שמאי שבו מצויים הסכום לתביעה..

• תוכן חדש...