Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

20-25 חסכוני

premier111
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4697 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שוב ושוב חוזר לאותה שאלה, רוצה להחליף את הלאנטיס שלי במשהו חיסכוני, לפחות 1/15.

הכל בא בחשבון, גם ידני וגם דיזל, העיקר שהכסף מהחיסכון בדלק ילך אלי ולא למוסכניק.. יש המלצות?

פורסם

אתה מחפש משפחתית או סופר מיני?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

פחות משנה, אני סטודנט, וכואב לי שהרכב שואב את כספי מאייה אחרי מאייה, אני מסתכל ביד2 רכבים מסובים לגז, אבל לא נעזר אומץ ע"מ להתקשר ולברר..

פורסם

סופר מיני חסכונית בתקציב הנ"ל אתה יכול לראות את הפונטו ספייס, שנתון 05-06 די בקלות בתקציב הזה ואפילו עודף לא רע לישור קו. מנוע 1250 מוכר ואמין.

רצוי כמובן בגירסה ידנית, אם יתמזל מזלך אולי תמצא את גירסאת 80 כ"ס של הרכב הנ"ל ואז גם הביצועים לא רעים.

ראלית יכולה להגיע לצריכת דלק משולבת של 14-15 קמ"ל.

משהו יותר חסכוני אפשר גם למצוא וזה יהיה בעיקר דיזל ידני, מה ששם אותך בד"כ בקונצרן VAG, יש בתקציב הזה פולו SDI (רגילה לא קלאסיק) שנתונים 03-04. מאוד מאוד חסכונית (קרובה ל-20 קמ"ל), בד"כ שימשו כיד פרטית או מורה נהיגה וכו' פחות בצי המוניות. מנוע SDI בד"כ נוטה להאריך חיים בטיפול נכון. חסרונות בעיקר מנוע עצל וחלש יחסית, אם תיצטרך שיפוץ של משאבת סולר לקחת בחשבון הוצאה לא מבוטלת.

יש לה גם אחיות תאומות מבית שאפשר למצוא אותן בגירסאת דיזל, פאביה (שימשה בעיקר בצי המוניות) או אביזה.

משהו שמשלב ביצועים טובים וחיסכון בדלק, אולי גולף TDI (ונגזורתיה מבית, כמו אוקטביה וכו'), יש גירסאות החל מ-90 כ"ס ו-130 כ"ס של מנוע 1.9 טורבו דיזל. בגירסאת ה-130 הרכב נמרץ וחזק למדי למרות שגם ב-90 כ"ס הוא נוסע טוב. שילוב של רכב כזה עם גיר ידני יתן לך אופציה טובה של חיסכון ושל ביצועים. לקחת בחשבון גם פה משאבת סולר יקרה וכמובן מתווסף גם טורבו שעלותו לא זולה במידה וקורה משהו.

לגבי הדיזלים לקחת בחשבון שהרכבים הנ"ל בד"כ עם ק"מ מאוד גבוה, לא קל למצוא רכב דיזל שלא עבר חיים קשים

פורסם

אופציה נוספת אבל קשה להשגה זה סיטרואן ברלינגו שמורה. אם תמצא אחת שטופלה באהבה, הרווחת.

צריכת דלק אמיתית ממוצעת של 14-15 ק"מ לליטר, מרווח ענק, תנוחת ישיבה גבוהה ואמינות טובה.

הטסט והביטוח קצת יותר יקרים אבל לדעתי זה משתלם.

• תוכן חדש...