Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4709 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

פתחתי שירשור שנמצא כאן. carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=493415 (תעתיקו בבקשה לשורת כתובות) על זה שאני מחפש רכב בעלות כוללת של 16K (מוכן להשקיע יותר)

אני כבר שבוע מחפש רכב לטעמי. לפי הדרישות שלי ושהכי חשובות ביניהם היא האמינות והחיסכון בדלק.

כרגע יש לי תקציב של 20 אלף שקלים לנושא. לאחר בירורים מעמיקים מאוד התקשתי למצוא רכב (פיאט פונטו ELX ודינאמיק) שנראה במצב טוב וידני. והפחד הגדול שלי הוא לקנות רכב יד שנייה וליפול בפח. כי בכל זאת אני מתחיל תקופת לימודים של 5 שנים מעכשיו ואני לא יודע את מצבי הפיננסי עדיין במלואו למשך התקופה. והרכב צריך להיות לרשותי בכל התקופה הזאת ולהמשך

ההורים שלי הציעו רעיון לקניית רכב יד ראשונה מהיבואן (הדגמים הזולים ביותר באיזור 55K+- כדוגמת אלטו,מיי,וכו...) והם יעזרו לי בכסף והשאר יהיה במימון קטן מהבנק שלי.

כמובן שההבדל הוא פי 3 בסופו של דבר בסכום. אבל לפי דעתם זה שווה. אני חצוי בין דעות כי בכל זאת רכב ראשון שלי ועכשיו אני מנסה לרכוש ידע בנושא דרך הפורומים והאתרים המתאימים.

דרך אגב האופציה השלישית היא להוסיף עוד כסף כדי לקחת רכב יד שנייה בשנתונים גבוהים יותר ואמינים. עד אותו הסכום (השאיפה שלי כמה שפחות)

כל המידע על הסוג רכב שאני מחפש נמצא בלינק שנתתי למעלה

תודה רבה מראש

פורסם

אם אתה אכן חושב להחזיק את הרכב לתקופה ארוכה של 5 שנים -פלוס, אז לדעתי זה אכן כדאי שתיקנה חדש מהחברה במחיר של ה52K שמפרסמים,

כי גם שתיקנה יד שניה נורמאלית סביב ה30K (כולל יישור הקו וכו'), ותטפל בה במשך יותר מ5 שניה, הרכב יהיה ממש זקן ויתחיל לחלוב את הכיס במוסכים.

לכן במבט לאחור מ2019 - רכב 2006(כ25K היום) יד שניה תיהיה מאוד עתיקה והחלטה לא נכונה מבחינת האחזקה למטרה שלך,

זו דעתי לפחות ובתנאי שאתם מסתדרים מבחינת הכסף ולא צריכים ליסבול מההוצאה הגדולה.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

דילמה רצינית, ואני חושב שתלויה מאוד בנסועה שלך, כמה הרכב הולך לנסוע בשנה בפועל? מה יהיה פרופיל הנסיעה וכו'.

אני חושב שאתה יכול לעשות רשימה של האפשרויות העומדות לפניך ולהחליט כשגם הנסועה השנתית (והוצאות דלק) באים לידי ביטוי.

1. רכב חדש מהחברה אבל קטנטן (ניקח אלטו בתור רפרנס) שיהיה חסכוני מאוד אבל מצד שני עוד 5 שנים יאבד כנראה יותר מחצי מערכו בשקט (ירידת ערך של 30K נניח, בלי קשר לאחזקה...)

2. רכב ישן אבל עמיד יחסית, למשל טויוטה קורולה או הונדה סיויק משנים 2002 נניח, רכבים שיישמרו על ערכם בצורה סבירה, וכנראה שההשקעה בהם תהיה מינימלית. עלות נניח סביב ה 20-25K וגם בעוד חמש שנים יהיו שווים לפחות 12-13K אם לא יותר. פחות חיסכון בדלק (נניח 1/9 בעיר, יש אומרים שהן אפילו חסכוניות יותר הדגמים האלו ספציפית) אבל מצד שני אתה נוסע על רכב 1600 ולא על אלטו.

3. רכב ישן ומקרטע בעלות מינימלית (נהיה רעים ונניח 3-4K) שפשוט יסחוב את הנסיעות העירוניות ללימודים וחזרה. כמובן שזו האופציה הפחות טובה מבחינת רכב נטו אבל מצד שני ההשקעה ואיבוד ערך יהיו הנמוכים ביותר (וכן כמה שזה מפתיע יש רכבים על הכביש בני כמעט 20 שעדיין נוסעים יופי)

לדעתי תשב ותכין לך טבלת הוצאות לכל אופציה כזו למשך 5 שנים, קח בחשבון הכל, טיפולים, ביטוחים, הוצאות דלק צפויות (כמובן שתצטרך לצפות את הרילומטקאז' ואופי הנסיעה), תיקונים, רישוי, ירידת ערך וכו'. תעשה חשבון ותבחר באופציה הכי בטוחה.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

הנסועה שלי לא תיהיה מטורפת... כל יום 15 קמ ללימודים כולל הלוך ושוב. במהלך השבוע ובסופי שבוע 80 אחוז מהנסיעות בעיר. מידי פעם נביעות ארוכות )לדעתח באיזור הפעם בחודש)

לפי החישוב שלי זה באיזור ה6-8 אלף קילומטר בשנה !

לגבי האופציה של רכב ב5 k אני לא מעוניין ברכב שכזה לאור העובדה שזה לפחות לחמש שנים.

ההתלבטות הרצינית היא בין קניית יד שנייה בשנתונים 2004-2005 או לעלות בשנתונים ל 2010 )שזה גם עולה בכסף בעוד 15 לדעתי(

או חדש מהחברה... ניהיה ריאלים באיזור ה 60k

פורסם

אני לא הייתי הולך על רכב חדש, שכן ירידת הערך בשנים הראשונות היא הגבוהה ביותר.

ב 4-5 שנים אתה יכול לאבד בקלות 25-30K, גם ברכבים הזולים. המשמעות היא כ-500 ש"ח לחודש ירידת ערך.

כן הייתי מנסה להתקדם קצת בשנים ל 2007-2008 בכדי שלא להיות עם רכב מאוד ישן, שסביר להניח שיתחיל לגלות סימני שחיקה ועייפות, בעוד שנים מעטות.

פורסם
הנסועה שלי לא תיהיה מטורפת... כל יום 15 קמ ללימודים כולל הלוך ושוב. במהלך השבוע ובסופי שבוע 80 אחוז מהנסיעות בעיר. מידי פעם נביעות ארוכות )לדעתח באיזור הפעם בחודש)

לפי החישוב שלי זה באיזור ה6-8 אלף קילומטר בשנה !

לגבי האופציה של רכב ב5 k אני לא מעוניין ברכב שכזה לאור העובדה שזה לפחות לחמש שנים.

ההתלבטות הרצינית היא בין קניית יד שנייה בשנתונים 2004-2005 או לעלות בשנתונים ל 2010 )שזה גם עולה בכסף בעוד 15 לדעתי(

או חדש מהחברה... ניהיה ריאלים באיזור ה 60k

לדעתי, אופציה 2 הכי תתאים לך. כמובן שזה קשה יותר למצוא רכב משומש במחיר סביר ושיחזיק מעמד אבל לאור הנסועה הנמוכה, מאמין שתוכל למצוא.

בהצלחה!

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

למה ללכת לאקסטרים מכל כיוון?

סה"כ אתה לא הולך לנסוע הרבה. מצד שני, אתה הולך להחזיק את הרכב 5 שנים.

גש לבנק שלך, תוציא הלוואה בתנאים הטובים ביותר שאתה יכול, ותשלם כל חודש 400 ש"ח בערך עבור הלוואה של 20K ועוד קצת...

ככה יהיה לך תקציב מעולה לקנות רכב בן שנתיים, שספג ירידת ערך מסויימת אבל עדיין יש לו עוד הרבה מה לתת.

יש היום רכבים מעולים בגזרת 40K, אני קניתי פנדה בת שנתיים במחיר הזה ואני מאמין שהיא תשרת אותי נאמנה ב-5 שנים הקרובות.

פורסם

הרבה מאוד סדרי עדיפויות לא נכונים.

עלות שימוש ברכב מחשבים ע"פ : עלות טיפולים צפויה+ צריכת דלק+ירידת ערך.

1.ירידת ערך-רכב מאבד בממוצע 50 אחוז מהערך שלו ב-3 שנים. זאת אומרת שאם אתה קונה רכב ב-60 אלף, הוא יהיה שווה בערך 20 אלף לאחר 5 שנים. תקנה רכב ב-30 אלף והוא יהיה שווה 10 אלף לאחר 5 שנים. תקנה רכב ב-20 והוא יהיה שווה 5 וכו'...

2.תיקונים- זו עלות לא צפוייה ולכן נשאיר אותה בתור נעלם X

3.צריכת דלק- תלויה בנסועה שלך- סביבות ה-7000 ק"מ בשנה.

ניקח כמה סוגי רכבים ונשווה בניהם למשך 5 שנים:

פונטו 2006: 15 אלף(ירידת ערך)+ נעלם+ 20.5(דלק)= 35.5 + נעלם , או 600 שקל בחודש.

מיצובישי לנסר/ סובארו אימפרזה/ מאזדה לאנטיס : 20 אלף(ירידת ערך)+ נעלם+ 29.5(דלק)=49.5 + נעלם , או 830 שקל בחודש

דייהטסו סיריון 07-08: 25 אלף(ירידת ערך) +נעלם + 24.2 אלף(דלק)= 49.5 אלף+ נעלם ,או 830 שקל בחודש

סוזוקי אלטו/ 107/C1/ספארק- 25 אלף(ירידת ערך) +נעלם+ 19 אלף(דלק)= 44+ נעלם, או 740 שקל בחודש

אלטו/107/ C1/ ספארק חדשות מהחברה- 40 אלף(ירידת ערך) +0 על תיקונים(רכב באחריות) + 19 אלף(דלק) =59 אלף שקל, או 983 בחודש.

מהנתונים הנ"ל אני הייתי הולך על האופציה השלישית- הדייסטסו סיריון.

קשה מאוד למצוא פונטו שמורה ע"פ הוראות יצרן.

מאזדה/מיצובישי/סובארו יהיו יחסית ישנות כבר ולא בטוח שהם ישמרו על אמינות טובה גם אם הן יהיו מטופלות.

אלטו משומשת תהיה אמנם זולה יותר בשימוש מדייהטסו סיריון, אבל אני במשומך הייתי משקיע עוד 80-100 שקל בחודש על מנת לנסוע ברכב מרווח יותר ואוטומטי.

אלטו חדשה היא מאוד יקרה ולא תהיה משתלמת לעומת האלטרנטיבות.

פורסם

מעולה! תודה לכל המגיבים.

אני גם חושב שכדאי לרדת מהעניין החדשה מהחברה.

עכשיו השאלה האמיתי מה כדאי? איזה שנתונים לחפש ? דגמים?

davemustaine87 ראיתי שהצאתה רכב אוטומט. מצד אחד זה יותר טוב כי יש אופציה שגם החברה תנהג.

אבל משומה תמיד יושב לי בראש שעדיף ידני מסיבות של חיסכון בדלק (עד כמה זה משנה?) , אמינות התיבת הילוכים , ועלות תיקון בעיות בידני זולה מבאוטומט.

drsubaru אתה יכול לתת לי דוגמאות לרכבים ברמת מחירים? והאם יש אפילו זולות יותר? 35K

yonisi-לדעתי אופציה 2 הגיונית בהחלט. אבל צריכת דלק לא הגיוני לדעתי. קשה לי לחשוב שרכב יזלול כל כך הרבה אין משהו יותר חסכוני במחירים האלו?

פורסם

סטודנט יקר, לא יודע אם אתה לומד מקצוע ריאלי, אבל החישובים בהחלט לא מסובכים :)

אתה הולך לנסוע 7000 קילומטר בשנה! לא 20 אלף ולא 30 אלף.

ההבדל בין סיריון אוטומטית, לבין פונטו ידנית מבחינת צריכת דלק, יעמוד על 50 שקל בחודש בקילומטראג' שאתה עתיד לנוסע. 50 שקל. זה הכול. האם שווה לך להשקיע את זה? תחליט לבד.

ושוב, בקילומטראג' שלך אין לך מה לדאוג בקשר לאמינות תיבת ההילוכים. אתה תקנה רכב עם בערך 120 אלף קילומטר, כאשר התיבות האוטומטיות מתחילות לעשות בעיות בסביבות ה-250 אלף. שזה משאיר לך כמה? 18 וחצי שנים שקטות?

אם כבר אז בדיוק ההפך, ברכב ידני הסיכוי שתחליף קלאצ במהלך הזמן הזה, הוא הרבה יותר גבוה(שזה סכום לא מבוטל בכלל)

פורסם

תמצא רכב משומש מטופל ומתוקן בזמן בסכום שיש לך.

איזה דגם מוצלח, עם ק"מ נמוך יחסית. אין סיבה שיתחיל להתקלקל "סתם".

אומנם יש יותר דברים שתצטרך להחליף עקב שחיקה טבעית והגיל, אבל אם תתמיד לעשות הכל בזמן, זה לא יבוא אליך הכל "בהפתעה".

אתה לא הולך לנסוע הרבה, סביר להניח שאם הקניה תהיה מוצלחת אתה לא תכנס בכלל למוסך חוץ מהטיפולים השוטפים וכמה תיקונים קטנים.

רוב ההוצאות יהיו על ביטוח, טסט, מצברים צמיגים וכל מה שמסביב - מה שיש בכל רכב.

פורסם

רכב משומש משנתונים 2007 ומעלה יהיו בחירה טובה. גם עליהם ניתן לקבל מימון וגם מדובר ברכבים לא כאלה ישנים.

הצעה שלי. תחשוב מעט מחוץ לקופסא.

אני ירדתי רגע מהרעיון של פונטו או שרייד ומצאתי את עצמי עם רנו מגאן. האמת. הבאה שלי כנראה גם תהיה רנו אלא אם אחליף לגולף/אוקטביה דיזל.

אגב. גולף יכול להיות בחירה טובה. רכב שמזדקן יפה ושומר על ערכו במחירון.

נסה רגע להתעלם מירידות הערך והחישובים המתמטיים. קח משהו שיהיה שימושי ופרקטי (כשתרצה לסוע עם סיריון לאילת אתה קצת תתבאס. בוודאי שהרכב יחזיק אבל הנוחות כנראה תיפגם) ועל איפה אתה רואה את עצמך עם הרכב מעבר לנסיעות היומיומיות (אולי מעמיס כמה חברים בטיול לצפון? אלטו תהווה בעיה אם כך)

תכנן גם קצת עם הלב לטווח הארוך. הדבר האחרון שאתה רוצה זה רכב שיבגס אותך אחרי שתחליט לראשונה לצאת מהשגרה

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

drsubaru אתה יכול לתת לי דוגמאות לרכבים ברמת מחירים? והאם יש אפילו זולות יותר? 35K

ו?

כן, אתה יכול לקנות אלטו ידנית מודל 2010, בסביבות 35K. אתה יכול לקנות גרנדה פונטו 2010 ב-40K.

אתה יכול לקנות פנדה כמו שלי מודל 2011 ב-40K. אני מניח שכבר יש שברולט ספארק גם במחיר הזה אבל האוטו הנ"ל שנוי במחלוקת - מצד אחד הוא הכי מאובזר, מצד שני אומרים שהוא חלש מאוד וכוחות הסוס שלו די נשארים על הנייר.

מציע לך ללכת בין חברות ההשכרה ולראות את האופציות במו עיניך. אני עשיתי בדיוק את אותו דבר ואני מאוד מרוצה - ואני נוסע הרבה יותר ממך, אגב - סביבות 25K בשנה.

• תוכן חדש...