Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4689 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

היום החליפו לי את לוח השעונים במוסך סיטרואן בעכו.

לאחר מכן שמתי לב שאין תאורה בצג הקטן שמציג את השעה והתדר ברדיו.

את האמת, אני לא בטוח שקודם כן הייתה, האם במקור זה היה מואר?

במידה וכן, מה עליי לעשות כדי לתקן את זה חוץ מלחזור למוסך (שקצת רחוק)?

בתמונה אולי זה נראה מואר בגלל הפלאש, אבל בחושך לא רואים שם כלום.

תודה.

xsara.jpg

פורסם

הצג הזה מואר ע"י 3 נורות קטנות מאוד (1.2W לנורה) אותן ניתן להחליף ע"י פירוק פשוט של המסך ובאמצעות פלייר לסובב רבע סיבוב את הבית נורה ולשלוף אחת אחת החוצה (את הנורות מפרקים מהבית נורה במשיכה, והחיבור נעשה בלחיצה פנימה).

נורות ישנות שעוברות זעזוע, לרוב חוט הלהט שלהן נשבר ברגע שעובר זעזוע קטן - קרי, שמפרקים את הרכיב ומניחים אותו בצד.

אם החליפו את לוח השעונים, ופירקו את המסך הזה, יש סיכוי שחוט הלהט שהיה בכל נורה, פשוט נשבר.

בשלב ראשון, לפני שאתה נוגע במשהו, רק תוודא שהפיוזים תקינים - ואם כולם תקינים, תפרק את המסך ותחליף את הנורות.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

זה סביר להניח שיש פיוזים שאחראיים ספציפית על התאורה הזאת?

ההגיון שלי אומר שאולי יש פיוז שאחראי על כל השעון הזה..

יש ברכב הזה הרבה פיוזים, האם השיטה היא להוציא אחד אחד ולהסתכל אם הוא שרוף?

את השעון מוציאים פשוט עם מברג שטוח בצדדים? כי אין כ"כ איפה לאחוז בו כדי למשוך.

תודה.

פורסם

יש פאנל מסביב לשעון שהוא יוצא במשיכה (רצוי לא עם מברג אלא עם כלי פלסטי אחר שלא יגרום נזק לפלסטיק).

מתחת לפאנל אתה תמצא שהשעון מוברג ע"י 2 ברגי טורקס במידה 20 (צריך מברג או "אולר" טורקס במידה 20).

הנורות הן נורות נעיצה של לוח שעונים סטנדרטיות, 1.2W כל אחת. יש להעזר בפלייר להוצאת בית הנורה כמו שתארתי בהודעה הראשונה.

בנוגע לפיוזים - לתאורה יש פיוז בנפרד מהשעון, לכן כדאי לבדוק קודם כל פיוזים.

לפי הפאנל אני משער שזאת קסארה מילניום (מודל 2000) ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הסתכלתי בספר הרכב, והיה שם פיוז אחד שהתייחס לשעון הזה. הוצאתי אותו והוא נראה תקין.

פירקתי את השעון וראיתי שאכן הנורות שרופות. רכשתי 4 נורות באוטו-דיפו ובא לציון גואל.

תודה איציק!

WP_20130817_007.jpg

• תוכן חדש...