Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפוץ רכב אספנות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7905 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ובכן

אני יתחיל בקצת רקע מי שמשתעמם שיעבור לפיסקה הבאה.

בכל מקרה,בתור ילד קטן לא ממש התלהבתי ממכוניות ,כמובן בצורה מסויימת כמו כל פעוט

ידעתי שמות של מכוניות (סובארו עונדה! :lol: וכו') אבל לא ממש התלהבתי אבל כשהחלתי ללמוד נהיגה החלתי להתעניין יותר ויותר אני עדיין לא יודע הרבה אבל מה שכן התאהבתי ,תמיד אהבתי מכניקה וטכנולוגיה אבל פשוט התאהבתי במכוניות D: ובכן לימודי הנהיגה עברו חלפו ולפני ששמתי לב כבר

יש לי רישיון ביד ונגמרה תקופת המלווה (ת'אמת החודשיים הארוכים בחיי אבל אני מוכן לשקר בשביל עושר ספרותי)

ועכשיו לעיקר כמו כל ילד מתלהב רציתי אוטו משלי מה שכמובן אני לא מקבל אבל חשבתי

אולי

אקנה רכב אספנות או קרוב לאספנות בזול ואשפץ אותו להנאתי....תוך כדי אלמד על הרכב ויעסיק את עצמי ,חשבתי לעשות ממש הכל לבד מהחלפת רצועת טיימינג לריפוד לברקסים ואז בסוף האוטו ששילמתי אלף שקל והשקעתי בו עוד 2000 (בטח יהפוך לעשרים אלף אבל למה לא להשלות את עצמי) יהפוך ליצירת פאר מטורית יציר כפי

ובכן לשאלה אני יכול לעשות את זה? בהתחשב בזה שיש לי חבר שלאביו יש מוסך גדול ברעננה הרבה סבלנות והרבה זמן? (אני לא לחוץ על האוטו זה יותר להנאה מהשיפוץ)

וכמובן מה כדאי לקנות ולשפץ (חשבתי בכיוון הקטנות רנו 5 מינימיינור וכו')

אה וכמובן עלויות משוערות :-P

מצטער אם זה ארוך ואני ממש מצפה לתשובות תודה

:type: :type: :type: :type: :type::type: :type: :type: :type: :type:

:beerchug:"אתה אמור לכייף שם" ויין רייני לקווין שוונץ במירוץ שהפך לאחרון שלו :beerchug:

פורסם

חיפושית נראית לי האופציה ההגיונית ביותר

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אה כן שכחתי לציין משןם מה חיפושיות ממש דוחות אותי

:beerchug:"אתה אמור לכייף שם" ויין רייני לקווין שוונץ במירוץ שהפך לאחרון שלו :beerchug:

פורסם
אתה בטוח שאתה רוצה להתחיל להתעסק במכונית בלי שום ידע מקדים, ואני שם את הדגש על עניין הבלמים!

זה מה שאני עשיתי. לדעתי כל אחד יכול, אם הוא מוכן להשקיע בלימוד החומר מתוך ספרים מגזינים וכו'. אפשר גם ללמוד המון מפורומים מקוונים ספציפיים לדגם האוטו.

אני התחלתי בפרויקט שלי מאותם המניעים כמו flake, ובלי ידע מוקדם. כל עוד אתה מודע מראש על ההשקעה הכרוכה בעניין, גם מבחינת לימוד וגם מבחינת כסף (המון כסף), וגם מבחינת הזמן, אז זה בהחלט אפשרי ובהחלט מהנה. אני גם חושב ש-VW זה בחירה טובה. אם זה לא מתאים אז אולי משהו כמו פורד פריפקט?

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם
אם זה לא מתאים אז אולי משהו כמו פורד פריפקט?

אתה בטוח שלא התכוונתה לנכדתה של הפריפקט ( האסקורט ? )

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

קנה איזו פורד אסקורט ישנה או אופל קדט משנות ה 70.

תלך ללמוד קצת אצל מוסכים, או שתעשה קורס למבוא שיפוץ רכב קלאסי באתר קלאסיקאר.

יהיה לך ידע בסיסי ותדע לאילו בעלי מקצוע לגשת ומה לבקש, ותדע לבצע טיפולים הקפיים לבד.

בן דודי רכש רנו 11 קופה יש אולי שלוש כאלו בארץ, והוא ודודי תיקנו בה הרבה דברים והיא נוסעת מצויין, רק נשאר הקטע של המראה.

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם

אמממ תודה לכולם

התקציב אמממ...במידי אמור להיות כ2000 שקלים עם גבול שהוא עקרונית אין סופי

(סביר להניח שעוד כמה אלפים)

אולי אפשר אפילו גולף MK1

או אוטו שכן נוסע אבל צריך שיפוץ קל בסכום

אה ואני חוזר בי בקשר לקטע שחיפושיות דוחות אותי זה קצת קשה

פשוט הן אף פעם לא הקסימו אותי,למרות שיש מצב שאני אקבל אחת בחינם ואז אני לא אגיד לא D:

פורסם

אולי אפשר אפילו גולף MK1

או אוטו שכן נוסע אבל צריך שיפוץ קל בסכום

נראה לי שאתה רודף אחרי חיה שלא קיימת.

אין מה לעשות. רכב שתקנה בגרושים יעלה הרבה בשיפוץ.

ואני מסכים שבשנתונים של אספנות, חוץ מחיפושית אין שום מצב למצוא רכב שרכישה + הבאה למצב של נסיעה, יעלה לך פחות מכמה וכמה אלפי שקלים, וזה בהנחה שלא חישבת את מחיר האגרות והביטוח (שהם אמנם זולים, אבל בכל זאת כסף), ושאתה מעלה אותו לכביש כשהוא נראה כמו בית שימוש. אם אתה רוצה גם רכב שלא נושרים לו פירורים בנסיעה ושאפשר לצאת מישיבה בו עם בגדים נקיים, אתה כבר מדבר על סכומים יותר גבוהים.

רק חיפושית. אך ורק חיפושית תוכל למצוא במצב נסיעה ב 3000 ש"ח בערך, ולשפצר אותה בזמנך החופשי, עם חלפים זמינים ולא יקרים במיוחד.

כל רכב אחר במחיר הזה אולי ייראה לך סקסי ונדיר יותר, אבל תצטרך הרבה יותר כסף והתרוצצויות כדי להרים אותו למצב סביר.

לא סתם החיפושיות הן רכב האספנות הנפוץ ביותר (בפער מטורף על כל רכב אחר), הן פשוט היעילות והזולות ביותר להחזקה מבין המכוניות בנות ה 30+.

פורסם
אתה בטוח שלא התכוונתה לנכדתה של הפריפקט ( האסקורט ? )
לא, התכוונתי לפריפקט. מכונית פרקטית ופשוטה עם מכניקה שפותחה בשנות השלושים (מנוע side-valve + תיבת 3 הילוכים). בהחלט מכונית אספנות מעניינת ומתאימה מאוד למי למחפש פרוייקט ראשון. גם נראית חמודה וייחודית. רק אל תצפה לביצועים.

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם

וה אם כבר מדברים על פוזה

כמה עולה להסב חיפושית לחיפושית קונברטיבל?

פורסם
וה אם כבר מדברים על פוזה

כמה עולה להסב חיפושית לחיפושית קונברטיבל?

200 ש"ח, זה הכל...

100 דיסק של WOLF (חד פעמי...)

50 ש"ח 5 יחידות של דיסק חיתוך

20 ש"ח כפפות

20 ש"ח מישקפי מגן

10 ש"ח שני בקבוקי קולה...

זהו, 200 ש"ח ואתה מסודר "אחי"...

רק שזה לא בטיחותי ולא עובר טסט, חוץ מזה הכל סבבה....

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

מאיפה מוכרת לי הגישה הזו.... :-(

למרבית חובבי הרכב יש איזשהו חלום לקחת רכב ישן ולהחזיר לו את נעוריו, לא כולם יכולים לממש אותו. זה דבר שצריך לעבוד קשה (אחחח... קשה) בשבילו.

שמע, גם אני חלמתי/חולם/אחלום להתחיל לשפץ איזשהו רכב אספנות שיש לו איזשהו משמעות עבורי (לפי צורת הביטוי והזמנים תבין שזה מעסיק אותי בחלק לא מבוטל משעות היממה).

עצה שלי - אם אין לך איזשהו מקור הכנסה קבוע שמזרים לך בכל חודש לפחות כמה מאות שקלים לפרויקט שאתה רוצה להתחיל, רד מזה. אי אפשר להתחיל פרויקט עם תקציב מזערי וחבל על כאב הלב.

תחסוך עוד כמה אלפים (ואני לא מתכוון ל1K או 2K, סכום די רציני שישאר לך מרווח לנשימה. העסק הזה לא כ"כ זול), תתגבש על פרויקט מסוים (לא הייתי פוסל חיפושית על הסף) ואז תתחיל להכין את היסודות בשבילו.

*חלקנו בסוף לומדים את זה, (בדרך הקשה, אבל לומדים).

פורסם

אם תחפש בנרות אולי תמצא סובארו משנות ה-70 . יש 2 שעומדות בפ"ת אחת בראשון שווה ליבדוק אם הן למכירה!

לי יש אחת ממודל 79 1600 אוטמאטית עים מזגן!!!!!!!!!!!!!!!!!רכב מהנה לנהיגה(למרות שהיא אוטאמאטית) ואחזקה לא יקרה .

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

• תוכן חדש...