Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4725 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם,

אני חדש כאן אז עימכם הסליחה במידה ואני במקום הלא נכון....

אני מעוניין להוציא תו סחר קראתי באתר משרד התחבורה שאני צריך להציג בפניהם את המסמכים הבאים:

1. אישור משלטונות מס הכנסה על עסוק כסוחר בכלי רכב

2. חוזה שכירות, או הודעת בעלות על משרד בשטח של 10 מ"ר, וחניון בשטח של 300 מ"ר לפחות

3. תעודת יושר מהמשטרה

4. תצלום רשיון לסחר בכלי רכב מנועי, שהוצא ע"י רשות מקומית לפי חוק רישוי עסקים

5. תעודה המעידה על רישום החברה אצל רשם החברות

6. מכתב מרואה חשבון המאשר את בעלי זכות החתימה בחברה

7. תזכיר החברה

8. תקנות החברה

שאלותיי הם כאלו:

1. מה זה רשיון לסחר בכלי רכב מנועי?

2. האם אני יכול שיהיה בבעלותי שטח בחיפה כאשר אני מתגורר בחולון?

3. האם אני חייבת להציג מכתב מרואה חשבון המאשר את בעלי זכות החתימה בחברה במידה ואני עוסק זעיר?

4. האם אני חייבת להציג תזכיר החברה במידה ואני עוסק זעיר?

5. האם אני חייבת להציג תקנות החברה במידה ואני עוסק זעיר?

אודה לתשובתכם אני ממש רוצה להתקדם עם זה...

פורסם

1. אישור ממחלקת רישוי עסקים בתחום הישוב בו ממוקם העסק.

2. כן.

3-5 סוחר רכב לא יכול להיות עוסק זעיר (=פטור).

ראה/י:

תקנות מס ערך מוסף התשל"ו 1976 תיקון (1998):

עוסק הנמנה על אחת מהקבוצות המנויות להלן ירשום אותו המנהל כ עוסק מורשה גם אם על פי סכום מחזור עסקאותיו או מספר המועסקים בעסק הוא היה

נחשב כעוסק זעיר;

(1) בעל מקצוע חופשי שהוא: אגרונום, אדריכל, הנדסאי, חוקר פרטי, טוען רבני, טכנאי, טכנאי שיניים, יועץ לארגון, יועץ לניהול, יועץ מדעי,יועץ מס, כלכלן, מהנדס, מודד, מנהל חשבונות, מתורגמן, סוכן ביטוח, עורך דין, רואה חשבון או שמאי, בעל מעבדה כימית או רפואית; וכן עוסקים שעיסוקם מתן שירותים מהסוגים המפורטים בתקנה 6א לתקנות מס ערך מוסף, התשל"ו-1976, ולגבי אותם שירותים בלבד;

(2) רופא, לרבות פסיכולוג, פיזיוטרפיסט, רופא וטרינר, רופא שיניים או מרפא שיניים;

(3) בעל בית ספר לנהיגה על פי רשיון שניתן לפי סעיף 15 לפקודת התעבורה

(4) בעל בית ספר לרבות גן ילדים, שבו לומדים או מתחנכים תלמידים באופן שיטתי ושאיננו מלכ"ר וכן בית ספר שבו ניתנת הדרכה מקצועית, עיונית או מעשית, לרבות הדרכה לאמנויות ולספורט, לקבוצות שבכל אחת מהן לא פחות מחמישה תלמידים, להוציא הדרכה מקרית של לא יותר משלושים ימי הדרכה בכל קבוצות התלמידים אשר הופעלו באותה שנת מס.

(5) סוחר מקרקעין או מתווך מקרקעין;

בפיסקה זו -

"סוחר מקרקעין" - עוסק שעסקו או חלק מעסקו מכירת זכויות במקרקעין;

"מתווך מקרקעין" - עוסק שעסקו או חלק מעסקו תיווך בזכויות מקרקעין

(6) סוחר רכב ומתווך רכב;

בפיסקה זו -

"סוחר רכב" - עוסק שעסקו או חלק מעסקו מסחר ברכב;

"מתווך רכב" - עוסק שעסקו או חלק מעסקו תיווך בקניית רכב, במכירתו או החלפתו;

"מסחר ברכב" - לרבות חליפין או השכרת רכב בשיטת מקח-רגב-שכירות;

"רכב" - רכב מנועי כמשמעותו בסעיף 1 לפקודת התעבורה;

(7) חברה השומה כדין לפי פקודת החברות;

(8) אגודה שיתופית הרשומה כדין לפי פקודת האגודות השיתופיות;

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

natco תודה על תשובתך.

האם ניתן להוציא את תו הסחר לפני שהעסק עובד וקיים או ניתן להוציא במקביל?

תודה

פורסם

אני מניח שלא.

הדרישות שכתבת הן דרישות מקדמיות. כלומר תצטרך להוכיח את קיום הסעיפים לפני שתקבל את התו.

את רוב הדרישות ימלא עבורך רו"ח טוב תוך מס' ימים (יש לי מישהו מצויין ולא יקר, פנה בה"פ אם אתה צריך).

אין צורך לפחד מזה. למרות הסטיגמות, ברשות המיסים לא אוכלים בני אדם. בעיקר אם אתה מיוצג היטב ע"י רו"ח מוכר.

אני ע.מ ואשתי ע.פ, ובינתים נשארנו בחיים (טפו,טפו,טפו):lol:.

אם אתה רציני בכוונותיך, אין סיבה שלא תתחיל מיד, בכך שתחבור לרו"ח שילווה אותך יד-ביד בכל ההליך.

המכשלה האמיתית היא דווקא מחלקת רישוי עסקים בעירייה. מנסיון רב ומר, יושבים שם אנשים, שלדעתם, הגדרת התפקיד שלהם היא להוציא את הנשמה לאנשים שבסה"כ רוצים להתפרנס בכבוד.

לצורך כך, יש אנשים (ולא הזכרתי את המילה "מאכרים") שמקצועם הוא להעביר אותך את ההליך הזה במהירות וקלות (יחסית).

אני מכיר כאלה רק באיזור המרכז, אך אם תעשה סיבוב במחלקת רישוי עסקים הרלוונטית, ותתחיל להתעניין, הם כבר יפנו אליך.

אתה ניגש לשם (לאחר תאום פגישה עם בודקת רישוי ראשוני) , מתאר את העסק שאתה עומד להקים ומקבל רשימת דרישות ספציפיות לאתר בו אתה מתכוון לשכן את העסק. ברגע שתמלא את הדרישות (ויהיו כאלה שפשוט לא תוכל לעמוד בהן, כאן נכנס המאכר) תקבל רשיון עסק.

כשיהיה לך רשיון עסק, הדרך לתו סוחר סלולה.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

• תוכן חדש...