Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4726 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

עשיתי תאונה קטנה ולא היה לי ביטוח צד ג׳.

נזק: מכה בטמבון

בעל הרכב רוצה חילוף של הטמבון.

האם אני חייב להחליף אותו או יכול לתקן אם זה אפשרי? מה מבחינת החוק, ביטוח, לא יודע מה?

פורסם

תלוי בהחלטה של השמאי - האם הוא מאשר החלפה או תיקון.

ההחלטה נובעת ממהות/חומרת הנזק, הוותק של הרכב על הכביש וכו'.

אם השמאי קובע תיקון בלבד - בעל הרכב יכול להחליף את הטמבון על חשבונו, ואתה תשלם אך ורק עלות תיקון (כפי שנקבע ע"י השמאי) + עלות שמאי.

במידה והרכב לא נבדק ע"י שמאי - אז כנראה שתגיעו למשפט והשופט הוא זה שיחליט.

פורסם

האם בעל רכב פונה לחברת ביטוח שלו, מזמין שמאי והוא קובע מה שקובע, האם אצטרך לשלם גם הפרש בירידת ערך של הרכב?

פורסם

אם תקבע כזו - כן. אבל אם מדובר בפגוש בלבד לא תהיה ירידת ערך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• ספונסר פורום
פורסם
שלום רב,

עשיתי תאונה קטנה ולא היה לי ביטוח צד ג׳.

נזק: מכה בטמבון

בעל הרכב רוצה חילוף של הטמבון.

האם אני חייב להחליף אותו או יכול לתקן אם זה אפשרי? מה מבחינת החוק, ביטוח, לא יודע מה?[/QUO

ן

באיזה רכב מדובר י כדאי להסתדר פאופן פרטי ולסגור עיינין.

תראה תלוי בשנת היצור של הרכב, אם למשל הרכב בין עד שנתיים מחליפים למקורי תלוי בחומרת הפגיעה, מעבר לשנתיים מגיע שיפוץ או החלפה במשומש או חליפי, האמת לא תמיד משתלם,,וזה כבר סיפור ארוך, אני מוכן להירתם לעזרתך תן לי פירטי הרכב, קצת רקע יותר רחב וטלפון של הנפגע, אנסה לרקח אותו אם יש מקום כמובן. כדי לסגור ללא הוצאות מיותרות,

אם אתם מאיזור המרכז אני מוכן להפגש בנוחכות שניכם ולהציע פשרה, הכל פתוח.

כמובן שללא התחיבות מצידכם, פשוט עזרה לחבר פורום.

אלי אמרן - שמאי רכב 054-6999223

פורסם

2 עלי אמרן

רכב: סוזוקי סוויפט

מועד עליה לכביש: 08/2012

נזק: מכה בטמבון אחורי מצד שמאל, קוטר ~ 25-30 סמ׳, נכנס פנימה.

אפשרות להסתדר באופן פרטי: חילוף טמבון במוסך מורשה: 2800שח

אני סטודנט ומחפש פתרון הכי זול (פחחות וצבע), אבל גם מבין אותו (החלפה) (אגב, הוא עור דין)

אז מה היציאה מסרט זה הכי טובה?

פורסם

חכה עד שיפרקו את הטמבון. אם יש נזק נוסף, יותר עמוק, המחיר עלול להיות כפול ויותר.

לפני חודשיים נגרם לי נזק שחיצונית נראה דומה (גם בסוזוקי, אם כי SX4) - ההחלפה - פגוש חיצוני + מגן פנימי + פנס+ עבודה עלתה קרוב ל-7000 ש"ח. תוריד את הפנס וישארו 5,000-6,000 ש"ח. אם יש גם פגיעות עוד יותר עמוקות - היה מוכן לעוד אלפים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

דבר ראשון תירגע. מדובר כאן רק בפגיעות פח, וזה קורה לכולם. העיקר שאתה בריא.

מהודעתך משתמע שאתה נוסע רק עם ביטוח חובה? עכשיו כבר מאוחר מדי להגיד, אבל מה שקרה לך זו בדיוק הסיבה שלא עולים על רכב בלי צד ג'. תתעודד שמדובר רק בפגיעות פח ולא גוף, אחרת היית עלול למצוא את עצמך בחובות לכל החיים. להבא, אל תנסה לחסוך בביטוח צד ג', כי כמו שאתה רואה מרפי מומחה באיתור אנשים כמוך.

לאור המצב, אין לך הרבה ברירות. או שאתה משלם לו את התיקון, או שאתה מסרב, ואז הוא ירדוף אחריך בבית-משפט. היתרון מבחינתך: תביעות לוקחות זמן, מה שיאפשר לך לחסוך מעט כסף עד שתגיע העת שתצטרך לשלם. החיסרון: בתביעה הוא עלול לדרוש הוצאת משפט, שכ"ט של שמאי, אובדן ימי עבודה, רכב חלופי וכדומה. כל אלו עלולים להצטבר לכ-2000 שקלים, בערך. תראה מה הוא מבקש, תעשה את השיקולים שלך, ואל תשכח להחתים אותו על ויתור תביעות אחרי שאתה משלם לו. תוכל למצוא טופס כזה בחיפוש בגוגל, וזה טופס שבו הוא מאמת שהוא קיבל ממך את הפיצוי הנדרש, ואין לו זכות לתבוע אותך לאחר מכן.

בהצלחה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• ספונסר פורום
פורסם
לסיכום:

1. לשלם לו 2800₪

2. לעשות ביטוח

זו הדרך הכי נכונה?

תודה לכל תגובות!

תראה לפי התמונה לא ברור כל כך, אבל אם אני לא טועה יש קרע במגן?

אם כן אכן סגור את העינין בפיצוי של מגן חדש מקורי. מגיע לו.

אם אין קרע במגן אמרתי מוכן לעזור ולא חייב בנחלפה, מאוד תלוי באופי הפגיעה. סע בזהירות.

אלי אמרן - שמאי רכב 054-6999223

פורסם
דבר ראשון תירגע. מדובר כאן רק בפגיעות פח, וזה קורה לכולם. העיקר שאתה בריא.

מהודעתך משתמע שאתה נוסע רק עם ביטוח חובה? עכשיו כבר מאוחר מדי להגיד, אבל מה שקרה לך זו בדיוק הסיבה שלא עולים על רכב בלי צד ג'. תתעודד שמדובר רק בפגיעות פח ולא גוף, אחרת היית עלול למצוא את עצמך בחובות לכל החיים. להבא, אל תנסה לחסוך בביטוח צד ג', כי כמו שאתה רואה מרפי מומחה באיתור אנשים כמוך.

לאור המצב, אין לך הרבה ברירות. או שאתה משלם לו את התיקון, או שאתה מסרב, ואז הוא ירדוף אחריך בבית-משפט. היתרון מבחינתך: תביעות לוקחות זמן, מה שיאפשר לך לחסוך מעט כסף עד שתגיע העת שתצטרך לשלם. החיסרון: בתביעה הוא עלול לדרוש הוצאת משפט, שכ"ט של שמאי, אובדן ימי עבודה, רכב חלופי וכדומה. כל אלו עלולים להצטבר לכ-2000 שקלים, בערך. תראה מה הוא מבקש, תעשה את השיקולים שלך, ואל תשכח להחתים אותו על ויתור תביעות אחרי שאתה משלם לו. תוכל למצוא טופס כזה בחיפוש בגוגל, וזה טופס שבו הוא מאמת שהוא קיבל ממך את הפיצוי הנדרש, ואין לו זכות לתבוע אותך לאחר מכן.

בהצלחה.

יש לו ביטוח חובה, למה שיהיה בחובות לכל החיים אם חס וחלילה היו פגיעות גוף?!

פורסם

שאלה לשמאי או למי שמבין:

לפי תמונות, באיזה מצב הרכב ירד בערך (תיקון/חילוף) או כמו שכתבו לא ירד ערך כי זה מגן?

למה שואל:

בזמן תאונה התחייבתי לתקן נזק. חייתי בטוח שזה צבע ופחחות כי מגן לא קרע, לפחות מבחוץ. אחרי סופ״ש בעל רכב דורש החלפה ולוחץ על ירידת ערך. במוסך מורשה אומרים שרוב הסיכוים יתקנו אותו ולא צריך לבזבז כסף על חדש.

אז,

1. באיזה מקרה יריד ערח?

2. האם הוא יכול לתבוע אותי על זה?

פורסם

ירידת ערך קובע שמאי (מה שעולה כ700 שקלים, שאתה תמטרך לשלם), אצלי בהחלפת טמבון נקבע 1.5% במאזדה 3 2007. אין לי מושג אם נקבעת ירידת ערך בתיקון פגוש. אתה יכול להתייעץ עם אלי בטלפון.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...