Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4727 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי גולף דור 5 משנת 2008 עם מצבר מקורי שלא הוחלף מעולם.

לאחרונה ההנעה נשמעת עייפה ולרכב לוקח איזה שתי שניות עד שהוא מניע לגמרי.

אני מבין שהמצבר כבר ישן ושהוא מתקרב לסוף חייו, אבל האם זה בהכרח בעיה במצבר?

Audi A3 8V Sportback

פורסם

יכול להיות גם סטרטר. בדיקת מתחים תתן לך כוון, אבל חיבור מצבר תקין (רצוי עם אותם נתונים) בכבלים (חשוב להקפיד על הכללים!) והתנעה, אם נשמעת אופרה אחרת, אז זה המצבר.

פורסם

המלצה קטנה לי אלייך. לפני שאתה מספיד את המצבר, בדוק את הקוטבים שלו. תבדוק באם יש קורוזיה. קח סקוטש עם מים וסבון. נתק כל קוטב בנפרד ונקה בעזרת המים והסבון. יבש את הקוטב עם סמרטוט יבש או נייר סופג. לפעמים הקורוזיה שנוצרת על הקוטבים מפריעה לתיפקוד התקין של המצבר.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

החל מגולף דור 4 נעלי הכבל של המצבר עשויים ממתכת אשר כמעט ולא מתחמצנת ולא נוצרת קורוזיה על קטבי המצבר.

כנס לחשמלאי רכב ובדוק את המצבר.

איזה כייף לי :)

פורסם

זמן יפה למצבר..

ב-406 של אבא שלי, שהייתה בזמנו החזיק מצבר מ-2002 ועד 2009..

ב-407 הנוכחית, המצבר מקורי מ-2008.

מה ההבדל בין המצברים המקוריים לאלו שנמכרים בארץ? למה הם מחזיקים כל כך הרבה?

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
החל מגולף דור 4 נעלי הכבל של המצבר עשויים ממתכת אשר כמעט ולא מתחמצנת ולא נוצרת קורוזיה על קטבי המצבר.

כנס לחשמלאי רכב ובדוק את המצבר.

אל תחשוב יותר מידי תחליף מצבר דבר ראשון אחרי זה תמשיך הלאה אורך חיים של מצבר כשלוש עד חמש שנים.

פורסם

לפני כחודש החלפתי לראשונה מצבר לגולף (מינואר) 2007... כוחו היה עוד במותניו, אך הספיק לי מיצמוץ ראשון שלו כדי לקבל החלטה שעדיף לזכור אותו כאחד שמעולם לא השאיר אותי בלי יכולת להניע...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

קודם כל תתחיל בפעולות הכי פשוטות כמו שנאמר למעלה לבדוק קורוזיה

תבדוק גם אם חסר מים מזוקקים(*חשוב למלא רק מזוקקים)

דברים פשוטים כאלו יכולים לחסוך המון.

אם הכל תקין גש לחשמלאי שיטען את המצבר ויבצע בדיקה, אם הצלחת ברכות אם לא כנראה שהגיע הזמן להחליפו.

8)
פורסם

האמת שהשבוע ניקיתי את אחד הקטבים שהתצברה עליו קורוזיה עם מים רותחים וסודה לשתיה.

אני אנסה לחבר לו מצבר תקין עם כבלים ולראות האם זה באמת בעיה במצבר.

איך בודקים מים מזוקקים?

כמו כן במצבר יש מן עינית שרשום שאם היא שקופה או צהובה צריך להחליף את המצבר (כרגע העינית שחורה).

תודה לעוזרים.

Audi A3 8V Sportback

פורסם

בדרך כלל במצברים המקורים של וורטא המגיעים עם הרכב הם ללא טיפול ולא קיימת אפשרות להוסיף מים מזוקקים.

בדגמים מסויימים קיימים פקקים מתחת למדבקה שעל המצבר אך אם חסר מים כנראה המצבר עשה את שלו.

צבע שחור בעינית מצביע על מצבר טעון חלקית לכן בצע נסיעה של 30-45 דקות מחוץ לעיר בכדי לטעון את המצבר ובדוק למחרת האם הצבע השתנה לירוק.

אשמח אם תוכל לעלות תמונה של המצבר+הקטבים.

פורסם
זמן יפה למצבר..

ב-406 של אבא שלי, שהייתה בזמנו החזיק מצבר מ-2002 ועד 2009..

ב-407 הנוכחית, המצבר מקורי מ-2008.

מה ההבדל בין המצברים המקוריים לאלו שנמכרים בארץ? למה הם מחזיקים כל כך הרבה?

אלעד

WOW מצבר שהחזיק 7 שנים :idea::?: יש דבר כזה...? אני בטוח שזה לא שנפ

(מצברי שנאפס מגיעים עם טיימר דיגיטלי פנימי שמשמיד את המצבר 2 שניות לאחר תום האחריות :lol: )

VARTA \ FIAMM במקרה? אני מרוצה מהמצברים שלהם.

מעניין יהיה לפתוח בפורום נושא ייחודי לחיי מצברים - איזה מותג מחזיק הכי הרבה זמן מעמד ברכב ממוצע :idea:

Me-Golf GTI MK6 Premium+Passat 1.8T, my wife-Passat 2.0, my mom-Passat 2.0, my brother-Polo 16V & my sister Polo 1.4

פורסם
בדרך כלל במצברים המקורים של וורטא המגיעים עם הרכב הם ללא טיפול ולא קיימת אפשרות להוסיף מים מזוקקים.

בדגמים מסויימים קיימים פקקים מתחת למדבקה שעל המצבר אך אם חסר מים כנראה המצבר עשה את שלו.

צבע שחור בעינית מצביע על מצבר טעון חלקית לכן בצע נסיעה של 30-45 דקות מחוץ לעיר בכדי לטעון את המצבר ובדוק למחרת האם הצבע השתנה לירוק.

אשמח אם תוכל לעלות תמונה של המצבר+הקטבים.

תמונה של המצבר. הקוטב הימיני היה עם קורוזיה.

VW Golf 001.jpg

Audi A3 8V Sportback

פורסם

נראה שעדיין יש קורוזיה בין המצבר לקוטב.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

נראה על פניו שלא פירקת את כבל המינוס וביצעת ניקוי ייסודי של הקוטב ונעל הכבל מפנים.

המלצות

1. הוצא את המפתח מהסווי'ץ ונתק את כבל המינוס ונקה היטב עם מברשת שיניים או מברשת עם סיבים מפליז את הקוטב+נעל כבל.

אתה יכול גם למרוח ווזלין על נעל הכבל לאחר החיבור.

2. בצע נסיעה של 30 דקות מחוץ לעיר בכדי לטעון את המצבר. אם אחרי 24 שעות הצבע לא משתנה לירוק החלף את המצבר.

בכול מקרה מניסיוני המצברים האלה מחזיקים 4-5 שנים לכן הגיע הזמן להחליפו באחד חדש.

• תוכן חדש...