Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4760 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חזרתי אתמול משבוע טיול באלפים הצרפתיים ושוייץ.

נחתתי בג'נבה בצד השוייצרי לאחר לילה נטול שינה, וקיבלתי את הרכב מחברת europcar, והתכוננתי לעבור לצד הצורפתי לכיוון העיירה PRINGY ליד ANNESY. הרכב היה סיאט, 7 מקומות, גיסי היה עם וולפסוואגן טוראן 7 מקומות. שניהם עם מנועי דיזל 2.0, ידניים. הרכב של גיסי עם 19 ק"מ, בקיצור חדש מהחברה, ושלי עם 19K ק"מ. לא זוכר את הדגם של הרכב, איזה סיאט, הייתי כ"כ עייף ורק רציתי להגיע לווילה. אמברקס [הנד-ברייק, העורך]חשמלי, הרכב נעים ונח בצורה נהדרת.

מתחיל בנסיעה, יוצא מהחניה, נוסע כ500 מטר, וריח שרוף נורא עולה מהרכב, ששום נורה לא נדלקת. זה הדבר האחרון שהייתי צריך לאחר לילה נטול שינה, שאני נוהג בכבישים שאני לא מכיר. מייד חזרתי לסוכנות והסברתי מה קרה, למרות שהרכב נסע בסדר גמור. הנציגה הגיעה איתי לרכב, ראתה שאף נורה לא נדלקת, ואמרה שמריחים את הריח מרחוק. הסכמנו שנינו שכנראה מדובר בקלאץ'. היא הצטערה אלף פעם ותוך דקה הוציאה לי רכב אחר. היא טענה כי נשארו לה רק רכבים אוטומטים ול4-5 אנשים. הבנו כבר שלא נצטרך עוד רכב עם 7 מקומות, והסכמתי. רק להגיע כבר הביתה ולשים תראש ‏[את הראש, העורך] לאיזה שעה לפני התחלת הטיול. בנוסף, הרכב היה סקודה אוקטביה משולב עם שילוב מנוע טורבו בנזין + DSG, אמרתי שזו הזדמנות מצויינת לחוות רכב כזה שאין לי על הראש את השימור שלו. אם להשוות לישראל, הרכב הגיע ברמת גימור הגבוהה ביותר, ניקלים על החלונות, מושבי עור, ומערכות פנימיות וחיצוניות בהרגשה של רכב מנהלים מפנק. המנוע 1.8 ליטר טורבו בנזין (כמו שיש בסופרב?).

יצאתי לדרך, בהתחלה היה לי די מוזר, וביום הראשון הייתי צריך להתרגל לגיר. אבל אחר כך...שילוב המנוע החזק והגיר פשוט הניבו חויית תענוג בכבישים המהירים וגם בעירוניים. נהיגה בהרים מושלגים מפותלים ואיטיים, וגם נהיגה בכביש ב160 קמ"ש בכביש תשלום היו פשוט פשוטים והחיוך לא ירד לי מהפנים. מנוע הטורבו סיפק כח זמין והיה תענוג לתפעול.

אתמול נפרדתי בעצב מהרכב. גיסי החזיר את הרכב עם דפיקה\שריטה בפגוש הקדמי מהחניה הקטנה בווילה, לא יודע אם זה קשור, אבל בגלל שעשינו אחריות של 100% כיסוי השתתפות עצמית, הם פשוט בדקו שהרכב מניע, מבט כללי על הרכב + מישוש השריטה, בדקו שהדלק מלא, ואמרו סעו לשלום.

חוויית השכרה מצויינת, חוויית נהיגה מצויינת בנופים עוצרי נשימה וכבישים וקרקע מגוונים, נהדר.

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

פורסם

מנועי טורבו ידועים במומנט הזמין כבר בסל״ד נמוך.

כמו שציינו מעליי, כשהגיר תקין ומתפקד זו אכן חוויה שונה מכל אוטומטית אחרת בסגמנט.

מנוע ה-1.8TSI שקיבלת הוא כמו בסופרב ובלאון.

פורסם

נסעת 160 קמ"ש בשוויץ?-אתה בן אדם אמיץ מאוד.

מתרגלים לגיר הזה,הוא לא עד כדי כך גרוע,פשוט הסטיגמות נכנסות לך למוח ואתה ישר מתחיל לחפש חסרונות.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
הגיר מצויין, הבעיה היא האמינות.

להוציא פעם אחת שחוויתי שילוב גרוע של DSG7 ל-1.6 הותיק באיביזה.

אני שומע מאנשים סיפורים שהוא קופץ ולא נוח וכמו מדרדר את האוטו(אם נסעת איי פעם ב C4 פיקאסו אתה תבין).

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

נהגתי 160 בצרפת בכביש בתשלום (רק נחתתי בג'נבה ולקחתי משם את הרכב ומיד עברתי לצרפת), ההגבלה בכביש היתה 130 קמ"ש, אבל שהייתי 140 קמ"ש מכוניות עברו אותי בקלות משמאל והכביש היה די פתוח. רבעק, כביש פנטסטי, מנוע וגיר תענוג, הרים ירוקים ומפלים סביבי, אם זו לא הזדמנות לתת קצת גז אז מתי כן :wink: מקווה שלא אקבל דו"ח בדואר, אבל גם אם כן, זה היה שווה את זה. 160 קמ"ש היה לפרקים, ולא נסיעה שבשגרה, 140 לעומת זאת כולם נוסעים שם בכבישים האלה בשקט בימין.

לגבי השכרת הרכב והסידורים גיסי דאג להכל, הוא רק עדכן אותי במייל על ההתפתחויות והחלטנו יחד, כך שאני באמת לא יודע כיצד הוזמן הרכב.

לגבי הנופים, קבלו טעימה קטנה (וזה עוד ממצלמה מחורבנת וישנה)

lvmymoudtlyw.jpg

בנסיעה בהרים הפניות פשוט פסיכיות לחלוטין, 180 מעלות לאחר כל כמה עשרות מטרים, אפשר להבין קצת מהGPS

zyygyu2tyz3o.jpg

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

פורסם

בצרפת זה עוד הגיוני,

בשוויץ זו יכולה להיות התאבדות כלכלית להיתפס על מהירות.

תמונות יפות :wink:

פורסם
נסעת 160 קמ"ש בשוויץ?-אתה בן אדם אמיץ מאוד.

פעם, במהלך נסיעה מגרמניה לאיטליה במשך קרוב ל100 ק"מ (עד כמה שזכור לי), עקבתי אחרי ב.מ.וו Z3 (עם לוחית שוייצרית) במהירות של 190-200 קמ"ש. עד היום אני לא מאמין שעשיתי את זה ויצאתי ללא שריטה. :)

Livin' on the edge...

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• תוכן חדש...