Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4766 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מובטל כבר תקופה ארוכה ומאחר ויש לי 3 ילדים לפרנס, הוצאתי רשיון לרכב ציבורי.

לא הלכתי לכיוון של אוטובוס מאחר ועלות השיעורים היא כ-10,000 ש"ח. לפי מה שהבנתי, שכר נהגי האוטובוס לא גבוה משאר נהגי ההסעות, אז למה בכלל להשקיע ברשיון?

אני לא טיפוס עצלן, אבל מתלבט בין להיות שכיר או עצמאי ושיקול השכר בסוף החודש הוא שיקול חשוב מאוד.

אם שכיר אז:

1. רכב הסעות בחברה (יש המלצות?) - מה השכר הנהוג בשוק?

2. מונית - מונית שרות? מונית רגילה? עלות השכרה של מספר ירוק או מונית? בקיצור - מה האופציות?

אם עצמאי אז:

1. רכב הסעות פרטי? מה מומלץ? אני יודע שצריך להחליט על שוק שאליו אפנה, אבל מנסיון - היכן הסיכוי להרוויח יותר?

2. מונית - איזה רכב? עלות מספר ירוק או השכרתו? כמה יכול להרוויח נהג מונית בימינו?

אם יש לכם המלצות נוספות, אשמח לשמוע.

פורסם

לדעתי דווקא רשיון אוטובוס היה האופציה הטובה ביותר.

אתה מסתכל על עלות של 10K להוצאת רשיון, אך אינך מסתכל על העלויות במקרה שאתה קונה מונית / רכב הסעות.

עבודה בהסעות כשכיר - שכר של 4.5K עד 5K, ובתמורה אין לך חיים. יוצא בבוקר לכמה הסעות, חוזר הביתה לנוח. בצהריים עוד כמה הסעות. חוזר לנוח. בערב יוצא לכמה הסעות ונגמר היום. אין לך שעות קבועות.

עבודה בתור עצמאי - אין לי מושג.

עבודה כנהג מונית - בעקרון, המשכורת תלויה בתחנה שאתה עובד בה (האם בקו / אזור שיש ביקוש למוניות או לאו).

מוניות שרות - משרד התחבורה מנסה (בהצלחה מרובה) להרוג אותם ע"י הפיכתם ללא אטרקטיבים לעומת חברות האוטובוס.

אי אפשר לתת תשובת אצבע מהי העבודה הכי רווחית. אתה צריך לדבר עם אנשים בתחום באזור מגוריך, ולברר.

פורסם

ענף המוניות מת, כל מי שנמצא שם זה אנשים שתקועים בענף 10-15 שנה, החברה הצעירים שבטוחים שיש כסף בורחים מהר.

נהג מונית קטנה מתדלק ב6K סולר בחודש תוסיף ביטוח לאומי, מס הכנסה, מעמ, בלאי של הרכב, ביטוח וטסט ותגלה כמה אתה צריך להביא הביתה כל יום על מנת לא להפסיד ותגלה שהענף בבעיה קשה והוא על זמן שאול, גילוי נאות אבא שלי נהג מונית כבר 16 שנה +/- והוא כמו כל חבריו היו מתים לצאת מהענף רק כשאתה בן 50+ זה קצת קשה יותר מאשר שאתה בן 25-30

אני לא מדבר על העובדה שהייתי רואה את אבא שלי כשעתים בערב רוב חיי ובזה זה הסתכם כי צריך לעבוד ולעבוד קשה על מנת לסגור את החודש

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

תודה על המידע הכל כך חשוב !

אז מונית יורדת מהפרק.

גיא, למה אתה חושב שעבוד כנהג אוטובוס שכיר משתלמת יותר? אולי עצמאי?

אני יודע שיש ביקוש לנהגים, אבל, אם אינני טועה, זה לא מתבטא במשכורת.

כל חברה טוענת שנותנת את התנאים הטובים ביותר בשוק, אבל מה בפועל?

האם אגד? דן? חברה פרטית שזכתה בזכיון של משרד התחבורה להפעלת קו? חברה פרטית רגילה?

פורסם

אני יודע רק על אגד מחברים. לגבי דן / חברות אחרות - אין לי ידע.

באגד אתה מקבל 32 ש"ח לשעה. לפי מה ששמעתי, כיום אינך יכול לעבוד יותר מ-8 שעות ביום.

אם אתה עובד שבת / לילה - כמובן שזה מעלה את המשכורת.

קח בחשבון שזאת עבודה שוחקת, לכן יש תחלופה תמידית של עובדים שכירים.

בחברות ההסעות הפרטיות - לפי מה ששמעתי מאחרים, משלמים מינימום או קצת מעל.

פורסם
אני יודע רק על אגד מחברים. לגבי דן / חברות אחרות - אין לי ידע.

באגד אתה מקבל 32 ש"ח לשעה. לפי מה ששמעתי, כיום אינך יכול לעבוד יותר מ-8 שעות ביום.

אם אתה עובד שבת / לילה - כמובן שזה מעלה את המשכורת.

קח בחשבון שזאת עבודה שוחקת, לכן יש תחלופה תמידית של עובדים שכירים.

בחברות ההסעות הפרטיות - לפי מה ששמעתי מאחרים, משלמים מינימום או קצת מעל.

לפי מה שאתה כותב, באגד, המשכורת לא מגיע ל-6K.

לא הצלחתי להבין משהו בסיסי. אם השוק נמצא בחוסר של נהגי אוטובוסים, מדוע השכר כל כך נמוך?

אם השכר בחברות הפרטיות הוא כל כך נמוך, למה שמישהו ישקיע 10K ברשיון?

פורסם

אבא שלי עובד באגד כבר 35 שנים

בדקתי איתו כי אולי גם אני אלך לעבוד שם עקב כך שנימאס לי מחוסר הביטחון בעבודה

אין קביעות וכל הזמן אני רואה אנשים נזרקים על ימין ועל שמאל מעבודות שונות

אז כך,

הקורס העיוני - חודש לימודים אנטסיבי

הרישיון: חודשיים אינטנסיביים

הכל על חשבון אגד- מתחייב ל5 שנות עבודה

המשכורת: שאלתי נהג חדש שהוא שנה באגד כי אבא שלי זה לא פונקציה למשכורת כרגע

ראשון עד חמישי - עשר שעות ביום

+מוצ"ש

מרוויח 9 נטו

אם תעבוד ללא מוצ"ש ורק חמש ימים 8 שעות ביום, תקבל 7 נטו

+-

העבודה בירושלים

לגבי שחיקה... יאללה באמת

הייתי שוטר- אמרו שחוקים

למדתי קרימינולוגיה אמרו ששוטרים ואחיות הכי נשחקים ובגלל זה מתים מוקדם מבעיות לב\ לחץ דם\ השמנה\ גירושים וכו'

עבדתי כקב"ט- עייפתי ונשחקתי {ועדיין לא התפטרתי אלה פוטרתי כי שרתון ישראל פשטו רגל ופתאל קנו אותם}

עבדתי כפקיד- עייפתי ונשחקתי {ועדיין לא התפטרתי אלה פוטרתי כי דן רכב ותחבורה נמכרו לחברת קרדן ואלה עשו "התייעלות"}

הכל מעייף והכל גורם לשחיקה, תלוי כמה חופש אתה יוצא מהעבודה כל שנה בכדי להטעין מצברים

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

נכנסתי לאתר של אגד.

מציעים שם 32 ש"ח לשעה ברוטו.

איך הוא מגיע ל-9 נטו?

מלבד זאת, 5 שנות התחייבות? כנגד הקורס המעשי בלבד?

בוא נאמר שאני מוותר על המימון של הקורס המעשי ולומד על חשבוני, מה השכר בחוץ?

פורסם

אני יכול לעזור לך מעט בתור אחד שמכיר את הענף הזה טוב יחסית ועובד על מונית שירות כמעט שנתיים.

נהגי הסעות מרוויחים שכר מאוד נמוך ומנוצלים בצורה מכוערת ע"י חברות ההסעה, מי שנשאר שם זה או כאלה שבאמת אין להם ברירה או כאלה שפשוט אין להם הרבה שכל , בד"כ האנשים הנורמטיבים מבינים את הניצול הזה מהר ופשוט עוזבים,

בגלל זה אגב יש ביקוש גדול לנהגי הסעות.

לגבי מוניות קטנות , הרבה תלוי האזור שאתה גר בו , יש מקומות וערים כמו בעיר שלי שקמו כמה מטומטמים שהחריבו את הענף של המוניות הקטנות ע"י הורדת מחירים שזה פשוט הפסד לעבוד בהם.

לגבי המוניות הגדולות זה סיפור אחר , פה אתה לא יכול לשים כובע צהוב ולהתחיל לעבוד איפה שבא לך , יש רשיונות קו ואתה חייב להיות שייך לתחנה מסויימת.

אני למשל עובד על אחד הרכבים של אבא שלי ואני יכול להגיד לך שבשנתיים וחצי מאז השחרור שלי שאני עובד חסכתי סכומים יפים מאוד , סכומים שאני רואה את החברים שלי בגילי שלא מגיעים אליהם (חוץ מאחד שהוא שחקן כדורגל :)).

במוניות שירות קח בחשבון שההוצאות גדולות יותר גם בדלק , גם בביטוחים , גם הרכבים עצמם ,לרוב גם במס תחנה שאתה משלם.

בשירות גם העבודה היא יותר קשה , וגם פה זה תלוי באיזה תחנה אתה עובד , יש תחנות שירות שהעבודה בהם חופשית ולא ע"פ תור ובתחנות האלה זה פשוט מלחמת עולם , בתחנות האלה רואים בעיקר את המוניות שירות שמשתוללות על הכבישים.

יש לך גם אופציה להשכיר מונית פיקס , מונית קטנה עולה משהו כמו 250 שקל ליום בעוד שגדולה עולה משהו כמו 470-480 שקל ליום שהמחירים פה לא כוללים דלק , וזה טוב לפני שאתה מחליט לרכוש או לא לרכוש רכב אתה יכול להתנסות בעבודה מבלי להוציא כספים על רכישת רכב .

מוניות זה עסק די מורכב כדי להרוויח טוב אתה צריך להיות מעורבב , להיות מה שנקרא "פלפל" , יש סיטגמה לא טובה על הענף הזה אבל מי שעובד שם עם שכל ומגדיל קצת ראש בעבודה הזו יכול להביא משכורות יפות מאוד.

לגבי אגד , אני מכיר כמה חבר'ה שעבו את המוניות בשביל אגד , המשמרות שם לא קלות בכלל אתה מגיע ל-12 שעות ביום ,ובסופו של חודש אתה לא עובר את ה-6 .

פורסם

ומה עם get taxi? לא מוציאים שם עבודה?

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

עכשיו סיבכת אותי. מצד אחד יוני טוען שענף המוניות מת.

אתה טוען משהו אחר לגמרי.

מאחר ואתה עובד על רכב של אבא שלך, אני מניח שאתה לא משלם עלות הרכב היומית.

מאחר ואין לי מס' ירוק או מונית בכלל, מהן האופציות העומדות לרשותי?

הבנתי שהסעות זה שעות לא סבירות ושכר מינימום.

נהגי אוטובוס מקבלים את אותה משכורת, אבל משקיעים עוד 10K ברשיון (איפה ההגיון?).

אז זה משאיר לי שתי אפשרויות:

1. מונית - האם יש פרנסה טובה בענף הזה? האם ללכת על מונית גדולה/קטנה ולשכור מספר?

2. רכב הסעות עצמאי - מה מצב השוק?

פורסם

היי

לי יש רשיון D

ולצערי מנסיון שלי השכר לא משהו בכלל.[צריך לעבוד יותר מ12 בנוסף יש פיצול שעות ]

בקשר לשעורי נהיגה -אני לפני 3 שנים שילמתי קבלנות + טסט 5200 ש"ח

אם איתי יודע לפני שזה השכר, איתי ממשיך לעלות בדרגה של המשאית .

החודש אני מתחיל ללמוד קורס עיוני למשא כבד .

בקשר להיות נהג עצמאי

גם זה לא להיט חברת הסעות משלמת לך שוטף +30

בנוסף המחיר על נסיעה היה נמוך. לדוגמא החברה מקבלת 200 את תקבל 80 .

בקיצור צריך לעבוד הרבה שעות !

פורסם

אתה נעול רק על הסעת נוסעים?

אם אתה מתעניין בתפקיד הגה, לא נעול על הסעות ואין לך בעיה עם עבודה פיזית

הייתי מציע לך לעבוד על רכב משא.

כמו כן, בדוק לגבי עולם השילוח, העבודה קשה והשעות מרובות אך המשכורות

טובות מאלו שצויינו פה (אני מדבר על מסחריות ומשאיות לא גדולות ולא על קטנועים).

בתור ג׳וב להרבה שנים שחייב להיות על הכביש, הייתי מציע לך להתחיל לטפס בדרגות

רישיונות המשא (עד 12, מעל 12 ותוספות).

פורסם

יש לי בעיה עם עבודה פיזית - אני נכה ולא מסוגל להרים משאות או לטפס ולרדת מקבינה כל היום.

גם עבודה של ק"מ של הליכה היא בעייתית מבחינתי.

• תוכן חדש...