Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

[205 95']בעיה בהתנעה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7942 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
איזה יופי, החשמלאי אמר...

כמה נאיבים אנשים יכולים להיות, כאשר אתם ניגשים לבעל מקצוע רצוי שיהיה אתכם אדם שמעט מבין בנושא, וזאת בכדי שלא יאכילו את לוקשים.

עמית

שלום.

אוי עמית אתה כול כך צודק!!!

ברגע שראיתי איך מתחמנים את הבן אדם פשוט רחמנות .

"איין קשר ביין המערכת לאלטרנטור" , אלטרנטור מייצר אמפר.

מערכת מייצרת ווט תגיד לי איפה הגבול לתחמנות בשמיים?

לך תסביר לבחור שמגבר של מערכת ברכב כדי שיוציא ווט צריך לקבל אמפרים

והרבה אמפרים ,ואם האלטרנטור קטן בהספק אז תגיד יפה שלום לאלטרנטור כי

הוא ישרף!!!!

בברכה בני ל

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

צביקה ובני ,תרשו לי לחלוק על תשובותיכם המלומדות.

מעבר לעובדה שמה שהסבירו לבחור זה בפירוש שטויות במיץ (אחד וואט ואחד אמפר , נו , דחוף לבית הספר בחזרה).

מערכת הטעינה ברכב לעולם לא תתוכנן על הקצה. תמיד יהיה מרווח כלשהו בין יכולת הטעינה לבין הצריכה ,מתוך התחשבות בצריכה המשתנה ברכב (יום/לילה - הפעלת אורות, חורף/קיץ - הפעלת מזגן ,התקנת מערכות נוספות וכו').

לצערו של הבחור האלטרנטור שלו היה ככל הנראה בסוף חייו המועילים , והוספת המערכת הייתה ה"קש ששבר את גב הגמל" , וחיסלה את שארית כוחותיו של האלטרנטור שלו (סביר להניח שהפחמים היו גמורים או משהו בסגנון).

בואו נעשה רגע חישוב זרמים .

מגבר סביר יצרום כ-40 וואט אמיתיים (RMS) לערוץ , או בערך 80 וואט בסה"כ.

כדי להגיע לצריכה נחלק את ההספק במתח (12 וולט) ונקבל קצת פחות מ-7 אמפר.

אבוי לה למערכת החשמל שהאלטרנטור שלה אינו מסוגל לספק 7 אמפר נוספים.

מזגן , לדוגמא ,יצרוך הרבה יותר זרם מאלטרנטור מאשר מערכת.

לשם השוואה -

הייתה לי בעבודה הקודמת רנו אקספרס דיזל. ברכב זה הורכב בהתקנה מקומית מזגן - מצ'וקמק למדי . מדחס דפוק , פן פנימי שבקושי נשף אוויר, אלטרנטור שלא הותאם למשימה החדשה (המקורי הושאר, המצבר הוגדל).

בניתי ברכב מערכת בת 3 מגברים , סאב ,קומפוננטים , צ'יינג'ר , קרוס אובר , מכל טוב.

אחרי יומיים האלטרנטור והמצבר קרסו (לא בני משה קרסו , אלא הוציאו את נשמתם :wink: ).

לאחר מכן - כל הפעלת מזגן גרמה להתרוקנות המצבר. (להזכירכם - בדיזל נדרש מהמצבר כח התנעה גדול) . ניתוק המערכת לחלוטין (הוצאת פיוזים) לא ממש עזרה. מצב הפוך (מערכת כן/מזגן לא) לא גרמה להתרוקנות.

רק התעקשות שלי מול המוסך (המורשה ,רכב באחריות) גרמה ליבואן להכיר בטעות של מתקין המזגנים ולהחליף את האלטרנטור כך שיוכל להטעין בצורה מספקת את המצבר - בכל 5 הרכבים מאותו דגם שהיו בחברה.

להזכירכם ,3 מגברים , על רמקולים בהספק (וצריכת זרם) גבוה , צ'יינג'ר וכו' - כולם לא השתוו למזגן אחד...

במקרה של הבחור הוא נפל על מתקין די מגעיל ,אם יורשה לי ,כי אחד שמתעסק עם מערכת החשמל , והתקנת מערכת הינה התעסקות כזו - לא יכול לטעמי להתנער מאחריות בצורה שאותו מתקין התנער (ולא משנה כרגע מה הסיכויים שעבודתו גרמה לזה ) , אני הייתי מצפה ממנו להיכנס לרכב ולהגיע לבדוק את התקלה.

גם החשמלאי לא כזה מבריק - רצועה יבשה מחליפים , ולא מותחים שוב. קריעה שלה היא עניין של זמן ,ואז שוב ידידנו ימצא את עצמו תקוע.

מה שקצת מדאיג אותי , הוא מחשבות ה"פיצוי לאוטו" של הבחור - עוד שני סאבים על מגברים - אתה כבר מתחיל להיות גבולי מבחינת יכולת מערכת החשמל לעמוד בכך. בדוק את עוצמת הטעינה באמפר של האלטרנטור שלך ואת יכולתו של המצבר לעמוד בצריכת זרם גדולה באופן רגעי (A/H).

במקרה שהזכרתי למעלה ,עקב היות הרכב דיזל -היה מצבר (ולאחר מכן אלטרנטור) בריא שסחב את זה ללא קושי . אצלך ? לא בטוח.

פורסם
שלום.

אוי עמית אתה כול כך צודק!!!

ברגע שראיתי איך מתחמנים את הבן אדם פשוט רחמנות .

"איין קשר ביין המערכת לאלטרנטור" , אלטרנטור מייצר אמפר.

מערכת מייצרת ווט תגיד לי איפה הגבול לתחמנות בשמיים?

לך תסביר לבחור שמגבר של מערכת ברכב כדי שיוציא ווט צריך לקבל אמפרים

והרבה אמפרים ,ואם האלטרנטור קטן בהספק אז תגיד יפה שלום לאלטרנטור כי

הוא ישרף!!!!

בברכה בני ל

לבני ל. שלום רב!

..הרי ידועה העובדה "שפריירים לא מתים רק מתחלפים"!

ולשמר ידידי הנכבד, קראתי את תגובתך בעיון רב, ואין לי שום הערה לתגובתך

המלומדת.להפך תגובה מקצועית בהחלט.

הבעייה היא עם בעל הרכב שלא יודע את כל הנתונים והחשובים של וואט ואמפר,

אותו מעניין באסים, שידפקו בראש, ואני לא מצפה מבעל הרכב שידע,

מה שאתה ואני יודעים.

אני מצפה ממרכיב המערכת, וממרכיב,

האלטרנטור שידעו זאת,

ולא יחגגו על לקוחות תמימים, שעוד צוחקים שדופקים אותם,[חחחחח ..תגובתו של בעל הרכב

כשאני מעיד על עצמי. שאנימאבחן תקלות לפי הגיון כרונולוגי ולא לפי שכל].

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שלום.

כאשר מפעלים בלילה גם אורות, גם מזגן, וגם מערכת אם מגברים ורמקולים.

כאשר האלטרנטור מקורי ברכבים קטנים "האלטרנטור לא מספיק" וצריך להחליף אוטו במוגדל.

מה עוד שיתכן שהמזגן לא מקורי אל אחת כמה וכמה.

בברכה בני ל

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
שלום.

כאשר מפעלים בלילה גם אורות, גם מזגן, וגם מערכת אם מגברים ורמקולים.

כאשר האלטרנטור מקורי ברכבים קטנים "האלטרנטור לא מספיק" וצריך להחליף אוטו במוגדל.

מה עוד שיתכן שהמזגן לא מקורי אל אחת כמה וכמה.

בברכה בני ל

נכון מאוד , וזה המקרה שהזכרתי באקספרס שהיה לי.

לעומת זאת , אצל הבחור שלנו התופעה קרתה גם ללא עומס , לכן נראה לי שסתם היה לו מזל רע ,ולא התקנת המערכת היא שגרמה לכל הצרות.

פורסם

שמתקינים אלטרנטור חדש עושים בדיקה פשוטה .. .

אלטרנטור נותן 14V במצב רגיעה ,

חייבים להדליק את כל הציוד החשמלי ברכב , מזגן , אורות רחוקים , מערכת וכו' ולאחר מכן לבדוק את הטעינה ,

לדוגמא אצלי רק התקנתי אלטרנטור חדש , אבל סיני ( חיקוי של בוש ) ... ואכן שהרכב עמוס לגמרי הוא נותן קצת יותר מ - 12.5V , שזה אומר שהרכב כמעט לא מטעין את עצמו אבל עדיין אין בעיה לנסוע עם זה כי הוא עדין מטעין אבל קצת מאד. ( זה קורה במצב שהרכב עמוס לגמרי והכל הכל עובד ) .

בכל מקרה אם זה יותר מ - 12V זה לא מדליק את המנורה וזה אומר שיש טעינה ,

במידה ולאחר שמדליקים את המערכת זה נופל מ - 12V זה אומר שהאלטרנטור לא מספיק חזק להתמודד אתה ...

נ,ב : זאת בדיקה סטנדרטית שעושים לאחר הרכבת אלטרנטור .

• תוכן חדש...